En vit jul..........

........blev det, med snöande under natten till julafton. Men inga kopiösa mängder utan med måtta. Dock kunde termometern visat lite mer barmhärtighet enligt min mening. Minus elva då vi åkte till Hörnebos mest upplysta hus (iallafall utvändigt, haha).
Blev en trevlig stund med julgröt och lite till att stoppa i magen. Efter en pratstund i deras soffa med hårdrocksmusik i bakgrunden (helt ok volym, men kanske inte min favo-musik, dock nåååågot bättre än blues...... i mina öron).
Då vi åkte därifrån hade termometern sansat sig en aning och visade "bara" åtta-nio grader, då jag övertagit ratten. Maken fick nämligen en öl till maten.........
Men julmust är i min värld den överlägsna drycken till julmat. Det har vi laddat upp med ordentligt härhemma, inför morgondagen. Dock (till min fasa) upptäckte jag nyss att det inte finns någon riktig snaps! (Skåne eller Aalborg ska det va'). Vi har bara gott om flaskor Absolut, genom dotterns försorg (då hon jobbar där.....). Men sorry, de duger inte till min alkoholsnaps (singular) så det får väl bli vit jul för mig också, tillsammans med barnen och skåla med julmust i det lilla glaset.
Det grämer mig att jag inte hade koll på dryckes-utbudet härhemma (i tid), för på Systemet var jag ju ändå inne en sväng.
Nåväl Inga har iallafall bakat jultårtan idag och skalat en hel bunke med potatis såhär långt. Till middag får det bli makaroner med en korvabit, sa hon för det var vad hon mäktade med i det eskalerande stöket.
Sen är det aviserat att de kommer redan till kvällen.......natt-jul-gästerna. (.....och kanske hade de någon "riktig" nubbe att ta med....hahahaa)
 
Potatisbunke, rulltårta och körvabit med makaroner.....att koka.
 
Framplockat........väntar på att extrabordet ska bäras in.......
 
Juldag vid fågelbordet........
 
Kia har fått flytta ut på gräsmattan......
 
Gourmet-middag á la Inga.......
 
Nä.....de här äggen fryser inte......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0