Internationell prägel.......

......blev det på grytan som Inga tog tag i och kokade efter avklarad söndagsmiddag. Man behöver kanske mat en måndag också, resonerade hon och "snodde ihop" en kinesisk-inspirerad gryta i norsk kastrull med svenska örter från Fagersanna och bambuskott på burk, samt lite andra grönsaker.
Till dagens middag bjöd hon på stuvad spenat, kokt ägg, panerad potatis och bacon.
Rena rama festmåltiden tycker både maken och jag. Annars skiljer sig smaken ganska mycket om vad vi anser är "görgött"...........via helt ok, till går väl att äta och slutligen "oätbart".
Rapport angående äppelträdets invånare: Igår kväll var de två fågelungarna "ensamma hemma" iallafall i flera timmar, men nu på förmiddagen finns åter en förälder Duva i boet.
Det sägs ju att duvungar inte är särskilt söta och det kan väl hållas med om, men en viss charm tycker jag nog mig ha skymtat ändå.
Nu får vi se om jag hemfaller åt en tupplur under eftermiddagen, då nattsömnen var sådär......
Eller så kanske Inga får nån idé om experimentkaka till kaffet.
I skafferiet hittade hon: Valnötskärnor, honung, kakao, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver. Dessa ingredienser blandade hon med flytande margarin och klickade ut i små högar på ett smörpapper. Vi får se vad resultatet blir på skalan "oätligt" till "görgött", om en stund...........
 
 Ser ni den oproportionerligt stora näbben där på ett litet huvud......
 
Gemensam favoritmat för makarna Berg.......
 
Finns ju en del äpplen på gång här också....inte bara fågelbo.
 
"Kinesiskt" experiment till middag imorron.........
 
Nu ska de svalna och sedan få sin dom.......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0