Då var det gjort igen........

....ansökan till jobbet som arbetsförmedlare, denna gång efterfrågades det 4 stycken "stackare" till Skövde. Med samma rekryteringskriterier som "vanligt", minst 180 högskolepoäng och jag skickade in som vanligt, med åsikt om att de borde bredda sin rekryteringspolitik.
Är det något jag har på meritlistan så är det väl praktisk erfarenhet, inte minst på detta område. Läste dessutom (nu på morronen) en artikel i tidningen Veteranen om att det förväntas bli 116.000 nya jobb inom en snar framtid, men att 55+are inte kommer att få nån del av detta, då det råder en åldersdiskriminering på arbetsmarknaden.
Säger bara: What's new? och det är ju precis vad jag har tjatat om och upplevt sen dag ett.
Det är inte kompetensen (nämndes också i artikeln) som är det stora problemet i vår åldersgrupp, utan just rätt och slätt åldern.
Ja något jobb som arbetsförmedlare lär jag inte få, men ska banne mig söka varenda gång de rekryterar i närområdet. Kanske inte ska gråta så mycket över detta heller, då deras arbetssituation inte är den roligaste i nuläget. Men inget är för evigt, så bättre tider kan säkert komma här också.... med tiden. Det lockar att få vara med och förändra.
För övrigt har jag umgåtts med mormor och därutöver varit en tur till "stor"skogen med maken, för att införskaffa gran(ar).
Medan han monterade "bytet" från skogen på därför avsedda platser, övervakade jag att Inga lagade middag till oss. Idag svängde hon ihop "kålpuddingsås" och det var ätbart.
Hade funderingar på en tur till Tibro för en del ärenden och gymet, men det stannade därvid idag. Får bli imorron istället och då kan det även utökas med en  rundvandring på torghandeln.
En kopp kaffe tar vi istället och ser fram emot Ernst eskapader, samt direkt därefter upplösningen på den engelska deckaren.
 
Adventsgranen uppe, inköpt hos Second hand-affären i tisdags.
 
Det fanns svamp i skogen också....men det va' ingen kantarell.
 
Första "bytet" nedlagt....
 
Hemma med hela fångsten och reflexerna fungerar fortfarande på gamla postajackan, som synes.
 
Mer sittplatser fixade på småfåglarnas food-court....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0