Det kommer mera....

....men hinner inte just nu.

Från Venedig till Gardasjön......

......bar det iväg vid elvatiden på fredagen, eller så var det iallafall tänkt. Men det blev en liten försening, då en övernitisk portier i ett obevakat ögonblick skickade med en av "våra" resenärers väskor i en annan båt till ett annat hotell.
Innan det kunde lokaliseras vart, tog det en stund och sen fick vi vänta på båt-taxins retur. Döm om vår förvåning, då han endast kom tillbaka med en jacka och en datorväska!!! Men resväskan då????? hojtade förtvivlat den drabbade och kunde inte tro att det var sant. Men efter ytterligare samtal så..... jodå, den stod kvar på nämnda hotell.
Vår taxi fick åka en extra sväng och hämta även den, innan vi kunde sälla oss till de andra redan väntande i bussen sen trekvart.
Något försenade påbörjades färden mot första stopp, en vingård för guidning, provsmakning och lunch.
Det handlades även en del, innan vi så fortsatte mot Sirmione på en landtunga i södra delen av Gardasjön. Där var (som förväntat) väldigt vackert och pittoreskt.
Väskorna fick åka pick-up, medan vi fick gå sista biten över vallgraven in i gamla sta'n och bara nå't hundratal meter senare fanns vårt hotell. Inte lika fint och lyxigt som i Venedig, men helt ok.
I mitt rum hade de en speciallösning för att kunna stänga toalettdörren. En ursågning nertill i höjd med toasitsen, men den tog fortfarande i lite......
Tanten hade (trots alla tänkbara värk-piller) väldigt onda knän, så tyvärr blev det ingen promenad för att kolla annat än de närmaste kvarteren. Men där fanns ju å andra sidan "väsentligheterna", en massa småaffärer och tjogvis med glassbarer.
Var ju bara tvungen att prova en glass och beställde den minsta i "dekorerad" strut. Kul att smaka och god var den, men hälften fick en papperskorg (trots den "lilla" storleken).
Efter middagen på restaurangen, verkade de flesta vara färdiga för sina sängar ganska omgående, så också jag.
För "imorron är en annan dag"..........
 
"Som vilken huvudgata som helst".........
 
.....bortsett från en och annan gondol då kanske......
 
....Rialtobron.....
 
.....och trafikljus, i den här sta'n....... för båtar.
 
Tåg finns det också.......men lite längre ut.
 
Så börjar då vinodlingarna rada upp sig......
 
Fina rosor välkomnar vid "vår" vingård......
 
.....inte så stor, "bara" 10 hektar sa guiden.
 
En liten mini-fiat med vin-reklam på dörren fanns på gården.....
 
....och gamla tiders redskap på display.
 
Och här är lagret......
 
Sen dags för provsmakning i den gamla källaren.
 
Fyra röda fick vi prova, här det första med småplock till, sen ett med risotto, ett med stekt biff & ruccolasallad.
Till sist kaka och dessertvin.
 
Här magnum-variant av den ena av sorterna (tre liter)....
 
Citronträd hade de också i trädgården.
 
Därefter var det bye-bye till detta ställe och vidare mot Garda......
 
 
 
 
 
 

Kvällsmeny i Sirmione.......

.....vid Gardasjön.
 
Kocken bjöd på en "starter".....
 
....sen kom förrätten.....
 
...följd av första pastarätten......
 
.....andra pastarätten.....
 
....efterrätten......
 
...och tilltugg till kaffet.
 
 

Skulle köpa en dricka......

