Bara halv åtta.....

....och jag är redan uppe!, en lördag när det går att sova en stund till. Vad ska jag då hitta på? Känns som att en god frukost med ägg och egen pressad färsk juice kan vara nå't att satsa på och sen kanske jag både får lust (och hinner) en liten shoppingrunda bara för nöjes skull.......
Tvättmaskinen har fått sin order och jobbar för fullt, maken är trött och sover fortfarande. Han fick ju ett tidigt träningspass igår morse och "early mornings" är inte hans grej längre. Inte min heller egentligen, men som biskop Brask i forna tider uttryckte det: "Härtill är jag nödd och tvungen", vilket även "smittar" en del till helgen.... (ibland iallafall).
Återkommen från turen till Hjo med tre kassar fulla av förnödenheter, framtida presenter och andra bra-ha-saker. Tittade in till syster också, med rulltårta i en liten ask. Men hon hade inte tid att fika idag, för det skulle åkas till Mariestad på länsdans. Så jag lämnade bara av rulltårtan och ett papper som hon skulle ha och fortsatte min shoppingtrip istället.
Hemma fanns lite köttfärs att ta hand om och den blev en "tacovariant" av, med sötsur sås istället och champinjoner i färsen. En kopp kaffe på det och nu ska jag börja läsa in mig på Nice med omgivningar. Så man inte missar nå't man verkligen skulle vilja se. Om man vet vad som finns, kan man välja. Annars är det risk att bli sur om sevärdheter missas av ren okunskap. 
Liverpool spelar inte förrän imorron, så vi får väl se om jag kollar på fotboll från England idag, eller väljer nå't annat fram till "Mellon". I år var det inget bidrag som jag fattade tycke för direkt, inte som när Louise Hofsten deltog med "Only dead fish follow the stream" eller Lena Ph med "Det gör ont".......dä' va' tider dä'!
 Men titta på evenemanget måste man ju iallafall, eller hur? Nja inte om Ni frågar maken......
Lotto återstår också, samt en Triss-lott jag bytte till mig, mot en tidigare vinstlott.
 
Tänk att Inga förstod precis vad jag var sugen på till frukost.....
 
....men inga frukostgäster har anlänt hit ännu.
 
Bara två små fåglar på en gren (eländiga kajor) i grannens björk, sitter och spanar.
 
Första stoppets kasse fylls med fynd......
 
Ganska läckra mönster på vinteråkern...
 
Alla kassar lastade och klara, då åker vi hem igen.
 
Måste bara visa min nya kaffe-mjölkkanna, som jag sprang på och (inspirerad av faster) bara var tvungen att köpa. Häftig att ställa fram på fikabordet!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0