En liten nubbe.......

.....hade Inga dukat för idag till lunch/middag.
Maken tog det sista av den "fådda" blandningen från ett drygt år tillbaka, medan jag höll mig till Aalborg. Det som fanns kvar räckte till tre (små) snapsar åt maken, men jag höll ändå inte jämna steg, utan nöjde mig med en liten, till sillen.
Innan dess hade vi kunnat konstatera att "någon" snott en timma för oss, eller iallafall för mig (och Inga). Därför hade vi nästan lite tidsnöd, inför matchstart.
Men det hanns med att äta i lugn och ro. Dock höll det på att bli lök-lös Jansson, men Inga fick en flashback efter fem minuter i ugnen och räddade situationen.
Som vanligt smakade denna "helgmeny" utmärkt och funkade perfekt som uppladdning till Liverpools match mot Brighton. Började inte så bra, men de redde ut det hela och vann med 2-1.
Nu är det dags för bingolotto, har köpt EN enkellott på nätet. Spelar bara vid storhelger OCH har hittills aldrig vunnit det allra minsta. Detta trots att jag haft ganska många lotter ibland........
Och inte bröts denna tradition vare sig på första (eller andra) spelet idag heller, trots tre rader som saknade "bara" en siffra.......på båda.
Men risken finns ju fortfarande.......
 
Dukat för påskmåltid........
 
Nu är det match.......
 
Jag åt upp en hel chokladkaka............ 24 gram (hahahaaa)
 
Gula rosor är också fina........
 

I väntan på matleverans.......

.......passade jag på att ta en skön dusch, ge order till maken att dammsuga en del och själv ta hand om odlingen på köksbordet. 
Vi behövde ju fyra sittplatser att intaga thai-maten vid, när den anlände med son och sonhustru.
Förutom take-away hade de både tårta, blommor och present (presentkort på Hem&Hobby) med sig.
Thai-maten smakade som vanligt väldigt bra och därefter satte vi oss i vardagsrummet en stund.
Fåtöljen blev avundsjuk på köksstolen och ropade på mig, därifrån.
Maken satte igång kaffebryggaren och sen förflyttade vi oss ut i glashuset, där det då fortfarande var sol och varmt, för att äta tårtan.
Den gamla fåtöljen finns fortfarande stående kvar därute, så det gick bra att sitta en bra stund. Tills det blev sol-löst och kallt, då tyckte gästerna att det var dags att återvända hem till Falköping.
Men vi hade en trevlig pratstund ett par timmar...........
Nu har vetekudden fått göra tjänst en stund och sen finns inga mer fasta planer. Blir väl teve-sightseeing från fåtöljen. 
Imorron har Inga en del att göra, så Jansson blir presentabel lagom till serveringsdax.........
 
Kvällsmackor igår.......
 
Inte så många, men helt ok maränger........
 
Dukat för middagsleverans......
 
Viss sol, inbjöd till glashusfika.......
 
....med medhavd påsktårta.
 
En av rätterna på middags-menyn.
 
 

Långfredag........

.......och alltså helgdag.
Men den enda skillnaden jag märker av det, är att eftermiddagsprogrammet på TV4 inte är som vanligt (hahaaa).
Maken var extra trött idag, men jag var väl inte direkt uppe i ottan jag heller.
Dock har iallafall Inga hunnit rulla några köttbullar, inför påskmatsmåltiden. Men den har vi bestämt får ta plats på söndag........
Idag serverades dillkött och imorron kommer son med fru och har med sig thai-take away. Som egentligen skulle ha ägt rum sista helgen i februari.
Men vissa förhinder har tornat upp sig på rad sen dess. Först var dom förkylda, sen åkte han på en akut gallstensoperation och därefter var jag förkyld och efter mig tog maken "stafettpinnen". Men han har nog också snorat klart nu.......  
Solen förärar oss en glimt då och då idag och det får nog bli en fika i glashuset framöver........
Ska nog vispa lite äggvita och göra några maränger tror jag..........
De hann inte bli klara till eftermiddagsfikan, men det fanns bullar i frysen och snart ska jag kolla om marängerna blev bra.........
Maken tog en promenad och då han kom in gjorde jag detsamma. Men det motsträviga benet ansåg att det var en väldigt dålig idé..........
Men varm vetekudde i fåtöljen, blidkade kropppsdelen något vid hemkomsten.
 
Fick ett påskkort igår........
 
Tyckte det var dags att byta snögubbeduken mot en ny ........solrosvariant, över sommarhalvåret.
 
Långfredagsfrukost.......
 
Några köttbullar blev gjorde......
 
Dillkött till middag......
 
.....och blåsippor uti backarna.

Finns inga genvägar......

.....sa sjukgymnasten. Vilket jag bemötte med "yes, tell me about it" ungefär, för det har jag ju redan upptäckt.....the hard way.
Moment 22 i sin prydno: Gör rörelserna och öka på det onda (ovanpå eventuell träningsvärk) för att sakta (med myrsteg) bygga muskelstyrka. Eller sitt som en fåtöljpotatis, (nästan utan ont) men då blir det iallafall garanterat INTE bättre på sikt.
.....och värktabletter har ingen somhelst inverkan på just detta onda. Tro mig har provat.......
Köpte mig iallafall en ny vetekudde idag, som ändå var ett tips .....och värt att prova.
Handlade också lite mat, varpå kompisen med make sprangs på.......
Hon ska komma hit på "häxfika" i eftermiddag.
Middagen avklarad, Inga bjöd på fläsk med löksås då jag kom hem och nu kokar hon dillkött.
Jag passade på att sätta ut några inköpta påskliljor på gården, under tiden.
Godis finns påfyllt i häxan, ifall det kommer påskkärringar och lite finns även i skålen på vardagsrums-bordet.......till mig och besökande, förutom fikat.
Ikväll ska jag äta en bit räktårta (...... bara jag, för maken vill ej ha sån längre).
Det blev en dryg tvåtimmarsfika, men vi åt inte hela tiden.......pratade mest.
Har "provkört" vetekudden och den kommer få tjänstgöra ofta, ett tag nu så får vi se om det blir nå't bättre.
 
