Packat och klart igen, samt puckat?......

Denna gång är det inte vantar och halsdukar, utan övernattningsväska för ett dygnspass. Inleder en veckas semestervikariat imorron klockan 09.00 och kan sedan se fram emot ytterligare två dygnspass innan nästa vecka startar. Så skolan "slipper" mig alla dagar denna vecka, utom torsdag.
Utdelningen med lottens hjälp är nu utförd och de som var närvarande verkade nöjda iallafall. Meningen var att alla skulle finnas på plats, men några "var på vift". Dessa får ta vad som blev över, om dom inte vill frysa i vinter.
Valvakan såg iallafall lovande ut till en början. Det var en ordentlig nedgång för "de som ställt till det" i åtta år.
Som engelsmännen uttrycker det:"Enough is enough", tycker svenska folket. Sen är det ju ett aber att vissa tror på enkla lösningar och bara röstar med missnöjet för ögonen. Jag väljer att uttrycka det så, då jag inte vill skylla någon för att vara dum i huvudet (men det ligger dock väkdigt nära till hands ska sägas).
Hur man kan gå på denna populistpropaganda och avstå från att tänka själv, är mig en gåta....
Tyvärr ska väl också sägas att det slutade med ett stort jasså, trots maktskiftet. Nu blir det inte lätt att få nån ordning och sen är det tydligen väldig skillnad på samarbete och samarbete.........
Lite smått barnsligt säger man nej till samtal över blockgränserna, som om det vore en tjock cementerad mur för all överskådlig framtid. Men är man seriös i sina uttalanden att inte låta SD få något inflytande, kanske man ska tänka till lite innan man stänger dörrar, låser och kastar bort nyckeln.
.....och gick det att riva Berlin-muren så........
Man kan inte få allt man vill ha, inte heller slippa allt som är mindre attraktivt, så upp till bevis och ta ansvar. Tänk om och tänk rätt. Prestige vinner ingen på......  
 
Äpplen har jag fortfarande gott om.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0