Långväga besök.........

Igår vart jag allt väldigt trött kände jag när jag kommit hem och packat ur alla påsar. Men då det behövde göras mat ganska omgående var det bara att rota fram kycklingfiléer ur frysen och börja på.
Till detta tog jag en promenad ut i trädgården och plockade haricots verts, som växt till sig något alldeles kopiöst. Det finns både stora och många där i kökslandet. Men persiljan bredvid är fortsatt ett sorgligt kapitel. Får ingen fart på den vare sig där eller i kryddkrukorna på framsidan, trist och tråkigt men fakta.
Efter middagen och röjet av disk, parkerade jag i fåtöljen för att se den inspelade handbollen. Visste redan att det blev vinst, men ville se det i alla fall.
Hade bara satt ner ändan där efter att också dotter med återstående barn begivit sig till fotbollsplanen i blåsten, då ringde det på dörren. Det var änna en stel tant som stapplade ur sittkomforten och tog sig mödosamt till dörren.
Där tog det ca en halv sekund innan polletten trillade ner och jag kände igen våra holländska vänner.
De var återigen i sitt favoritsemesterland (tre år sen sist) och hade en låda champagneglas samt ett mousserande vin med som present: Att avnjuta till nyår sa dom.
Jättekul, men så tom på fikabröd har nog aldrig min frys varit, bara en precis inhandlad förpackning med Skånepepparkakor fanns i skafferiet och Gevalia att hälla i bryggaren.
Textade genast dottern att hon skulle komma hem med alla sina barn "för inspektion", vilket hon gjorde.
Sen satt vi och pratade nån timma. Det var ingen större åtgång på "kaffebrödet", i stort sett bara lillasyster som åt fyra! stycken.  
Maken hann inte hem den här gången heller, för att träffa dom, precis som senast, för tre år sen.
Lyckades sen se klart handbollen och sista delen av "Vår stora kärlek" som dissades rejält av de stora barnbarnen.....
Idag ska jag först ta mig an second hand efter jobbet, troligen tillsammans med dottern och därefter hämta hem thaimat till middagen. Sen är det allsång och Midsomer-mord på agendan sett från "första parkett".
 
Pratstund vid köksbordet .....med alla "sju sorterna kakor".
 
Dags att ta sig åter till campingplatsen vid kyrkan. Lite trångt att backa upp med alla bilar överallt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0