Vågar jag......

....åka till jobbet idag, eller blev jag för livet avskräckt? Ja frågan är väl ganska befogad, då det inte direkt flöt på igår.
Men man kan ju inte heller sätta den på "pottkanten" som har det snäppet värre ändå. Ren anständighet kanske vi kan kalla det....
Har startat något lugnare denna tisdag. Datasystemet är igång och viss andningspaus (hittills) mellan samtalen.
Dock är en av våra bilar trasig, special-reparatören sjuk och ingen kan fixa det istället. Men chaufförerna hjälper varandra och "halva" bilen fungerar för tömningar, så det knallar på.
Chefen var här i morse och lämnade av "vakthunden" (som han säger) och åkte på möte. Men lovade att återkomma. Ska bara.....
Ja han vill väl ha med sig sin hund hem i alla fall så då kommer han nog tillbaka....(hahahaaa)
Till lunch idag blir det Findus-soppa från frysen, kontorshunden får maten jag "sparade" igår. Efter dagens slut åker jag till second hand för en "genomgång", ska möta bonusdottern där också.
Sen drar vi till Bagare Brage för en go'fika. En morot att se fram emot, för grönsaker är ju nyttigt, eller hur?
They come in all shapes and sizes, om man har den rätta fantasin....... eller en något skruvad hjärna.
Inga fynd idag, men flera trevliga bekanta att prata med på second hand: Kulturvänner, framtida resekompisen och så bonusdottern, vilken jag var och fikade med, som planerat.
Väl hemkommen ställde sig Inga genast vid spisen och fixade biffar till morgondagens lunch.
Nu snart teve och naturligtvis är de program jag ska se samtidigt. Liverpool spelar mot Chelsea, samtidigt som serien "Badehotellet" startar upp igen. Spela in serien och se imorron är planen......
 
Dom hade morötter!.......
 
Men jag tog detta istället.....alltså bakelse och en halv smörgås till mig, resten åt nån annan....
 
Ingas åstadkomst.....
 
 
 
 

"Grädde på moset".........

.......som en extra välkommen tillbaka till jobbet det är måndag, är de tekniska internetproblem som ett stort område i Borås drabbats av (där vårt huvudkontor ligger!).
Detta får till följd att vi inte kan komma in i vårt register, vilket till ca 90% är nödvändigt, för att kunna utföra arbete.
Högarna växer och telefonen går varm.......
Oh, I wish it were Friday afternoon again!
Inget frustrerande eller stressande alls att sitta och titta på högarna, utan att kunna göra något förrän tidigast i eftermiddag enligt bredbandsteknikerna som huvudkontoret varit i kontakt med.
Nu lunch i alla fall och en hel hög brev att posta, samt bunkra upp lite mat. Matlådan smakade inte riktigt, så den räcker tills imorron också. Kontorshunden tittade lite konstigt på mig, när hon bara fick några småbitar i porslinsskål, inte slicka hela lådan....
Tog med en knäckemacka till datorn, men den blev liggande halv. Visserligen hade tillgången till registret återkommit de två sista timmarna, men inte blev högen mindre då det ringde oavbrutet och en hel hög med mail dök upp i klump från Borås......till efterrätt.
Chefen som också sitter mitt i "skiten", (aningen djupare till och med) sa att det ordnar sig vi hjälps åt..... och det kan man lita på. Men då jag har väldigt svårt att låta saker "flyta fritt", utan full planering och organisation är det en stressfaktor. Ja man lär känna sig själv.......
Dock var det skönt att sitta kvar en timma och jobba efter att telefonväxeln stängt, för då tillkom inget och alla störningar mitt i försvann dessutom.
En dag avverkad......fyra kvar, till nästa andningshål, helgen.
Får nog bli en glass till kaffet, för mozarella-sticksen var inget vidare (de heller).
Tröstäta lite bara........och sticka vidare på mitt svarta linne med silvertråd i. Det har jag hållit på med i flera månader nu, men ambitionen är att det ska vara klart till nästa semesterresa. Alltså cirka åtta veckor till deadline där.
Finishen på arbetskaoset, vågar jag i dagsläget inte sia något om.
 
Inte alls så gott som det såg ut.........
 
Vi tar en annan "goding" istället: Ib med Ias Pippi-peruk (foto barnets mor)
 
 
 

Skafferiet......

.....fick sig en översyn och mindre omdisponering, efter färdigäten frukost. 
Fåglarna kunde dra fördel av min "renovering" och har nu fått i sig högen med hushållsrån.
Känns inte så där särskilt inspirerande att tänka på återgång i arbetet redan imorron. Men det är ju måndag då och start på en ny arbetsvecka, med mera "skäll".
Nej jag tar inte ut "sorgerna i förskott", utan förbereder mig bara mentalt på verkligheten. En dag i taget......
Vädret är fortfarande mulet och temperaturen håller sig på fel sida nollan.
Det var några "galningar" som åkte skridskor mitt ute på sjön alldeles nyss. Isen ser jättefin och blank ut. Men håller den verkligen långt därute, frågar jag mig. Vi får hoppas att de vet vad de gör......
Mycket sport (fotboll & handboll) blev det igår, likadant idag antar jag. Zlatans lag ska nu försöka avancera i cupen och VM-finalen i handboll Frankrike-Norge får man väl titta till också.
Har annars bokat parkeringsplats vid flyget, i slutet av mars. Då drar jag och en f.d. postkollega på en dryg veckas sol och värme, om det inte får för sig att snöa därnere igen..... 
Men om två månader ska väl iallafall Spanien ha blivit av med vintern.
Gårdagens middag fungerade bra även idag, men då med potatisgratäng som omväxling. Även matlåda imorron är klar, till mig.
Norge hade som väntat ingen chans mot Frankrike, men de stretade emot bra i första halvlek iallafall.
Manchester United hade inga problem att gå vidare i cupen, men Zlatan såg jag inte till på plan. Däremot hade Schweinsteiger "plockats fram ur garderoben" och då kändes det inte alls svårt att välja handbollen istället.
Lite mer stickning och teve under kvällen, sen sova en stund innan arbetsveckan börjar igen.......
......medan det i USA är full aktivitet......i dårhuset.
 
Här en av tre skridskodårar, som fastnade på bild.
 
"Städhjälp" med skafferiet........ fler hjälpredor väntar på verandräcket, i bakgrunden.
 
Söndagens middag.......
 
 
 
 
 
 

Inte bara jag....... som har det körigt.

