Bondens Marknad

Upp vid sju, äta gröt, packa det sista och invänta kompisen för gemensam färd till Karlsborg. "Påsen" var(är) kvar under ögat, så den fick följa med den också. Vädret var helt perfekt och fortsatte vara så hela dagen. Strax före halv nio var vi på plats och började plocka upp grejerna. Nog hade vi så det räckte till 3 m bord och plenty more. Det är alltid lika "joxigt" att arrangera uppläggningen snyggt, men vi blev slutligen klara, om än inte hundra nöjda.
Mycket folk var det i alla fall i rörelse och alla som tittade på mina tröjor skulle känna på en och samma vita "Pippi-tröja". Givetvis hade jag inte rätt storlek, eller rätt färg och inga vantar att sälja, men så småningom blev de två mindre "pippi-tröjorna" i traditionell färgställning sålda. Dessutom ytterligare en svartrandig.
Jag kan dock tycka att det är lite tråkigt att folk nästan bara vill ha det som alla andra har och som är poppis just nu.
Bakdukar var det ingen som nappade på, men banankakan gick åt, enligt devisen: "Gratis är gott".
Är väl lite speciell i min smak ock fantasi, så gemene man inte riktigt fattar galoppen eller helt enkelt inte hänger med i min hjärnas tankesvängar.
Köpte lotter av grannståndet och fick sex, vilket innebar vinst (i form av en virkad duk!) (Var det någon som trodde nå't annat?) Allting hänger ju på hur man tolkar information och vad man har för referensramar......
Nåväl vi fick ganska snabbt ihop-packat när klockan var tre och hann precis få in det i bilen innan mina f.d. arbetskamrater började riva tälten. En av arrangörerna var nämligen Karlsborgs Turism AB och flertalet av jobbarkompisarna från i somras kom förbi och pratade lite, precis som ett stort antal andra, både kända och okända.
På det stora hela en trevlig dag, så vi hade inte bara tur med vädret!
Pizza blev inköpt på hemvägen till middag och maken satt vid TV:n och tittade på ishockey-allsvenskan,
så det blev "dinner vid dumburken" och gissa om det sen gick lätt att sova till matchen Mora-Leksand.......


Så här såg det ut.....


och så här åt andra hållet.


"Katten bland hermelinerna" som fick ett nytt hem.


Lars hann riva granntältet när vi lastade bilen, effektiv organisation kan man lugnt säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0