Blåst, regn och marknad.....

......har vi avverkat idag. Det regnade ordentligt inatt (sa dom) vi märkte inget häruppe på nian, men det var vått på loftgången och gatorna då vi kom ner. Fortsatt mulet och blåsigt då vi mötte upp de andra två som skulle se till att vi kom rätt. Fick åka med i en av deras bilar, genom både citron- och apelsinodlingar gick färden innan vi var framme. Det var fleecetröja och sockar på, men blåsten var ordentligt kall, mest hela tiden.
Nåväl, upp och ner i gångarna mellan stånden gick vi och fynd gjorde vi här och var. Fika hanns också med, innan vi gav oss för dagen.
Dock skulle det tas kort vid "nötförsäljningen", för där fanns även annat godis tyckte några. Då detta var avklarat köpte vi oss 5 kilo apelsiner att "testa" i lägenhetens citruspress, vilken jag dag 2 upptäckte och efter att ha provat den på stört bestämde mig för att införskaffa en sån, då vi kommer hem.
Hemfärd till kompisens bostad följde och där (en liten bit ifrån) åt vi söndagslunch på "Lille Svensken".
Nu har blåsten avstannat, vi är hemma i lägenheten och solen ligger på på vår balkong. Där ligger kompisen på en solsäng med Spotify-lista och lapar sol. (Fotoförbud)
Maken hörde av sig via sms: Sonen har nu sålt sin vapendragare sen många år (BMW:n) och har övertagit vår SAAB istället. 
Av någon konstig anledning kan myggorna härnere i Spanien inte låta bli mig, har nu ett flertal kliande bett lite varstans. Likadant är det med mitt ressällskap, hon är också offer för de små, obetydliga, illvilliga "bestarna".
Men nu är det snart balkonghäng i solen även för undertecknad, med förhoppning om myggfritt.
Det blev även en dryg timma ovanpå sängen, då jag bara somnade hela tiden. Därför blir "ljuget" inte färdigställt förrän nu.....
 
Det är kallt, men vad ska vi köpa nu då?
 
Nej, inte riktigt dags för paella än va.....
 
.....eller potatas bravas, eller revbensspjäll?
 
En av nätkassarna, med apelsiner finns nu i vårt kök.
 
Ok då........men ska ni köpa nå't också?
 
Citrusodlingar på båda sidor vägen.....här citroner.
 
Söndagsmiddag hos "Lille Svenskens restaurang".
 
Utsikten då vi släpade oss till bilen efter maten, mätta som attan. Den röda är "vår".
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0