Sommarjobb och plocke pinn

Har idag haft en sittning och genomgång med min handledare, (arkivatorn) angående det jag gjort hittills och vad/hur jag planerade att lägga upp arbetet framöver. Vi verkar röra oss i samma tankebanor och hon förstår hur jag menar, så det är bara att fortsätta insamling av fakta och sortera i högar, samt tänka vidare på exponeringen.
Sen hade hon glada nyheter, visserligen i sin linda ännu, men det verkar som om dom har behov av mig på riktigt i sommar, för att täcka upp semestrar och lite annat. Återstår att vänta på ytterligare telefonsamtal i frågan, med det praktiska.....
Det är helt perfekt att jobba framförallt hela juli och jag tar givetvis allt vad jag blir erbjuden. Maken var med Fagersanna IF:s övriga pensionärer på rekognosering i skogen inför den stundande enmila-vandringen och vi återvände hem nästan samtidigt. Lunchen avklarad och därefter en ny tripp till Tibro, han för att beställa grejer till murararbetet och jag för att checka av utbudet på second hand.
Nu tog det inte speciellt lång tid för honom att göra beställningen hos Tibro Byggvaror (för hemleverans på fredag) så jag hade inte hunnit gå igenom alla hyllor i butiken, när han plötsligt satt där. Nu hittade han en fikagäst, att diskutera lite idrottshistoria med, medan jag gick över resten.
På hemväg hamnade vi i bilkö på 49:an, då de imorse påbörjade ett vägarbete och placerade ut flaggvakter.
Det tog lite tid och vi svängde dessutom av till Hönsa för att ta en omväg hem. Skulle sätta upp några fler anslag om "Loppis i Lanthandeln" på lördag-söndag, plötsligt "tvärnitade" maken bilen och klev ner i diket. Han hade hittat en "snöpinne", som enligt murarexpertisen var lämpliga som hjälpmedel vid gjutning. Han stannade ett par gånger till och plockade trasiga pinnar, innan vi tog småvägar hemöver från Hönsa och satte anslag på några ställen till. Slutligen blev det en pizza att dela på, inköpt hos Örlenbadets Pizzeria, där var det ingen kö .....
Vi avnjöt den i solnedgången på vår altan, med änderna som publik.
 
Jag var uppe på andra våning i muséet och hälsade på morfars fars svarv, som bor där permanent.
 
Ja då vet man vad man har att vänta......
 
...och kön var låååång lite längre fram.   Medan vi väntade passade jag på att plåta.....
 
"de ensamma tallarna" som lämnats kvar vid avverkningen.
 
I väntan på pizzan....nu finns ingen is kvar, vare sig på badstranden eller runt Fläskön.
 
Lite tjatig vy kanske, stackars mig som har det så varenda kväll.......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0