Middagen är serverad.......
 
Häxan klar för tjänstgöring.......
 
En av tre påskliljor, denna på bordet vid dörren.
 
Dukat för fika.........
 
Den är slut nu..........
 
 

Uppe ganska tidigt......

......faktiskt redan runt åtta idag.
Värmde mig lite pulverkaffe och tog med en macka tillbaka till sängen. Ringde sen tjänstgörande assistent hos syster, för att diskutera lite angående förändringar av telefonabonnemang och leta "ny" förhoppningsvis pålitligare (billigare) bil.
Hade haft en del kontakt med sonen under kvällen och även om inte JAG fattade vad han messade om, så förstod nog assistenten bättre (tänker jag).
De bestämde sig för att åka in och titta på en bil i Skövde, men den var såld bara en timma innan de kom dit och ens kunde se om den passade i storlek........ så tillbaka på ruta ett.....igen. 
.....och leta bil är ju inte min favoritsysselsättning, har heller inte särskilt stor kompetens (eller intresse) i ämnet. Men sonen är ju ganska snäll och hjälper nog till .....igen.
Maken har återkommit från Tidaholm, med bilen som fått på sig sina "sommarfötter" och sen hade han flera hämtade paket skivor med sig också..........
Tog en promenad till återvinningen, med ett protesterande ben som sällskap. Får se vad sjukgymnasten har för "tips &pep" att förmedla till den kroppsdelen, imorron (om det finns några).
 
Kvällsmacka igår med gravad lax.......
 
Lite vårkänsla börjar infinna sig......iallafall när solen skiner.
 
 

Första turen .........

......till Hjo denna veckan, är genomförd.
Tur att jag kom iväg i god tid, för det fanns INGA parkeringar i kvarteret där jag brukar kunna stå vid den här typen av möten. Till slut (en bra bit därifrån) hittades dock en ficka att lämna av bilen på.
Bra möte (som det brukar vara) och nu får vi se om det går att gemensamt navigera på ett bra sätt, i systers nya pensionärsekonomi. Assistenterna förstår läget och försöker verkligen hjälpa till med nödvändiga förändringar.
Blev en snabbis in på COOP innan jag lämnade Hjo och väl hemma, smakade det bra med dagens första kopp kaffe runt halv elva.
Inga fick sen order om att ta tillvara en del grönsaker och göra en gryta till middag. Hon gjorde som hon blev tillsagd.........
Somnade visst sen en stund i fåtöljen där vid teven.........
Men var iallafall vaken så vi kunde smula ner hela köksbordet med de inköpta wienerbröden, till kaffet. 
Imorron ska maken åka på däckbyte (därav två nya.....billigt!) med bilen. Sen fortsätter han till Tidaholm en sväng. Var väldigt ledsen (not) över att bara jag får en repris av dagens köttgryta till middag imorron, men han får väl dinera i Labbås........
 
Dagens middag är serverad..........

Hög tid........

......hade det blivit, att få frisyren ansad. 
Förra måndagen satte ju förkylningen stopp för åtgärden, men idag var det alltså dags att prova ytterligare en ny frissa. Visade sig att vi (som aldrig träffats förut) faktiskt hade en hel del gemensamma bekanta.
Dessutom blev frisyren "som vanligt" igen och likadant klippt på båda sidor av huvudet. Jag var nöjd och beställde nästa klippning direkt.....om ca två månader.
Därefter var det ett måste att gå in i matbutiken för att fylla på förråden av ätbara varor.
Innan jag åkte iväg hade vi hunnit med middagen, som idag bestod av isterband med rödbetor och potatis.
På hemväg passerade jag kompisen som var ute på promenad. Tutade, stannade och pratade några meningar.......innan vi förorsakade trafikstockning, ute på landet.
Med hem i kassarna fanns semlor, som jag ser fram emot att konsumera till kvällsmat.
.....och lite påskpynt rotade jag ändå fram från garderoben. Men går inte ens att jämföra med  julpyntningen, som i sammanhanget är gedigen.
 
Variation på påskriset.....utomhus.
 
Skickade iväg ett påskbrev till huvudstaden.......
 
Middag.......
 
Bild på tant kort i huv'et...........

Storvinst.......

........ nä det var väl ingen som trodde, trettio kronor på trisslotten blev det, men inte ett korvöre mer.
Fotbollsmatchen kvällstid, England-Brasilien var också underhållande och välspelad.
Detta trots att England fick stryk med 0-1........
Söndagmorron startade som alla andra ........jag ropade på Inga och beställde några mackor med kaffe. Sen kunde jag slumra vidare en stund till.
Duschen ropade att jag skulle komma på ett besök och det är alltid riktigt skönt. men alla rutiner efter "vattenbadet" kunde vara smidigare. Eller är det bara så att det är jag som borde vara smidigare.........?
Maken hostar vidare, men borde vara på bättringsväg (om han har fått "min" bacill).
Till middag fick Inga ta hand om en del rester och göra en paj. (Fanns tacofärs, broccoli, créme fraiche och riven ost) Den smakade helt ok, tyckte jag.
Nu är frågan: Vad ska vi hitta på som tilltugg till eftermiddagskaffet? Alla dessa världsproblem som måste lösas.....varje dag. 
Lägg därtill ett läckande mjölkpaket, som ta mig fa.....n lyckats söla ner i stort sett hela kylskåpet och mitt i middagspreparationen, akut fick tas omhand. Men nu är det rent i merparten av kylen iallafall.
Ska kanske ta mig i kragen och påskpynta lite.........
 
