Restskatt....

Ja det "vore ju trevligt" eller kanske iallafall hade känts någorlunda ok, om det hade berott på att man tjänat en ansenlig summa pengar. Men vare sig maken eller jag har fått någon ökad inkomst, tvärtom kraftigt minskad sådan istället. För hans del är anledningen att han gått och blivit pensionär och därmed minskat sin månadsinkomst med ett antal tusenlappar till att börja med, men det räcker inte utan skattmasen ska ha ytterligare påfyllning, just på grund av detta. Närmare bestämt i storleksordning en hel tusenlapp till per månad, av den redan descimerade tilldelningen. 
För min del beror ju det procentuellt högre uttaget på att jag "har valt att vara arbetslös" och det nöjet ska också kosta lite extra. Det är ju tur att man har ett ideellt uppdrag som god man som ger en liten inkomst bredvid alla bidrag. Såpass att det iallafall täcker en tredjedel av vår sammanlagda restskatt.
Resten får vi väl ta på nöjeskontot.
Att ha kul kostar.........och som de säger i domstolen: "I rest my case".
Vad jag sen tycker om detta system, ska jag inte trötta ut er med, för det tar låååång tid och kräver måååånga fula ord att beskriva. Ni har säkert redan gissat förresten.
Annars skiner solen och jag har fått intervjutid till ett jobb i mitten av april och ska imorron undersöka ytterligare en möjlighet på annat håll.
I trädgården travar änderna fram och tillbaka mest hela dagarna och eftermiddagskaffet smakade bra i solhörnet på altanen........
 
Dags igen.......att göra köttbullar och "mormorsbiffar", -köpte nästan två kilo köttfärs idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0