Inbjudan.....

....till utbildningsmässa på Inredia nu på torsdag från Arbetsförmedlingen, kom i fredags i ett litet brev.
Visst det var väl trevligt, eller?
Som det så vackert står i rubriken: "Få information om västsvenska utbildningsalternativ." Nu är det ju bara ett litet problem: JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR ATT FÅ STUDIEMEDEL OCH MAN FÅR INTE LÄSA NÄR MAN HAR AKTIVITETSERSÄTTNING!
Vilket jag har härjat om både hos AF och i skrivelse till Arbetsmarknadsverket, ändå får jag (och säkert en hel hoper andra överåriga) detta lilla käcka brev. Blir man vansinnig eller blir man vans.....?
Då det var den månatliga obligatoriska inställelsedagen för fas 3:are på AF i Tibro idag (s.k. jobbrum) tog jag med mig brevet och frågade om det var ett dåligt skämt, eller "medveten tortyr" av arbetssökande som passerat "bäst före-datum" (så att säga).
Jag fick medhåll av min handläggare att det var ogenomtänkt, påpekade också att det inte borde vara så svårt, såhär i dataåldern att ta bort oss födda på fel sida, före utskick. Det får inte gå till såhär. Har dom en massa krav i tid och otid på mig, får väl dom skärpa sina rutiner och behandla folk med respekt.
För övrigt har jag tillbringat merparten av dagen på Inredia och utställningen, som idag haft några privatpersoner på besök, samt två grupper inom möbelutbildningsbranchen.
Demonstrerade "kulsprutan" i den ena gruppen, till allmän förtjusning. Men lite "sabotage" har också förekommit. Någon har lyckats plockat isär den lilla träknuten, så nu ligger en "Rör ej"-skylt bredvid de andra.
Vi får se om jag lyckas sätta ihop den igen, med sonens hjälp har jag fått adress till en internetsajt, som funkade förra gången det begav sig....
Kanske dags att se till och öva nu så jag kommer ihåg hur man gör i framtiden, den består ju bara av sex bitar!
Men det äääär inte så bara, tro mig. 
Kompisen tittade förbi ikväll på en kopp kaffe och lite tjat. Tur i oturen att jag var hemma, skulle egentligen åkt till Skara till en annan kompis, men är fortfarande inte återställd efter helgens smärt-strapatser, så orkade inte.
 
Tur att det var den lilla varianten.......
 
...finns många användningsområden för en stol.
 
En stol till Putin? men han gillar visst inte regnbågens färger.....har jag hört.
 
Eftermiddagens fika, kan väl få pluspoäng....
 
...som uppväger kvällens utsvävning. Försvarstal: Men jag hade ju gäst ju!
 
Brevet! inget fel på det, men..........
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0