Sviter av motion......

.....får man som alla vet i form av träningsvärk, så också denna tant. Men värst är väl nån slags sträckning i främre delen av foten, den är lite blå ovanpå. Lite träligt, men vi får se hur mycket det påverkar att jag inte fullt ut kan böja den då jag går.
Idag vaknade vi till barnen på skolgården och strålande sol på balkongen. Där har vi nu ätit en rejäl frukost, sen får vi se vad vi hittar på..... 

Det fick bli en tur till stranden idag. Maken halvbadade i ganska höga vågor, det vill säga blötte ner sig men inte mer. En motsträvig fot blev tvingad att bada och många fina stenar fanns att hitta där i vattenlinjen och lite ovanför.

Några fick (under protest från bäraren) följa med hem i makens handdukspåse. Men först var det dags för lunch, idag på ett engelskt café vid stranden. Makens andra pil-pil denna resa slank ner och den var lite mera ”kräma i” än den igår, som var ganska snäll i smaken. Jo jag smakade och höll med. Själv beställde jag chicken nuggets med pommes frites, vilket inte gick till historien som det godaste jag ätit….

Vi gick förbi ett bageri på hemvägen och förutom bröd till kvälls- och morronmackan blev det två bakverk till kaffet på balkongen. Nu när både vi och min fot vilat lite, kanske vi kan ta en kvällssväng med bilen och kolla ”neighborhooden”. Vem vet vi kanske hittar något kul att gå av och kolla extra på, eller ta en öl eller så nånstans.

Sen blir det Champions League på teve idag igen......

 

Stranden var fullsatt, där fiskebåtarna brukar ligga annars. Undrar vad dessa "badgäster" väntade på?
 
....i väntan på vätan.
 
Flera nyfikna turister "flockades" när fiskarna drog upp båten.....
 
...vissa till och med tog kort på fångsten.
 
Allt under överinseende av vår namne: Berg-et.
 
Pil-pil nummer två, denna gång kokande i lerkärl, som sig bör.
 
Ska Ni äta? då vill jag också ha.....
 
Här är mina nytvättade stenar och snäckor....hittills.
 
Jorå....smaka bra till kaffet!
 
 

 


Vredgat hav......

…..vaknade vi till imorse, det kom till och med ett och annat regnstänk innan solen tog över.

Vid niotiden vaknar så Spanien verkar det som, för då kom bussarna och föräldrar med barn överallt ifrån, för att överlämnas till skolan som ligger på andra sidan gatan.

På havet är det fortfarande stora vågor, men inte lika intensiva som imorse. Nu är det lite utflykt upp i bergen till ”pueblos blancos” som står på agendan. Casares och Gaucin är planen……

Jodå, nu har vi återkommit, efter en lite längre utflykt än planerat. Casares var väldigt fint att titta på från den närstående utsiktsplatsen, vi stannade till i ett sju våningar högt parkeringshus och gick en liten sväng, men ingen bar lyckades locka in oss på förfriskningar. Vi fortsatte istället till Gaucin och hittade där ett lunchställe med utsikt. Sen skulle vi bara……

…….ta en liten sväng till, men GPS:en ”lurade in oss” på småvägar, ville till och med att vi skulle prova grusvägar, men se då sa vi stopp. Därför blev det lite längre väg än planerat till Castillo Fontallmar (tror jag det hette) och anvisning till parkeringsplats. Sen var det bara att ta dagens backövning-(ar) för det var uppför och uppför och väl inne i borgen var det mera uppför.

Dock kunde vi då konstatera att det hade gått att slippa hälften av den manuella klättringen, för vägen gick förbi alldeles nedanför. (hahaha….lurad till en ordentlig motionsrunda alltså, maken fick dessutom gå tillbaka hela vägen ensam och hämta fordonet för mina fötter och knän fixade inte nedför också)

En bit längre ner tittade vi in till Carmen och beställde: Dos caffe con leche y un zumo de naranja, för vi var änna törstiga.

Som framgick tidigare i ”ljuget”, hittade vi slutligen hem trots/tack vare mr. GPS, men ”hemma” är vi. 

 

Såhär upprörd var herr Hav..... 
 
....på väg upp i bergen.
 
Delar av byn Casares, var första anhalt.
 
En promenad i gränderna.....
 
...innan vi for vidare mot....
 
...Gaucin, där vi lunchade med denna utsikt.
 
Maken åt pil-pil, första gången denna resan...men inte sista var så säkra.
 
Vackra blommor fanns det....
 
Här har vi lite att välja på, vart vi vill åka...
 
Varning för snö....på vintern.
 
Här är borgen....
 
Fina gränder fanns däruppe....
 
.....men jag skulle visst hämta bilen sa frugan.
 
En bättre vy av sjön fick vi vid nedfarten...och ja det var brant, mycket brant.
 
Ferdinand....var är du?
 
Snart är vi hemma från utflykten....
 
 
 
 
 

Sol, värme och vågskvalp……

……vaknade jag till igår morse och med spänningshuvudvärk, samt stelhet i nedre delen av ryggen. Nu var det inte sängens fel då den är helt ok, (riktigt bra faktiskt) utan allt härjande med bagage och lång resdag snarare.

Men en (om än något spartansk) frukost på balkongen till vågskvalpet var ganska bra ”medicin” ihop med en alvedon som extra hjälp. Sen var vi redo att ta oss an Mercadona. Där jag säkert hade kunnat strosa runt ytterligare en stund, men maken kunde som vanligt inte  ta sig någon längre tid i mataffären.

Nåväl vi fick tag i vad vi behövde några dagar framöver och sen var det dags att efter urlastning, gå ut till internetaffären och få igång det tillfälliga abonnemanget som ingick i hyran. Orange stod det på förpackningen, så vi gick till den butiken. Men där stod en ung tjej som bara sa ”Que” ungefär och inte fatta nå’t vad vi ville hon skulle göra.

Då gick vi över gatan och in till nästa unga tjej, jobbande för ett annat märke. Hon läste instruktionen och fixade igång’et minsann. Bara hem och koppla på? Nja maken fick klura (och halvsvära lite) innan det funkade, men nu så……

Under tiden fixade jag lunchen, sen blev det ljuga av som framgick av förra inlägget. Därefter kände vi oss redo att ta en promenad. Vi gick till hamnen vid nästa by, La Duquesa tur och retur. Uppskattningsvis en runda på ca tre kilometer.

Detta krävde ett stopp vid stranden alldeles nedanför vårt hus, med fika följt av en öl och en sherry. Nu blir det kaffe på balkongen som avslutning på dagen………

 

Förmiddagens promenad en bit nere vid "vår" strand......
 
....fin hibiskusbuske alldeles intill internetbutiken.
 
Havet......
 
Hit återvänder vi nog snart, fanns en massa olika restauranger att välja på i hamnen....
 
...men idag återvände vi utmed strandpromenaden till......
 
...ett lokalt fik och tog en fika.....
 
.....samt lite annat godis.
 
På hemvägen hamnade vi i ett lokalt "streetrace", här kö till att åka över hoppet.
"Por favor" sa ungarna.....vilket i detta fallet betydde: UR VÄGEN!
 
....och här bor vi. Maken påväg ner i garaget, beväpnad med en baguette. "Vår" lägenhet är den som syns ovanför lyktstolpen, den med stolar ute.
 
 

 


Starta i gryningen......

 ........innan det riktigt hunnit bli ljust. Det var ganska kallt och dimmorna låg kvar över nejderna hemomkring. Inte riktigt ljust, men nästan var det då vi passerade Karlsborg och strax därefter "vinkade älgarna av oss", men de ville inte vara med på bild. Tre stycken stod där ute på gärdet och glodde, men det kom så plötsligt på och kameran var fortfarande kvar i väskan. Sen satt jag med den i knät hela vägen, men tror Ni att något udda dök upp igen? Näädå!

Ganska snabbt och enkelt tog vi oss dock till Västerås, checkade in och eftersom vi var i god tid återstod bara att vänta.... Planet var dock i tid och vi landade en kvart före utsatt tid. Men väskorna tog visst ett annat flyg (haha) för dom fick vi vänta på i trekvart.

