Puuuuhhhh vad varmt och Ia "håller hov"......

Skola som vanligt och olidlig värme i hela byggnaden, utom det klassrum som vi fått ordning på med AC.
Idag var det bl.a. vokalövningar med en "nonsensramsa": Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög. Eleverna var väldigt entusiastiska över att försöka och tränade flitigt. En av dom fotade till och med av ramsan från tavlan och hade för avsikt att öva mera hemma.
Sen avslutades dagen med lite ABBA från sjuttiotalet och Mikael Wiehe på Allsången. Youtube är "bra skit" och man kan visa en hel del svenska företeelser. Igår såg vi lite från "Macken": Dä' ska va' gött å leva.....
Fick sedan en "modern" shoppinglista (ett sms i telefonen) från dottern, över de inköp jag skulle göra till grillkvällen, som stockholmarna ska bjuda på. Hemma med dessa grejer var det bara att slutföra den redan påbörjade lunchdukningen och säga hej, även till bonusdottern från Hörnebo som hälsade på innan jobbet.
Hon var inte direkt sugen på att åka dit (Volvo) för under gårdagen hade de haft 30 grader att jobba i.
Övriga, (förutom Ia och jag) gick ner och badade en stund. När den unga damen vaknade övade vi bensparkar och ta tag i låtande leksak, ända tills hon längtade kraftigt efter mamma.
Glass och jordgubbar på en sval veranda i skuggan följde och nu sitter jag och ljuger ihop dagen, medan köket är invaderat av grillkockar. Ser fram emot lite mat, lagad av nån annan.
Fick som en bonus istället för matlagning serva barnbarnet med ny blöja efter en nummer två-laddning. Det var ett tag sen sist, men det flöt på bra........och barnet verkar väldigt nöjt efter denna "dumpning".
 
Ia på besök hos morfar vid datorn.....
 
Lillebrors raket har fått den första strykningen målarfärg....
 
Ia och pappa pratar en stund i skuggan......
 
....sen kom brorsan......
 
....och morfar.
 
Hjälp, ska dom grilla?? vågar inte titta.......
 
...när mamma och pappa härjar i köket.....
 
....och brorsorna målar nya skapelser, med morfar som handledare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0