Vad vore livet utan loppis.......

....en aning fattigare, tycker nog jag iallafall. Visst finns det mycket "skit" på loppisar, men många fynd också. Vilket givetvis är fallet på vår Fagersanna-loppis. En hel del hantverk (inte bara mitt) finns också, att "ramla på".
Som "vanligt" vet man aldrig vad man behöver, förrän man plötsligt springer på det. 
Ikväll var det riktigt busväder, det ösregnade och blåste i flera timmar, kan undra hur plantorna jag inhandlade på torget klarade sig därute? Visserligen delvis skyddade bakom min trätunna, men vi får se.
Hann, eller snarare orkade inte, få ner dom i jorden efter hemkomsten från jobbet. Får hoppas att vädret är som prognosen utlovar, soligt och fint imorron.
Då får jag ta tag i den uppgiften, eller också lägger jag order till Inga bara.....
Inge(mar) fick iordningsställandet av middagen på sin tjänstgöring, att ha klart tills loppisen stänger: Lax med potatis blir det att se fram emot. 
Hemkommen från loppisen smakade det faktiskt riktigt gott. Idag var det för mycket att välja på i grannskapet: Motorhistorisk dag i Balteryd, Ankjogg vid Ånaplan och motocrosstävlingar.
Detta föranledde tyvärr att loppisen "tog stryk", inte så särskilt många besökare alltså och för min del gick det lite back, då vi räknat av bordshyran. Men bonusdotterns bord gick med vinst, om än hon shoppade upp den på andra braha-saker, istället för det hon sålde.......
Får vi ta igen imorron, men då avstår hon från nöjet. Hoppas på att det kommer fler då istället.
Maken roar sig med röjsågen och slår gräset i slänten, medan jag ljuger som bäst. Blir nog lite engelsk fotboll om en stund också, sista ligaomgången för i år. Sen startar nästa säsong inte förrän i augusti, då utan Gerrard i Liverpool. Kommer att kännas lite konstigt, för bättre ambassadör åt klubben, fotbollen och hemstaden får man leta efter länge, länge, länge........
Hoppas lite på Lotto igen och att de drar rätta nummer i korrekt ordning den här gången.  Mina noggrannt utvalda, menar jag då förstås.
 
Jodå morgonen var helt ok, inget mer busväder....
 
Närbild på allt som finns att fynda hos mig.....
 
Lite till.....
 
....och så loppisprylarna till sist.
 
Utanför vackert vårväder och en liten, liten skymt av sjön där mellan de nu gröna träden.
 
Vid våra postlådor, i grannens vildträdgård är det gullvivebonanza till äppelblom.
 
På gång även i min trädgård....äppelblom........
 
....och syrener.
 
Middagen serverad, utan att behöva laga den själv för en gångs skull, kan vi ta mer av....mycket mer.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0