Vad händer nattetid.........

.........på gräsmattan i vår trädgård?
Tittade ut imorse i väntan på att mitt kaffe skulle bryggas klart och fick se en massa "revor" i gräsmattan. För ungefär en vecka sedan var det några få sådana på samma ställe, men nu var det på en större yta.
Vi googlade en del och kom gemensamt fram till (slutligen), att det förmodligen är en grävling som letat mat. Inte helt otroligt eftersom vi sett grävling flera gånger i krokarna, om än nu för ett år sedan. 
Maken ....och bilen, har åkt på eftermiddagsblues i Tidaholm och det är definitivt inget promenadväder i Fagersanna denna dag.....så långt.
Ihållande regn, men kan vara lite ljusare skyar på gång. 
Lite uppehåll en stund, passade då på att stampa igen merparten av "grävlingshålen" och kunde samtidigt se att det ändå bara regnat dryga 15 mm, hittills.
Plockade av en del tomater, skrollade fram recept på tomatsoppa, skar tomater, lök och vitlök för att rosta i ugnen med olivolja och timjanskvistar. Gjorde hönsbuljong, mixade tomaterna (minus timjanskvistarna) blandade buljongen och tomatmixet med créme fraiche. Saltade och pepprade, hade sen middag klar till mig.  Smakade riktigt bra........ sparade ett litet smakprov till maken.
Småkollar på Tottenham som har tidig lördagsmatch och Man. United, som det inte går så bra för i början av matchen.  Liverpool spelar inte förrän imorron 17.30.
Senare blir det friidrott.....igen och där stavhopp.
 
Så såg det ut, men flera småhål på många mer ställen.........
 
Närbild.....
 
Tomatsoppa på blandade tomatsorter........
 
"Efterrätt" till soppan.........
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0