Ja vad ska man säga.....

Att Arbetsförmedlingen är i blåsvädret tillsammans med regeringsföreträdarna förvånar väl inte mig precis. Då jag har gedigen erfarenhet av nämnda etablissemang sen en alltför lång tid tillbaka, är det väl bara att säga äntligen.
Nu löser inte generaldirektörens "entledigande" grundproblemet, men man får väl vara hyfsat nöjd över att eländet har "flutit upp till ytan" och nu debatteras iallafall.
Det viktigaste att ta tag i är den rådande attityden gentemot alla arbetssökande, från politikerhåll i regeringsställning, ner till samtliga tjänstemän som ska förmedla jobb (inte utöva "psykisk terror" med straffskalor i högsta hugg). Så länge det inte finns arbete till alla, vilket det bevisligen inte gör, kan man aldrig lägga problemet hos den enskilde individen som nu. Samtidigt går man ut och pratar om fler skattesänkningar, "för att ge incitament till att skaffa sig ett arbete".
Vad är det då han säger statsministern? Jo att sänker vi skatten ytterligare, skaffar sig latmaskarna nog till slut ett jobb, då de ser att man får det ekonomiskt så mycket bättre än om man är kvar i bidragsberoendet. Han pratar om det som om det var vars och ens fria val. Vad är det för syn på människor (luktar "förtal av folkgrupp") och i vilken värld lever han, Sveriges ytterst anvarige politiker? 
Sen kan vi ju diskutera bidragsberoende ur ett annat perspektiv, coaching för coachingens egen skull. Mer eller mindre seriösa aktörer som "suger åt sig våra skattepengar" utan att det ger några förbättringar på arbetslöshetssiffrorna. Sen har vi fas 3 som "grädde på moset" med sina anordnare, som får 5000 riksdaler/månad för varje individ de "förvarar". Jag förstår inte vad det är för skillnad? Bidrag som bidrag, till enskilda personer anses det vara fult, men till företag helt ok.
Använd våra gemensamma resurser på ett vettigt sätt istället, till fortbildning utan en massa (rent ut sagt) idiotiska begränsningar och förmynderier, samt till riktiga arbeten i vård, skola och för övrigt där det kan behövas extra personal.
Själv har jag tyvärr varit utsatt för alldeles för mycket av detta vansinniga resurs-slöseri, men ska inte trötta ut er med detaljer. Skulle kunna skriva en roman i ämnet......
.....och då är det bara mina erfarenheter vi talar om.
 
I rest my case.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0