Politisk soppa.......

Idag hade jag bestämt mig för att äntligen komma iväg in till "Green-kontakt" och prata lite med den riksdagskvinna jag röstade på i senaste valet. Har haft kontakt med Monica Green tidigare i mitt fackliga arbete i samband med nedläggningen av Postens finansiella verksamhet och är också en av hennes (många) Facebook-vänner.
Nu äntligen blev det av. Jag vet att hon är väldigt intresserad av (och mån om) att hålla sig uppdaterad om vanliga människors vardag, därför ville jag "framföra frustrationen" över Fas 3 och alla dessa regelverk som bryter ner människor, iställt för att ta tillvara deras kapacitet. Då jag sitter mitt i skiten, (men vägrar att låta mig kuvas) tyckte jag att det möjligen kunde vara av värde att förse oppositionen med bränsle till valdebatterna framöver.
Och jag står till förfogande närhelst jag kan göra en insats, för att få slut på detta slaveri.
Bilden av arbetslösa är idag inte speciellt nyanserad, utan vi framställs som en homogen grupp som det är något fel på, i ett eller annat avseende. Har man inget funktionshinder (fysiskt eller psykiskt), så är man rätt och slätt bara lat och behöver sparkas på.
Detta misstänkliggörande av, (-och trampande på), medmänniskor som definitivt inte har valt sin situation, borde upphöra med omedelbar verkan och en offentlig ursäkt är på sin plats, .....helst igår.
Riksdagsbeslut finns sedan ca ett år tillbaka på att inte placera mer folk i Fas 3, men regler gäller visst inte lika för alla.
Det blev en stunds samtal och därtill en god gulaschsoppa att värma sig med, innan jag fortsatte med några ytterligare ärenden och gjorde därefter en avstickare till gymet, på hemvägen.
Imorron blir att "åter inrätta sig i ledet" och lydigt gå till en ny placering i Fas 3, som inte finns egentligen, (eller hur var det.....)
Varför undrar kanske någon? När det är frivilligt att delta.... Ja det är frivilligt, om man inte behöver sin aktivitetsersättning så........
 
I Skövde......
 
....på sopplunch med politiska diskussioner.
 
Mörkekorset med Skövdes höghus, vilket föranledde en kinesisk student att le lite.....Hon var från Shanghai!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0