Då var det slut.....

....på semestervikariatet.
Men nu börjar istället inringnings-säsongen, vilket kanske kan bli mer spännande än förväntat. Med det menar jag att det finns vissa utsikter till att det kan bli en hel del framöver, som givetvis tacksamt tas emot. Utav flera enkla anledningar: Ett riktigt jobb är alltid att föredra, en trivsam arbetsplats återvänder man mer än gärna till och riktigt meningsfull sysselsättning är ett privilegium.
Det kan inte nog understrykas i sammanhanget, hur viktigt det är med ett väl fungerande samarbete, bra ledning och trevliga arbetsuppgifter. Arbetsglädjen infinner sig per automatik om dessa förutsättningar finns på plats.
Nu ska ingen tro utan att det finns både bekymmer och problem att hantera, men det mesta löser sig om man är ett väl fungerande team. Sist men inte minst märker man inte ens hur fort arbetstiden tickar iväg......
Under gårdagen passade jag på att ta min rast lagom för att vara med på trädgårdsmötet med riksdagsledamoten Monica Green i Fagersanna hos en gemensam vän.
Vi fick god mat, trevlig pratstund med bra diskussioner och nyskördade vindruvor med oss därifrån.
Söndagskvällen var sedan rätt hektisk, eftersom det alltid är "vecko-möte" på boendet då och protokoll ska skrivas. Det tar ett tag i anspråk och sen i skoltider ska man  upp i ottan för frukostgöromål morgonen därpå.
Tanten var rätt trött i förmiddags och tittade bara in på vårdcentralen för ett litet stick, för att sedan åka raka vägen hem på date med sängen.
Ikväll ska jag på träff med mina "konstnärsvänner", från den tiden det begav sig då vi flätade korgar, målade med äggtempera och åkte på slöjdmässor. Det var ett tag sen vi sågs "på riktigt", dvs. träffades allihop för en gemensam pratstund. Annars bor vi samtliga kvar i byn, med omnejd. 
Imorron väntar skolan och "assistent"-jobbet i fas 3 på mig, samt möte med ungdomarna från boendet, i den miljön.
 
När "riksdagen" kom till Fagersanna!
 
Vi fick plocka vindruvor.....
 
.....och lyssna till planerna för framtida förbättringar för alla.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0