Sen var det megakö till ett av bolagen som hyr ut bilar, gissa vilket.  Jo just det vi bokat med, precis som alla andra uppenbarligen. Gott och väl ytterligare en timma senare var vi på väg med en Skoda.

Men Goldcar var sista gången jag bokade bil hos. Vi sa att vi inte behövde någon extra försäkring, ok sa tjejen, då måste jag blockera en viss summa på ert Visakort. Ok sa vi och så slog hon in, men sa genast att detta var inget kreditkort, därför gick det inte att försäkra summan åt dom på det. Men det finns pengar och vi har dessutom en kredit på kortet! Nej ett kreditkort med förarens namn var det enda hon kunde acceptera om vi inte tecknade dyrförsäkringen.....

Vi hade ett i mitt namn, men se det gick inte alls det. Blev jag arg eller blev jag arg. Kontentan var att ville vi ha en hyrbil var det bara att betala dubbelt så mycket till, som vi redan gjort i förbokning.

Så gott folk passa er för Goldcar...........

Hungriga, trötta och svettiga for vi mot destinationen, hittade ett Burger King och fick i oss lite "nödproviant" innan vi fortsatte de två milen som var kvar. Hittade snabbt huset, p-garaget och platsen, men om vi ville parkera och komma oss ur bilen båda två fick vi stå halvvägs ut i gången, då grannen parkerat som en kratta på ena sidan, samt en pelare satte stopp på den andra.

Vi gjorde så, gick upp med väskorna, flyttade sen bilen utomhus till en ledig ruta och jagade reda på lite mera nödproviant, innan vi imorron provianterar på Mercadona. 

En macka på nybakt pain riche med medhavd räkost i tub på balkongen. till vågornas brus och fullmånens ljus fick det bli innan vi rasade isäng vid nio-tiden........

Här passerar vi Askersund i morrondimma..... 
 
Snart släpper dom av de som kommer hem från Malaga.....
 
Utsikt från sisådär 10.000 m.....
 
....."On the road again"......motorvägen från Malaga.
 
Rykande färska nybakade bröd i servicebutiken på andra sidan genomfartsleden.
 
Kvällsutsikt från balkongen......
 
....och morgonmacka på samma ställe.
 
Där nedanför har vi sedan poolen......
 
 

 

 

 


Påplats igen.....

Två veckor sen sist, men nu är jag tillbaka på Fagersanna-loppisen.
Kan väl betrakta förra helgens utflykt som en studieresa i loppis-syfte. Och då måste jag säga (om än "part i målet") att JMN-loppisen på hemmaplan är jämförelsevis mer välordnad, trevligare och större.....mycket större.
Väl värd ett besök för att om inte annat se om jag talar sanning. Alltid finns det nya fynd att hitta bland de som "brukar" stå där och alla de andra som bara bokar bord för en helg.
Har precis ordnat till mitt och grannens bord, så nu kan dom komma......
Inga stora "horder" har dock vällt in, men jag har iallafall gått med vinst och hunnit virka 10 st små "mormorsstjärnor". Vi  får se vad det blir för projekt av dessa framöver.
Handla har jag också hunnit med, både fika och grejer.
Hemma igen och nu är det middag som gäller, maken hade gjort klart allting förutom löksåsen till fläsket och potatisen. Bara att slutföra matlagningen medan maken skalade potatisen till oss båda.
Sen blir det att packa klart och väga, innan lite relax vid Premier League på teven. Tyvärr inte Liverpoolmatchen, men då kan man ju bara "slötitta" och ljuga samtidigt
Tidigt sänggående är en nödvändighet, då vi ska upp i ottan och förflytta oss till Västerås, för vidare transport söderut.
Imorron blir det därför "ljugfritt", tills vi har landat och installerat oss i det tillfälliga hemmet, för en kortare tid.
Återkommer sedan med varma bilder, från sydligare nejder och en recension av resmålet och de utflykter vi planerar att göra.
 
Utsikt från loppisen i Fagersanna, tittar man noga skymtar sjön precis ovanför taket på huset.
 
Ja vad ska jag göra av dessa? Förslag......
 
Nyklippt gräsmatta och några lata "snyltgäster"......
 
.....som lugnt sover vidare där i skuggan.
 
 
 
 

Ingen ände......

 
....på extravaganserna idag. På grund av mötet på kontoret, fick jag en stor rostbiffsmörgås till frukost.
Därför har jag en leverpastejmacka över i boxen.
Om kontorshunden fått välja skulle hon nog gärna svalt hela den, men hon fick bara sin vanliga storlek på smörgåshörn i alla fall. Taskigt? Ja kanske.....
Förmiddagen tuffade sedan på och strax var det dags att få nästa "treat" .....lunch.
Vi besökte min gamla arbetsplats Inredia, för en mycket god lunch (som vanligt därnere). Sen hade jag förmånen att hinna byta några ord med de f.d. kollegorna som båda fanns påplats. Det var ett bra tag sedan jag träffade dom senast.
Nu är det bara sista versen på arbetsveckan kvar "att sjunga", vilket med hänsyn till omgivningen blir enbart inombords.....
Med önskan om trevlig semester till mig tog mina kollegor helg, skönt att slippa "tjatmoster i telefon" tänkte de nog. Men då blir det chefen som ringer och tjatar istället, de kommande veckorna. Lite ur askan i elden kanske.....
Nej det är en bra stämning, så det var nog uppriktigt menat som det var sagt.
Ingen fanns på loppisen idag heller, så det får nog bli uppgång en timma tidigare än tänkt imorron. Återigen sovmorgon naggad i kanten.
Nu ska jag fortsätta packandet och försöka minimera klädmängden, samt se till att allt annat kommer med.
"Finliret" tar vi sen imorron eftermiddag efter loppis-sejouren.
 
En ganska dålig bild från bilen, men morfar skulle nog inte ha uppskattat
den moderna "flockade" träklubban. Det gör för övrigt inte jag heller.
 
Biff stroganoff smakade väldigt bra, om än lite skumt med potatismos till. Ris hade varit bättre tycker jag.
 
Förhoppningsfulla trädgårdsgäster, så fort "det går i altandörren"...... men restaurangen stängd tills vidare. 

Plock-analys......

.....vad i all världen är då det. Jo det är vad den som sitter i Kundtjänst kan slippa i den här branschen.
Det handlar om att göra "stickprovskontroll" och/eller sortera allt i hela tunnan, för att kolla hur mycket som läggs fel. Chef och en lyckligt lottad chaufför har tillbringar del av dag med detta nöje.
Dock var resultatet någorlunda "nöjsamt".....vad det gällde fellagda saker. Hur det var med "det andra nöjet" kan man väl bara gissa sig till.
Nu är det bara eftermiddagen kvar att arbeta, sen har jag veckans sista dag imorron, innan två veckors semester infinner sig. Jag känner mig inte direkt ledsen över detta faktum.
Får se om det finns folk på loppisen därhemma idag, för jag behöver nog förbereda lördagen en aning. Det vore nämligen inte helt fel med en någorlunda sovmorron på lördag.
Det var rätt länge sedan nu.......
Har hållit på och "provpackat" inför resan och bytt till en större handväska som jag hittade i lagret, med mått som godkänns av Ryanair (ja det är mycket att tänka på, tur man har tumstock).
Någon matlåda behöver jag inte beställa ikväll, då chefen ska bjuda på lunch efter mötet med vår uppdragsgivare, dit även Borås-chefen kommer. Så det blir att dinera med ledningen imorron då......
Loppisen hann jag inte ens tänka på, men känns skönt att ha lite översikt på packandet också. 
Känner mig en aning "sleten" så nu kraschlandar jag strax i fåtöljen med en tallrik tomatsoppa. Maken sitter klistrad vid datorn och glor på hockey. En gissning att det är Västerås i farten.....
 
Vackra svampar alldeles utanför kontorsfönstret att plocka.....men det är ju inga kantareller.
 
