Tidig frukost, leta bil och "bortavinst".....

Maken hade gett order om väckning klockan sju, så min mobil satte igång sitt oväsen vid denna okristliga tid som programmerat. Han gjorde sig fullt iordning, medan jag bara "slängde på mig lite" och så åkte vi ner för gemensam frukost. Sen drog han iväg till "sitt nöje" idrottshistoria, medan jag kröp ner i dux-sängen igen för ytterligare kvalitetstid, sovande.
Därefter befann jag mig i Stockholm, hos bekanta som bor i Göteborg och kunde inte hitta var jag parkerat bilen. Jag letade och letade på alla kvarterets gator och inga toaletter fanns det heller, som var i bruk. När jag var på gränsen till desperat, vaknade jag och allting löste sig......
Blev sen efter dusch sittande vid datorn kollande allt det obligatoriska, ända fram tills maken ringde och sa att han ledsnat på letande i rullorna hos muséet, så han kom och hämtade mig. Efter att ha programmerat Tomtom, åkte vi till Möllevångstorget för att strosa runt. Solen hade precis stuckit fram näsan, men lagom efter att vi parkerat startade regnet ånyo. Vi tog iallafall en sväng i krokarna och lunchade på Thairestaurang vid nämnda torg.
Några second hand-affärer plöjde vi igenom, men Tibros är bättre och väldigt mycket billigare. "Hem" till hotellet igen och parkerade bilen, för en promenad i Gamla sta'n. Här blev jag en skyffel rikare, samt företog dessutom en shoppingrunda i "The English shop". (några marmelader i påsen med hem) 
Hon som ägde engelska affären var från Yorkshire, vilket jag naturligtvis inte kunde hålla mig från att fråga om.
En fika på ett gammalt café vid torget och lite andhämtning på hotellrummet innan färd med pågatåg till Hyllie, där Malmö Arena ligger, för hockeymatchen. 
Makens julklapp fungerade till hundra procent eftersom bortalaget Västerås IK besegrade svåra konkurrenterna Malmö Redhawks. "Sardintåg" fick vi uppleva på tillbakavägen, men bara trevligt folk och positiv fredagsanda. Trångt och trivsamt med andra ord.
Hade tänkt gå och käka lite tacos som kvällsmat, men dom hade redan stängt, så Burger King fick tjäna några kronor på oss istället.
Imorron har vi fått meddelande om (via Facebook) att vi kommer få gäster framåt eftermiddagen/kvällen, som tänkte stanna till för fika påväg hem från Stockholm, till Göteborg.
Vi får hoppas att vädret är gynnsamt för både deras och vår hemfärd (fyrtio mil), men det verkar lite sådär om man kollar prognosen. Men det tar vi imorron......
 
Frukost, försvinnande god, trots tidig timma.
 
Utsikt från sängen, vid "återfall"......
 
utsikten igenom andra fönstret, (samma som gårdagens) nu i dagsljus. 
 
Lunch på Thairestaurang med Möllevångstorgets marknad utanför.
 
Malmös nya "landmärke" Turning Torso.
 
Lilla torg: I det gula husets affär hittade jag skyffeln, med målade snögubbar på.
 
Bakom denna stela orkester skymtar fiket......
 
....där vi "moffade" dessa.
 
Kvällens hemvist.....
 
....där Ingemar fick en ny vän (men talade dock inte om att han höll på bortalaget).
 
Här startar matchen, som sedemera slutade 2-3 till gästerna Västerås IK.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0