Idag besökte vi......Benidorm!

Jag var idag vaken redan strax före halv nio och gick upp till poolen. Inte för att bada utan för att eventuellt kunna ta något kort i morronljus. Gjorde så och återvände ner till lägenheten utan att maken ens märkt att jag varit borta. Han sov fortfarande och gjorde så i nästan två timmar till.
Passade då på att använda datorn, äta min gröt, koka ett ägg, fixa kaffe och koka skalpotatis (till middagen)
När maken slog upp sina blå, blev datorn genast ockuperad. Då gick jag och "sträckte på ryggen" ett tag istället och slumrade nog till en del. Framåt tvåtiden var det dags att göra nå't av kycklingfiléerna i kylskåpet, dom fick bli middag i currysås.
Sen "gav jag order om" att vi slulle göra något, exempelvis "ta tjuren vid hornen och krypa till korset" och besöka Benidorm stad.
Kan inte erkänna att jag haft totalt fel, men nere vid stranden/stränderna och i gamla sta'n var det helt ok, man kunde inte se alla de där fula skraporna som jag ondgjort mig över så mycket (bara några). 
Det fanns speciellt en strand mellan båthamnen och "balkongen", en liten bukt med höga klippor och palmer planterade, som var ganska mysig. Uppe på "balkongen" var det lugnt och väldigt vacker utsikt (om man tittade åt rätt håll), där tog vi en kaffe, cerveza och varsin glass. Sen gick vi genom ett litet valv, hamnade i gamla sta'n och handlade mer julklappar. Ack ja de är inte gratis, men förhoppningsvis blir mottagarna glada.
Kan ju inte skriva vad vi handlat för då blir det ju ingen överraskning.......
På stationen hämtade vi en tidtabell för tåget och ska väl försöka åka till Denia i veckan, för den vackra utsikten från banan som vi förstått finns, då tåget går väldigt högt på vissa ställen.
På hemväg köpte vi en baguette och jag ska senare, försöka "återskapa" den goda bocadillon vi köpte vid stadion igår. Strax blir det steka bacon av.......
.....och så är det naturligtvis fotboll på burken!
 
Stad i morgonljus....
 
...och havet glittrar åt andra hållet.
 
Lunch: ris till mig  ("potät" till maken).
 
Motionsredskap på strandpromenaden i Benidorm (gåmaskin)
 
Gott om vita duvor fanns det också, på ett enda ställe.....
 
En liten strand med fin inramning och där ovanför....
 
...en slags balkong med utsikt åt båda hållen....
 
och trappor ner till en annan avsats.
 
Åt norr......
 
...och söderut
.
Så hamnade vi i gamla sta'n, bara att gå genom ett litet valv vid kyrkan uppe  vid balkongen
 
Till sist en bild på "Benidorm-mopeden" (om någon har sett den engelska serien - Benidorm)
Såg även en tandemvariant, men hann inte ta kort på den.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0