Dom hade lite "kompisar" också......
 
....och på hemvägen passerade jag två små hästar i en hage.
 
 
 
 

Redan onsdag....

....och halva arbetsveckan avklarad. Får hoppas att nästa vecka och veckan därpå inte drar iväg i samma tempo.
Dessa två veckor får väldigt gärna gå i ultrarapid och varför då? Jo semester, (efterlängtad sådan) får gärna "kännas som en evighet" av njutbar avkoppling och lagom aktiviteter. Nu är ju detta en orealistisk utopi, men drömma kan man väl alltid få göra och eventuellt uppleva att tiden räcker till...... ett tag i alla fall.
Massa saker att ta tag i inför stundande resa och packa så att allting får plats, samt inte väger för mycket och håller sig inom tillåtna måttgränser på väskorna.
Det är svårt att välja ressällskap från garderoben, alla invånare där vill ju ut och "lufta sig", precis som jag.
Kommer att bli mycken "gråt och tandagnisslan" innan jag har valt ut mina favoriter, som får följa med.
Stuvad blomkål med prinskorv var helt ok till lunch och det lilla som blev över av stuvningen fick även godkänt av kontorshunden. Maken avstod dock från denna delikatess och hade för avsikt att steka vanlig potatis till sin korv.
Om han ångrar sig finns en "smakportion" kvar i kylen.
Fanns kanske vi ska säga, för jag hann bara hem innan det ringde på dörren och där stod en hungrig bonusdotter som kom på visit direkt från jobbet. Men då var det bara att starta "matlådetillverkningen" inför morgondagen och så blev det lite över att utfodra hungrig gäst med......
Nu är det genomgång av utsorterade kläder innan de ska förpassas till behövande, av olika slag.
Sen blir det tevehäng i vanlig ordning, efter att tvätten har blivit hängd och en ny laddning istoppad för senare åtgärd. Lägga fram lite inför packningen kanske jag också hinner i reklampauserna (hahaha!) Det är mycket nu.....
 
En sorterar och en ljuger.........
 
....och maken har plockat fram "äppelleksaken" för att lattjas med imorron tror jag.
 
...och såhär ser de nya glasögonen ut.....bortse från tanten!
 

Ser bra ut......

.....gör man verkligen med nya starkare glasögon. Men nackdelen med detta kan ju också vara att man "återser" alla skavanker, som man varit förskonad från att se klart ett antal år.
Om det inte var så trevligt att titta sig i spegeln förut, så har det efter gårdagens glasögonbyte inte blivit till det bättre. Detta sagt utan att gå in på detaljer, men det är precis sådana man ser väääääldigt klart nu igen.
"Return of the aliens" kan man likna upplevelsen jag fick i spegeln imorse. Men inget ont som inte har något gott med sig. Klarvaken blev jag på kuppen......
Ska köra det "ultimata testet" vid hemkomsten, att trä sytråd genom nålsögat. Det har varit lite "pilligt" de senaste åren, kanske ser klart där också nu då.
Pratade nyss en kortis med min loppiskollega, som skötte ruljansen på våra bord hela helgen alldeles själv. Frågade vad jag blev skyldig? Men se det hade till och med blivit en slant över den här helgen. Bra var väl det, då jag spenderade desto mer vid vår "födelsedags"utflykt. Dock har jag flera julklappar näst intill klara, kanske ska se utgifterna som investering inför framtiden istället för slösande.
Kaffe och körsbärstomater smakade bra till frukost, som tröst för den skrämmande upplevelsen så tidigt på dagen.
Följt av revbensspjäll med "äpplamos" alldeles nyss.
Nu några timmar till med arbetet innan vi far på nya äventyr: "Mitt lilla face och jag" första anhalt där, second hand.
Blev ett ganska kort och billigt besök, hittade ingenting idag. Åkte sen svängen förbi kompisen med en liten påse, som vi pratat om i helgen. Bara hennes hälft var hemma, själv roade hon sig minsann hos tandläkaren. Lämnade påsen och fortsatte hem, där jag trampade sönder några äpplen som låg på marken. Änderna stod och tittade på, för att sen rusa dit och förse sig. På baksidan hoppade en gröngöling runt på gräset, men kameraobjektivet fastnade, så jag fick starta om och då flög den såklart.
Nu ska det betalas räkningar........... 
 
Höstdekorationen till bordet utanför ytterdörren är på plats.
 
Såååå äckliga var dom alltså....att äpplet som legat en vecka försvann före.
 
Lunchen är serverad......
 
Och nu drar dom.....söderut, bra idé hakar på om några dagar.
 
 
 

Kinnekulle del 2 ...... och tomatskogen.

Ja då var dä' det där med att sova i ovan säng. Inte helt lätt numera, sagt med "ålderns rätt". Så också fallet denna natt på ålderdomshemmet. Ryggen ville inte samarbeta och låta resten få sova sina timmar, utan sa ifrån med jämna mellanrum. Så mycket för lite sovmorgon, bara att ge upp, gå upp och ta morgonduschen redan vid halv sju.
Detta trots att frukosten inte var förrän halv nio, dock mycket god och med lagom att välja på. För egentligen om man inte är så hungrig tidigt på morronen, blir man bara stressad av alla dessa dignande bord av valmöjligheter.
Det har jag faktiskt kommit på såhär på äldre da'r, för egen del.
I caféet fanns också en massa fina hantverk att beundra och handla, om man så ville. Jag hittade tre stycken roliga "vättar" som ska pryda julgranen framöver, (tillsammans med alla andra prylar från flera länder jag har samlat på mig under åren).
Så var det då dags att äntra smedjan för en praktisk visning av hur en konstsmidesmästare arbetar, mycket
spännande att se hur våra beställningar tog form. Sen passade vi på att ta elvakaffe med olika sorters bärpajer att välja på till vaniljsåsen, före avfärd.
Ytterligare några loppisar i bygden fick besök av oss, i ett strålande söndagsväder. Därefter var vi ganska nöjda, tackade varandra för trevligt sällskap och vi två jubilarer tackade särskilt för en perfekt present.
Väl hemma slog tröttheten till ordentligt, vilket även maken hade en släng av visade det sig.
Han hade "varit ute och slarvat halva natten" med Fagersanna IF och firat seriesegern.......
Det blev tidigt sänggående för både honom och mig igår kväll faktiskt.
Idag var det åter upp i ottan och masa sig till jobbet (för vissa av oss i hushållet) och på lunchen var jag hos optikern och hämtade mina nya glasögon, testar dom som bäst nu och återstoden av eftermiddagen. Men känner redan att det får bli ett "återbesök" för justeringar av bågarna, resten får jag väl vänja mig vid......
Undrar sen om Inga har nån idé om morgondagens matlåda?
Har varit och fått glasögonen åtgärdade och nu känns det mycket bättre, om det är tillräckligt får vi se den närmaste tiden. Annars blir det flera justeringsbesök hos Glasögonaffären för mera ändringar.
Inga blev sugen på revbensspjäll och tjatade till sig ett inköp av en paket sånt kött, så nu puttrar det på spisen..... 
Maken mötte jag "typ" i dörren, på utgång. Det var visst hemmamatch för"B-laget" på gång. 
 
Ny dag och dags för frukost......
 
.....och "shoppingrunda" i cafét.
 
Så började "föreställningen".....
 
...till vilken vi var inbjudna som "hedersgäster".....
 
....då vi gjort beställningen, kvällen innan.
 
....och här är det färdiga resultatet, för en av beställningarna.
 
Dekorationer på gräsmattan att beundra, då vi slutligen lämnade övernattningsstället.
 
Sen fick vi då "äntligen" födelsedagspresenten: Två nagellack var, ifall vi skulle spilla ett...(internt skämt)
 
På hemvägen fick vi en guidad tur i en av systrarnas barndomsbygd: Ölanda gård med kapell, där hon för övrigt blev döpt.
 
