Upp i ottan.......

.....och på möte. Inga större "katastrofer" fanns att rapportera/ta tag i för huvudskyddsombud på besök.
Dock var det en inplanerad kontroll på ett ställe till nästa vecka och så ville det nyvalda ombudet åka med lite i en sopbil för att se hur det fungerar i vår bransch.
Ja alltid händer det nå't, så ock idag. Positivt:  Ena chauffören lyckades få fart på den trasiga extrabilen, så vi behövde aldrig nyttja lånebilen från "storebror".
Negativt: Omedelbar nödvändighet att lämna bussen för reparation (påtalad av besiktningen), men vi fick låna en lånebil, så inplanerat jobb blir gjort.
Trots att förmiddagen blev nästan en timma "längre väntan" på lunch, är ändå upplevelsen att det har gått fort. För fullt upp med arbetsuppgifter hela tiden, gör att tiden flyger iväg.
Nu färdig-äten och snart bara eftermiddagspassets två timmar kvar av arbetsdagen.
Kanske hinner hem till en god kopp kaffe i solen på altanen, om den väljer att vara med oss så pass länge.
....och så skulle jag ju göra biffar var det ja....
Biffarna gjorda, steks i ugnen "as we speak" och solen hade gått och gömt sig, så ingen frestelse att sitta ute.
Lika bra var väl det egentligen, så slapp man ondgöra sig över att behöva ta ett beslut.
Tittade igår lite slentrianmässigt på arvodesbeslutet från överförmyndaren först. Kollade mer noggrant igår och då visar det sig att de gjort fel och glömt en del av arvodet. Men fick snabbt svar att de rättar och skickar nytt beslut.
Ja man måste vara vaken....i alla sammanhang, men ingen risk att somna på jobbet. Där ringer det oavbrutet, vissa personer flera gånger på da'n och efterlyser sopbilen "för nu är klockan sååååå mycket", jag ska nog ringa till kommunen och klaga...... Ja gör det ....! tänker jag då upproriskt, för det finns nog ingen av våra chaufförer (i nya kommunen) som jobbar mindre än 10-12 timmar per dag, (sen några veckor tillbaka) för att få ordning på alla stugor gömda på landsbygden med tunnor instoppade i häckar, bakom skjul och stenmurar.
"ja men den har alltid stått där och kommer dom från rätt håll! så syns den". 
Ingenting förvånar längre, kan jag ärligen säga. Men en och annan tänkande, empatisk och tålmodig person, pratar jag med ibland. Tyvärr är de dock i en deprimerande liten minoritet.  
Nu relax.........
 
Biffarna klara.........
 
Nya påskliljor på bordet........
 
.....och det räckte till kvällsmat också. De får godkänt....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0