Udda eller jämt.......

.....ja det är frågan. Vad det gäller sophantering så har vissa adresser tömning udda veckor, medan andra har jämna. Ibland är det svårt att hålla ordning på detta och allt som oftast kommer det samtal från kunder, som totalt har rört ihop det där med udda och jämt. Men ibland kan det bli ganska roligt i alla fall, då misstaget går upp för den som ringer och är påstridig till att börja med.
Ett samtal idag slutade med "hundra ursäkter och berätta inte för nån".....  
En annan påringning lite tidigare i morse, var inte fullt så munter. Det samtalet arkiverar jag i kategorin "vill bli särbehandlad och lyssnar inte över huvud taget". Men sådana har jag lärt mig att avsluta tämligen direkt, med orden: "Då du inte lyssnar på vad jag säger, avslutar jag samtalet nu" och lägger sedan på luren.
Ja vad ska man annars göra, då det bara gafflar oavbrutet i andra ändan och man redan har hunnit konstatera att inget fel har begåtts.
Annars är det freeeeedag, hela da'n idag och det är inte fy skam. Ångrar kanske lite att jag inte stod på mig och "tvingade" maken att gå på ljusvandring, alternativt inte tog mig för att göra det på egen hand. Detta efter att ha sett lite bilder därifrån i sociala medier och att man borde delta när saker ordnas på hemorten.
Men gjort är gjort och nu får jag komma ihåg det till nästa år, så jag inte "skolkar" då också.
Vädret är riktigt äkta höst: mulet, grått, blåsigt och det regnar.
Men Idol finns att se fram emot ikväll och kanske skulle jag handla något gott att äta..........
Var nere på lunchen och vittjade ICA på smördegsplattor, färskost, bearnaisesås och extra tjocka pommes frites.
Hälften ska användas ikväll och hälften var till morgondagens lövbiff som jag köpte hos Slaktar'n, samtidigt med grynkorven igår. Den senare är redan slut.....kvällsmat, frukost och lunch......
Nu ska jag göra smördegssnurror.......
 
Var bara tvungen att föreviga denna rönn vid Församlingshemmet i Ransberg, såååå vackra färgnyanser.
 
Glömde ju nämna de släta kardemummabullarna......gott som mellanmål (till saft) innan matlagningen startar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0