Åskan arrangerade om möblemanget........

.......på verandan, då det slutligen bröt löst framåt sena eftermiddagen. Blåste som attan och regnade på tvären dessutom. Följerna blev vått långt in i köket (trots bara en miniöppning på altandörren), cafébordet vändes uppochner, grillen välte och från grannens kom en planka "flygande" över häcken.
Det höll på ungefär en timma och det positiva var väl att ingen vattning ........utanför växthuset behövdes under kvällen.
I äppelträdet kan jag nu "skåda" vår nya hyresgäst, som ligger blick still sen igår kväll. Det är en ringduva, troligen densamma som för något år sedan byggde bo i tallen. Där var hon inte särskilt framgångsrik, då kajorna nog terroriserade bort henne till slut. Nu får vi se om det blir några "duvungar" i äppelträdet. Läste att de lägger två ägg och ruvar i dryga tre veckor.
Började blåsa upp för en stund sen och mörkt över sjön, men det blev inte mycket mer av detta. (Bara att jag fällde ner parasollen och fick dynorna i lådan)
Ganska bra ändå för en timma senare kom det en skur iallafall. Inga passade på att göra iordning revben till en kommande middag och kaffe är drucket, med Mini-oreos till.........
Nu fotboll.....igen.
Annars stor födelsedags-dag idag. Dotterns make, kompisen och två fd. post-kollegor. Grattis till hela bunten........
 
Här syns "kaoset" från igår.........
 
Skördade dill från växthuskrukan igår. Fem plastpåsar till frysen blev det.
 
Här sticker stjärten ut från boet........och huvudet skymtar.
 
Här ett nytaget foto ikväll...... flera äppelkart kan också ses.
 
Min middag......
 
Maken äter "nästan" samma och i bakgrunden ser man "rena rama rivieran" vid sjön.
 
Idag blev det inget extrem-oväder.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0