Köttsoppa och skinkmacka.......

.....blir det idag. Först tar vi köttsoppa (på burk) till lunch, sen ska jag till en kompis på fika efter jobbet. Där är det skinkmacka utlovad. Ska bli kul att tjata lite och byta julklapp också. Ganska säkert kommer vi att prata en hel del om vår förestående Spanienresa i vår.
Vad som däremot är allt annat än kul, är minus sju grader och en bil med is-cementerade rutor. Har väl nämnt det nå'n gång förut tror jag.....
Maken hade beställt väckning idag, för han skulle in och ta prover inför sin kontroll nästa vecka. Han var där igår, men måste vara fastande talade de om. Hade ju varit smart att skriva det även i kallelsen kan man tycka. 
På lunchtimman ska jag nu hinna med att bunkra lite specerier för både närtid och julfirande, har jag tänkt. 
Det börjar närma sig......om mindre än en vecka har vi huset fullt av julfirare.
Slutet på denna dags ljus börjar också föranmäla sig, bara några få timmar kvar tills det är mörkt igen. Men inget ont som inte har något gott med sig, för samtidigt infaller slutet på arbetsdagen och den förväntade goda föraviserade skinkmackan kommer allt närmare.
Men fram tills dess får vi se vad telefonen erbjuder för samtal, det kan bli lite vadsomhelst har det ju visat sig.
"Ömsom vin och ömsom vatten....." allt ifrån väldigt trevliga människor till fullständigt oförskämda, ja helt enkelt dumma "på riktigt".
Nu har jag kommit hem från go'fikan med jättegod skinka på mackan och mandelmassekrans som efterrätt. Imorron blir det fiskbullar i matlådan med ackompanjemang av pulvermos. Maken var väldigt glad att jag inte skulle värma dom i micron.....förän på jobbet.
Strax ska jag öppna de julkort postlådan bjöd på idag och sjunka ner i fåtöljen.
 
Mitt bidrag till julfika-värden........
 
....välkomnande lyktor på trappan.
 
Min julklapp som fick följa med hem. Tomtetjejen har fått en fin placering redan.
 
Ganska häftigt månsken även idag på hemvägen. Väldigt imponerande "live"......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0