Marknad & churros

Dottern och jag åkte vid tiotiden, en bit utanför Torrevieja till söndagsmarknaden på Campo Guardamar, som den officiellt heter. Mina kompisar kallade den för "Citruslunden", vilket inte är så konstigt, då den ligger mitt ute på landet omgiven av citron- och apelsinodlingar. Det är en härlig röra av parkeringsvakter blåsande i sina pipor, mat, frukter & grönt, samt kläder, skor ja allt i stort sett. Det finns serveringar lite varstans, bland annat alldeles bredvid ett stånd med damunderkläder. Förra gången jag var på marknaden, med min kompis, blev vi stående där och "rotade" samt diskuterade formgivningen och provade deras bh:s med försäljaren. Detta till herrarnas förtjusning på första parkett i nämnda servering. Min kompis fick till och med flera uppmuntrande tummen upp från "gänget". Säkert var de stammisar på detta hak, mycket på grund av underhållningen varje söndag.
Idag bidrog vi dock inte till denna, men vi köpte en strut med alldeles nyfriterade churros, fulla av nyttigt socker! Lite senare testade vi även lite patatas bravas och till sist köpte jag faktiskt muggar hos engelsmannen, som jag tittat på varje gång vid tidigare besök.
Efter denna visit ute på landet, tog vi en tur till Habaneras köpcenter, som idag inte hade alls lika mycket kunder. Det var nästan folktomt faktiskt och några fynd blev det allt. Hemma väntade lite pastarester sen gårdagen på oss innan det blev siesta eller bad. Kvällsmat åt vi sen på en restaurang en bit från huset. Vi morföräldrar har börjat bli lite rossliga i halsen och morfar har gott om snuva dessutom..... 


Morfar och barnens promenad istället för tråkig marknad


Glass är gott


eller hur?


Snart är dom klara....


mina churros, bara klippas i lagom bitar och dränkas i socker.


Några tapas, i väntan på kvällsmaten...


kyckling och pommes frites till nästan alla.


Fullmåne över hustaken med havet i fjärran...


och gårdsbelysningen ser nästan ut som själva månen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0