Det har Liverpool Football Club också, för nu är det match idag igen. Tidig avspark halv två (svensk tid), denna gång FA-cupen hemma mot Wolverhampton. Så då hinner jag inte med så mycket  mer innan dess.
På temat bättre sent än aldrig blev det lördagsfrukost, den i och för sig ganska vanliga varianten: Istället för elva-kaffe när det är helg.
Ute är det mulet, termometern har stannat på fel sida om nollan och vi har frost på träden.
Vi får se om jag kan göra "ett röjande" på hushållsmaskiner, så brödburken kan få en ny placering.
Den blev ju "bortknuffad" av makens nya julklappsinköp, som fick hedersplatsen på diskbänken istället.
Skulle maken fixat med (sa han i julas), men fortfarande står brödburken kvar på köksbordet.........
Nu har jag "härjat runt" lite varstans och snyggat till, samt organiserat om i förvaringen här och var. Det är ju sånt som aldrig blir färdigt, men en bit på väg är det kan jag väl drista mig till att säga.
Det närmar sig match-start, så nu värmer jag på musslorna som är kvar sen igår kväll och maken får fixa sig en korv. För Både Inga och jag ska titta på fotboll innan det blir tillagning av den tinande fläskfilén. Vi kommer alltså att dinera framåt kvällen. (Finns tillräckligt med vin kvar i flaskan också, så det kan vara en plan....... 
Nääää - januari 2017 är inte Liverpools månad, nu är de även utslagna ur FA-cupen. Trist, men that's life...
Nästa lag till match att se på blir Tottenham, medan Inga fixar klart middagen. Krögarfilén svettas som bäst tillsammans med diverse grönsaker i ugnen just nu. Vi får se om "hopakoket" à la Inga smakar så småningom.
Oavsett vilket, så räcker det till minst en middag till och då får vi verkligen hoppas att det blir delikat smak.
Ser ut att bli "uppförsbacke" även för Tottenham, de ligger under (0-2 exakt som Liverpool!) mot ett "blåbärslag" Wycombe, en bit in i första halvlek.
Gick inte riktigt lika illa för Tottenham, de klarade sig på "målsnöret". Gjorde segermålet i sista tilläggsminuten och är alltså vidare till nästa omgång.
Middagen var helt ok och vinet var gott idag också. 
Nu får jag se om det finns något annat än fotboll på teven efter detta, resten av kvällen.
 
Potatismos med musselstuvning.......
 
Dagens frukost......
 
Så ser det ut utomhus idag......
 
Brödburkens nya plats....(men den ska ersättas med en mindre har jag bestämt).
 
Full aktivitet i ugnen.....
 
 
 

Snart helg.......igen.

Ja har man mycket att göra på jobbet går i alla fall veckorna också väldigt fort. Nu är det åter fredag och jag har ingenting alls emot detta faktum. Kanske inte så många som är förvånade.
"Bara" att ta sig an arbetsdagen först, sen så......
Maken ska på "uppstartsträff" (kallade de det visst) med fotbollen. Boule skulle det spelas, sa han och sen var det väl mat och dryck tror jag. Men "no worries" som de säger "down under", jag håller mig "På spåret" istället, hemma i fåtöljen.
Alla dukar som komplement till gardinen är klara nu, så då kan jag koncentrera mig på det nya stickprojektet istället, ett litet tag framöver (det är färdigt ganska snart det också). Men än så länge blir det ingen "visning".
Efter en utsökt broccoligratäng till lunch, blir det till att fundera på fredagsmyset.
Kanske kan sluta med musslor i någon form. Kan passa på när jag är själv, då maken inte vill ha dessa läckerheter.
Fast han uttrycker det väl inte riktigt så.
Äntligen hemma efter veckans telefon-inferno, nu ska jag inte göra något mer idag. Barar titta på när Inga gör musselstuvning med potatismos, sen äta med andakt.
Maken hade hoppats på en "stand-by taxiservice" nångång fram ikväll, men det blir det inget av med. Jag ska också ta ett glas vin....... Han får väl kolla med sonen, om ingen annan ska tillbaka till Fagersanna.
 
Visst ser den god ut - broccoligratängen........den är slut nu.
 
....och det kom ett brev, med kläder som beställdes i november och skulle vara i god tid till jul.....
 
 

Inte kul......

... att Liverpool ej kunde vinna igår och därmed är de inte vidare till final i cupen.
Ikväll får vi se om Manchester United tar sig dit, men de har lite bättre grundförutsättning än Liverpool. De vann nämligen första matchen (mot Hull) med 2-0.
Inte heller så kul med den rådande "telefonterrorn" och lappar på hög....överallt. Klen tröst kan möjligen vara, att det finns de som har det värre ändå (exempelvis chefen).
Bara att tugga på och hålla humöret över ytan......
Nu är det lunchrast och då får jag äta min delikata matlåda, som jag så snabbt och lätt fixade till igår. "Bangers and mash" here I come!
Även kontorshunden (på besök) synes nöjd efter måltiden. Enda gången i veckan hon får mat (hahahaa) såg det ut som i alla fall och så är det varje gång hon sitter och väntar på sin "munsbit". 
Efter jobbet lite inköp och sen ska Inga få order om att göra en broccoligratäng till imorgon. Maken var väldigt skeptisk när hon startade och frågan är om han ens bryr sig om att smaka på den.....
Men jag ska ha en god matlåda med mig, med rökt skinka och plommontomater som ackompanjemang.
Ytterligare en dag till handlingarna, med extremt mycket att göra. Telefonen går varm, men med bra kollegor runtomkring är det ändå hanterbart. 
Fick ett tips av en kund idag, hur han gjorde för att lätta på trycket efter att han tvingats att vara "trevlig på övertid" mot besvärliga kunder.
"Ta en tomat i handen och kläm allt vad du orkar", njaaa funkar kanske för honom...... men jag äter nog hellre upp mina (i matlådan imorron) tror jag.  
En tallrik tomtegröt med kanel blev det till kvällsmat, följd av macka, kaffe och den obligatoriska apelsinen, såhär års.
Snart fåtöljhäng med stickning på ganska nytt projekt.......
 
Köksgardinen är uppe.......
 
....så också paradhandduken, nu återstår bara några mindre dukar att göra klart.
 
 
 

Dags igen.......

......för mera sport. Ikväll är det Liverpool som ska bevisa att de kan slå Southampton på hemmaplan, i ligacupen.
 Typiskt nog är det så att samtliga "se-bara" program på burken ikväll (tre stycken enligt mig) startar kl. 21.00.
Men bara att göra ett val alltså och eventuellt spela in Lerin kanske....
Men innan vi kommer så långt, blir det att klara av arbetsdagen färdigt, samt att gå och få håret avlägsnat. Ja inte allt hår, men en avsevärd mängd i alla fall. Tycker allt att jag har blivit så pass långhårig så det är svårt att hålla ordning på "risbusken".
Då jag kom hem igår hade maken åtgärdat sin frisyr, men behövde lite hjälp med finishen. Efter att ha "skalat av" alla ojämnheter, blev det sy på gardinen igen. Ej heller denna kväll ville symaskinen samarbeta smärtfritt, utan tuggade med jämna mellanrum av tråden. Men jag var envisare och nu är sömnaden färdig i alla fall. Återstår bara stryka och sätta upp. Sen ska några dukar och en paradhandduk färdigställas dessutom.
Blev lite full i skratt där jag satt och bråkade med symaskinen förresten, för det visade sig att jag valt ett engelskt tyg......
Nu är jag kort i huv'et igen och matlådan är fixad. Grillkorv och pulvermos är "bra skit" när det krisar. Strimlade morötter och persilja i moset, får agera nyttoinslag.
Vi får se om jag bråkar nå't med symaskinen idag, eller låter den vila.......
 
Jorå-så-att........tyget var engelskt.....
 