Taco/broccoli-paj till middag......
 
Påskhandduk på spisen........
 
Handdukshyllan......
 
Testkör lite....inför Blåkulla.
 
Gummorna står bra där på köksbordet.......
 
 

Det var en upplevelse.......

........ av angenämt slag, att se "gamla" Liverpoolspelare på plats igen för att spela fotboll.
Framförallt Steven Gerrard...... min favorit (all time) och vilken dag det måste ha varit för Svennis.
Visst det var en vänskapsmatch ....for charity, men ändå njutbar lördagsunderhållning.
Men innan klockan blev såpass, hade jag hunnit med en tur till loppisen med ett fåtal inköp som resultat. Köpte också två nya påsar bullar för maken att konsumera (en i taget från frysen).
Då jag återvände tyckte Inga det var dags att laga lite middag.
Idag fick det bli tacos, tyckte hon och satte igång. Smakade inte alls illa, kan meddelas.
Ikväll har vi mera fotboll att se fram emot. England-Brasilien möts i en vänskapsmatch, som jag också ska se.
Men först blir det att skrapa min Triss-lott som legat till sig i telefonfodralet några dagar. Blir där ingen storvinst, har vi ju också Lottodragning......som back-up (hahahaaaa)
 
Helt ok middag..........
 
 
 

Ingen direkt bra start........

......för herrarnas fotbollslandslag, med den nye danske tränaren.
Nu hade jag väl inte förväntat mig något mirakel direkt och väljer man Portugal som sin första vänskapsmatch-motståndare, kan man kanske inte vänta sig nå't mirakel.
Storstryk blev det, men vi får se om ny tränare, på sikt kan ge en roligare anfallsfotboll. 
Annars var det idag en vanlig "rutin" under förmiddagen. Maken har dock börjat låta som jag gjorde förra fredagen. Han har alltså tagit förkylningens stafettpinne och hostharklar vidare, sen igår.
Inga beslutade att det skulle serveras panerad fisk till middag och rotade fram två "plattfiskar" ur frysen.
Jag hade verkligen sett fram emot denna middag, med hemlagat potatismos. men fisken smakade inte särskilt bra (bara min pankopanering var god....). Lite surt........
Men jag hade iallafall en halv bakelse att se fram emot till kaffet. Först gick jag dock till brevlådan med ett brev......i sol och blåst.
Skickade ju en ändring om hyran till pensionsmyndigheten (via mail) och idag kom (på Kivra) beslut att syster får dryga två hundralappar till i bidrag........jaja....alltid något iallafall.
Nu får jag se fram emot "Masked singer" och lite kvällskaffe.
Imorron blir det Charity match från Anfield med "Svennis" som coach och en massa gamla fotbolls-stjärnor på plan. (Det är ju landslagsuppehåll, så inga ligamatcher förrän nästa helg).
 
Som sagt.....tyvärr en besvikelse, middagen idag. Bättre kan du Inga, så på't igen imorron.

Man har ju inte roligare......

.....än man gör sig, som det sägs.
Så idag beslutade jag mig för att åka på lite shopping, för det brukar ju vara kul.
Men det fick vänta tills efter middagen. Inga hade hittat "mormorsbiffar" i frysen (även brunsås) så det serverade hon runt halv två.
Åkte sen mot Skövde för att handla sånt som behövs i hushållet. Jo för även dessa nyttovaror kan jag tycka är ganska trivsamt att förvärva. Idag var det hygienartiklar av diverse slag, samt mat (såklart) att införskaffa.
Man kan undra hur mycket vägarbeten de kan plocka ihop på vägen mellan Tibro och Skövde. Nu höll de på och "rev" i Igelstorp också, med vakt och långa köer (förutom "min" rondell vid infarten till Skövde).
Väl hemma igen kunde jag avnjuta en av de två inköpta Budapest-bakelserna från Willys, till kaffet.
Sen kände jag mig mogen att ta tag i rättelsen till assistansredovisningen, som fanns med i dagens post.
Det var fortsatt rätt rörigt och tog en stund att få ihop, faktiskt.
Nu får det bli en kvällsmacka snart.....för kan inte äta mig mätt på bakelse, halva den får vänta tills imorron.
Sen får vi se om det blir fotbollstittande ikväll.........
 
Min middagsportion......
 
Kvällsmat......jovisst,  jag köpte lite jordgubbar också.........
 
 

Dags att deklarera.......

