Sol, värme och vågskvalp……

……vaknade jag till igår morse och med spänningshuvudvärk, samt stelhet i nedre delen av ryggen. Nu var det inte sängens fel då den är helt ok, (riktigt bra faktiskt) utan allt härjande med bagage och lång resdag snarare.

Men en (om än något spartansk) frukost på balkongen till vågskvalpet var ganska bra ”medicin” ihop med en alvedon som extra hjälp. Sen var vi redo att ta oss an Mercadona. Där jag säkert hade kunnat strosa runt ytterligare en stund, men maken kunde som vanligt inte  ta sig någon längre tid i mataffären.

Nåväl vi fick tag i vad vi behövde några dagar framöver och sen var det dags att efter urlastning, gå ut till internetaffären och få igång det tillfälliga abonnemanget som ingick i hyran. Orange stod det på förpackningen, så vi gick till den butiken. Men där stod en ung tjej som bara sa ”Que” ungefär och inte fatta nå’t vad vi ville hon skulle göra.

Då gick vi över gatan och in till nästa unga tjej, jobbande för ett annat märke. Hon läste instruktionen och fixade igång’et minsann. Bara hem och koppla på? Nja maken fick klura (och halvsvära lite) innan det funkade, men nu så……

Under tiden fixade jag lunchen, sen blev det ljuga av som framgick av förra inlägget. Därefter kände vi oss redo att ta en promenad. Vi gick till hamnen vid nästa by, La Duquesa tur och retur. Uppskattningsvis en runda på ca tre kilometer.

Detta krävde ett stopp vid stranden alldeles nedanför vårt hus, med fika följt av en öl och en sherry. Nu blir det kaffe på balkongen som avslutning på dagen………

 

Förmiddagens promenad en bit nere vid "vår" strand......
 
....fin hibiskusbuske alldeles intill internetbutiken.
 
Havet......
 
Hit återvänder vi nog snart, fanns en massa olika restauranger att välja på i hamnen....
 
...men idag återvände vi utmed strandpromenaden till......
 
...ett lokalt fik och tog en fika.....
 
.....samt lite annat godis.
 
På hemvägen hamnade vi i ett lokalt "streetrace", här kö till att åka över hoppet.
"Por favor" sa ungarna.....vilket i detta fallet betydde: UR VÄGEN!
 
....och här bor vi. Maken påväg ner i garaget, beväpnad med en baguette. "Vår" lägenhet är den som syns ovanför lyktstolpen, den med stolar ute.
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0