Maken fixade fram julklappen för testkörning. Funkade bra, den strykbrädan stod ju still iallafall.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Då gäller det.....

....för svenska herrlandslaget i handboll att visa vad de går för idag. Kvartsfinal i VM mot Frankrike väntar och det kommer att bli en riktig värde-mätning, på hur bra de nya killarna verkligen är.
Annars har det lunkat på idag med Götene, Götene och Götene-samtal, så trött i kolan blir man.
Får "pausa" nu på lunchen med att förbereda den nya köksgardinen för sömnad, då jag kommer hem.
Maken hade på order klippt till och jag satte mig en liten stund vid symaskinen, innan sänggåendet igår.
Bara sy två små sömmar.......
Då sprack den ny-på-spolade undertrådsspolen, så jag fick ta en ny tom och starta igen. 
Sen hade jag nålat ihop och sytt fast, den ena delen uppochner vid kontroll. Bara att sprätta upp, göra om och göra rätt.....
Tilltänkta fem minuter vid maskinen blev till en halvtimma, bara sådär.
På hemvägen idag, (efter sista "Götene-passet") blir det besök hos second hand. Kan aldrig veta när storfyndet finns på plats i en sån butik. Vore tragiskt om man missade det.
Men innan dess en tur till Posten och lämna in de två "överraskningarna" (vilket jag glömde igår).
Vad man letar efter vet man ju heller nästan aldrig, förrän man ser det. (Hahahahaa)
....och det känns väldigt skönt att komma från jobbtelefonen........varje dag just nu.
Ett kort möte och lite snack med en gammal postkollega i tjänst, blev det vid inlämnandet av mina försändelser.
Storfyndet idag bestod av tre stycken teskedar, kostnad tre kronor!
Har sytt lite på gardinen, men symaskinen och jag är inte de bästa vänner, då tråden går av stup i kvarten.
Nu handboll........
 
Lunch-time......
 
Second hand-fynd idag.

Det går.....

...alldeles för fort, när man är "ledig". Ja för det ska ju göras en sån massa saker att dagarna bara försvinner, till ingenting. Så känns det i alla fall.
Återigen måndag morgon och Göteneborna "är på hugget" direkt. Inte så konstigt i och för sig, för vid förändringar uppstår ju alltid en del frågor. Men när man sitter "mitt i smeten" blir man rätt less efter ett tag och känner sig som en papegoja. Samma svar på samma frågor, om och om igen........
Dessutom hade det ju inte gjort något om registret vi fått överta vore i god kondition, men det lämnar en hel del övrigt att önska, visar det sig undan för undan.....
Sen som "grädde på moset" är det ju även redovisningssäsong för god man-uppdrag och samma återkommande  kommunala fråga om inkomst för avgiftsbestämning......varje år.
Känns som det blir lite mycket på en gång bara......
Men solen förärar oss med sin närvaro idag verkar det som, alltid något.
Mera mat inhandlat på lunchen, löksås gjord till fläsket som maken stekt, så matlådan klar för imorron. Då jag åter får lyssna på klagomål från ovan nämnda kommuns invånare. Bara att "vänja sig" vid ett tag framöver, då det sällan går helt smidigt och smärtfritt vid så omfattande förändringar som vi håller på med just nu.
Sen har jag alla nytillkomna arbetsuppgifter kvar...........att lära mig, då kaoset har lagt sig.
Finns inte en suck just nu....
Nä känner mig inte på topp i nuläge, kanske framgår........
 
Det blev pil-pil som kvällsmål igår, med kvarvarande vin till.......
 
Två brev är klara för avfärd.....små överraskningar. Ett ska riktigt långt bort, det andra bara ganska i Sverige.
 
 
 

Ett tunt lager.......

.......pudersnö var det på söndagsmorronen, att vakna till.
Vi får se vad energinivån tillåter att bli utfört idag, men en tvättmaskin är iallafall startad. Strax blir det att sätta igång kaffebryggaren och sen se vad "ladorna" bjuder till frukost.
Jag har "festat" på kokt ägg, apelsin, kaffe och smörgås. Nu åter till röjandet av julen, bäst att passa på när det inte tar emot alltför mycket  och näst på tur är julgranens dekorationer ute i glashuset.
Julgranen "åtgärdad" förvaringsgarderoben för julsaker halvstädad och tvättmaskin två arbetar.
Gårdagens tvätt vilar återigen i sina lådor och garderober.
Sen gav jag order om att maken skulle åka med ner till loppisen, med en hel del grejer som blivit över. Dessa har vi nu skänkt till organisationen "Love and Hope" (jobbar mot barnprostitution i hela världen) som har ett bord på Fagersanna-loppisen.
Sen tog vi en fika och gick därefter runt ett varv. Det slutade med en jacka till maken, "nygammal" dörrmatta (har haft sån förut) och två leksaker.
Återvinningsstationen fick sig också ett bidrag, när vi ändå höll på......
Strax tar Inga hand om middagen och sen får vi se om mer ork kan mobiliseras för att påbörja kökets nya gardiner.
Känns just nu som att det är tur att jag kan åka till jobbet och vila upp mig imorron. (hahaha)
Bara bli trött i huvudet alltså....inte behöva fresta på redan ömmande, stela muskler.
Är jag gammal...eller är jag gammal, det är frågan? man ställer sig allt oftare numera.
....och av pudersnön är inget kvar, nu regnar det istället, inte mycket, men tillräckligt.
Får bli lite sittning vid teven strax, handbollsherrarna spelar klockan 16.00.
Först handleda Inga då bara....... 
 
En dryg kasse inlämnad till loppis.......
 
......och en kasse med tillbaka hem.
 
Välkommen till oss........hahahaaa!
 
Blivande köksgardiner.....
 
....och julgranen "taken care of".....

Det går inget vidare.........

........för Liverpool. Matchen är snart slut, bara fem tilläggsminuter och de ligger under med ett mål.
Förlust, inte bra......
Annars har jag varit på shoppingturné idag. Först Garn & Ved i Brevik, sen second hand i Hjo, Netto och sist men inte minst Hem & Hobby. Så nu är min julklapp (presentkortet) slut och lite till.
Bland annat hittade jag ett tyg, som ska bli nya fräscha köksgardiner.
Till lunch fixade jag mig en hamburgare i vår nya grill, den blev riktigt bra faktiskt. Nu fortsätta jaga julsaker och ta hand om tvättmaskinens innehåll, innan jag ånyo ger mig ut med bilen.
Vi ska äta middagsbuffé på Kathy Thai tillsammans med sonen, efter att maken har "avslutat" Fagersannas inomhuscup för damer.
Nu är vi mätta och belåtna, tillbaka hemma igen. Kolla Lotto, fixa nästa färdiga tvättmaskin och titta på hur det gick för Tottenham (som jag spelade in medan vi var och åt).
Lite finns det kvar fortfarande av julen, men bara i glashuset och gäststugan förutom köksgardinerna då......som ska bytas mot nysydda (när jag får tid och lust).
 
Solig, men kylig förmiddag.......
 
Ett av shopping-målen idag.....
 
Lunch med efterrätt.....
 