.......det tog ett tag.
Gick ut lite på egen hand och strosade i gränderna. Var mycket noga med att registrera hur jag gick, för att hitta tillbaka och nej jag gick inte vilse. Så det var inte därför det tog tid att handla.
Hittade ett litet torg och där fanns en Coop-butik, med en kyl full av Coca-cola. Får väl bli en sån då tänkte jag, gick runt och ställde mig i kön för att ta en dricka när jag passerade kylen. Kön blev bara längre och längre, men trots att det bara var några få framför mig hände ingenting. En kassa höll på att räkna, en kassa var stängd och den öppna hade strul med ett kontokort.
Då jag inte hade bråttom stod jag och iakttog, nyfiken på hur de skulle lösa situationen. En kassa till öppnades, men vad hjälpte det när den kassören gick över för att hjälpa den förste. Flera telefonsamtal till back-up (arbetsledare antar jag) han kom ut och tittade, men nån lösning...nej då.
Slutligen betalade kunden kontant och löste sen in en check, så jag fattade ingenting utan stod bara där och smålog åt kön som växte och kassörens förtvivlade blick då han såg detta.
Nåväl fick min dricka gick "hemöver", slank in i en Muranoglas-butik och investerade i en äkta Murano-gris till samlingen och nu sitter jag här och ljuger igen.....
Strax samling för gemensam middag.
Båt-taxi och kort promenad till middagsrestaurangen. Men menyn passade inte mig alls, så det blev bröd med olivolja till kvällsmat, med lite ananas-sorbet som efterrätt. Till slut lyckades jag få några på samma tanke som jag......säng. Fick gå en bit med en av kyparna på restaurangen som guide, för tidvattnet satte stopp för båten att åka fram på vissa kanaler. Det var till och med översvämmat med gångbroar utplacerade för det höga tidvattnet.
Vi var sex stycken som kom hem runt midnatt och det var skönt med en säng.....äntligen.
Frukost följde runt halv tio för min del och nu ska vi snart åka taxi igen......... till buss-stationen.
 
In i gränderna efter dricka......
 
.....över en bro......
 
....förbi ett bageri.
 
.....och här är min nya Murano-gris.
 
På hotellet fanns det levande rosor nedstoppade i sand i glas-skålar, som dekorationer.
 
Bordsgrannens mojito och därtill delar av min kvällsmat....bara olivoljan fattas.
 
Efterrätten.....
 
Tillfälliga gångbroar för högt tidvatten.......
 
Här en gondolstation, man se hur det svämmar över vatten in på torget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tanten är på vift.........

Upp före ottan och nu i Venedig......ja så är det faktiskt.
Somnade ganska snart efter att jag gått till sängs runt sju igår kväll och fick sova ända till väckningen ljöd, mitt i natten. Klockan ett var det dags att kravla ur sängen, få i sig en macka, duscha, stänga väskan och bege mig mot Landvetter.  
Det var ganska kallt, (kallast -4 grader) var det runt Ulricehamn. Mötte inte många bilar, men en och annan var (precis som jag) ute och körde så dags.
Frukost (en äggmacka med festis) blev det kvart i fem i parkeringshuset vid flygplatsen. 
Sen bara att invänta övriga sällskapet innan vi boardade för första destination, Bryssel. Därifrån efter en dryg timma gick nästa plan vidare till Venedig. Inga förseningar och mjuka landningar på båda sträckorna.
Guide mötte och lotsade oss till båt-taxi som i höga vågor och med oroväckande fart, tog oss till Canal Grande och bryggentrén vid vårt hotell.
Har ett alldeles eget dubbelrum typ "upper class" att gotta mig i. Sen vart det trerätters lunch på en restaurang runt hörnet och nu är jag tillbaka på hotellet. De andra går en guidad tur i regnet (tyvärr) runt stadens sevärdheter, medan jag vilar de obstinata knäna och ljuger ihop lite såhär på maten.
Tråkigt att inte fixa stadsvandringen, men jag har ju i slutet av åttio-talet faktiskt gjort den. Satsar på att imorron kunna strosa runt i Sirmione vid Gardasjön istället.
Ikväll blir det gemensam middag och vi har fyra dagar på oss att ta tvådagars-konferensen, så idag njuter vi bara av miljön och de annorlunda vyerna.
 
Dags att gå ombord......
 
Spansk? dekoration på Bryssels flygplats.....
 
Ankomsthallen Venedig......
 
Taxifärden startar......
 
.....så småningom in i kanalerna, med betydligt behagligare fart.
 
Min säng i natt.....baaaaara min. Inte är jag ledsen inte.....
 
"Gränden" vid sidan om hotellet.
 
Canal Grande från hotellets båtentré.....
 
.......och så åt andra hållet.
 
 

Nu kan det väl bara bli bättre......