Sista anhalten för vår bil blev tomatskogen precis i utkanten av Skövde. Var dom goda, eller var dom goda?
Ett drygt kilo köpte jag iallafall. Hade med en bytta till jobbet och har mest småätit hela dagen. Dock passade det inte kontorshunden i smaken alls........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemlig ort......

I fredags kväll fick "beställningen" flytta till sitt nya hem, via beställaren visade det sig.  Sent isäng blev det förstås, men fick ju sova en hel timma mer än vanligt lördag morgon.
Första anhalt Skånings-Åsaka för samling innan vidare färd mot målet. Och vart var målet? Det var det stora frågan.
Premiärstopp på en "jättestor loppis" i Gössäter (som det hade stått i reklamen), vilket jämfört med Fagersannas Loppis var en liten "fluglort" i storlek.
Vi befann oss med andra ord på Kinnekulles "returrunda", det blev kors och tvärs i dessa trakter hela dagen. Med stopp på alla möjliga sevärdheter och shoppingställen.
Så småningom, efter en mini-marknad vid Husaby kyrka, nådde vi dagens slutmål. Mycket "passande" då övernattningen skulle bli i ett före detta ålderdomshem, oss jubilarer till ära.
Värdinnan var "allkonstnär", gjorde bland annat smycken, mobiler och ljuslyktor förutom att ha café och bed and breakfast. Echsets lila B&B stod det över ingången och det lila temat var markant. Förutom denna grundfärg rikligt förekommande, fanns vackra blommor av alla de slag målade som vägg- och takdekorationer.
Det fanns även en smedja på gården, där Nordens enda kvinnliga Mästarsmed huserade, tillika dotter till värdinnan.
Vi blev stående lång tid in på kvällen för att beundra hennes skickligt gjorda arbeten och blev lovade att få våra egna specialbeställda föremål tillverkade medan vi tittade på nästa dag.
Därefter grillade vi fisk och grönsaksblandning som tilltugg till vin, med ost och kex till efterrätt . "Vickning" följde omgående och den bestod av kaffe med cocosboll. Sen var vi mer än färdiga för sängen.......iallafall jag.
Del två ljuger jag vidare om imorron, är alldeles för trött nu.
 
"Jättestor loppis", men alla i sällskapet hittade vi något att köpa.....
 
Det fanns ett Stampens kvarn även i dessa trakter och de hade bl.a. fika....
 
....och forsande vatten.
 
Nästa stopp ståtade med "växande" skorsten......
 
......och en inbjudande brasa.
 
En gul ros välkomnade oss vid Hällekis station.......
 
....och tåget fick vi också se.
 
Sen blev det lunch: Tomatsoppa med hembakt bröd.
 
Vacker utsikt vid en kalkbrottssjö med Vänern i bakgrunden.
 
Ekologisk marknad vid .......
 
....Husaby kyrka.
 
Sen hamnade vi på "ålderdomshemmet".......
 
....med vindruvsklasar hängande från "taket" i caféet.
 
....och katter som sover "sked".
 
Medan grillen jobbar fram en bra glöd......
 
.....och då var kvällsmaten färdig.
 
 
 
 
 
 

Da'n före da'n......

....och veckans sista arbetsdag. Imorgon blir jag "enleverad" av mina symötessystrar och transporterad till ännu okänd ort. Det enda jag (och ytterligare en jubilar i gänget) vet är att vi ska ha med tandborste, handduk och varma kläder.....
Sen är det samling utanför Skara, där en av oss i skaran bor. Blir spännande att se vad de nu har hittat på.
Innan dess ska dock arbetsdagen avslutas. Idag är chefen på en del möten, men kontorshunden finns åter på plats, efter en "kompdag" igår. Så varje gång jag går mot köket får jag sällskap, kan just undra varför.....
Vädret är lite tråkigt, blåser en hel del och regnar lite då och då. Vi får hoppas att det skärper till sig under eftermiddagen.
Har även nu på lunchen pratat med etablissemanget angående god man-uppdraget och förklarat min ståndpunkt, samt avkrävt skriftliga dokument i frågan (håhåjaja), men ändå bra tjänstemän att prata med trots allt.
Alltid viktigt att skilja på sak och person. 
Sen har vi på Tibrofilialen idag fått en massa beröm för bra utfört arbete, både från beställaren och ägarna. Känns ju alltid bra med ett kvitto på att vi som team, gör ett bra jobb.
Ett pip i telefonen talade också om att ett paket fanns att hämta, får ta en omväg innan hemfärden alltså.....
Ännu har jag inte blååååååst bort, men attan vad vinden tar i ibland. Tur att jag sluppit åka båt, som en f.d. kollega gjort tidigare detta dygn. 
Tvättmaskinen arbetar som bäst och lite har jag packat inför helgens bravader. Inget ljug blir det imorron, men på söndag kväll kanske jag talar om vart vi blev förda......och fick göra.
Nu ska jag öppna mitt paket.
 
Kör en repris och lånar en solnedgång från förr........för idag blir det säkerligen ingen!
 
Fredagsmys........och (repris-)middag för maken imorron, då jag är på vift.
 
 
 
 
 

Ta tag i .......och röra ihop.

Solen har kommit på besök, efter en ganska mörk och mulen morgon/förmiddag. För övrigt har det varit en större mängd prata i telefonen än vanligt numera just idag. En hel del lite halvröriga ärenden att ta tag i.
Vilket också gäller för det framtida/fortsatta uppdraget som god man. Det är telefontid idag hos Överförmyndarmyndigheten och jag ska strax ägna ett par minuter åt att få tag på någon som kan diskutera dilemmat jag har ställts inför. Kommer jag att lyckas....tveksamt, men man vet ju aldrig förrän man har försökt.
Det blev sent igår, satt och färdigställde en specialbeställning vid teven i fåtöljen och tiden den bara rann iväg (som vanligt). Vips hade klockeländet passerat midnatt med råge och det var inte optimalt för mängden nattsömn man(jag) behöver. Synnerligen självförvållat, men ändå fakta......
Kan just undra om micron har behandlat färdigt min köttfärsröra med grönsaker, som Inga var snäll och "rörde ihop" innan jag blev sittande i fåtöljen.
Ska då stärka mig med lite mat innan jag börjar "jaga överheten".
Skickade ett mail igår till dom, men visste inte säkert om det kommit fram. Dock ringde telefonen alldeles nyss och jag fick lite råd om hur jag skulle gå vidare just nu.......
Men blivande långbänk, är bara förnamnet......
I kylskåpet hittade så Inga lite köttfärs över från gårdagens paket. Ska jag göra nå't gott till fredagens matlåda? frågade hon snällt. Jatack, svarade iallafall jag och nu finns det ett mellanting mellan mormorsbiffar och hamburgare i lådan. Detta tillsammans med potatis, brunsås och broccoli.
Det sistnämnda kommer maken att protestera emot, men jag är nöjd och glad.......
Nu blir det fåtöljhäng och så har det börjat klia i fingrarna igen, efter gårdagens beställning. "Designtänkandet börjar också vakna ur sommardvalan", så det kanske kan bli ett "stolleprov" för Ia att testa framöver i höst.
Inget vin idag......bara klarbärssaft.....
 
Den här var det som berövade mig tillräcklig nattsömn....
 
Ser ganska hyfsat ut i fönsterlådor och krukor nu igen.....
 
....en övervintrad ljung och två "färska"......
 
...och plommonen har mognat.
 
Som sagt....inte vin, men klarbärssaft.
 
 
 
 
 

Mobil lunch......och efterfest.