.....och till sist middag....på lokal.

En vecka går fort......

......och så var det återigen fredag. Kan inte säga att jag är direkt ledsen över detta.
Men det är också en hel vecka sen vi startade mot London. Tiden bara flyger iväg och då jag åker hem från jobbet är det numera ljust igen. Dock återstår att vänta på morgonljuset några veckor till, men det går ju åt rätt håll i alla fall.....
Bara att kämpa på med alla telefonsamtal och nya uppgifter, men snart med ett efterlängtat avbrott för helg.
"Tomteparaden" marscherar sakta...men säkert, in i garderoben för förvaring till nästa år. Dukarna och gardinerna väntar snällt på sin tur, vilken (om de har tur) kan både startas och avslutas under helgen.
Julgranarna står bra där de står, någon vecka till och lyser upp i mörkret. Om jag inte får "storstäds-feeling" och drar över alltihop på en gång. Men risken för det är inte så stor.
Fick ett lunch-uppdrag via sms av maken (jodå han frågade snällt): Om jag kunde hämta böcker på Biblioteket åt honom. Ja man är ju i servicebranschen.....
Kanske ska satsa på att ta med sallad hem idag, det var ett tag sedan.
Så fick det bli och till den blev det julklappsvinet från Skiathos, som sonen inhandlade till "päronen" då han var där i somras. Bra present och val för det var gott....... vitt vin.
Nu är det snart handboll som gäller och sen fär jag väl titta till presidentinstallationen av "clownen"....i pausen.
Ja vad månde bliva av världen, med ytterligare en instabil "ledare"? med för mycket makt. Huvvaaaa!
Får spara lite sallad, för det var vääääldigt mycket i portionen. Maken "bet också av sin".......
Men förra veckan såhär dags, stod vi (hungriga) i en ringlande kö till passkontrollen på Stansted flygplats för att komma in i England.
 
Utsikt från ett kontorsfönster en fredag förmiddag........
 
Fredagsmys........
 
 
 
 

Ingen snö, men......

......halt på vägen på vissa ställen, trots att det var hela tre grader varmt på morgonen då jag startade mot jobbet.
En bit på väg strax efter avfarten till kyrkan på stora vägen, blinkade det gult "överallt" uppe i backen.
Väl där var det en bärgare som skulle dra upp en bil från diket (vilket jag senare kunde läsa om på Facebook som varning). Mycket halt var det också på platsen, stod det och då jag hade fått bromsa för framförvarande bil visste jag redan detta. Det släppte nämligen en aning, men aldrig någon fara.
Dock blev det ett makligare tempo på hela "bilkön" på väg mot Tibro. Tog därför lite längre tid att anlända till arbetsplatsen, men eftersom jag varit "morronpigg" och kommit iväg en stund tidigare än vanligt, så blev det ingen större skillnad.
Sen var det väl klart att sport-eventen skulle kollidera igår kväll. Både Liverpool och handbollslandslaget spelade exakt samtidigt. Kollade på handbollen, spelade in fotbollen och det var nog ett smart val visade det sig.
Handbollen var underhållande, medan fotbollskvalitén var sådär..... dock mycket unga spelare som fick chansen.
Nu gick det vägen i båda matcherna, med önskade resultat, så "All good" som tränare Klopp brukar säga.
Det ska bli skönt med lunch-rast, nära hål i huv'et idag också....
Lite ärenden och sen en låda spagetti med Inga-sås satt fint, även om det var på håret att jag hann äta.
Skönt var det att gå från kontoret även denna dag och jag ska INTE ringa nå'n för att småprata ikväll.
Får sätta Inga på att göra "mustig vitkålssoppa" nu....... 
 
Fick onsdags-feeling.....och alla ingredienser fanns hemma.
 
Fortfarande ljust när man lämnar jobbet, om än precis......
 
Hemma var det fint ljus över sjön....
 
....och i postlådan låg det brev från Californien, USA.......Thank you!
 
 
 

De flesta är trevliga, andra inte....

.....utav alla de personer som ringer angående vårt entreprenad-övertagande i Götene.
I morse var det en riktigt otrevlig en som verkligen letade fel att anmärka på, samma person hade även gjort sig "populär" hos vår uppdragsgivare (kommunens vatten&värme) nu i eftermiddag.
Det fick jag rapport om då jag lyckades ringa i ett ärende precis efter hon avslutat detta samtal.
Ja faktum kvarstår att det finns folk som är dumma på riktigt, men det är egentligen mest synd om dom själva.
Många har samma frågor och då går det snabbt att avsluta samtalet, men strax kommer det flera. I en strid ström får man vara "automatisk telefonsvarare" och det lär fortgå ett par veckor till minst.
Annars har jag haft lite "respit" en timma för läkarbesök, för att (utöver krämpor) diskutera medicinering och schemalägga ny provtagning för att kolla läget.
Detta blir i början av februari, sen får vi se.........
Annars är jag också väldigt stel i båda mina stackars knän, såhär efter semester-trippen. (eller ändå) Vet inte riktigt än. 
Bara att se var det tar vägen.......
Men det är rätt skönt att gå hem efter en hel dag, där folk har "tjatat hål i huve't (nästan) på en.
Mental trötthet är också tröttsam.
....och hemma väntar tomtarna tålmodigt. Resan mot garderoben har dock idag tagit sin början och första anhalten blir samling på vardagsrumsbordet i år.
Kommer att ta lite i taget för nu ska matlåda göras också, Inga behöver både arbetsledning och handräckning med uppgiften........men är man två(!) så går det ju fortare.
För övrigt är det snöoväder nere i Spanien hos kompisen. Men än sålänge har hon nog inte behövt skotta iallafall. Läste nånstans att det var 90 år sen det snöade just där senast....
 
Ungefär hälften av dom har "halvvägs-paus"........
 
....och med lite handledning så......

Åter i vardagen......

.......hamnade jag, bara sådär med en vanlig tisdag att ta hand om.
Minus fyra grader, mulet och fortfarande mörkt (ett tag till) då man åker till jobbet. Bilen vi använde igår hade inga rutor att skrapa och var fulltankad. Detta föranledde mig att byta nycklar och nyttja denna, istället för ett totalt nedisat fordon med nära nog tom tank.
Värmen i ratten var också till sin fördel....... 
Tog en tur till mataffären på lunchen för att fylla på tomma förråd såhär efter semester-trip. Väl ute och inne i bilen igen, startade någon form av "larm"? Jag stängde av tändningen och startade igen och då slutade det. Men till saken hör att vi inte (oss veterligen) har något bil-larm.
Ja mycket underligheter finns det. Maken hade åkt till Skövde och ringde mig för att jag skulle komma ihåg att stänga av larmet då jag kommer hem (apropå sånt).
Först blir det en titt på second hand i alla fall.
Annars har dagen till 90% bestått av telefon-frågor från Götene kommun, angående sophämtningsrelaterade saker.....och mer lär det bli de kommande veckorna.
Bara en femma fattigare på second hand idag, men en ganska kul pryl som jag ska fixa lite med och sen skicka iväg.....nånstans.
Inga fixade både matlåda och kvällsmat, men nu vill hon inte mer så tomtarna får fortsatt respit.
 