....eller kan det dä?
Är man "ledig" en timma på eftermiddagen, får man betala det rikligt nästkommande dag. Jag sitter med facit i hand nu till lunch, för det har ringt som bara den och ca 15 mail fanns att ta hand om direkt i morse.
Någon lök på laxen blir det dock inte till lunch, men väl lax i alla fall.
Medan jag var ledig igår hann en av bilarna köra sönder och konsekvensen av det, en del tömningar blev kvar som vi inte kan ta förrän på fredag nu.
Att folk kan ha så mycket åsikter om soptömning och så lite förståelse därtill om/när det blir avvikelser.........
Det är lika tröttsamt varje gång, att lyssna till alla sarkasmer.
Visst vi har haft en massa strul, förstår om en del drabbade "har ledsnat", men det blir ju inte bättre av otrevlig samtalston.
Visst ska det bli skönt att åka på konferens två dagar, men bävar för alla "överraskningar" som kommer att möta oss på tisdag. För just nu känns det genomförbart. Lite snuv-tendenser kvarstår men värre är nog att knäna bråkar ganska betydligt. Får hoppas på piller och allmän bättring......
Eftermiddagen var ingen semester den heller.......
Men nu är jag hemma och ska försöka komma isäng senast 19, hade jag tänkt för tillräckligt med sömn innan bilfärden. 
Stor aktivitet är det dock just nu på hemmaplan, då fibergrävarna precis tagit sig igenom häcken från grannens och ska gräva tvärs över vår gräsmatta nu. Ska bara ladda alla tekniska prylar och kolla packningen en extra gång.......
 
Den ser lite moloken ut, får inte följa med på tjänsteresa. Men fick en rejäl slurk vatten.....
 
Nu har de kommit igenom från grannen........fortsättning följer.
 
 
 

Nä se det snöar, nä se det snöar......

..... var väl inte roligt alls.
Ett tunt täcke hade hunnit lägga sig vid sextiden i morse, då jag glad i hågen (not really) klev ur sängen.
Och fortsatt snöande, även hela vägen till jobbet. Det är den 25 april idag och sommardäcken är på sen några veckor, så varför kan inte väderleken också anpassa sig till almanackan?
Visst har det varit snöoväder tidigare om åren också såhär dags, men......
Fortfarande under hela förmiddagen varvades sen snöbyar, regn och däremellan lite solsken. Borta på Kinnekulle var det ordentligt med snö, rapporterade den extra bilen som arbetar där idag. 
Här i Tibro finns ingen snö kvar på marken, men vädret är fortfarande instabilt så än kan vi väl inte vara helt säkra.
Den högljudda strandskatan har precis anlänt till våra krokar idag och en hel del skrattmåsar spatserar omkring utanför.
De undrar nog också vad som är fel.....
Nu lite mat, sen jobba en stund igen innan jag ska roa mig med mammografi. Blir att åka in till Skövde för den saken. Ömsom regnstorm och ömsom sol under den ynka timma det tog tur och retur storstaden.
Tittade in på second hand en kortis och hittade två småsaker. Är nu hemma och ska steka lite lax till morgndagens matlåda. Har en begynnande snuva, vilket väl är ganska typiskt. Vi får se vart det tar vägen.
Italien eller Fagersanna......de närmaste dagarna, det är frågan?
Packat är det iallafall, för en planerad avfärd natten till torsdag. Ska bara stänga väskan imorron, sen får jag ägna mig åt att försöka somna direkt efter jobbet.........
Om inte......
 
Gomorron! den 25 april........
 
En styck skrattmås fastnade.....
 
Även om de klarar frost, ser de lite frusna ut där i sjukhusrabatten.
 
Just då snöade det inte vid sjukhusdammen iallafall......
 
Några solstrålar mellan regnskurarna blev det ändå, men nu mulnar det på igen.

Så startar.......

.......ännu en morgon med tveksamt väder. Därtill en ny arbetsvecka samtidigt och regnandet tilltog under hela förmiddagen. Dock för mig att sitta inomhus och titta på torrskodd, till skillnad från kollegorna ute på fältet.
Idag har det varit lite extra rörigt som grädde på moset en måndag.
Men som vanligt inget ont som inte har något gott med sig. Dagen gick väldigt fort där i röran och lunchen anlände innan jag hunnit att bli hungrig. Tur var väl det eftersom det inte var speciellt mycket rester kvar från igår för matlådan. Hade en extra macka med och kontorshunden fick bara några brödbitar, även till lunch.
Kanske därför hon tittade konstigt på mig och följde efter mot mitt kontorsrum, med ögonen på matlådan redan nedlagd i plastpåsen. Har du inte glömt något, typ.......
Bilen fulltankad, lite mat i en kasse att blidka kylskåpet med och sen hem.
Gjorde precis en fläskköttsbit med löksås och potatis till morgondagens mål mat, både för maken och mig själv.
Nu har solen återvänt och bländar mig i mitt skrivande såklart, men det är väl smällar man får ta......
Gick inget vidare för Liverpool igår, men El clasico i Spanien var spännande och Barca vann, med tio sekunder tillgodo för segermålet. Gick inte att somna till......... och då är det bra!
Finns säkert nå't på dumburken även ikväll, innan det är dags för sängen igen.
 