.....och så är gjort nu ikväll, både min egen och systers. Båda får vi ett tillskott på kontot nu i april.
Även maken har (efter min påstötning) skickat in sin och kan också förvänta penningar tillbaka, vid samma tid.
Imorron väntar sjukgymnasten i Hjo. Vad hon nu ska kunna bidra med till detta hopplösa fall, med ont överallt som flyttar runt. 
Ja inte gjorde hon särskilt mycket.......idag, eftersom det vid halv åtta kom ett sms att hon på grund av VAB var tvungen att flytta tiden till nästa torsdag.
Så jag kunde somna om och sova skönt en bra stund. Strax efter jag vaknat...... igen, ringde telefonen. En kompis bjöd in till spontanfika och flera andra kompisar skulle haka på.
Därför blev det snabbt in i duschen och sen iväg. Det blev en trevlig sammankomst och jag klarade att sitta nästan två timmar på en stoppad "köks"stol. (Eller rättare sagt mitt ben tolererade detta).
Väl hemma fanns kålpuddingsåsrester till mig, medan maken valde broccoligratängen som fanns kvar.
Inga fick alltså ledigt........
Ikväll ska maken på möte i Tidaholm och på väderfronten är det regntrist.
Innan skymningen sänkte sig denna vårdagsjämningsdag, hann jag med att ta första riktiga promenaden på den nya gång- och cykelvägen på banvallen. Gick försiktigt nerför vår slänt och fortsatte en liten runda (trots krämporna) därnere. Sonen hade idag fått sina stygn tagna från gallstensoperationen, samtidigt som sin årliga koll (efter långa sjukhusvistelsen 2018). Allt var bra........
Sen även dags att uppdatera pensionsmyndigheten om systers hyreshöjning. Kanske de kan vara "generösa" och förära henne några fler korvöre i bidrag......... vi får se.
 
Nystädad veranda (tidigare i veckan enl. Facebook...) såg fint ut.
 
Nere i skogsbrynet eldade hennes make ris.
 
Stekte lite grillost till kvällsmat.......
 
Ja......däruppe bor vi alltså.
 
Väldigt högt vattenstånd i Strandstadshamnen.......

Teven fick respass........

....... äntligen idag, efter att ha spenderat en dryg vecka på byrån i hallen.
Vi åkte gemensamt in till Tibro och jag blev avsläppt vid Coop, med en stor bag fylld av pantflaskor.
Maken skulle åka till återvinningscentralen med den "förbrukade" teven och lite emballage.
Gick och hämtade en vagn, ställde pantkassen däri och gick in i butiken.
Det kan inte vara sant!!! Men jodå, pantmaskinen var trasig (igen) och hade tydligen varit så i flera dagar den här gången. Fick alltså ha den stora kassen i vagnen medan jag försökte få plats med det som skulle köpas.
Påtalade i kassan att de förlorar ju kunder på sin opålitliga pantmaskin. Nästa gång jag har pantflaskor kommer jag INTE att handla där i fortsättningen.
Då vi kom hem satte Inga igång med den broccoligratäng som förbereddes igår. Men då jag inte hade något bacon hemma, fick det anstå till efter inköp idag.
Kan så meddela att gratängen var (som maken uttryckte det) bättre än väntat........
Inga hade lite feeling idag, så det blev en miniäppelpaj till eftermiddagskaffet. Även idag kunde detta avnjutas i glashuset i solsken.
Får bli en kortare tvångspromenad också idag.........men nu har visst solen hunnit gå i moln.
Rätt kyligt hade det hunnit bli på min tur......... typ runt kvarteret. 
 
Flaskorna får nu åka bil till Tidaholm imorron, med maken........
 
Broccoligratäng.......innehållande knaperstekt bacon.
 
Miniäppelpaj, serverades med vaniljglass, till kaffet.
 
Varmt och skönt i glashuset.........

Provade.......

......den nya tröjan i eftermiddag och den var till belåtenhet.
Imorse ringde jag återbud till min frisörtid och bokade in en ny tid nästa måndag istället. Ville inte dela med mig av bacillerna och sen är jag rätt trött också.
Nu får vi se om jag piggnar till såpass att jag kan åka till sjukgymnasten på onsdag. Dock är det ju för tillfället både si och så med alla övningar.
Men benet kämpar på.......... och är lika obstinat som förut, såsnart jag försöker nyttja det att förflytta mig mer än femtio meter eller stå still vid spisen. Men huvudet är aningen envist det också, så en tvångspromenad till återvinningen fick det bli i för-skymningen.
Innan dess satt vi i glashuset och fikade med solen värmande genom rutan. Riktigt varmt och gott. 
Trots förkylningen har det nu börjat gå hyfsat att sova igen. Har väl en del att ta igen kan man tänka.
Till middag fick det idag bli kålpuddingsås...........
 
Middagen är serverad.....med skalpotatis till.
 
Glashusfika.......
 
.....och fem minuters solande på det.
 
En vecka tog det, innan tomatfröna nu börjar titta upp.

Till slut.......

.....började så också snuvan att rinna, så nu är det riktigt "glada" tider för tant i Fagersanna.
Trillade ner 19 kronor på mitt eget lotto igår, men det känns som en klen tröst i sammanhanget.
Solen skiner iallafall vackert ute. Trots att det var fortsatt si och så med nattsömnen, tvingade jag mitt snoriga ego att ta en kortare promenad, efter middagen. 
Inga hade inventerat frysen och hittat köttfärssås, så det fick bli spagetti till denna. (Maken valde några kokta potatisar istället).
Grundade med alvedon innan jag gick en vända, för benet lockades absolut inte av att ut och gå.
Ja, inte var det direkt angenämt (trots solskenet) men hem kom jag och sitter nu i fåtöljen i väntan på matchstart.
Aschoo, prosit...........
Och igår kväll snöade det igen, men inte så mycket turligt nog. Dessutom är nu senaste tröjan helt klar, har dock inte provat den ännu.........
 
Så såg det ut vid läggdags.........
 
Det senaste stickalstret.........

Inte mycket att ha......