Vi kör några Västerås-bilder.......
 
Här Djäkneberget, där vi parkerade för att äta på en restaurang strax intill.
 
"Vanlig svensk husmanskost".
 
 
 
 
 
 
 

Lång regnpromenad blev det........

.....för morfar och Leo. Över en mil travade de runt i ett regnigt London. Och trots att de hade gjort sig en karta, lyckades de att gå fel så det blev längre än beräknat (ca 8 km).
Men då fick de även se Leicester Square och Trafalgar Square, förutom: Hamley's leksaksaffär, Piccadilly Circus, Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, 10 Downing Street, paradgatan Whitehall upp till, Buckingham Palace, Hyde Park med The Serpentine, Speaker's Corner, Marble Arch (igen) och Oxford Street hem.
På vägen hittade de ett fik med alldeles väldigt gott kaffe vid Hyde Park.
Det blev en liten återhämtningspaus för dem och lite streamad fotboll (Man. United-Liverpool) för min del, innan vi gick ut igen för att äta sista kvällsmåltiden på resan.
Vi hamnade på en burger-restaurang (Byron), då det ställe med fish n' chips inte öppnade köket förrän efter 18.00 och då var ingen under 18 år välkommen idag.
Slutresultatet på ovanstående match blev oavgjort 1-1 och Zlatan räddade en poäng till sitt lag (som vanligt).
Nu återstår kvällskaffe, packa allting och sova en stund.
Upp tidigt och äta snabbfrukost (öppnar 07.00) innan beställd taxi kommer 07.20 för färd till Liverpool Street Station och sen snabbtåget tillbaka till Stansted och flyget.
Vi hann få lite frukost i magen klockan 07.00 exakt! och taxin var där före utsatt tid, vi satt på snabbtåget redan 07.45.
Incheckning och säkert en kilometers promenad i terminalen innan vi nådde gaten och boarding.
Nästan i tid till Västerås, återlämnat ett styck barnbarn till mor och tittat på en sovande lillebror (även denna gång).
Blev svensk husmanskost (pizza och kebab) i sta'n innan vi for hemåt.
Nu är det bara att inrätta sig i vardagen igen........jobba imorgon.
 
 
Makens kvällsmat......
 
Dålig bild av BBC tower, i kvarteret vid hotellet. Där uppe åt vi middag 1977...ingick i pappas 50-årskalas. Han bjöd på resan också......
 
Liverpool street station.... påväg till Stansted express.
 
Kanske, kanske...att det finns nå'n pokemon att fånga, även från tåget.
 
En hel del kanaler och husbåtar passerade tåget......
 
Boarding, för hemfärd.
 
Hejdå United Kingdom.......
 
....och äntligen fick jag min "sausage roll" (inköpt på tågstationen) och hela rad 18 på flyget nedsmulad inklusive mitt ressällskap. Mycket städa där för Ryanair alltså.
 
 

Från White Hart Lane till Madame Tussaud's.......

......vi "byter" fotboll mot kultur (typ). Vi får väl se hur det är idag på vaxkabinettet, för det är över 40 år sedan vi vuxna var där senast. Kändisar kommer och går.......
Vädret tenderar att vara "typiskt engelskt" .......det regnar alltså.
Men vi gav oss iväg på den korta promenaden till Madame Tussaud's iallafall, tog väl en kvart ungefär och lite blöta blev vi. Det immade ordentligt på glasögonen då vi kom in.
Sen var det bara att "börja mingla" med celebriteterna. Många lät sig fotograferas tillsammans med dessa, men så ville inte barnbarnet ha det. Därför blir det bara ett litet foto-gallerie som exempel istället.
Leo tyckte det var lite väl mycket "gamlingar" som han inte kunde relatera riktigt till och trots att jag "tjatade" om vilka det var vi såg och lite varför, så tyckte han nog inte det var nån riktig tiopoängare.
Fotbollen igår vinner garanterat....."hands down". 
Verkade som att "taxifärden" (med foto) i banan "Spirit of London" var bäst. Slutligen fick vi grabben att posera (motvilligt) i Star Wars-miljön iallafall.
Därefter ut i regnet igen och vinka på en taxi, som tog oss ner till Marble Arch. Vi skulle kolla om Primark var öppet, men inte så klockan 11.00 iallafall. Då fortsatte vi Oxford Street ner mot tvärgatan uppöver till hotellet istället.
Inköpte 2 paraplyer på vägen, stannade till på MacDonald's och tog en snack, där jag skällde på ett gäng fransyskor som trängde sig i kön. Ganska skönt ibland att vara tant, som inte bryr sig vad andra ska tycka........
Väl hemma  fick jag även idag gå till receptionen och fixa nya nyckelkort till rummet, då de ej funkade nu igen. (och vi hade INTE haft dom ihop med telefonerna den här gången). Morfar och Leo utrustade sig med mössor, vantar, powerbank, telefoner och ritad sightseeing-väg på turistkartan. Nu är de på Pokemonjakt/titta på sevärdheterna-promenad med de nyinköpta paraplyerna.
Jag vilar alla stela kroppsdelar på rummet sålänge, tar nog några timmar för dom. Ca tre kilometer i två etapper funkade iallafall, man får vara glad för det lilla........
Dags att utnyttja tea&coffee-faciliterna på rummet, med en gingerbread-biscuit till.......
 
Snart framme......
 
....och här lite filmstjärnor, först Dame Helen Mirren.....
 
...följt av Bogart, Monroe och Chaplin......
 
....se Dame Judy Dench och "James Bond" (Daniel Craig).
 
Här visar de hur man gör händer i vax......
 
Lite sport: Usain Bolt......
 
.....och Mohammed Ali.
 
Prinsessan Diana får representera kungligheterna (då fotot på hela familjen blev suddigt)....
 
...tillsammans med barska drottning Victoria, från förr.
 
Hela Beatles "låg utslängda på en soffa".......
 
Freddy Mercury in action, strax intill.
 
Slutligen tittade vi in till Obama, såhär i sista minuten......
 
Sen fick vi åka inomhus-taxi och se Londons historia i kortform.
 
Bland annat  åkte vi förbi en "Bobby".......
 
Sen fick vi bekanta oss med Spindelmannen......
 
.....och Hulken.
 
Leo and "friend", going down for craschlanding: "För jag tänker inte hålla i spaken"......
 
"Selfridge's" entré.....
 
....och lockande juicebar...... om det hade varit sommar.
 
 
 
 
 

Tottenham Hotspurs........