.....blev det idag. Fort som ögat in i bilen och destination nöje, i form av mammografi i Skövde. Ja så roligt var det idag och väl inne på sjukhuset hade de på grund av ombyggnad, gjort "snitslad bana" runt merpatren av huset, innan man kom fram till målet.
Det är en bra bit att gå i vanliga fall också, men idag hade de ökat promenaden med säkert 50%. Mötte två bekanta i foajén och stannade för en pratstund, för jag var i god tid dit. (Kors i taket!)
Sen tog det lite längre tid än brukligt, fick sitta och vänta säkert tio minuter. Inte så värst länge tycker säkert någon, men då man måste tillbaka till jobbet och få i sig lite mat också, innan det är dags att koppla på telefonen igen, känns det vääääldigt länge.
Svar kommer som vanligt med Posten om nån vecka, om allt är bra. Bara att vänta.....
Det fick sen bli gourmetportion fisk vid datorn, för att ha jour om det ringde, för tiden bara sprang iväg och några väglöss sinkade extra.
En massa mail hade kommit medan jag var borta. så det tog en stund att ta kontrollen igen och tiden gick igen.
Nästa tid att passa, klippning och nu är jag kort i huv'et, både utanpå och inuti.
Dags att landa med vinglaset i fåtöljen till Idol. Vi tog nämligen "efterfest" ikväll på de få kräftor som fanns kvar och ....."kräftor kräva dessa drycker". Har jag hört.......
Sen ska jag fortsätta på det beställda specialprojektet, får se hur långt jag hinner idag? Klart kanske.....
 
Dom bygger både ute och inne tydligen, rörigt värre.
 
Och ovanför cirklade ett stort plan....
 
"Följa and" är den nya "leken". En av dom hittade ett plommon och fick dra iväg för att försöka få ha det ifred. Efter sig hade hon en rad "beundrare".....
 
"Efterfesten" är nu slut, precis som våra röda vänner. Men båda tycker att vi nog kan det där med att äta kräftor. Nu har vi provat Örlenvarianten och smaken var bra, men vi har inte tålamod  med skalandet.....
 
 
 

Möte...och hallå! vad har vi bankerna till?

Ösregn, massor av vatten på vägbanan och en timmas försök till jobb innan det var dags att åka på möte. Givetvis i nämnda regnväder. Att jobba var bara att glömma då datasystemet bråkade och gjorde så resten av dagen också, visade det sig nu i eftermiddag.
Nåväl en biltur i det vackra vädret och en snabb förflyttning under tak på destinationen, men en hel del regn fastnade ändå. Det var praktiska frågor om sop- och registerhantering, samt fakturering som avhandlades. Nu fick man ett ansikte på dom man pratat med i telefon dagligen i flera månader.
Trevligt! Det var också den utsökta smörgåstårta vi blev bjudna på inledningsvis. Mutor månne?
Skulle sen bara ta mig en snabbis in till stans centrum för att fixa valuta, smidigt och bra i en bankomat. Vilket en f.d. postkollega på Nordea uppmärksammade mig på för sådär ett år sedan.
Jo, tjena! Inga euron gick längre att få i den apparaten. Stövlade då helt sonika in på MIN bank och möttes av en ombyggnad, gjord för att all kontanthantering tagits bort också PÅ CENTRALORTEN. Hade en diskussion med en tjänsteman som gjorde....ja ska vi säga "gullade lite" med de som förirrat sig in på kontoret
Hänvisade sen till Svea ekonomi som "bodde granne" med fina filialen av Nordea bank.
Visst fick jag min valuta (förresten fick och fick), säkert till en ganska usel kurs dessutom, då det var avgiftsfritt!
Sen var det bara att ta bilen tillbaka till jobbet och en obstinat dator. Jodå det var åtminstone rättvist, för chefens strulade också.
Vi får se om de fått ordning på det centralt tills imorron......
Hittade ett par efterlängtade champagneglas vid ett hastigt stopp på hemväg hos second hand. Skulle varit på symöte i Skara, men kände att tidspressen och flängandet ovanpå gårdagens problematiska möte gjort slut på energin. Måste försöka varva ner lite inför det som komma skall. Både positivt och tyvärr garanterat negativt också.
Men en dag i taget var det.......
 
Så såg den ut, tårtan till förmiddagskaffet.......
 
Påväg tillbaka till bilen på Sandtorget, efter bank-debacklet.
 
Diverse fynd från Candela och lokalbutiken här hemma.
 
 
 
 

Veckan startar.......

....på ny kula, med inte alltför vackert väder. Tråkväder på ren svenska, om vi ska tala klarspråk.
Men inomhus regnar det ju inte på mig och blåser inte heller, så bara man ser positivt på tillvaron, trots måndag så funkar det.
Ska idag hasta vidare efter jobbet på ett möte angående mitt uppdrag som god man. Vi får se vad som kommer ut av det i resultat och beslut.
Ambitionen är att även hinna in på Hem & Hobby, för jag har gjort en liten shoppinglista med nödvändiga inköp, i alla fall vad jag bedömer som nödvändiga.....
Efter "kräftskivan" igår blev det lite paj över till matlådan, så Inga fick söndagsledigt igår kväll. Den är på värmning "as we speak". Efter den ett snabbärende på byn (om jag har tur) till Apoteket.
Mötet i Hjo drog ut på tiden och det var "så det skrek" att jag hann in och ut på de fem minuter som fanns att disponera på Hem&Hobby före stängningsdags.
Fick dock tag på det mesta jag hade på listan .......och lite godis som bonus.
En ännu snabbare visit hos Netto, försåg mig med ingredienser till morgondagens matlåda. Ytterligare ett möte då, men denna gång relaterat till arbetet.
För mötet idag kommer att ge en hel del huvudbry och ibland undrar man när det ska ta slut...... aldrig troligen.
Ja en dag i taget, som vanligt får det väl bli......
 
Rapport från lunchrummet: Bara "nödprovianten"(äckliga bitarna) och äpplet kvar i skålen nu.
 
Utsikten att titta på i väntan på mötet.......
 
Inga var "trötter på't"  och det blev bara en snabb "Fry-up" till kvällsmat....med kaffe efter såklart.
 
 
 
 

Kräftkalas?

Fick igår frågan om jag ville köpa kräftor. Tackade då nej, men sa att jag eventuellt skulle återkomma. Nu är inte jag så särskilt förtjust i kräftor, men då vi pratade om det maken och jag, så sa vi: Varför inte?
Sonen är också pågång hitut för att hämta det "överblivna" vardagsrumsbordet, så han får väl haka på "kräftskivan" om det blir nån...... 
Jodå, han hade kvar kräftor från Örlenfisket kokta efter ett gammalt recept från trakten. Per omgående fick vi leverans till dörren. Hemkört så att säga!
Efter en tur till loppisen för att håva in vinsten, samt plocka ner det extra exponerade godset, var det så dags för Bergs första någonsin kräftskiva i egen regi. Jag hade gjort en fullkornspaj med ost och skinka, samt lite sallad som tilltugg. Sen kom "gästen" och tre man stark "skiva" i glashuset är nu över. Sonen fick som efterrätt, den stora glädjen att hjälpa far med lite dataproblem och på den vägen är det.
Han avstod nubben, för så småningom kanske han kan transportera hem sitt nya bord med min bil, som jag får tankservice på i samma veva, bara jag skickar med Visa-kortet. 
Men det där med dataproblem kan ju ta sin tid........
Fick en påse Mölltorpsodlade tomater av loppis-kollegan och inhandlade (på den korta stund jag var där) ett glasfat, hemkokt lingonsylt och färska blåbär.
Nu blir det strax bara kaffe och teve, sen var ytterligare en helg avklarad, bara att jobba på nästa alltså och inte glömma ställa väckning.
Upplysningsvis: kräfterna smakade helt ok, men det tar ju tid att äta och fortfarande finns ett tiotal kvar att "pilla med" när någon har tid......
 
Inga gjorde framåt kvällen igår slag i saken och stekte några pannkakor. Här med nykokt klarbärskompott
och smält ostskiva på som "extra trimming".
 
Imorse bjöd hon på sen frukost i glashuset, med färskpressad apelsinjuice till.
 
En ny bläckfisk "föddes" på Fagersannaloppisen i helgen.......
 
Bergs snabbimproviserade kräftskiva för tre......
 
 
 
 
 

Då var det loppis......

