Ett tag där......

.....var det riktigt körigt med en massa telefonsamtal på en gång, men lugnade ner sig efter en stund.  Sen visade sig solen även idag, men nu "har det ordnat upp sig" och den lyser no more.
Igår kväll blev det ingen vinst på lotto (surprise!), men istället har jag fått lämna in tio nya friska veckor idag, så det fixar sig kanske framöver (hahahaa).
Hur gick det då med den totalvägrande Inga och köttbullarna? Nej det blev inga sådana rullade igår, men väl beredning av köttfärsen, så hon bara kan sätta högsta fart så fort vi kommer hem. En bra bit över hundra stycken lär det nog landa på.
Nu är det strax dags för lunch igen, bara att vänta på plinget från den värmande enheten. Det blir chili con carne även idag. Men imorron ska det vankas fläskpannkaka, för det ska maken fixa till idag.
Sen får det bli några varv på ärm nummer två till Pippi-tröjan, så ska den snart vara klar för montering. Då är det bara att hålla tummarna för att denna blir en bra (gissad!) storlek, mindre än den förra är den i alla fall.
För övrigt är det "kul" när folk ringer om både det ena och det andra. Bland annat i tron att vi skulle kunna vara någon slags medlare/städare i grannfejd över soptunnor. Eller byter tunna två månader efter telefonsamtal och hänvisar till mig att det är avtalat och gör precis tvärtemot vad vi kom överens om. Tur att man gör anteckningar i kundregistret......... 
På hemvägen ska jag idag inhandla en ros åt maken, nja inte till honom personligen. Men han ville ha med en blomma till begravningen han ska på imorron. Vår "julgransleverantör" har gått ur tiden, visserligen i hög ålder, men ändå. Slinker nog in och handlar något gott bröd också bredvid tror jag.......
Uppdraget utfört och det blev två Budapest-bakelser förutom grova frallor till frukostmackan.
Maken åt upp hela sin bakelse, men jag "bet av" på mitten. Lite senare ikväll ska vi provsmaka jul-köttbullarna till rödbetssallad och då får andra bakelsehalvan bli efterrätt.
Smakade förresten på en bit pannkaka, den hade han lyckats extra bra med den här gången och resten blir min lunch imorron. 
 
Ganska lovande ljus bortöver utanför kontorsfönstret......på förmiddagen.
 
I eftermiddags var det rök från industrin som gällde istället.
 
Idag var det Nalle-kalas i skyltfönstret hos bagar'n......
 
Provsmakning av morgondagens fläskpannkaka och halva bakelsen nu........
 
Här är årets jul-köttbullar klara för frysen, med lite "brunsåsämne" for later......  131 st blev det och några försvinner till kvällsmackan lite senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0