Solen sov på saken.......

.....och har nu startat dagen med en nästan helt blå himmel som kompis.
Maken skulle väckas idag, för tidig avfärd på först idrottsforskningsuppdrag för att senare övergå i barnvaktaruppdrag. Han återkommer till hemmet på fredag efter att även ha deltagit i en begravning (av en gammal dam från bekantskapskretsen i hans barndom). Vilken han faktiskt besökte senast han var i huvudstaden.
För egen del får vi se vad jag hittar på när "frihetens klocka ringer" sådär vid fyrasnåret. 
Innan dess ska jag ägna lunchen åt inköp till jobbet, det börjar ta slut på både kaffe och tvål......
För att uppdatera lite om hur bankväsendet numera fungerar (eller inte!) kan meddelas att jag runt åtta-tiden igår "bara" behövde vänta 11 minuter i kö och fick sen prata med en stackare i Kundtjänst som var tvungen att förklara varför man måste betala för att komma åt sina egna pengar.
I korthet: Har man ett sparkonto utan gireringsfunktioner på en(denna) bank och vill flytta över pengar till sin andra bank är det avgift på tio kronor varje transaktion, eftersom man inte betalar kontinuerligt för tjänsten. (Det är inte summan som retar, utan principen.......nu får det vara nog.)
Man skulle teoretiskt kunna ta ut sina pengar på ett bankkontor som har kontanthantering istället (ja just det.....) finns ju inget sånt kontor där jag bor i alla fall sa jag. Han förstod att jag var irriterad över att först inte kunna få besked om vad det är för avgift utan lägga ner timmar på eftersökning och även att man ska tvingas betala för att spara pengar hos mer än en bank...... What are the world coming to?  Förr fick man ränta om man sparade (just saying........). Kontentan kommer att bli flyttning av hela summan permanent. Bryr sig banken? Säkert inte.....
Kundvård är ett fult ord numera, i alla fall i denna bransch.
Fick svar på mailet också nu från Swedbank och har spytt ur mig lite till vad jag tycker........
Annars hittade jag lever i affären och när maken är borta tänker jag festa på det, precis tagit en smakportion. Duger mer än bra till morgondagens matlåda. Resten får vårdas av frysen till ett annat "högtidstillfälle".
Symötet vann 19 spänn i lördags, undrar om vi kommit in i ett "lotto-stim" kanske, får titta snart på dragningen med kaffe och stickning.
 
Inte utan att man kommer att tänka på Hitchcock's "Fåglarna".........
 
Nu har de "landat" lite.....
 
Längtar till lunchlådan imorgon....undrar vad kontorshunden tycker? om det blir nå't över vill säga....
 
Tar en lugnande bild från Skåneland; Park i Hässleholm......
 
....och träd vid vattnet, intill Idrottsplatsen i Kivik.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0