Vaken......

.
.....och uppe "redan" vid halv nio. En kopp kaffe med macka, sen var det bara att köra igång. Först ut jultårtan, följd av rotsaksgratängen och Jansson så småningom.
Vet inte riktigt när de långväga gästerna dyker upp, men resten från närområdet kommer runt ett.
Strax före ett och strax efter visade det sig med facit i hand. Sen startade lunchkaoset vid två trånga bord, med massor av byttor innehållande diverse julrätter att försöka "ratta runt" så alla fick vad de ville ha.
Efter detta blev det (surprise, surprise) en massa disk och rester att få in i kylen, att livnära oss på även under morrondagen......
Inspelad Kalle för vissa att titta på, sova till eller varför inte lasta diskmaskinen till tänkte Inga. Ibland är hon en klok person och förutseende med att duka fram nästa ätsittning (julfika med tomtetårta).
Mitt i fikat kom sen Tomtemor med en säck som hon precis hittat på sin släde, alldeles övergiven och den var till oss. Vilken tur!
Sen fick lillasyster ge Tomtemor en julklapp med kram och därefter nästa kaos......pappersinfernot när alla (till slut) utdelade paketen skulle "strippas". Lillasyster hade lärt sig att säga wow! och det sa hon för varje nyöppnat paket.
Det hemliga projektet passade precis och hon verkade tycka om "prinsess-kappan".
Alla fick en massa bra-ha-grejer och sen skulle vi ta lite glögg och skrapa Triss-lotter för att vinna miljonen. Så var planen iallafall. Nu gick det inte riktigt enligt den..... två gånger trettio kronor på tolv lotter må vara ett magert resultat men spänningen före....om det möjligen skulle kunna bli en miljon att dela på är ändå ganska rolig.
Nu är det skattjakt på grabbarnas sista klapp för året. Den behövde de jobba för lite.....tyckte givarna.
Kanske vi ska "råna" kylen på lite rester till Downton julspecial......innan vi trillar isäng.
 
Jultårtan klar för kylen.....
 
"Klassisk kameratest"......
 
Det är tröttande med Kalle Anka........
 
....och så kom tomten.
 
.....en kram och en klapp innan vi säger Hej då för detta år!
 
....och här vilar barnbarnsbarnet på min filt som hon tydligen gillade.
 
Då kör vi igång farsan......vackert en cirkelsåg, eller vi kanske ska titta i lådan förresten. Då hittade vi en talande Nalle.
 
Här en annan hög under uppbyggnad......
 
"Hemliga projektet" provas.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0