"Försenat" födelsedagskalas och skilda åsikter

Varför drar alltid klockan iväg så fort på mornarna/förmiddagen? Vips så var klockan halv elva och inget vettigt hade hänt än i huset. Dags att sätta fart alltså, tyckte iallafall jag. Maken var mera tveksam om det behövdes, eftersom han gärna hade hoppat besöket på Candela second hand. För hans del hade tidsbrist i detta sammanhang varit ytterst välkommet.
Men se det ingick inte i fru Bergs planer alls. "Allt eller inget" var mera mottot för dagen. Vi kom därför iväg på dagens ärenden och uppdrag, en bit före halv tolv. Det blev en del inköp av andrahandsvaror idag också, under ständig kommentar från maken över hur onödiga alla prylarna var. Må så vara, men det finns mycket onyttigt här i världen, av många olika slag och lika många åsikter om vad, som ska betraktas som sådant.
den diskussionen är i sig ganska överflödig att ha, bara att gilla läget och ha tålamod, för nästa gång kanske det är "ombytta roller".
Efter shoppingen var det dags att åka till Hörnebo och få lite födelsedagsfika från gårdagen. Yngste sonen fyllde då nämligen nitton. Kaffe och lite "tjöt" vid köksbordet följdes sen av ett (not so) efterlängtat besök på gymet och maken fick under tiden det tog, en promenad.
Hemma blev det köttbullar gjorda till frysen och biffar till middagen, samt pepparrotskött tillagat för min räkning som söndagsmiddag, (variant till maken köttgryta med kantareller). Hur man nu inte kan gilla pepparotskött??
Men vem bryr sig..... jag kan äta det i två dagar, inga problem.
 
Dagens middag med alla tillbehör på plats.
 
Kvällsmål med vitt vin, kyckling och egenhändigt "ihoparörd" potatissallad. (gick ner det också)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0