.....den där John Blund, han kommer bara när det passar honom...... 
Och inte är det till någon fördel att ha ett obstinat ben, som värker när det passar....som sämst.
Har även åkt på nån luftvägshistoria. Lite rethosta och nästan snuva......
Tanten är på topp humörmässigt (hahahaa) men stickningen är klar för montering..... som jag påbörjat.
Maken drog till Hjo mitt på dagen för ett blues-jam och dinerar där.
Själv hittade jag en portion kåldolme i frysen, som dög bra till min middag.
Hade missuppfattat speldagen för FA-cupens kvartsfinal mellan Manchester United och Liverpool.
Trodde det var idag, men vid kontroll visade det sig gå av stapeln först imorron.
Så jag kan fortsätta slötitta på Doc Martin, hosta och sy ihop tröjdelar samtidigt. 
Ringde maken, men han hade redan svängt ner på uppfarten visade det sig.
Så inga minivårrullar (som jag kände mig sugen på) kunde köpas på vägen hem.
Får kanske bli en pizza lite senare då istället.......... 
 
Smakade alldeles utmärkt igår kväll........
 
Fullt med pilfinkar i häcken......men de är kamoflagefärgade, haha
 
.......och i Stockholm spelas det basket, kan man se på Facebook.
 
Så har det startat att snöa igen........
 
Maken fick åka ner och hämta en pizza......... 
 
 

Kompis-fika........

....... blev det plötsligen och oväntat, då kompisen ville ha ett promenadmål för att göra motionen nååååågot roligare.
Då jag var hemma, inte gjorde nå't mer än bara satt i fåtöljen och stickade. var det bara trevligt med ett besök.
Hon blev skjutsad hit av maken och skulle sen (efter någon timmas pratande) gå halvmilen hem.
Jag hakade på och följde henne något hundratal meter påväg. För motsträvigt ben vill inte samarbeta särskilt långa sträckor......men jag tog mig hem igen tillsammans med stavarna.
Imorse grundade jag med en macka och kaffe, innan duschen fick ett besök. Efter att lite senare ha tagit vara på och serverat middagsresterna från kylen, bestämde jag att ta en inköpstripp till Hjo.
På hemväg hämtades ett litet paket i Tibro och köptes varsin liten semla hos bagar'n.
Har nu packat upp och tagit hand om det köpta, så kanske dags för en fika.
Antar att maken redan för längesedan har gjort så............
 
Makens restmåltid blev i form av pyttipanna.......jag tog full repris (kött, potatis & sås) från igår.
 
Kvällsmat och fika samtidigt.........snart efterrätt: Hetvägg.
 
 
 
 
 
.

Inte då.......

...........att jag kom isäng något tidigare än vanligt. Tröttheten "dalade" ju längre fram mot midnatt vi kom.
Sen ville den inte direkt komma tillbaka, även om jag hittat sängen och krupit ner.
Somnade väl så småningom, men var ändå vaken runt åtta och då ville Inga ha assistans med en full tvättunna till maskinen och vi hjälptes åt att lasta fullt.
Lika bra att förse sig med dagens "morgenmad" och återvända till sängen för att sen eventuellt kunna slumra lite till. Blev väl en och annan powernap, men nu är det dags att fixa middag.
Ska bara hänga upp det som ligger i en pipande tvättmaskin först.
Fick sticka emellan några minuter för "vilostund" i fåtöljen bara, för att blidka det irriterande, obstinata benet.
Enligt mig fick Inga väl godkänt för "halvexperimentet" med fläskfilén i brödform, lagad i ugn.
Jag kan njuta en portion imorron också, av samma meny (finns kvar lite).
Trots molnigt ute är det inte kallt och våren kan vara påväg. Ytterligare ett tecken på detta är att grannen håller på och fixar med sin motorcykel......det hörs.
Slutligen kan konstateras att systers bil definitivt inte är någon sparbössa. Senaste reparationen kostade skjortan.......den också.
 
Fick mig lite frukost även idag........
 
Vem är det som har "lagt en korv" på vår altan??
 
Inga levererade idag......tyckte iallafall jag. Ok sa även maken......
 
 
 
 

Tvätt och matlagning........

......slipper man inte undan mer än nån enstaka dag, då och då.
Så dags att vara arbetsledning till tvättmaskinen, så vi kunde få rena lakan. Sen var det då också Inga, som behövde order om hur hon skulle anrätta den fläskfilé som inte längre fick lov att bo kvar i kylen.
Det fick bli stekt filébit till pommes idag och den andra halvan blev bakad i ugnen i specialsås, att avnjuta till middag imorron.
Hur smakade då limpan? Jo den var helt ok, men kanske en aning för söt i längden (innehöll ganska mycket sirap). 
Konstigt nog behövde även en tur till mataffären göras, så jag tog en vända in till Tibro. Passade också på att beställa tid hos en ny frisör, för att testa om jag blir nöjdare med resultatet där.
Vi får se på måndag........
I posten fanns redovisningar att kolla, men där var lite övrigt att önska, så dom gick ej att slutföra.
Nybäddat och vädrat, ska det bli riktigt skönt att krypa isäng. Blir kanske lite tidigare än vanligt, då jag känner mig ovanligt trött idag.
 
Första ärmen klar........
 
Dagens middag.........
 
.........och morgondagens.
 
 

Kvällspromenad........