Duger till mig iallafall..... med en klick gélé till.
 
Nästan inga vita gäss på sjön längre......men vi har en "kontakt"sökande vit sladd i gräsmattan som väntar på en likasinnad. Vart har grävarna tagit vägen med anslutningen.......?

Stenum, silversmide och andra fynd........

.......har det blivit idag. Visserligen sov jag till nio, men ringde omgående därefter till mitt "Spaniensällskap" och frågade om hon lvar sugen på att följa med till Stenums skola och titta på lite hantverk. Jodå det var hon och efter att jag kastat i mig en snabb frukost och duschat, hämtade jag henne och så var vi på väg i fint vårväder.
Inte så varmt och ännu inte vindstilla, men vackert att se på landskapet inifrån bilen iallafall.
Hade sett en bild  med tranor, upplagd på Facebook: Nu har vi öppnat, välkomna!
Vad kul tänkte jag levande tranor att ta kort på också. Men ack så lurad man kan bli (hahaha). Tranorna var av tovad variant i naturlig storlek stående utanför på gräsmattan. Väldigt fina ska tilläggas, precis som allting annat därinne i skolhuset.
Silversmide, handmålade porslinstomtar, tovat och tavlor (både akvarell, blyerts och i lappteknik).
Fika fanns det också...... 
Vi handlade silversmide båda två, jag beställde lite till jul och sen drack vi kaffe ute vid ett solhörn.
Då jag redan hade fått ett väldigt fint hamrat silverhjärta för egen del av kompisen till födelsedagspresent, blev det bara present till annan idag. Men fick veta att just mitt hjärta (som naturligtvis hängde runt halsen på mig) var det allra första exemplaret hon hade gjort av den modellen. Extra kul tycker jag.
Hemfärden gick utmed en annan smal och krokig väg än den vi anlände via, men hem kom vi.
Dock för min del hann jag även med ett stopp på Fagersannas loppis och fyndade rejält: Nio splitternya klädesplagg och en leksak för en trehundring. Inte illa!
Nu väntar jag på matchstart Liverpool-Crystal Palace.........
 
Då var vi framme i Stenum.......
 
....med fina silversaker och......
 
....och där är silversmeden......även med handmålade porslinstomtar.
 
"Falsk marknadsföring"..... men gott ändå till kaffet (bulle och chokladkaka).
 
Mera "falskt"....den här gången tovade tranor.
 
Någon har gott om ved........
 
Stenum kyrka åt andra hållet, på en kulle.
 
En tre-dimensionell tavla, mycket vacker, fanns många fler........
 
Nya vägdekorationer i Skövde......
 
Mega-fynd på hemmaplan.......
 
....och Inga fixade middagen, såfort jag kom hem.
 
 

Blås-lördag och bacontäcke........

.......startade med skön sovmorgon, därpå "helg"frukost med kokt ägg och nypressad apelinjuice.
Sen var det slut på relaxen, för tvättunnorna var fulla, så också min recycling-hörna i tvättstugan. En snabb bilfärd med tre kassar blandat till återvinningsstationen. Även ledig tid går i sopornas tecken alltså......
Resväskan har åter plockats fram och nu är det bara att bestämma vad som ska med den här gången.
Tjänsteresa, som startar mitt i natten till torsdag.......
Men först blev jag sittande vid teven och kollade Let's dance-reprisen, eftersom jag missade hela första delen igår.
Därefter lite experiment till middagen, med torsk och bacon.
Det var ätbart, för det tog slut.....bara lite hemlagat potatismos kvar. Det kanske kan bli grunden till Shepherd's pie imorron. 
Avslutade i förrgår mitt senaste stickprojekt. Blev inte helt som jag tänkt mig, men vi får se om den är användbar till tilltänkta mottagaren. 
Fortfarande sittande vid teven och slötittar, lite senare blir det FA-cup-match med Tottenham att se på.
Gå ut något mer än trippen till återvinningen blir det nog inte, för stormvindarna är fortsatt starka och termometerns siffror är låga. 
Men kaffe är aldrig fel........
 
Lördagsnöje.....taxi till återvinningen.
 