.....nästa. Idag hade jag inte en massa grejor att forsla, så det fick bli en promenad ner. Det är inte alls långt att gå, men det blir långt om man ska bära en massa. Lite dött på folk till att börja med, vilket avspeglar sig i försäljningsresultatet.
Men det finns andra värden också, såna som man inte kan räkna i pengar. En kompis kom dit, för lite fika och tjat.
Medan vi satt där som bäst och smorde kråset, kom ytterligare en i symötesgänget "på besök".
Men inte gick det att få någon av dom att skvallra om vad planerna är för nästa helg. 
Vet bara att tandborste, handduk och varma kläder ska med, då jag blir hämtad klockan 08.00 nästa lördag.
.....alltså inte den blekaste aning om vad de nu har hittat på. Men kankse inte helt fel med nå'n överraskning då och då. Vi får se......
Maken ska på fotboll, bortamatch i Lyrestad, så jag blir ensam hemma hela eftermiddagen.
Kan undra om jag möts av några färdigstekta pannkakor då jag återvänder hem? Så var iallafall "ordern" som utgick i förrgår. Men det selektiva minnet på en del är ganska förutsägbart, så Inga får säkert hitta på något alldeles själv.
Inga högre odds på den bettingen, Inga fick (som förutspått) göra tjänst vid spisen om det skulle bli nå'n "spis".
Nu värmer jag upp med en "förmatch" i Premier League ......halv sju smäller det på riktigt.
Man. United tar emot Liverpool på Old Trafford.
Ska bli nervöst-intressant, för helt sanningsenligt har de väl inte direkt visat framfötterna i ligaspelet ännu iår.
Men bättre fotboll än svenska landslagets, blir det garanterat.......alla da'r i veckan.
 
Ett nyponsnår vid busshållplatsens ödetomt har rikligt med bär.
 
Eklöven börjar falla.......
 
......men fortfarande sitter flertalet kvar, tillsammans med ekollonen.
 
Ett och annat stort äpple hänger där i trädet och mognar långsamt.
 
Gott om rönnbär finns det också........

Inte mycket.......

....att skriva om idag. Förutom att det återigen är fredag och nedräkningen tills helgledigheten börjar, har startat.
Fint väder även idag, kontorshunden har ledigt och chefen är på leveransuppdrag.
Det mesta som har hänt här idag, var en leverans av Post-It-lappar som kom med Kontorscenters "fredagsbil".
Sen har det naturligtvis varit en del "dagligt" arbete också, men inga kopiösa mängder.
I matlådan idag fick det bli tjockkorv och pulvermos. Vi pratade om att jag skulle ta med thai-mat hem som "fredagsmys". Får väl leta upp menyn på nätet, för glömde ta med den vi har hemma. Sen återstår bara att välja rätt.
Det var dimma och en aning soldis över sjön i morse, ganska läckert. (Bildbevis bifogas)
Det fanns ingen meny på nätet, så jag fick åka bort och hämta en. Kunde tagit en promenad, men då det är en serviceman här och tar hand om en av bilarna, vågade jag inte vara borta från kontoret så länge.
Chefen var också tvungen att dra, på ett möte i samma veva. Så ingen kvar att återlämna bilnyckeln till.......mer än mig alltså.
....och nu har jag bestämt mig för vad det blir för thai-mat med hem: Kathy Thais "Kockens kombination 1" + vegetariska minivårrullar. Ringer dit om knappt två timmar och lägger ordern......
Jodå jag var efterlängtad därhemma, för det har jag läst på Facebook att maken skrivit. Han provar sin nya telefon och dess funktioner och rent tekniskt var det väl maten han väntade mest på.......
Ett glas vin, respektive öl satt fint till måltiden och nu ska jag snart slumra i min fåtölj. Känns inte alls avlägset.
 
Igår var det kanotträning på en nästan spegelblank sjö.........
 
Idag vaknade vi till morgondimma med soldis.
 
Dags att åka till jobbet......
 
Ur den här beställde jag läckerheterna till vårt kvällsmål.......
 
....och såhär såg det ut innan vi högg in!
 
 
 
 
 

Solnedgången......

.....i Fagersanna var igår kväll helt enastående färggrann. Himlen var chockrosa, näst intill lila i vissa skiftningar. Det var så pass iögonfallande att flera Facebook-vänner boende på orten, inte kunde låta bli utan dela med sig av foton de tagit.
Så ska också jag göra lite senare i bloggen, hoppas bara att kameran lyckats göra upplevelsen rättvisa.....
Solen gick även upp idag och lyser som bäst därutanför kontorsfönstret, men jag får vänta ett tag till innan jag fullt ut kan njuta av frisk luft.
Visst kan jag ta en promenad till postlådan, medan jag väntar på att gourmet-maten från Findus frysta sortiment blir färdig där i micron. Men någon längre vistelse i vackert väder blir det inte före fyra.
Jag och kontorshunden håller ställningarna delvis även idag, då chefen har begivit sig ut på uppdrag i omgivningarna.
Hemkommen blev det en skön stund på altanen med först korv i bröd och därefter kaffe med en hembakad bulle från frysen. Det blev det i sällskap med maken, som nu fått ordning på och lärt sig sin nya telefon. Jag ska också byta till en som "vi har på lager" Iphone 4 tror jag att det står på kartongen......
Men det får vänta tills efter semestern, orkar bara inte med ny teknik just nu. 
Dottern befinner sig i London med arbetet, framgick av ett inslag på Facebook om jobblunch. Ja jag hade också jobblunch. Åt alldeles själv i lunchrummet på jobbet. Visserligen hade jag publik, men den fick ligga utanför med tassarna på tröskeln. För så är reglerna.......för en kontorshund (iallafall denna).
Nu ska vi se om den spektakulära solnedgången från igår fastnade i min kamera, sen blir det teve.
Vad visar sig.......
 
Den omtalade och ivrigt fotograferade solnedgången igår, från min synvinkel......
 
Såhär ser det ut just nu, vid 18.30 den 10 september 2015.........
 
....och vid Strandstadens "hamninlopp" är det fiske på g........
 
 
 
 
 
 
 

Omständiga och udda......

.....samt väldigt tidskrävande har en del av telefonsamtalen varit idag på jobbet. Det har avhandlats rävar som röjer i soporna, nya "spännande" ägare, hus som inte finns på kartan, överdriven källsortering och så naturligtvis, den vanligast förekommande frågan: "Varför har de inte tömt min tunna?" 
Ett tag var det ganska rörigt, men tiden går då väldigt fort och nu har vi lunchmenyn att se fram emot. Ni vet den vackra (och dyra) fisken, som nu befinner sig i micron, för att bli lite ljummen till dillmajonnäsen.
Märks att jag är hungrig va?
Chefen är ute på uppdrag, så jag och kontorshunden får roa oss efter bästa förmåga, på egen hand en stund.
Solen förärar oss med sin närvaro även idag och det får den gärna göra flera dagar och veckor till.
Vore ju (bland mycket annat) kul om björnbären mognar snart. Sen känns det som om plommonen är sena i år, vi har bara lyckats hitta varsitt, som varit moget hittills.
Äpplena, de fåtal som skymtar uppe i trädkronan, borde också vara pågång. Men ramlar/blåser de ner på gräsmattan, lär vi inte se så mycket av dom, då änderna "håller vakt" där nedanför trädet allt som oftast och ger sig på frukten så snart den spruckit lite.
Ja vad var det jag sa om tråkfotboll inför matchen mot Österrike igår? Fick jag rätt, eller fick jag rätt? Dock gick den väldigt bra att somna till.......
Gav upp redan i halvlek, förflyttade mig till sängläge och somnade tämligen fort. Då var det ändå någon nytta med matchen, för min del. Att jag kom i säng i rimlig tid och fick en "extra" timmas sömn.
Tiden tickade på och nu har även denna arbetsdag nått sitt slut och jag har återvänt hem. Stekte lite halloumi och tog sallad till det i den ljumma kvällningen, ute på altanen. Somnade faktiskt en stund också, där i solgasset.
Nu blir det kaffe med nå't sött och sittning i fåtöljen.......
 
Igår kväll ritade ett flygplan streck i skymningen.
 
