Första dagen.......

......avklarad enligt makens middagsmeny.
Måndag startade veckan med ugnsbakad falukorv, potatismos och rårivna morötter.
Imorron blir det dock inga direkta grönsaker, för då ska det serveras fläsk med löksås.
Inga hade lite pyssel att förbereda dagens mat, men under tiden i ugnen passade hon på att dammsuga huset. (Har behövts ett antal dagar tillbaka.....)
Efter äten middag blev det att titta på husletande i Spanien, en stund.
Därefter var det hög tid att fylla på förråden och komplettera vissa livsmedel, så att aktuell (önskad) matsedel kan genomföras under veckan. 
Åter hemkommen, kunde konstateras att butikens kvitto idag, inte hade ett enda fel. Precis som det skall vara alltså........
Satte mig i glashuset på motionscykeln, den korta intervall jag bestämt mig för ska genomföras 6-7 dagar varje vecka........ under mottot: "Bättre lite regelbundet, än inget alls" .
Då det var gjort, kunde jag gå in och meddela maken, att han hade fångst (i en fälla).
Numera vill han vi ska (återgå till) att inta måltiderna vid köksbordet, för det har blivit så kallt därute i glashuset tycker han.
 
Varje gång jag serverar denna rätt, tänker jag på den lilla amerikanska tanten som kom in på turistbyrån i Karlsborg (då jag jobbade där för tio år sen). Vi samtalade ute under min lunchrast. Hon beskrev en maträtt som var "rather nice" ....."A large sausage baked in oven, served with mash....".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0