"Pärlor för svin"..............

Idag var jag uppe strax före halv tio och kände mig utvilad. Kaffe med mackor till frukost och sen blev jag sittande vid datorn. Först allt det obligatoriska för fas 3-slavarna (där jag "abonnerar" på en plats som bekant), sen det övriga som händer på sociala medier, Facebook, tidningen och en del annat.
För att ta en tillbakablick på fredagskvällen, kan det rapporteras att pilgrimsmussla inte föll vare sig maken eller mig i smaken. Så det lägger vi inga mer pengar på i framtiden, men det är ju ändå bra att veta vad man tycker om maträtten, då den flitigt förekommer i tevens matlagningsprogram.
Dock smakade "pil-pil" bra (som vanligt) och idag var det så makens tur att utföra middagssysslorna, medan jag drog på nöjes-shopping en stund. Första anhalt second hand och en hundring fattigare, men flera fynd rikare fortsatte färden mot Hörnebo. Där var kaffet gratis som vanligt och jag passade på att avlämna en påse pyssel-grejer, som jag städat ur mina egna bra-ha-saker.
Stärkt av kaffe med pepparkaka påbörjades hemfärden, men med ett stopp på vägen: Sörgårdens Inredning och loppis. Det är ett sånt ställe där man alltid hittar något som vill flytta till Fagersanna, idag inget undantag. 
Sen har ju jag lämnat in en del av mina alster för försäljning och idag "gjorde vi upp". Försäljningsresultatet minus vad jag handlat, slutade till sist med ett plus för affären och således minus för mig. Men inte så mycket och idag fick en tomte, samt julkrans till dörren följa med därifrån.
Middagen stod på bordet när jag anlände hem och sedan har jag plockat lite, men bara lite. Ska nog göra ett par babytofflor till och ytterligare en uggla under kvällen.
Dumburken får stå för underhållningen därtill.
Imorron håller vi tummarna för bra väder. Kom gärna och titta, samt tjata lite och vem vet kanske nå't faller i smaken.......
Det finns många fler än jag som har försäljning på torget och alltid hittar man något. Sagt av en som vet.......
 
"Pil-pil" gott som vanligt, men pilgrimsmusslan hoppar vi över i framtiden....
 
Gårkvällens (och nattens) alster till beskådan.
 
Detta välkomnas man av vid Sörgårdens infart.....
 
....och här hänger kransen som jag köpte redan på plats på ytterdörren.
 
Middagen är serverad!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är pil pil?

Svar: Tapas från Andalusien: räkor i kokande olja med kryddor, vitlök, persilja, paprika m.m.
Gerd Berg

2014-11-29 @ 18:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0