Då har jag roat mig klart........

........för den här gången, med förhoppning om att den här sortens nöjen inte ska behöva var något stående inslag framöver.
Operation igår eftermiddag, följdes av väntan på känsel/återfunktion i benen på uppvaket. Inte fullsövd, men sov gott i en halvdvala under den dryga timman som läkaren reparerade underredet.
Fick två "delikata mackor" till middag vid sextiden, men undersköterskan hade lagt ner lite extra möda på att dekorera fint med gurka och tomat.
Den "berömda" lingondrickan (sen mitt första möte med den, vid födelsen av dottern 1979) har det konsumerats några glas av och till frukost imorse fick jag kokt ägg.
Dock är sjukhusets rutiner väldigt avvikande från denna pensionärs dygnsrytm och väckning redan 06.15 för diverse koller. Sängmadrassen var helt ok, men kudden........den har jag fört krig med sen igår och den är ensam orsak till det bristfälliga sovandet inatt. Men TV-platta fanns ju att förströ sig med i avsaknad av sömnen. Inte fullständigt utbud, men tillräckligt ändå att välja på.........
Läkaren var uppe nu vid lunch och berättade att allt gått enligt plan, då får vi se tiden an och hoppas på en bättre vardag.
Jag säger bara en sak slutligen............sjukhuspersonal ska ha guldstjärnor, hela bunten. Bemötande, tålamod, omtanke .........hela registret. De borde ha rejält högre löner och bättre arbetsvillkor.
Denna yrkeskategori ska vi vara MYCKET rädda om och värna, så de stannar kvar i yrket. Se till att varenda skattekrona hamnar på rätt plats, till vård och ordentliga löner. Ingenting annat............ett något sent inlägg/åsikt i dessa valtider, men debatten lär fortsätta.
Hur svårt kan det va'........?
Jag tackar allra mjukast för mitt (om än korta) besök, trots omständigheterna en mycket angenäm vistelse. Undantaget kudden då förstås...........
 
Dimma över sjön på morgonen det var dags att åka till operation.......
 
Istället för att nervös stirra in i en vit vägg......hann jag virka en bläckfisk av garnet jag köpte i förrgår.
 
"Middagsbrickan" på kvällen efter operation, gjord med kärlek........
 
Post-operationsdagen startar.......
 
"Sista måltiden" innan hemgång.......lite typiskt att det var ärtor till, den enda grönsak jag inte egentligen gillar......men allt annat var gott.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0