Frukost i Skeasta'n

Inte så långt efter jag kravlat mig ur bingen ringde telefonen första gången. Då var det syster och hennes assistent som behövde diskutera beställning av markis, vilket jag som god man inte hade nå't att invända emot.
Vill hon ha och behöver en sån till uteplatsen, har hon råd att köpa. Tyvärr var det flera veckors leverans, men hoppas hon får den snarast möjligt, så uteplatsen blir bättre att sitta på. Hon är väl lite som jag vad det gäller solen. Visst är det bra att den lyser, men för varmt vill vi inte ha nå'n av oss. Så sitta i skuggan och beundra strålarna på avstånd är att föredra.
Det tog inte mer än fem minuter innan telefonen på nytt gav ifrån sig signal. Denna gång var det kompisen i Skeastan som ville "tjata lite så hon kom igång" och erbjöd frukost dessutom.
Snabbt in i duschen och sen iväg, beslutet om jag skulle åka till gymet idag, sköt jag gärna på framtiden och hon avvaktade likaledes med sin städning. Inget av sakerna springer ju ifrån oss, men vi är väl flexibla......
Det blev en bra stund på en av hennes verandor och sedan en vandring i trädgården, bland ett flertal projekt, såväl påbörjade som framtida tänkta. Sen följde hon med hem till mig för en likadan vandring, så vi kunde "byta inspiration".
Maken hade precis avslutat häckklippningen och höll på att städa undan skräpet, samt hade en ny idé att presentera angående lite utökning av grusplanen. Där får vi tänka ett litet tag till känner jag, för köpte inte förslaget till 100%, då jag har lite växtlighet som påverkas i det hörnet.
Förhandlingar dock påbörjade...... och till stora delar en bra lösning, behöver bara "filas på" lite till.
Hade precis satt ner ändan till middagen, då fru And plötsligt stod på trappsteget in till huset och sade kvack-kvack, vilket givetvis betyder: "Var är min mat då?" Bara att resa sig igen och fixa hennes ranson. Nu tyckte hon nog att jag var aningen snål med tilldelningen, för strax stod hon där igen: "Slut! vill ha mer....."
En halvtimma senare kom herr And för sin portion. Vi får väl se om det räcker för idag eller om de framåt kvällen är tillbaka för "seconds".
Nu måste jag prova solsängen, innan det hinner komma regn.....jodå den funkar!
 
 
Frukost serverad på Solgården i Skeastan.
 
Vi "störde" en groda som hoppade på några plattor. Den hoppade in i småbuskarna och klamrade sig fast i en gren, i väntan på att kusten åter skulle bli klar. 
 
Mums!....gammalt kokt överblivet ris.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0