Vem kan man lita på....?

Fick idag ett litet brev i postlådan från Transportstyrelsen, med räkning på fordonsskatten. Så långt inga problem, även om det inte var direkt roligt att få. Men tillsammans med räkningen låg ett meddelande att de saknade uppgift om besiktning av fordonet och att detsamma hade körförbud från 1 mars, om jag inte alldeles nyligen varit på Bilprovningen.
Detta var tillfälle nummer två på tre månader, som brev angående min bil inte nått mig. Det första var trängselskatten på 25 kronor, som blev 525:- direkt vid årsskiftet eftersom de inte var betalda före nyår. Transportstyrelsen hade skickat brev enligt egna anteckningar, sen var det mitt ansvar resten, oavsett om brevet kommit fram eller ej. Bara att betala!
Denna gången fick jag upplysning om att det inte var deras sak att skicka kallelse till bilbesiktning, utan det låg på Bilprovningen. Fick man inget därifrån, var det ändå min skyldighet att hålla reda på när besiktningen skulle vara gjord. Med facit i hand, (i dessa datoriserade tider!) kan man alltså ännu mindre lita till tekniken än förr.
Så gott folk, håll reda på när Ni åker in och ut i Stockholm och betala "korvörena" direkt, samt för bok över besiktningsperioden själv. Systemen fungerar inte hundra och den som får betala för det är du som privatperson, inga påminnelser här inte, straff direkt!
Nåja, vi kan ju rapportera något "positivt" också.(läs ironin) Försäkringskassan har nu beslutat att jag var tillräckligt sjuk för att få sjukpenning under sjukskrivningen och pengarna kommer imorgon, bara två veckor försent.
Tur att det fanns ytterligare en lön i hushållet, att betala räkningar med, i tid.
Har under eftermiddagen varit på besök i Karlsborg för diverse ärenden, samt låtit lilla bilen få ett bad inför akutbesiktningen på torsdag, i Mariestad.


Det årliga badet....


Kvällsmat


Solen kan man i alla fall lita på, -att den går ner när den varit framme!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0