"Hemmadag".....

.....blev det istället för en biltur. Ja vi tog bilen en bit bort till centrum, för att tantens fot och knä skulle orka dra runt lite i kvarteren därborta. Vi hittade ett torg och en kyrka, samt några affärer att titta till. Dock handlade vi bara två piroger till lunch och ett litet träd i silver till mig (att ha om halsen). Brukar ju köpa något hänge, mest varje semester.
Sen tyckte min res-kompis att det blev såpass soligt att det var hög tid för balkonghäng=solning. Efter att ha försökt konversera expediten på spanska i en klädaffär, (medan kompisen provade lite kläder) tyckte väl jag också att vi kunde passa på att njuta av vår utsikt. Vi har inte så mycket tid kvar till det nu längre.
Apropå samtalet i affären, så lyckades vi förstå varandra på en "konstig" blandning av spanska och engelska. Vi hade ett ganska trevlig pratstund trots allt. Men min spanska slår stopp direkt i dylika situationer.
Enda botemedlet mot detta blir ju att snart återvända för en ny utmaning.......
Om de bara kunde få ordning på sina myggor (eller vad det nu är som biter oss) Får bli ett hårdare artilleri av bekämpningsmedel med ner nästa gång, för det är för träligt att ha en massa kliande, vätskande blemmor överallt, som till och med faktiskt påverkar allmäntillståndet (helt utslaget trött tidvis), då det måste käkas antihistamintabletter för att stå ut. 
Nu har vi varit ute på en långsam promenad, med syfte att hitta vår middagsrestaurang. Vi fann ett ställe i solen och beställde paella, så nu kan vi "bocka av" även det. På hemväg sen i den ljumma kvällen passerade vi  en Heladeria där vi handlade glass, som fick tummen upp av mitt ressällskap. Såpass att hon på stående fot lovade expediten att vi skulle återkomma för "seconds" imorron. Då får vi väl hålla det då.........
 
Det var en del båttrafik på havet imorse.....
 
....och renoveringsarbete på taket i grannbyggnaden.
 
Medan vågorna sakta kraschar in på sandstranden.
 
Vi hälsade på orkestern vid hamnen....
 
....och därute är en u-båt på besök.
 
Några kvarter längre upp, hittade vi torg och kyrka.
 
Tillbaka ner mot havet, här vattenkaskaden och långsoffan, precis innan "bodarna".
 
Den här gatan alltså och med en levande staty.
 
Kvällens paella, var god och tog inte ens slut innan vi var proppmätta.
 
Torreviejas egen "Whirlpool" mini-format.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0