Halloumi, sallad, cumberlandsås och fil som dressing......gick bra att äta.
 
 
 
 

Hittar jag......

.....några fynd på second hand idag tro? Det blir i alla fall en avstickare in i butiken för att kolla läget, på hemvägen.
Först ska dock lunchen ätas och arbetsdagen avslutas.
Jodå det blev en matlåda, hittade lite köttfärs i frysen och ett par kokta potatisar i kylen som fick samsas i en pyttipanna till nämnda matlåda. Blev till och med så pass mycket att även maken fick en skål, som väntar i kylen tills han blir sugen på lunch/middag.
Får väl också ta mig ner till mataffärerna och bunkra upp lite mer ingredienser till just matlagning. En visit hos fiskaffären kanske också skulle sitta fint. I fredags hade de en massa delikat färsk fisk att välja på. De har säkert fått mera "mums" tills idag.......
Om jag fjäskar med Inga vid hemkomsten kanske hon orkar panera rödspätta och fixa äkta hemlagat potatismos därtill. (Ja man fantiserar och yrar en hel del..... i väntan på maten i micron!) 
Nå hittade jag något värt att bära hem från second hand då? Svar nej ingenting idag faktiskt. Inte där, men i fiskaffären gick det åt "lite kulor", för att få med mig två fina filéer av regnbågsforell. Dom finns i matlåda till oss imorron, så då blir det kalas......
En liten räkmacka på verandan hann jag också med innan solen försvann bakom tallen. En riktigt fin kväll har vi fått oss tilldelade här i Fagersanna den 8 september 2015.
....och imorron fyller den sista i "barndomssymötet" sextio år, någonstans i Normandie. Hon skulle fira med champagne och musslor, enligt egen utsago........ låter inte helt fel kanske.
Snart är det fotboll, svenska landslaget, som tyvärr bara spelar tråkfotboll. Vi får se om jag orkar bry mig med att titta......
 
Min trogna lunchdate, där på tröskeln......
 
Nu är dom stekta.......
 
Kaffe och macka i eftermiddagssolen....
 
....och borta vid solväggen mognar björbären så sakta...så sakta.
 
 
 
 

På't igen......

En ny arbetsvecka och strax första dagen avklarad. Det rullar på och då man har en hel del att göra går tiden fort, väldigt fort. Inga sega måndagar här inte.........
Hade hela kassen full av godis med mig imorse, för att få hjälp med uppätningen av dessa icke så nyttiga "näringsämnen". Maken ska inte äta och strängt taget behöver inte jag heller något sådant, därför lika bra att "terrorisera" arbetskamraterna med uppgiften: Att få slut på eländet".
Jag menar bara att ytterligare sex personer borde kunna utföra denna uppgift väldigt snabbt och enkelt
Det har börjat blåsa alldeles väldigt, men solen är ändå framme så det är inget katastrofväder. Inte hur mycket regn som helst, som i närliggande Närke under senaste dygnet. Vilket ställt till en massa problem tydligen.
Ytterligare en anledning/orsak till tågförseningar, visade det sig.......
Många bekanta som hade varit på Tjejmilen i Stockholm har vittnat därom på Facebook!
Planen var att hälsa på syster idag, men fick inte tag i henne så det blev skjutet på framtiden. Kan roa mig med två tvättkorgar istället "fulla och go'a". Ska ju inte bara hängas utan sedan också vikas, så Inga kan behöva ett handtag.....
Sen var det då den där evinnerliga matlådan. Med matfantasin i pågående strejk, kan det bli besvärligt att lösa.
Och kylskåpet mellan inköpsrundor därtill.......
Fåtöljen har redan börjat ropa efter sällskap, men den får vänta en stund till.........så är det bara.
TV-agendan idag: 8-8-4-1...........
 
Vilken skål blir tom först.........?
 
Alltid redo.....bara så du vet!
 
Min nya bilmagnet kom idag.......
 
Kommentarer överflödiga........
 
 
 
 
 
 
 
 

Hård-rensning.....

....i min garderob gav två fulla kassar med kläder av olika karaktär och storlekar. Nu har jag letat ett lämpligt ställe att lämna in allt detta på så det kommer till nytta. Fler med mig känner säkert till det i-landsproblem som uppstår då man köper något för att det var "sådär," men billigt och sen blir det oftast liggande i hyllorna utan att man använder det. Orkar man sen inte städa garderoberna så ofta, kan det bli en ansenlig mängd ganska snart.
Därtill kommer ju också fenomenet att vissa plagg har en tendens att "krympa" och får ligga till sig (år ut och år in) för jag kommer säkert att kunna ha det igen sen..... 
Hårt men sant är, att det där sen låter vänta på sig och det enda "som kommer", är en översvämning av obrukbara kläder som bara tar plats.
Nu ska jag bara hitta tiden att ta mig till Stället och lämna. Får kolla ytterligare om det till och med kanske finns lite mer i nån annan garderob, som behöver flytta. 
En tur därefter till loppisen för att närvara den sista timman och sedan plocka ihop. Prata lite med kollegan och "göra upp" alla räkenskaper, för både denna och förra helgen.
Tog även med vår "ute"-dammsugare ner, för att jaga lite dammråttor mellan lådor och träbockar. De hade visst stämt möte under våra bord, just denna helg.
Maken hade ugnspannkaka pågång när jag återvände hem. Blev lagom mycket över till honom för morrondagen, medan Inga gärna gjorde tomatsås med spiralmakaroner till den avgående matlådan. Ett glas vitt bjöd jag henne på efter detta....för det var hon värd och nu ska jag hjälpa till med tvätten, som precis anmälde sig färdig i maskinen.
Ja sen så var det inte mycket mer kvar av helgen, måndag morron väntar återigen "runt hörnet".
 
Här nedanför ditt sovrumsfönster tar vi en tupplur....och vaktar våra äpplen.
 
Vilken tur för maken, blev över tills imorron åt honom......
 
....men Inga gjorde bättre upp till min matlåda, pastaskruvar i hemlagad tomat&grönsakssås.
 
...och bara för ho' va' så snäller, bjöd jag henne på ett glas vitt. 

Inte så många......

....hade hittat ut till loppisen idag, men de som var här handlade ändå hyfsat. Det tyska språket har jag också provat på under dagen och det gick väl sådär.....
Men övning ger färdighet, så skam den som ger sig. Engelskan kom även den till användning, men där är det inga problem.
En rätt skön avkoppling ändå, "att bara vara" en stund på loppisen och dessutom kolla runt lite bland utbudet och göra några fynd för egen del.
Sen kommer det alltid någon eller några gamla bekanta att prata lite med, så också idag.
I eftermiddag ska maken på fotboll, därför tar vi middag till kvällen. Finns fortfarande kålpudding kvar......
Apropå mat, så smakade räkmackan "inte skit", där på altanen i en gnutta kvarvarande sol strax innan skymning igår. Vinet slank även det ner, väldigt lätt.....
Nu återstår bara att göra lite sås till nämnda kålpudding och att komma på vad Inga ska laga till söndagsmiddag, inte ett helt lätt uppdrag......
Det får vi nog ta en kaffe och fundera på......eller ett glas vitt kanske!
 
Det riktigt ångade av sjön igår efter regnet....
 
Först frukost......
 
....sen loppis....
 
 
 
 
 
 

Det känns bra.....

