Livsnjutarmässa

Klockan tio gick skjutsen från Fagersanna, fullsatt med fyra förväntansfulla "flickor". Destination Skara och besök på Livsnjutarmässan, stod på agendan för dagen. Två av systrarna i sällskapet var redan på plats, då de bor aningen närmare. De hade hunnit värma upp med loppis någon timme innan vi anlände. Efter att ha parkerat, gjorde vi ett snabbesök i ett närbeläget garage och fick se en unik Volvo, till stora delar byggd i trä, från fyrtiotalet. Det var en bekant till syster Berit, hos vilken hon skulle hämta några foton.
Sen var det dags för huvudattraktionen, inträde 60 riksdaler och där hittade vi fiket i andra ändan av lokalen. Stärkte oss med en tår och tilltugg, innan vi gick lös på montrarna. Jag hittade paraffinbad för händerna, som skulle vara bra för lederna, vilket jag beslöt att prova, det var skönt. Syster Inga-Lill hittade ansikts-akupunktur som hon testade. Flertalet av oss fick lite färgdekoration i håret och några valde en make-up-sittning. Mycket ätbart fanns att prova och givetvis köpa. Hux flux gick man där med flera kassar och bar, hur nu det gick till.  Timmarna försvann och slutligen, vid tretiden drygt, lämnade vi området och styrde kosan till en Kina-restaurang, där vi åt middag.
Välförtjänt sådan, tyckte vi i alla fall. Lite svårt att hålla ögonen öppna under hemfärden var det, tur att inte jag körde.
Hemma väntade dammsugna "strippade" golv på moppen. Räknade ju inte med att vara borta så sent, men sagt är sagt, så fram med hinken och börja. Tog inte så lång tid, men somnar nog gott, -ganska snart.


Vi inleder bildgalleriet med en levande nåldyna.


Tätt följd av en massa goda ostar.


Visst har vi kul och kassarna börjar samla sig i händerna.


Gott bröd och ett av dom bar jag hem.


I montern en fin festbricka från Köttex, där smakade vi på potatisgratäng, -och köpte.


Syns det att håret är delvis lila?


Här beställes kinamat, nästan alla tog stekt ris med "grejer" i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0