......har idag besegrat West Bromwich Albions med 4-0. Vi startade i morse med frukost, rejält tilltagen continental sådan.
Sen hade vi bokat taxi till klockan nio, för att ta oss upp till stadion och innan match göra av med en massa pund i supportershopen. Jodå dyrt blev det, även om Leo handlade flera saker för egna pengar han haft med sig.
Inte direkt billigt att åka taxi heller.......men typ "once in a lifetime" är det smällar man får ta.
Efter en timma i shopen och med en påse att bära på resten av dagen, tog vi oss till vår gate på arenan.
Blev väldigt väl mottagna, i varenda dörr på väg till loungen stod folk och hälsade välkomna, samt höll upp dörren.
Sen fick vi ett bord, blev serverade dricka (mot betalning) men sen var det bara att plocka till sig av buffén. Både kall och varm sådan.
Våra platser var sen bara precis utanför dörren och i paus serverades mera refrechments, innan Tottenham "knöt ihop säcken" med just 4-0. Svenska Jonas Olsson i det andra laget, fick som vanligt en varning.  Alla matcher jag har sett honom spela brukar sluta med minst en varning, tycker jag.
Harry Kane gjorde hat trick och publiken sjöng "Harry Kane....he is one of our own" vilket lär betyda att detta är hans moderklubb.
Så var det taxi tillbaka igen. Vi sa att vi ville ta en liten sightseeing-sväng, men det tog så lång tid att vi ändrade oss eftersom det började bli mörkt.
Efter en snabbis upp på rummet, drog vi ut igen för att äta fish n' chips. Idag var det inte lika mycket folk på sta'n, så nu fanns det plats på restaurangerna. Leo åt upp närapå hela sin portion, medan vi andra två var betydligt "klenare" och bara orkade ca hälften av våra.
Maken fick en öl även till kvällsmaten, men Leo fick inte ta en fjärde cola. Då valde han (med lite knorr) hemlagad rabarberdricka. Den gick ner den också utan problem.
Så gjorde även den KitKat han hade kvar sen gårdagen, när vi kom åter till rummet. (H an grundade med en före maten också, men fick inte ta båda då)
Imorron är det promenad till Madame Tussaud's för tre. Vidare efteråt, ska morfar och Leo göra en kombinerad pokemon/ titta på-London -satsning till fots.
Jag får tyvärr avstå lite längre sträckor, men med gårdagens ordination av smärtstillande och hjälp av taxi har det fungerat förvånansvärt bra......
 
På väg i taxin till matchen......
 
.....det tog ett tag att komma dit.
 
Men efter en halvtimma, var vi nästan först i kön då de öppnade.....
 
Var ska jag börja??
 
Det här är vad jag valde......
 
Lite betting gjorde vi, men det blevinga rätt......
 
Maskotarna värmer upp......
 
Då kör vi igång.
 
Slutresultat.
 
Fish n' chips till middag.....
 
....och en kaka till kaffet. Den lilla gula..... de andra fick vara med på bild bara.
 
 
 
 
 
 
 

En lång resdag......

.....startade hemma vid 9.00 och sen lyfte vi från Västerås 14.45, efter att barnbarnet levererats till flygplatsen. En halvtimma sen iväg, men planet höll ändå landningstiden. Landa ja, det vobblade ordentligt, ner med en duns och vinglade ett tag. Men ner kom vi och det blåste bra märkte vi nerför trappan.
En hel evighet att gå, in i terminalen och sen långa köer i passkontroll innan vi hittade Stanstedt express och trekvart senare klev av på Liverpool street station. Där hittade vi en taxi som efter en halvtimma kunde lämna av oss vid hotellentrén. 
Checka in, beställa taxi till morgondagen och hemfärdsdagen i receptionen, så det är gjort. Vi har en liten lägenhet med ett litet dubbelrum, salong med säng och teve till master Leo, en hall och badrum med badkar.
Helt ok så långt, nu återstår att se hur sängarna går att sova i.
Ut i kvarteren för lite mat, det var inte det lättaste, fullt "överallt". Men slutligen hittade vi lite tacos/burritos och sen en COOP för fredagsgodis och dricka.
Helt ledbruten...... och ont överallt har jag, så imorron blir det att grunda med alvedon och diklofenak kanske.
Ja vi får se, men fotboll är det som gäller och innan matchen som startar halv ett, Supportershopen och "Hospitality lounge med snacks". Så imorron håller vi på "Spurs"....... men bara imorron.
 
Första etappen avklarad....
 
Nu väntar vi på vårt plan......
 
....och medan vi gör det, underhåller ett Norwegian-plan oss, med att landa och lyfta. Minst 7-8 gånger hann det med innan vi åkte.
 
Nu har det kommit från London och ska återvända dit med oss.
 
Boardad och klar för start.....
 
Nu åker vi Londontaxi.......
 
Master Leo i sin svit.....
 
Middag....typ.
 
Och yrkesskada.....foto att skicka till jobbet!

Ibland undrar man......

.....hur det är ställt med tankeförmågan hos medtrafikanterna. Då jag körde till jobbet i morse och passerade den centrala utfarten från Tibro, stod det en lastbil med släp där som skulle svänga ut åt samma håll som jag körde.
Han var halvvägs ut över den andra körbanan (blockerade den) och "tvingade" även mig på huvudvägen, att lämna plats så han kunde köra ut framför.
Vad gör man? bara att bromsa och släppa fram för enkelhets och självbevarelsedrifts skull, men jag ljus-tutade på honom. Det tog inte många sekunder förrän det kom en kaffemugg ut genom rutan och sen en till. Det var utrikes registreringsplåtar och att det var hastighetsbegränsning med 70 km (när han väl kommit ut på huvudvägen) sket han också i.
Som tur var skulle jag svänga i nästa korsning (så slapp ligga bakom), men han försvann mot Skövde i minst 90 på 70-sträckan.
Gick inte så bra för Liverpool igår, men de har en chans till på hemmaplan om ca två veckor att ta sig till finalen i liga-cupen.
Inte heller lotto levererade, men där blir man väl sällan förvånad.
Blåser gör det en hel del, men en och annan solglimt bjuds det också på.
Julen är nu slut på jobbet. Alla juldekorationer är borttagna, förutom adventsljusstakarna. De får lysa upp de mörka morgnarna ett tag till har jag bestämt. 
Och den nytillkomna kommunens invånare ringer ihärdigt för att fråga vad de ska lägga i sin väldigt stora tunna som de nu börjar få utkörda. Denna "ofantligt" stora tunna är minsta storleken som vi har i alla övriga kommuner. Man slutar aldrig att förvånas över människor.......
Men då var iallafall denna arbetsvecka slut, för min del.......
Packningen är så gott som klar, min alltså och alla resehandlingar. Maken har ännu inte "slängt ner några kalsonger och sockar". Han har inte riiiiiktigt samma reserutiner som jag, dvs. att vara ute i väldigt god tid.......
 
Lite ljusglimtar i mörkret får vara kvar nå'n vecka till.......
 
Bara datorn och toalettväskan som ska i nu........
 
 

Kaffebryggaren laddad.......

.....nu väntar jag på min "lärare" från huvudkontoret. Sen får vi se om jag duger till att ta åt mig allt det nya som behövs.....
Dessutom ska jag eventuellt lära ut det vidare till chefen, som idag är på resande fot och inte kunde delta i "skolan".
Får bli "anteckningar för idioter-strategi" med kollegieblock och penna.
Den metoden är fortfarande överlägset bäst för att komma ihåg saker, då "hårddiskminnet" inte är fullt ut tillförlitligt, utan sådana stödanteckningar.
Ja då får vi se hur det går framöver, men det finns en del gråzoner att diskutera färdigt om. Vem som ska göra vad och gränsdragningar angående arbetsuppgifter. Det har inte pratats klart om, vilket framgick tydligt under dagens sittning.
Ikväll är det återigen dags för Liverpool att ta sig an en match. Denna gång i liga-cupen med motstånd Southampton. Men innan dess några arbetstimmar till och skitväder utanför fönstret att titta på. Ömsom snöblask, blåst och regn.
Det var väldigt gott med en apelsin som mellanmål vid hemkomsten. Det är "säsong" för de spanska nu och det blir mest två om da'n.
Lottodragning snart.......och packning pågår.
 