......till brevlådan blev det igår, när alla uppgifter var ifyllda på blankettraderna.  
Vaknade idag till något gult som letade sig in genom persiennerna, kan undra hur länge det varar? 
Faktiskt är solen fortfarande kvar efter att middagen är intagen.
Men innan jag kom så långt var det en motionsrunda med dammsugaren och lite annat plock.
Sitter nu i fåtöljen och bygger upp ork för att eventuellt ta en promend utomhus, tillsammans med solen.
Jag hann promenera innan solen blev trött och några olika återvinningsmaterial fick följa med halvvägs, i en tygkasse.
Maken fick plocka ner mjöl till Inga, efter att han fikat klart och sen rörde hon ihop en limpa. Ett recept från nätet som skulle testas (var vi överens om hon och jag...)
Den ska nu svettas i ugnen i form, nästan en timma. Sen får vi smaka brödet till kvällskaffet......om det hunnit svalna, så det går att skära.
 
Därute på sjön har isen försvunnit, men fortfarande är den kvar inne i vår vik.
 
Ena tröjärmen är påbörjad......
 
Limpan har "krupit in i värmen".........
 
.....men nu är den klar för kylning.
  

Saltgurka och kardemumma.........

.....vad har dessa gemensamt?
Jo i mitt tycke doftar de väldigt gott. Satt just och tänkte på detta, när jag till eftermiddagskaffet åt en kardemummabulle. Varför sammankoppla det med saltgurka, kan kanske någon undra. Men min förklaring är att det är två dofter jag aldrig kan tröttna på. 
Annars tuffar stickprojektet på och snart är även framstycket färdigt, bara två ärmar kvar nu då att tillverka.
Till middag (som utlovat) tagliatelle med egengjord köttfärssås, finns kvar till mig även imorron.
Maken fick välja........ och han föredrar då thai-rester från igår. 
Men summa summarum, Inga behöver inte laga mat under tisdagen.
Var efter kaffet ute och hämtade in mini-drivhuset från förrådet. Nu har jag planterat lite tomatfrön (tre sorter) och några solrosfrön. Så får vi se om de tar sig.........
I postlådan (först framåt eftermiddagen) fanns ett brev (god man-uppdraget) som måste hanteras, fyllas i och skickas....... snarast. 
.....och som sagt: Mars månads utgifter följer februari månads redan höga nivåer och en akut ny TV, hjälpte ju inte heller direkt. Tur i oturen........båda två i hushållet får likartad summa tillbaka på skatten iallafall.  
Nu strax dax för lite kvällsmacka........
 
Dagens frukost, tillsammans med kaffe och juice.
 
Dagens middag.......
 
Nu är det nysått.........
 

Plötsligt.......

........började TV-skärmen bli brun i vänster kant, då Shetland nästan var slut.
Slog över till en annan kanal, men den bruna missfärgningen kvarstod. Kände då på teven och den var varm i samma kant. Fick bli avstängning och urdrag av kabel.
Visserligen har apparaten ganska många år på nacken, så egentligen inte särskilt förvånande.
Fick bli engagera maken vid midnatt att leta en ny på nätet.
Han/vi hittade en som vi idag reserverade, betalade och hämtade i Skövde. Handlade också en hel del i matväg hos grannbutiken, samtidigt som maken fixade tv-hämtningen.
Hämtade även thai-mat på hemvägen och nu installerar han.....min nya vän.
Kan undra om han hinner klart tills matchen startar?? En halvtimma kvar........
Får väl kolla på datorn. Men han hann att få den på plats, så jag kunde avnjuta en spännande match.
Den slutade oavgjort.
Inga passade framåt kvällen på att ta hand om köttfärs, som sjöng på sista versen. Det blev köttfårssås och ytterligare en påse till frysen........for later.
Såsen kommer att serveras till tagliatelle, som jag köpte idag. Nu mera TV.
Igår kväll var jag förresten "granntaxi" och hämtade en sådan vid tåget......som var i tid.
 
......och här kom tåget.
 
Som sagt, det blev thai till middag.
 
Nej, jag ville inte ha nån större TV......samma storlek funkar utmärkt.
 
 
 
 
 

Lever.......

.........vankades det till middag idag, iallafall för en person i hushållet.
Köpte en färdig ceasarsallad till maken på Ica igår, så jag kunde avnjuta en portion lever från frysen för egen del. Han vägrar nämligen att äta fiskbullar, lever, grynkorv och pölsa, men annars går det mesta ner. Dock med differentierat utlåtande över smaken. 
Själv äter jag gärna de nämnda rätterna, med viss reservation för pölsa som jag egentligen inte direkt smakat alls. Men det går ju bra att lösa på ovanstående sätt, till bådas belåtenhet.
Men innan vi kom så långt på lördagen, hade Inga serverat mig frukost då jag vaknat till ett tunt lager snö på gräsmattan. Så småningom tog jag en vända på loppisen och då inte swish funkade när jag skulle betala fick jag kredit........både på kaffebröd och kläder. Är ju välkänd.......därnere.
Men när jag anlänt hem fungerade det igen, så gjorde mig snabbt oskyldig igen.
Köpte alltså två (nya) plagg som nu snurrar i tvättmaskinen och några småsaker. Dessutom bakelser till kaffet och några småpåsar dillchips/ostbågar.
I brist på annat kollar jag Manchester United-Everton på teven. Men imorron blir det ett mycket intressantare möte städerna emellan. Då drabbar nämligen nuvarande ettan och tvåan i tabellen samman.
Liverpool mot Manchester City.....på Anfield. Får "värma upp" med barnbarnens Tottenham-match som spelas tidigare på dan.
Ikväll är det åter allmänbildning: Mello........ följt av Shetland.
 
En delikat portion, tinad från frysen.......
 
