Julafton i Hjo......

.....ska det bli idag.
Vi ska åka till syster på tomtegröt och skinkmacka, samt byta julklappar med henne. Vädret finns inte mycket positivt att säga om, gråare än grått och dimma, men det var ju förvarnat så bara att gå vidare....och hoppas på en ny bättre dag framöver.
Innan vi "landar" på julkalas, ska jag ta med maken på utflykt till Netto. Han ska få en alldeles egen shoppinglista så får vi se vem som blir klar först.....
Nu grundar vi med kycklingpaj (den som Mannerström stoppar innanför rocken i reklamen). Kan rekommendera den som "nödproviant" när Inga inte är i tjänst. 
Då har vi varit i Hjo och firat jul med syster, hon var ganska nöjd med sina julklappar. Även om det mjuka innehållet som fanns i något av paketen inte gavs någon uppmärksamhet, så sa hon att en av böckerna med mycket klistermärken var riktigt bra. Hon testade medan vi var kvar. Vi har fått både gröt, skinksmörgås och kaffe med pepparkaka och blir nog inte direkt hungriga än på ett par timmar.
Blir att landa i fåtöljen och kolla teve-utbudet, nån matlagning till låda imorron orkar varken Inga eller jag med.
Inte efter den hårdkoncentrationen som dimman krävde under hemfärden. Bara tre mil att köra, men dimma är både trist och svårt att bemästra, tycker iallafall jag.
Tur det finns fyrkantiga lådor i frysen på jobbet, blir nog en Dafgårds kålpudding på måndagens lunchmenyn.
 
Brödbaksbevis från gårdagen........de blev helt ok den här gången, goda också.
 
Packat och klart för dagens utflykt.......
 
Syster hade fått upp sin julgran.......
 
....och nu var det serverat för grötmåltid. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0