Nä, nu var det dags......

.......att Inga bjöd på nå't ordentligt till middag.
Inga rester eller halvfabrikat dög att dinera idag. Så det fick bli hemmagjorda panerade schnitzlar med broccoli och blomkål. Ja helt utan halvfabrikat blev det väl inte, då pommes frites fick ackompanjera det övriga. Men både såsen och gélén var egentillverkad från grunden också.
Smakade riktigt bra och efteråt tog jag en vända i trädgården. Drog upp några morötter, som iår har blivit helt ok i storlek och verkar ha klarat sig undan maskätning (sålångt iallafall).
Och klänningen fick (under kvällen igår) komma in i "finrummet" och bli helt ihoptråcklad, medan jag bi-kollade på teve.
 Även maken blev ordentligt mätt av sin bit Budapestbakelse, som han konsumerade vid hemkomsten (tidig kväll) från blues-eventet i Hjo.
Fick nu precis en ingivelse att plocka lite svarta vinbär och göra en "spontan"paj till eftermiddagskaffet.
En halv liter bär blev snabbt två burkar passerad sylt, samtidigt snodde Inga ihop en pajdeg som hon förbakade lite i ugnen. Hällde sen lite sylt i skalet och toppade med att marmorera marängsmet ovanpå. Såg väldigt snyggt ut......så långt. Men ville inte helt stelna, så vi fick "mosad" paj med vaniljglass till kaffet.
Ringde sen reskompisen och föreslog en ny dagsutflykt på onsdag i nästa vecka. Det tyckte hon lät intressant, så då drar vi runt Vättern och kollar in lite av varje.
 
Det dög bra som frukost.......
 
Schnitzel med tillbehör........
 
Mini-majs??  hette dessa då jag köpte dem..........
 
Nu är luktärterna i sitt esse.........
 
Ganska ok morötter i år.......
 
Nykokt, passerad svartvinbärssylt.........
 
Innan pajen blev alldeles" paj" ....och formen sedemera sprack dessutom.......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0