Uppladdning på jobbet, med nytt Ballerinakex....strössel, kan rekommenderas.
 
Soptömning här hemma idag......men vilks slarviga kollegor jag har. För inte kan det väl bero på blåsten, som tilltar.
 
 

Det rullar på.....och färdiglarmat.

.....med nästa arbetsdag för veckan och därhemma installeras just nu larmet. Visst var det kampanj med gratis installation, men de lyckas ju alltid ha en massa erbjudanden om påbyggnad på grundtjänsten.
Dessa tyckte maken att han behövde diskutera före beslut, så han har ringt några gånger på förmiddagen.
Vi hade ganska likartat sätt att se på de tillägg vi blev erbjudna och lite extratjänster blev det, men inte allt de föreslog.
Då återstår bara att se vad som adderats i huset vid hemkomsten....och vänja sig vid det.
Lunchen får delvis bli arbete, då en hel del behöver fyllas på till kontoret. Ett stopp på second hand vid hemfärden måste jag också ta känns det som. För det var ett tag sen sist.
Imorron får jag besök från huvudkontoret. Det är meningen att jag ska lära mig lite nytt, inför starten i den nya sophämtnings-kommunen Götene.
Inte mycket fynd idag, bara lite "bläckfisk-garn" och så har jag landat i det nylarmade huset. Kameror, klistermärken, brandvarnare och dosor överallt....nej så farligt var det inte och det blir nog bra. Första ordentliga test till helgen nu då.
 
"Gratis klistermärken" på fönstren.......
 
....strategiskt placerade kameror......
 
....och tags till alla "behövande".
 
 
 
 
 

Just another Monday.......

....att gå upp till väckarklocka och påbörja en ny arbetsvecka. En enligt planen fyradagars-vecka, för på fredag är jag ledig. Och nästa måndag tänker jag hoppa över som arbetsdag för att tillbringa den som resdag tillbaka hem efter London-besök.
Hittills har det inte varit så mycket att ta hand om på jobbet, bara något enstaka telefonsamtal, lite mail och två olika leveranser av varor att kvittera. Chefen är på ingång efter att ha varit på möte.
Blir att utnyttja lunchen till lite handling av förnödenheter tror jag och fylla på med några gourmetportioner i jobbfrysen. Där var tomt (som tur var) då el-fel uppstod i köket under tiden jag var sjuk. Men nu ska det väl vara säkert att fylla på akut-förrådet igen.
Blask-väder har vi idag, men hellre det än många minusgrader om Ni frågar mig.
Och frampå eftermiddagen kom telefonen igång, dubbelt så mycket samtal på två timmar som på de redan avverkade sex timmarna innan lunch. 
Men rätt som det var, slog klockan fyra och växeln stängde för dagen.
På spisen puttrar nu en chili con carne-gryta som förhoppningsvis räcker till två middagar och imorron kommer dom och installerar vårt larm, som vi beställt. Maken är välkomstkommitté.
Snart blir det fåtöljhäng för hela slanten, för jag är fortfarande lite tröttare än vanligt och har kvar en del hes-hosta.
 
Inga kanske också hann att bli "trötter" där vid spisen. Vi får hänga ihop i fåtöljen då kanske......
 
 
 
 
 
 

Film och fotboll.......

.......blir det även idag. Filmerna hittills har väl nte direkt levererat i kvalitet, eller intresse men de är väl mer en förströelse innan Liverpools match mot Plymouth i FA-cupen börjar.
Lite hushållsgöra finns det också att ta hand om.......
Plocka fram resväskor också kanske.
Middag på väg, Fagersannalagen hade åkt ut på straffar i semifinalen så maken är på g, ringde han för en timma sen och meddelade.
Den som väntar på nå't gott........thai.
Ja Liverpool förlorade inte iallafall, men måste nu göra ett omspel nere i Plymouth då matchen slutade 0-0.
Thaimat var väldigt gott........lite kaffe på det. 
 
Dinner is served........

Glömde......

......lägga upp bloggen igår. Men då jag var yr i mössan, (på riktigt) och även större delen av dagen idag, var det kanske inte så konstigt.
Antar att det är bihålorna som spökar med mig.......
Maken har varit i Töreboda hela dagen, på inomhuscup med Fagersanna IF. Jag har plockat i mig lite revbensrester här hemmavid, inte speciellt hungrig. Han hade käkat litegrann också, men vi körde en räkmacka på rostat bröd bara, till kvällsmat.
Han ska till fortsatt cup imorron också och då kanske det blir take-away thai, när han kommer hem.
Fotboll och film har underhållit mig den här dagen. Inget på lotto....som vanligt.
 
Här är min kvälls-macka......

Is på sjön.......men far too cold.

Under det senaste dygnet har isen lagt sig på sjön och konstigt vore det väl annars, då gårdagen började på -10 men slutade med -18. Nu är vi nere på strax under tion minus, men det är fortfarande alldeles för kallt.
Solen verkar dock kanske göra ett gästspel, men med dessa temperaturer och hosta som inte gått över än har jag föga lust att sticka ut näsan. Typiskt, när man är ledig......
Men man kan ju roa sig med allt möjligt inomhus, så hittills är kylskåpet rengjort inuti och befriat från lite onödigt som blivit kvar. Tvättmaskinen startad och många tomtar som börjar "skruva på sig". Men där väljer jag nog att slå dövörat till ett tag till. Än är det ju inte tjugonda Knut och vad gör det om julstämningen fortsätter tills efter nästa helg. Inte ett jota, här hos mig/oss iallafall.
Nu ska jag försöka njuta av att det är fredag......... en film på teve kanske?
Till middag blir det revbensspjäll, lovar Inga.
 
Is på sjön........
 
......och "julvänner" i glashuset.
 

Biljetter, biljetter, biljetter......

