Slö lördag, eller inte......

.............beror på hur man ser det. Ordentlig sovmorgon, tillika frukost och sen ut med sekatören en sväng. Skulle bara ta bort utblommade tistlar vid trappan, men "fick smak på mer" och gick på upptäcktsfärd runt huset.
Hittade en vildvuxen kaprifol, som till och med vuxit ända in i grannens förråd genom ett hål i väggen. Den fick bli nästa offer och några grenar från vindruvorna åkte också med, samt utblommade prästkragar.
Nu kan man se alla klasar som mognar som bäst. Bara väntar på då det går att göra lite juice, om någon vecka kanske.....
Nästa offer blev vinkrusbärsbusken och vinbärsbusken. Vid det laget hade maken lyft från datorn och kom även han ut i trädgården. Han plockade fram kompostkvarnen och tuggade grenarna, sen var det gräsklippar-svävarens tur att få motionera lite, nere i slänten.
Under tiden gjorde jag middag: Fläskköttsskivor i kantarellgräddsås med tillbehör. När tvättmaskinen och diskmaskinen börjat jobba, tog jag en date med duschen och nu slö-tittar jag på engelsk fotboll, medan ljuget tar form. Maken har återgått till datorn han också.
Lite allt möjligt att se fram emot tevemässigt ikväll, bl.a. Mord i Midsomer (och Lotto-dragning såklart).
 
Lördagens start........
 
Den vissna rosen har fått nytt "höst-liv".....
 
Nu har jag "klippt fram" klasarna och hoppas på snabbare mognad.....
 
Högre upp, ännu fler....
 
.....även björnbär på gång.
 
Först "leker jag lite" med den här........
 
....sen tar vi den här.
 
Middag......
 
En kålfjäril på besök i glashuset..........
 
och massa "kakor" till kaffet.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0