Va! dåligt väder......

Då bröderna Bus med mamma anlände igår kväll, behövdes egentligen ingen väckarklocka, då den yngre Bus-brodern alltid är morronpigg. Ibland faktiskt ofattbart energifylld vid arla morgontimma, trots att han inte lagt sig särskilt tidigt kvällen före.
Äldste broder Bus klagade dock på att han inte hade fått sova så länge som han önskade, utan blev "tvingad" att gå upp och följa med in i huvudbyggnaden.
"Fuskfrallor" (dvs. halvfabrikat) bakade vi till frukost och sen var det tid för mig att dra till jobbet. De andra skulle komma lite senare på en guidning av Inredia-huset.
De tog väldigt god tid på sig, så när två timmar passerat, gjorde jag en efterlysning på mobiltelefonen. Då hade de tagit en omväg till biblioteket, för morfar skulle hämta ljudböcker (nu igen).
Nåväl, med vädret fortsatt dåligt var det ju ingen "bad"-panik direkt och vi tog en rundvandring så snart de dök upp, för att sedan avsluta med fika i restaurangen. En gynnsam effekt av det mulna vädret är, att det inte blir riktigt lika varmt i byggnaden.
Ytterligare lite vandring i huset efter det, men sen hade den yngre generationen fått nog och ville åka hem.
Storebror var hela tiden lite nervös för att han skulle bli tvungen att äta mat ute, så att det inte skulle bli mormorsbiffar till middag, vilket han alltsedan "smakprovet" han tjatade sig till i gårkväll, gått och väntat på.
Jag har precis ätit just detta ur matlådan och Inga får godkänt även denna gång.
Sa till dom att fixa nå't "mys" till kvällen när de åkte, återstår att se hur deras fantasi på den fronten fungerar.
Ikväll börjar "Sundhages segertåg" (det tänkta i alla fall) med svenska damfotbollslandslaget och första "hindret" är Danmark. Matchstart 20.30, då ska i alla fall jag titta och önska dom innerligt lycka till.
Sämre fotboll än vad herrlandslaget presterat det sista, kan det omöjligen bli, så: "Go Sweden!" 
Hemma hade modern precis "rymt" för en fika med kompis och lämnat morfar med barnbarn i full färd med att snickra fågelmats-hus.
Vi får se om det blir färdigt imorron, eller om de fixar klart nästa gång de kommer, om en dryg vecka.
Risgrynspudding i ugnen, med bacon i om det kan passa bröderna till kvällsmat, men Storebror har redan siktat in sig på "the leftovers" från middagen. Han ska ha mormorsbiff i repris..... 
 
Dessa tittade vi på, det hänger massor av stolar i taket, alla gjorda i Tibro ända uppifrån tredje våning....
 
....och snickarverktyg fanns det många.
 
Hur ska vi göra nu?
 
....då tar vi sista spiken för idag.
 
Vilket blir det vinst på, Triss eller Lotto?  spelar ingen roll, går bra vilket som!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0