När snålheten vinner..........

......över latheten, får det till följd att onödigt matsvinn undvikes och en hel del nybakta alster får samsas på diskbänken.
Det började med ett jästpaket (2 dagar för gammalt), skulle det slängas eller chansas att baka bröd med? Jag valde det sista....... som slutade med sex helt ok brödkakor.
Sen hittade Inga två övermogna bananer, även de klarade sig från soppåsen och omvandlades till (en i detta hus) inte helt obekant banakaka.
På samma tema ........ fanns en minibaguette kvar sen i tisdags. Den skars i skivor, stektes och gjordes om till vitlöksbröd. Kvarvarande salladsdressing fick sen "sällskap" av curry, dill och räkor och är tänkt att serveras till kvällsmat, med vitlöksbrödet och avocado.
Innan allt detta hände hade Inga delat en fläskfilé på mitten och anrättat den ena delen till middag. 
Den andra biten, funderar Inga nu som bäst på hur hon ska ta tillvara.
Under baknings-sejouren inomhus passade maken på att motionera röjsågen (utomhus) och nu är slänten nyklippt. Väl tajmat.....för jag hörde hur grannen gjorde sammalunda i förmiddags.
Till kaffet bjöd så Inga på en rabarberpaj med havregrynstäcke........ till glass, som tack för allt utfört arbete.
.....och nej, jag somnade inte utan kunde slutföra kontrollen av assistenredovisningarna igår kväll.
Det brevet ska jag nu ta en promenad och posta.
Smakade därefter bra med kvällsmaten och nu testar jag det nybakta brödet till kvällskaffet.
PS. Nyss berättade maken att imorse då han var ute och startade "Polar'n", såg han en grävling hos grannen. Dock hade han ingen telefon med sig, att föreviga ögonblicket.........
 
I väntan på att ägget ska bli kokt.......
 
Vegetationen före åtgärd........
 
......och efter en omgång med röjsågen.
 
Banankaka......och rabarberpaj-variation.
 
En ny laddning brödkakor......
 
Dags för fika......
 
Smörblommor i diket på vandringen till brevlådan......
 
Kvällsmat.........
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0