Rundtur med loppis-tema.......

......stod på agendan idag för en del av oss. De små barnen, deras föräldrar och mormor fick i sig lite frukost och åkte sen, först till Tibro second hand, sen till Karlsborg.
På första stället blev det lite dricksglas, en Delft-vas och några kläder. Sen förflyttade vi oss förbi Fagersanna mot Karlsborg och där fick vi uppleva broöppningen innan vi kom fram till deras stora loppis. Hittade en "ny" sulky att ersätta vår gamla (som är lite trasig) med. Det tog dock ett bra tag innan vi fattade hur den skulle fällas ihop, slutligen hittade dottern rätt knapp och hade stadiga nypor att få den hopfälld med.
Där fanns även min kusin från Mölltorp, som lämnat in grejer på baksidan och nu (precis som vi) skulle gå in i butiken på framsidan, då vi var klara med möbeluthuset på baksidan.
Lillebror sov sig igenom hela detta besök och vaknade inte förrän vi nått sista anhalten: Forsvik, för fika var meningen, men det blev lunch istället.
Medan vi väntade på maten, gick jag och storasyster ut för att se när de öppnat vägen för att släppa förbi båtarna som precis åkt "vattenhiss". Vi var och tittade på de stora slussdörrarna och vattnet långt där nedanför, då kom en hund med flytväst och ville hälsa. Den hörde till segelbåten som var i slussen, så matte ropade på den att hoppa ombord igen.
När båtarna passerat tittade vi på hur de fällde ner vägen igen, så bilarna kunde åka. Vi var borta en ganska lång stund, men fick ändå vänta lite till på vår mat.
Storasyster var inte så särskilt hungrig på just mat, utan ville hellre haft fika. Men då sa vi att när maten var uppäten skulle vi åka hem till Fagersanna och fika. Vi ringde morfar som fick sätta på en panna kaffe.
Han och de stora grabbarna åt också lunch, familjepizza från Bell Pepper, det fanns mycket kvar........
Glass och kaffe, samt småbullar i köpt påse blev det, sen gick mamma och en av grabbarna ner till Fagersannaloppisen innan de stängde. Pappa och storasyster försvann för att titta på film, jag och lillebror lekte med alla "vällingklockor" från hyllan i köket, sen tog vi lite pizza från kylen.
Morfar och största storebror är nu på fotboll i Väring och när de kommer hem ska det bli mormorsbiffar till kvällsmat. 
 
De små barnen som knappt behövde betala, åt nästan bättre än de stora barnen på thai-restaurangen igår.
 
Såhär såg det ut när vi var färdigätna.....
 
Vi tittade bara till trädgårdens bär innan frukost......
 
Morfar visade mig var jag skulle plocka......
 
Du brukar inte sitta i våran bil........
 
Vi hälsade bara på robotgräsklipparen, medan ni betalade....
 
Det ser mörkt ut.....inte bara gällande väntetiden.
 
I väntan på pasta och köttbullar.....som jag för övrigt hade önskat var fika istället.
 
Där har Mona-Lisa fått lite sällskap.......
 
Ia kollar broöppning i Forsvik.....
 
Min lunch......
 
"Bobbas" och Ias.......
 
...och till sist mamma Elins Caesar-sallad, med bacontjuv in action.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0