......att se fram emot till kaffet.
 
 
 
 

Återbud igen.......

......av systers besök. Denna gången var det bilen som skulle varit reparerad, men då det saknades delar på verkstaden, är den fortfarande inte brukbar. Så det får skjutas på framtiden......igen.
Tur att jag inte hunnit ta fram prinsesstårtan ur frysen......... de andra kakorna som Inga bakade i förrgår, får göra den sällskap där sålänge.
Annars var det sådääär med nattsömnen, då det obstinata benet passade på att ha vilovärk.....också.
Till middag serverade Inga Brantevikssill, ägg och Dafgårds Janssons frestelse.
Recension av den middagen var väl att sill är ju alltid gott och för övrigt gör jag som man brukar uppmana. "Har du inget snällt att säga, säg ingenting".........
Paketet från barnbarnsförsäljningen fanns att hämta, så jag tog en biltur till Tibro. Hämtade detta och passade även på att köpa semlor till halva priset, hos bagar'n. Jag valde den stora varianten........
Tog så ett varv på ICA och kom därifrån med några mindre inköp.......samt en ros.
Dagen till ära fick alla kvinnor som handlade, varsin ros. Så även jag alltså.
Bredvid mig på en bricka ligger nu ett färdigt minipussel, vilket blev klart inatt innan sängåendet. 
Hoppade över eftermiddagskaffet, så är nu väl kvalificerad för en hetvägg.
Ska bli riktigt gott, bara värma lite mjölk först...........
 
Färdig......!!!!
 
Som sagt......sillen var ju god.
 
Bilden talar för sig själv.......
 
Grannen eldar hårt i braskaminen.....
 
Min "fådda" ros..........
 

Sol och vår?

Ja det kan man undra, för imorse var det frost på gräsmattor och rutor. Men då jag var vid postlådan och hämtade en early bird-försändelse (mitt "födelsedagspussel" snögubbar) kändes det som solen värmde. För första gången i år och en grilldoft spred sig över grannskapet. Ett av grannhusen hade plockat fram grillen, för att laga lunch.
Själva hade vi Ingas kålsoppa att äta..........
Sent igår kväll (återigen) kom Inga igång med lite bakning. Två bananer behövde tas omhand och blev en banankaka. Sen var ju ugnen ändå varm, så hon gjorde chokladsnittar också.
Så nu finns det lite kaffebröd att bjuda på när syster kommer på fika imorron eftermiddag.
Har även en prinsesstårta i frysen.......som enligt gängse "regler" borde avätits idag: "Fössta tossdan i mass".........men den får alltså invänta fredagen för konsumtion.
Har börlat att pussla. Maken frågade om jag behövde förstoringsglas......... ja några stora bitar var det ju inte.
En tur till Mölltorps ICA, för lite matpåfyllning och köpa grönsaksjord för plantering av årets tomatfrön. Men nu i fåtöljen för en tidig match ifrån Prag........Liverpool såklart i Europacup-slutspel.
5-1 på bortaplan, vann de matchen med. Bra att ha med då returmötet på hemmaplan sen ska spelas också......på väg mot kvartsfinalen.
 
Vad Inga åstadkom igår kväll.....vi smakade av banankakan, till kaffet idag.
 
Det kom en liten ask.......och så ska det alltså se ut.....till slut.
 
....och så var det då alltså kålsoppa till middag.
 
Mellanmål till fotbollen..........
 
 

Framme vid onsdag.......

........och solen har låtit vänta på sig, ända fram till sen eftermiddag. Strax innan den pånytt blir trött och går ner igen.
Annars var det så att Inga fick ett ryck sent igår kväll och kokade en kastrull kålsoppa. Men den får vänta i kylskåpet, tills imorron beslutade hon vid lunchtid. Istället gjordes tacofärs & lök med ris till middag.
Kan även meddela att också jag (som har KIVRA), idag där har fått meddelande om skatte-återbäringens storlek och den var till belåtenhet. På fredag finns (enligt Skatteverkets hemsida) uppgifterna för syster och maken, att se där.
Men maken hade iallafall fått ett "bidrag" in på kontot........ betalningen för skivorna (den del som inte redan bytts mot nya skivor......).
I frysen fanns en bit äppelkaka, att konsumera till eftermiddagskaffet, men nu är det ganska tomt i glass och kak-lådan där. Får kanske fjäska lite för Inga, så hon blir på humör och vill fylla på med något.......... 
 
Plötsligt kom en skärmbildsbakgrund upp på datorn......där sonen med fru nyss var på semester. 
 
Vid midnatt var soppan klar.......
 
Dagens middag........
 

Gemensam shopping.......

........är ingenting vi brukar göra direkt, men idag gjorde vi just gemensam sak och åkte in till centralorten.
Tisdagar är en bra shoppingdag, iallafall om man handlar på COOP. Då har de extra "tisdags"-procent på inköpen.....för medlemmar.
Dock fick jag göra en avstickare även till ICA (och där utnyttja pensionärsrabatten, hahaa) för citronerna i första affären var tämligen trötta......allihop och inga semlor hittade jag.
Maken var på apoteket under tiden, men kom lagom för att packa kassarna.
Då vi nu återvänt hem, har resten av fläskpannkakan slunkit ner i gapet på maken. Medan jag åt en färdigportion från ICA med ris&currykyckling.
Semlor fanns i affär två, så dessa blir garanterat uppätna lite senare......de också.
Annars har jag bidragit till äldsta barnbarnets studentresa? nästa år, genom att handla lite på nätet till förmån för hans klass.
Två wienerbröd fick vi offra oss och äta upp till eftermiddagskaffet dessutom. De hade tydligen i ett obevakat ögonblick, hoppat ner i kundvagnen.
Ja så var det det där med teknik.........eftersom Facebook inte funkar (vi får se om jag kan logga in när/om det kommer igång igen) så kan jag ju inte "annonsera" att ett nytt inlägg finns, att läsa i bloggen.
 
