När man följer traditionen........

.......nångång emellanåt, kan det slumpa sig så att Inga prickar in ärtsoppa och pannkaka på en torsdag.
Så blev fallet idag och det smakade bra i glashuset, medan det utanför blåste halv storm.
Tillbringade morgonen i sängen med ett oavbrutet dunsande utanför fönstret. I blåsten har det ena äpplet efter det andra fått släppa taget och göra "resan" ner till marken.
Åt min frukost och väntade i telefonkö till Swedbank i över tjugo minuter......... "du har plats nummer 155" startade samtalet med. Mitt problem var att det inte gick att se transaktionerna på systers konto. Var likadant i går kväll som i morse. Jo de hade tekniska problem..........
Hade ju varit smart att lägga ett meddelande på hemsidan om detta då, så hade ni säkert undvikit en massa samtal och jag hade sluppit sitta i kö nästan en halvtimma.
Hon tyckte det var ett bra förslag att föra vidare.............. ja vad ska man säga. Tjejen i kundtjänst som jag pratade med, skötte dock sitt jobb utmärkt.  
Har återigen "förvandlat" vardagsrummet till äppelskalarcentrum, under en dryg timma. Var ute och plockade ca sju nedblåsta äpplen i taget och gick några vändor.
Maken fick sen förflytta en full kastrull från "det tillfälliga hög"kvarteret" till spisen, för Inga att koka om en stund. Nu är han ute och "städar" lite efter stormens framfart.
Fika avklarat och maken gick på promenad. När han kommer hem får han flytta en till kastrull med äpplen, eftersom Inga fick för sig att hon inte skulle vara sämre ......och skalade lika mycket som jag redan gjort.
Såg sen plötsligt på Facebook, att pizzerian åter hade öppnat här i byn, så det blev en spontan kvällspizza att dela på. För det var vi värda efter mos-kok, respektive långpromenad.
 
Dagens frukost.......
 
"Sedvanlig" torsdagsmeny.........
 
Ett av stormvindarnas offer........
 
Mastodontäpple.......
 
Till kaffet idag......
 
Första koket svalnar......det andra är i startgroparna på spisen.
 
Spontanpizzan...........smakade mycket bra.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0