Stickprojektet fullbordat.......
 
Middagen står på bordet.....
 
Torsk med bacontäcke......
 
Klara färdiga........ ät!

Helg i antågande......

......gör väl ingen besviken direkt.
Ska bli skönt att inte behöva prata sopor med folk, på två dagar i alla fall.
Lunchätandet avklarat, strax de två sista fredagstimmarna att "slå ihjäl" . Kan ju alltid prata sophämtning med någon.....
Och det bara blåser och blåser och blåser och blåser...........dock med solsken idag.
Sen är det frisering av kalufsen som gäller, innan jag tar en mini-shopping på Rusta o. ÖB före mat med färdigspelade bowlingkamrater från jobbet...... i Skövde.
Därefter avslutar jag med kaffe till det som blir kvar av Let's dance.
Det var bara snabbreprisen kvar på dans-svängen, men då vet jag hur de "skötte sig". Hamburgaren var helt ok på nya bowlingen "Ten lanes" och två kassar shopping är förpassade iin i förråden här hemma.
Lördag och sovmorron hägrar härnäst. Men först  nyheter och vem åker ut?...... 
 
En fin vår-rabatt hittade jag i Skövde.......
 
....i samband med att jag skulle hit......
 
....och äta hamburgare......
 
....med det här gänget plus ytterligare två till.
 
 
 
 
 

Vart tog vår-solen vägen.......?

....... undrar jag. Var vi inte lovade av meteorologerna att den skulle komma nu? Istället har en ganska ok morgon förvandlats till gråmulet och regn, lagom till lunch.
Lunch ja, har visst glömt att ta fram och för-tina gourmet-portionen....
Men å andra sidan ska jag inte ta någon promenad i det vackra vädret, så har gott om tid att sitta ner och vänta på att micron gör sitt jobb, eller jobba vidare lite till.
För det finns fortfarande en massa att ta tag i medan telefonen idkar intervall-terror.
Får genomlida veckans sista dag imorron och därefter ut med jobbet för en bit mat. De andra ska även spela bowling, vilket jag inte vare sig vågar eller hinner. Men till maten kan jag komma......nyklippt.
Sen ska det inte göras så särskilt mycket under helgen, var så säkra. Bara eventuellt åka på en hantverksutställning till Stenum om jag är i hyfsad form, på söndag.
Någonting att äta (mer än ett päron som redan är slut) kanske jag ska se mig om efter "i ladorna", både till nu och matlåda.
Har precis avslutat deklaration åt syster, samt skickat de sista papperna på god man redovisningen till Skatteverket. Så nu är jag nästan värd något gott.....men vad?
Ja Ni ser ju bilden och kan meddela att idag har jag inte pratat med Sektor Alarm....trots att jag stekt bacon.
Man gör framsteg.........
Matlådan får bli ännu en gourmetportion...i väntan på "The Burger" till kvällen.
 
Det blev "English breakfast" for supper, samtidigt som jag läser valda delar av dagens reklam.
 
 

Så less på......

....att vi aldrig "kommer ikapp" på jobbet. Så fort det börjar rätta sig till, tillstöter alltid något som tar oss tillbaka till ruta noll igen (i bästa fall).
Man kan inte göra så mycket åt sjukdomsfall i personalen, men då det redan är tight för att hinna med får det ju konsekvenser. Och tro mig: jag har sällsynt arbetsvilliga kollegor, de är inte hemma i onödan inte.......
Telefonterror är det av och till, inte heller vad man längtar efter.
Nu har jag i alla fall fått lite mat och "fånen" är tyst en timma, bara att ladda för finalen av dagen nu och ta hand om alla mail som kom under lunchen.
Jo någonstans får man "betala för" att det är tyst en stund. Ska bli skönt att åka hem.......snart.
Ja då var det det där med matlåda då? Får nog bli en Findus Gourmet från frysen på jobbet imorron (köpte några igår och fyllde på mitt lager).
För laga mat...... näääää orka, säger jag bara. Har gjort mig lite citrondricka och tar nog en apelsin, sen får vi se.
Maken hade iallafall nästan städat klart huset då jag kom hem, skönt.
Fåtölj, lotto-dragning och stickprojekt....... here I come!
 
Makens och min lunch idag: Kycklingpyttipanna....
 
"Onsdagsgodis"......jordgubbar, socker och nyponsoppa.
 
 

Då startar vi igen......