.....har jag nu skrivit ut från datorn. Först flyget, sen tåget, därefter matchbiljetterna och voucher för hotell.
Mycket papper blir det.......men inträdet till Madame Tussaud's finns att hämta på hotellet.
Då Tottenham Hotspurs hade "genrep" (London-derby mot serieledarna) igår kväll på White Hart Lane, kunde konstateras att de är i bästa form inför vår visit nästa helg.
Dessutom gjorde de Liverpool en tjänst, genom att sno Chelsea på poäng. Nu ligger de tätt efter just Liverpool på tredje plats i ligan. Jag finner den ordningen väldigt trevlig, men antar att barnbarnet tycker lite annorlunda.
Nåväl, blir spännande att följa under våren hur det går i racet mot titeln mellan våra respektive favoritlag. 
Nu är det snart helg igen, lagom att jobba två dagar och sen vara ledig tre. Borde vara standard tycker jag.
Får väl ta mig till affären på hemvägen och bunkra lite läckerheter, så vi tar oss igenom köldknäppen.
Men jag hade faktiskt bara -10 grader i morse. Värre var det väl för de stackarna i Norrland som blev sittande i ett tåg med minus 25 inne och minus 40 ute. Ja fy för den lede......
Hoppas att kompisen nu landat och sovit ut där nere i söder. Hon reste igår igen för en arbetsperiod och naturligtvis var det väl förseningar till långt in på natten. Drabbar henne ganska ofta faktiskt....... 
 Nu ikväll är det 14 minus, inte skönt. Då dessutom ena kassen från affären var av så dålig kvalité att jag fick plocka varor i snön och bara "hiva in i bilen", kändes det ju inte varmare direkt.
Sen tog det extra mödor att bära in vid hemkomst. Då kan man bli lite grinig när nån gnäller över att det är kallt med öppen dörr.
Det tar vi en apelsin på.......innan jag steker några mini-vårrullar.
 
En gedigen lunta papper.........
 
Mmmmmmummmms.......
 
 
 

Lindrigare än väntat......

.....kom vi i vår del av världen undan snöovädret. Visserligen var Facebook "fullt" av varningar för ishalka sen igår kväll och ja det var till att sopa bil, samt skrapa rutor i morse men.....
Inte speciellt mycket snö hade kommit och skrapandet gick hyfsat lätt också. Hur det var med halkan? Den hade nog hunnit "lugna ner sig" fram tills jag skulle åka.
Tog det försiktigt och körde nog inte över 70 tror jag, vilket irriterade åtminstone en bil som bara blåste förbi.
Inte så mycket trafik, så nu är jag åter i tjänst och som bäst igång med att "kapa högarna" efter en veckas "ofrivillig ledighet". Chefen har hållit undan bra, så det är ingen ko på isen.
Men visst finns det en del att pyssla ikapp med......
Nu är iallafall första dagen avklarad och det rullar på. Inga får väl försöka trixa ihop nån matlåda tills imorron nu bara. Hade rester som får bli till en pyttipanna, bestämde jag snabbt.
Sen blir det fåtöljhäng för hela slanten.
Imorron ska jag skriva ut alla resehandlingar till nästa veckas trip, det kom alltihop på min mail för en timma sedan.
Sen blir det att studera/förbereda allt som "ska hinnas med" förutom fotbollen.
Undrar förresten om det inte var idag som det var stor-derby Chelsea mot just Tottenham. Får kolla den matchen också för att hålla mig uppdaterad.
Värmer upp med lotto-dragningen......
 
Bild "stulen" från internet.........men snart så.
 
 
 
 

I väntan på snön......

.......som är utlovad, lagom till jag ska försöka återgå i arbete. Inte direkt vad jag känner för att troligen behöva skotta mig ut imorron bitti.
Nu ska man väl inte ta ut sorgerna i förskott, men ser ut som om vi måste ha en ordentlig portion tur för att slippa undan den aviserade nederbörden.
Lite snö har det kommit.........
Nytt år brukade på den gamla goda tiden, ge lite klirr i kassan i form av ränta in på konto. Ska kolla hur många ören rikare vi blivit under det gångna året. Inte ett endaste korvöre blev det......... det var bättre förr.
Plötsligt blev det lite hektiskt här i eftermiddag. Först ringde en försäljare (då svarade jag inte, men hämtade fram telefonen) och strax därefter ringde chefen. Jag sa att jag kommer imorron men vill prata så lite som möjligt, eftersom jag låter som en kråka så snart jag öppnar munnen och anstränger rösten.
Vi får se hur det går......
Sen ringde Sektor alarm för att bekräfta installationen och på det kom mail angående kompletterande uppgifter angående den förestående fotbollsresan (inte så långt kvar nu). Alla tummar att hålla för att vi håller oss i skinnet nu med allt tills dess.
För närvarande verkar det regna istället för snöa.......tummar att hålla där med.
Vräker ner gör regnet.........
 
Solen går upp över grannens hus......
 
Någon fick för sig att elda.......röken låg tät ett tag.
 
Sen kom snöandet igång....ett tag iallafall.....
 
Ska snart nyttjas......
 
 
 

Fortsatt bättring.......

......om man får tro provtagningen, så går det åt rätt håll iallafall. Men känner mig fortfarande rätt orkeslös. Finns fortfarande en hel del som behöver hjälp av hostmedicinen för att ge sig av......
Svettigt är det dessutom, att röra på sig över huvud taget. Var inne i affären och handlade några grejer och har nu gjort dillkött, för det kändes som om jag ville ha det.
Gick väl ner lite, men inte några mängder.......... inte det heller, smakar som vanligt. Maken rynkade lite på näsan åt menyn, men duger det inte får han väl laga något själv då. Min energi är slut för idag och bara en dag till har jag på mig att piggna till fullständigt för arbete. Men får väl göra ett försök på onsdag iallafall........
Verkar dock som om gemene man runt om har nån form av förkylningssymptom att dras med. 
Kompisen, (som tryckte på fel knapp så det blev ett videosamtal istället för bara meddelande) var också risig hemma i sin soffa. Men nu vet vi kanske till en annan gång hur vi bemästrar tekniken......om vi vill ses. (hahaha!)
Satte mig i fåtöljen, knäppte på teven och två timmar senare vaknade jag igen.......
Man skulle kunna tro att jag arbetat hårt och var trött. Njaa, det senare av de två stämde iallafall.....
 
Dillkött........upplagt med omsorg för fotografering (hahahaaa).
 
Kakeldekoren har börjat få ge plats åt vardagen igen, men den här sötingen fick lite respit......
 
 

Sakta, men säkert?......

.....börjar livsandarna återkomma. Klarade första dygnet sen i onsdags utan febertopp på kvällen. Visserligen har hostan ökat en del och förorsakat kraftig träningsvärk i magtrakten, men hostmedicinen ska väl hjälpa till där så småningom.
Energinivån är fortfarande låg, men nu känns det tänkbart att äta en måltid med viss aptit, inte bara för nödvändig näringstillförsel. Dock sympatiserar Inga med sjuklingen och lagar enkla snabba rätter, typ fisk och potatismos eller korv......än så länge.
Inte för att det finns så mycket annat att arbeta med i "förråden" men ändå....
Liverpool vann såklart(!) sin hemmamatch igår kväll och nu visar Tottenham god form och utklassar Watford.
Kommer fortsatt att vara hemma från jobbet imorron och på tisdag, med förhoppning om ordentligt tillfrisknande.
Blir bara en provtagningsresa och lite livsmedelsinköp under morgondagen, sen får vi avvakta provresultatet innan slutgiltigt beslut, alternativt nytt läkarbesök angående återgång till arbete.
 
Vedertagen nyårsdagsmeny.......men inte detta år, i vårt hus (arkivbild) 
 
Mer arkivbilder........Ias "new best friend" på second hand i somras.
 
Stora storebror med minsta lillebror förra veckan.....
 

RSS 2.0