Trasmattor, slöjdmässa och kinamat...

Loppis-start klockan 11.00, inte så mycket folk vare sig på detta "evenemang" eller i affären för övrigt. Kan ha berott på något mera mulet väder och en storkonkurrent i Hjo, Slöjdmässan. Ett årligen återkommande inslag i Stadsparken, med trafikkaos som garanti.
Några personer hade iallafall hittat till Tempo i Fagersanna för att kolla loppis. Idag var det en "matt-dag" för min del, sålde en spargris också, men annars bara fyra mattor mindre i lådan.
Tiden gick ändå väldigt fort upplevde jag det som, men vid halv tre "gav vi upp" och jag åkte hem med fyra nybakade croissanter. Dessa skulle fortsätta sin färd till Hjo, såsnart undertecknad fyllt magen med gårdagens middagsrester. Sen var jag redo för nästa etapp av dagen, en tur till mor med bakverken och en snabbspringning genom slöjdmässans sista öppet-timme. Hann visserligen bara gå en liten runda, men fotograferade några fina utställningsstånd. Däribland "Vänskapa" långväga ifrån, närmare bestämt Gävle. Fastnade direkt för Marina Bonneviers läckra keramik, som såg ut som gammaldags bruksföremål i trä (typ laggkärl).
Hade inte medel eller möjlighet att inhandla något alster idag, men kan ju önska mig framöver.......
Ögonshopping var det som gällde och inte mycket tid till mitt förfogande fanns det, då högtalarna ganska snart ropade ut ett tack till alla besökare och hälsade välkomna åter nästa år.
"Fattade" piken och drog mig mot ingången till mors äldreboende, Villa Rosell; som ligger idealiskt en sån här dag och har några p-platser för besökare, vilket jag inte var sen att dra nytta av.
Därinne satt alla "tanter" på avdelningen i rad vid matsalsfönstret för att titta på ruljansen i parken, alla utom min mor. Hon satt på sängkanten som vanligt och tyckte hon inte kunde företa sig något alls.
Men nybakta croissanter i påse lockade henne så småningom till diskbänken (även om det inte gick fort, så gick det....) för att smaka. De smular såpass att hon inte kunde tänka sig nån annanstans att äta dom än stående vid diskhon. Men gott var det tyckte hon, precis före kvällsmaten dessutom......
Jag stannade vid kina-restaurangen i Tibro på hemväg och nu är portionen friterad kyckling/sötsur sås slut. Två personer är dessutom mätta, jag och maken.
Lite kaffe på det framför dumburken nu och sticka klart den sista ärmen på senaste tröjan, som därefter kommer på bild. Troligen imorgon.  
 
Krassen blommar i (det tilltänkta) andnästet, men dög inte att häcka i tydligen..... 
 
Fortfarande en hel del folk på slöjdmässan, sista timman dag tre.....
 
Halmslöjd alltid lika fint och utställningsdiplom hade dom fått. 
 
"Vänskapa" från Gävle, här Marina Bonnevier vid sin keramik. ( [email protected] )
 
 "Runda rumpor" Annabeth Garhamn Tibro (cementfigurer)
 
Hemma hade maken gjort klart ena sidans trapphylla, medan jag "roade" mig.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0