Favoritsäsong........
 
Handlat lite och bidragit till studentfirande.....nästa år.
 
Vaniljsemla.......men näää, det ska allt vara marsipan i den. Trots att jag ej är ett superfan av marsipan.
 

Hemma igen......

.....är sonen, med fem titthål på magen och minus en gallblåsa. Han blev utskriven mitt på dagen idag och kunde köra sin egen bil hem. Nu får han vila veckan ut.
Maken fick idag fixa middagen, medan Inga istället dammsög huset och tilldelade småfåglarna mera mat.
Jag tog sen en promenad till återvinningen, men den protesterande lårmuskeln (med "omgivning") tyckte definitivt inte om det initiativet. Blir sååååå trött på att det inte ger sig, utan snarare blir sämre ju mer jag försiktigt försöker röra på mig.
Om jag ligger raklång, still i sängen, gör det inte ont. Men det är ju inte särskilt roligt.......... 
Ska snart kolla om jag har fått nån deklation då, eftersom de tjatar om det kontinuerligt på TV. Men där fanns inget ........så långt iallafall.
 
Bild på makens "kokkonst".........
 
Därute på baljan sitter min lilla favoritfågel.......rödhaken.
 
Hann få ett kort på nedgående sol.....medan jag under promenaden "vilade skitbenet" ........
 
Inga serverade kvällsmat till mig.....maken äter fortsatt överbliven fläskpannkaka.
 
 
 
 
 

Fortsatt väntan.......

.......på sin gallstensoperation, fick sonen tillbringa natten på sjukhuset och strax före tolv skickade han ett sms att nu var han påväg till operation.
Maken hade då precis hunnit åka till skivaffären i Jönköping, för att påbörja avslutet av sina affärer med butiken. Han har ju lämnat en bunt skivor dit för inköp av innehavaren.
Han kommer garanterat hem med en bunt nya och eventuella "förtjänster" försvinner nog lika fort.
Inga tyckte att jag kunde få en kycklinggryta med ris till middag (på resterna av kycklingen från salladen) för maken får ju dinera i Jönköping. 
Klockan har hunnit bli tre, men ännu inga nyheter från sonen. Jag var ute i trädgården och rensade bort lite skräp, samt satte upp en vit trasa, som grävlingsskrämma. Tror att det är den som kan ha varit och bökat vid skjulet. Maken återkom samtidigt från skivaffären, med en stor full kasse, skulle sen få vad som fanns kvar av försäljningssumman....på tisdag.
För en kvart sen hörde sonen av sig, färdig-opererad och mådde bra. Förutom att smärtstillande medicinen gör att han känner sig "lite skum"........
Han får stanna tills imorron.
 
Det är serverat.....sa Inga.
 
Vår nyasfalterade cykelväg......äntligen, istället för obrukbar järnvägsräls.
 
Här har nån varit framme och bökat.........
 
 
 
 

Tråkig dag.........

.....både vädermässigt och genom ett meddelande från sonen.
Istället för resa till Göteborg på fest, fick han åka in till akuten imorse och har nu legat och väntat på gallstensoperation, hela dagen.
Ja alltid är det nå't....... och min lårmuskel är fortsatt obstinat.
Fick bli fläsk med löksås till middag och en sallad nu ikväll. Under eftermiddagen har jag kollat på först dam-handboll och sen Liverpools match borta mot Nottingham Forrest. I sista tilläggsminuten!! fick de så till slut in matchens enda mål och vann.
Nu får det bli lite "allmänbildning" igen...........Mello.
 
Här är mina senaste påskliljor.......
 
,,,,,,så startar vi dagen med lite kaffe, därtill.
 
Dagens middag......
 
kvällssallad.....typ ceasar, men hade ingen sån dressing.
 

Flygplan och "ropa vieja".......

........har det handlat om idag.
Var vaken strax före halv sex imorse och såg hur dotter med två söner lyfte från John F. Kennedy-flygplatsen. Strax före ett landade de så i Köpenhamn.
Sen var det dags att fixa middag. Vilket idag blev vad rubriken skvallrar om. Den som har sett Sällskapsresan, vet att det är pyttipanna.
Kylskåpsinnehållet var på sparlåga, så jag tog mig samman och åkte till Mölltorp, för att proviantera.
Passade även på att hos handelsträdgården inhandla säsongens första påskliljor.
Nu hemma igen och på flightradar har jag beskådat avfärden från Kastrup och om en stund (när vi dricker eftermiddagskaffet) landar de i Stockholm efter sitt sportlovsäventyr.
.....och då var de på "hemmaplan" igen.
Kunde inte låta bli att köpa jordgubbar i affären. De var ovanligt goda, väldigt stora och delikata att doppa i socker......som ett litet mellanmål, före kaffet
Men först en promenad i det disiga vädret, till postlådan med ett brev.
 
Här har de precis lyft från JFK airport.......
 
.....och här landar de på Kastrup.....
 
"Ropa vieja".........eller pyttipanna.
 
Installation av bergvärme?? på en grannfastighet. Har "väsnats" hela dan och visst ej klart ändå.
 
Mitt mellanmål.......

RSS 2.0