...i dubbel bemärkelse, att hänga upp lite tavlor på de vita väggarna i kontorslokalerna och dessutom då kunna exponera farbror Hans målningar. I annat fall hade dessa (och flera andra tavlor av olika karaktär) fått förbli "magasinerade" någonstans i vårt redan överfulla hus.
Även två av morfars vackra svarvade slöjdalster har fått exponeringsplats här i lokalerna. De borde visas mera, istället för att "vrål"-trängas i skåpet hemma hos mig, eller ligga nedbäddade i en byrå som alla de 90 skålarna av olika träslag han gjorde.
Vi får väl se om jag framöver hittar några "utställningsmöjligheter", i stil med den på Inredia för två år sedan ("Morfar- ett liv i trä"). 
Idag är det ömsom sol, mulet och regn. Har inte kollat in helgvädret, men man kan ju hoppas att det blir hyfsat.
Imorron lördag är det jippo på torget i Tibro, vilket kan medföra något reducerad skara besökare till Fagersanna-loppisen, eller inte. Ibland är det tvärtom, att folk som ändå är ute och åker besöker fler ställen när de ändå håller på, så att säga.
Ska faktiskt åka fram till torghandeln idag och se om det finns ljung till mina för tillfället väldigt ledsna blomlådor. De har varit nedstämda en längre tid, men jag har bara ignorerat dom hittills.
Sen kom det alldeles nu ett pip i telefonen att jag har ett paket att hämta också, spännande..... 
Dessutom har jag bestämt mig för att köpa räkmackor hos Fisk medmera i Tibro. Såg nämligen deras foto på Facebook igår och blev väldigt sugen, då jag flera gånger förut handlat både dessa och annan fisk där.
Alla ärenden uträttade på lunchen, en timma disponerad på loppisen för att plocka iordning inför morgondagen och hämta alla mina vinster från månadsutlottningen.
Nu hemkommen en andra gång och strax blir det blomplantering, sen räkmackor i solskenet.
Därefter landar väl jag som vanligt i fåtöljen, men idag har jag sällskap.......av sjuuuukt mycket godis.
 
Det var ett trolskt ljus över sjön en kort stund igår kväll.....
 
......här en bild åt andra hållet.
 
Snart ska blomlådorna bli lite gladare......
 
....så också jag och maken, för två av dom står i vårt kylskåp!
 
Sen är det bara att hinka i sig...hahahaha!
 
 
 
 

Trivsel-torsdag.....

......eller vad man skulle kunna kalla en icke så trist torsdag, dagen före fredag (favoritdagen i veckan).
Igår hittade Inga tre övermogna bananer (modell mindre) i hemmets fruktskål och då fanns det de två uppenbara alternativen att välja emellan: Mata soppåsen eller baka banankaka.
Blev det senare och samtidigt som foliepaketen med fisk bakade, fick även banankakan samsas om utrymmet i den nya ugnen. 
Kom på att det faktiskt var det allra första bakverket, sedan bytet av vitvaran och det gick ganska bra. Dock verkar denna nya variant vara lite mer tidskrävande att få färdiggräddat i, men man vänjer sig väl.....
Huvudsaken är att det inte blir vidbränt.
Nämnda kaka fick sedan i morse följa med till jobbet, står nu på bordet i lunchrummet och inväntar arbetskamraterna.
Maken skulle lämna sin bil på service och besiktning idag, så han kom förbi med lånebilen, för att hjälpa mig bära in flyttlasset på kontoret. Han fick låna en mycket tuffare bil än jag brukar få göra av bilverkstaden, orättvist!
Fåtöljerna har fått flytta in i chefens rum och tavlorna är uppsatta på väggarna, ett par i köket och resten i mitt rum.
Finns plats för några till så småningom......
Hade även med mig en liten "klämlampa" att ha på skrivbordet, istället för de vidriga lysrören i taket. Men det fanns inte en endaste liten kontakt över att sätta den i......än.
"Fisken i lådan" tillsammans med delikat pulvermos värmer sig som bäst i micron och snart så, får jag mat.
Kontorshunden, som brukar vara väldigt uppmärksam på vad som föriggår i köket, har ledigt idag. Så ingen publik till lunchen alltså.....
Makens bil klarade servicen och besiktningen utan att det kostade skjortan, den här gången. Får väl hålla tummarna för samma resultat i nästa månad då det är min bils tur att granskas.
Kålpudding i ugnen, tvättmaskinen jobbar och jag ska nog ta en sväng ner till loppisen och plocka iordning inför helgen tror jag. Nya kaffebryggaren hade maken packat upp och testat till belåtenhet .......
 
Första kakan bakad i nya ugnen......
 
Mormors broderier sitter på väggen i mitt kontorsrum.......
 
Korgstolarna och ett bord får tills vidare bo i chefens rum......
 
....och i köket gör sig banankakan hemmastadd.
 
 
 

Mitt-i-veckan......

.....ja hur fort gick inte det? Nyss var det ju måndag morron och nu har redan halva arbetsveckan gått. Inte för att jag på något vis känner mig missnöjd med detta faktum, men vart tar tiden vägen?
Missnöjd och extra, extra trött kände jag mig dock i morse då det var lite halvskumt vid sextiden när det var dags att separera från sängen. Detta berodde troligen på att det väder som startade igår morse, fortfarande var i farten.
Igenmulet och regn, i ytterligare en dag att se fram emot .......nice!
Men frampå förmiddagen kom solen på besök igen och i samband med det steg humöret några grader.
Ska åka och hämta hem vår nya kaffebryggare nu på lunchrasten är det tänkt, ....bara de inte har lunchstängt.
Får kolla, men ibland hjälper ju inte ens det.......
Enligt internet ska de dock ha öppet, när jag har min lunch och det var inga problem att hämta. Nu kan vi börja slita på vår tredje sådan kaffebryggare....
Maken hade passat på att vistats ute, med gräsklippning och plommonträdsansning och välkomstkommittén av änder slet under äppelträdet för att få i sig lite föda. Inte helt lätt att hantera hårda äpplen med lång näbb utan spets. Men de "jobbar på" och går sedan till grannen som också har äpplen, men ett mycket mindre träd.
Idag har Inga sagt ifrån att det bara blir minimal (om någon alls) matlagning. Hon har precis lastat i ett bord och två korgfåtöljer i bilen, samt lite tavlor. Alla dessa skall inhysas på mitt jobb och komma till användning medan vi väntar på vilka beslut vi ska ta. Permanent avhysning/försäljning, eller kommer de att få plats "chez Berg" i framtiden......
Nä tror jag hjälper Inga att fixa lite lax i lådan till imorron, samt ge tvättmaskinen ett mål att jobba mot.
 
Fåglarna flyttar på sig, från vårt träd till grannens....
 
Plommonträdet har "fällt lite", med mänsklig hjälp den här gången......
 
Är det flyttfåglar?? Nej det är militärövning.......
 
 
 
 

Höst......

.....i almanackan och höstbeteende på väderleken. Idag sammanfaller dessa båda "fenomen" och är månne "ordningen" återställd nu, så det inte blir nå'n mer sommarvärme under 2015.
Vi hade en fin helg i Stockholm, men nu verkar det bli lite mer normalt väder för årstiden. Inte direkt humörshöjande skall väl tilläggas. Men kanske att maken känner en viss tillfredsställelse över att det är omöjligt att åtgärda gräsmattan idag i konstant ösregn.
Men den som "spar han har"...........
Kontorshunden fick en liten smakbit av min smörgås imorse och jag var nummer ett på hennes topplista i någon minut. Detta ända tills hon förstod att "that's it", blir inget mer.......
Ska strax äta Ingas lunchlåde-kombination och sedan åka på tjänsteshopping. Vi behöver lite förbrukningsartiklar till kök och toaletter. Kan då också passa på att inhandla TV-tidningen, allt annat till hemmet blev handlat igår.
På hemväg blir det omväg idag, via second hand. Kanske finns några spännande fynd att göra, till tröst för den taskiga väderleken.
Ja några småsaker blev det, men inga morfarsgrejer fanns det idag.......
Inga slog knut på sig och gjorde en paj som solar i ugnen just nu. Vi får se om den får godkänt i matlådan för morgondagen. Nu är frågan: Ska jag orka göra sallad också till den?
Nä det får bli en tomat bredvid som grönsak.........
Vardagsrumsbordet var monterat och vi har ställt det på plats. Med facit i hand hade det kunnat vara ännu något mindre, utan att det hade gjort nå't. Men, men nu blev det som det blev och får duga, ett tag iallafall.......
 
Skitväder.......
 
Här står pajen, varmt och gott......
 
Min nya passion.....blodgrape.
 
Nya soffbordet.......
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0