.... med en ny arbetsvecka, minus måndagen. Jodå det var allt en hel del att ta tag i från första början.
Folk som tagit för givet att vi inte tömde måndag, eftersom det var helgdag och följaktligen inte ställde ut sina tunnor förrän idag tisdag. Sen var en hel del irriterade för att vi inte informerade om att det var som vanligt, trots helg....
Ja med andra ord: Det går aldrig att göra alla nöjda..... ska man behöva meddela att det inte är någon förändring också? Kanske är en aning jävig, men på vår hemsida fanns den nödvändiga informationen för helgen och då hävdar man att alla inte har dator......
Jaja, en massa jobb blev det i alla fall för mig att hantera och påföljder hela veckan för bilen som tömmer.
Det tog inte lång tid förrän lunchtimmen slog, alltid något.
Efter jobbet idag lite fotvård innan jag avslutar med fika på kondiset tillsammans med kompisen. Vi har inte setts sen den dagen hon kom till Landvetter, i det plan vi skulle åka till Spaniensemestern med.
Då var räkmackan och kolabrödet uppätet och jag har landat härhemma.
Nu fixa matlåda och sopor till kollegorna, att tömma imorron innan teve.
Sen däckar jag nog i sängen och så börjar vi om igen imorron.........
 
Jul-blomman har fått nya krafter......
 
Ömsom nyttigt och ömsom....inte så nyttigt igår kväll.
 
Tjejrosa valde vi båda två på kaffekopparna idag och som synes bara lite spår  av våra respektive räkmackor.
 
...till slut blev paketet öppnat med de sista fyra tallrikarna från Tradera, hämtat i torsdags.
 
 

Så kom då en annan dag........

........ med återställande av huset, iallafall påbörjan av det. Maken har ånyo fått städorder, men innan dess ska allt plockas tillbaka till ordinarie "outfit" så att säga och köksmattorna tvättas.
Vilket sker alldelses precis nu i tvättmaskinen. Och nej det var inga barn som hade sölat på dessa utan mormor och morfar helt själva utan hjälp. Då taco-köttfärsen skulle ställas på bordet "vickade morfar till" skålen så vätska rann ut på golvet och mormor hann trampa i detsamma med sin strumpa och klampa vidare...... så båda köksmattorna fick varsin fläck. Ja det ska väl vara rättvist, eller?
Då tvättmaskinen jobbar, tänkte jag ta mig an deklarationerna, men se då ville inte skatteverkets hemsida samarbeta. 
Kanske kan återbörda alla påsk-relaterade prydnadssaker till garderoben istället och försöka lite senare.....
En hel del rester finns det fortfarande i kylen, så någon direkt matlagning behöver inte utföras, bara "förädla" lite.
Tacofärs får bli köttfärssås och lite pasta eller potatis till det. Kommer att räcka både idag och imorron till matlådan.
Grillade kalla korvar finns det också, vilka nog maken är mera spekulant på än jag......
Imorron tar jag mig an de grillade kycklingfiléerna och gör pyttipanna till onsdag. Sen är det nog "slut på maten" och man får börja om från början igen, så att säga......
Maken drog på fotboll och jag har deklarerat åt oss båda nu, så efter en kopp kaffe i solhörnan på altanen blir det "Two weeks notice" med stickning i fåtöljen.
 
Grattis på rätt treårs-dag.......
 
Bara roligheter.......
 
"Marsch pannkaka" in i garderoben med er..........
 
 

Påskdag och hemfärd.....

.....planerad för det besökande gänget. Men först skulle det ätas frukost x antal gånger och sedan brunch för att göra slut på alla rester, innan vi kunde fixa tacos till tidig middag, precis innan avfärd.
Lillebror fick en barnsked och mat i en skål, som han faktiskt lyckades få in en hel del av i munnen ett antal gånger, ivrigt påhejad av oss. Lite impade var vi allt och huvudpersonen sken som en sol, över ovationerna. 
Storebrorsorna gick ut och spelade fotboll, för att fixa sig mer dataspeltid. (Uteaktivitet i antal minuter ger hälften tillbaka som speltid).
Jag packade alla de glas vi sorterat ur skåpen (efter att dottern kollat igenom) för transport ner till loppis, att skänka till försäljning för Love&Hope-insamling. Tre kassar körde vi dit med sulkyn, medan lillasyster följde med mormor och morfar på sin trehjuling.
Det gick jättebra att cykla även inne på loppisen, så hon drog några varv innan vi fortsatte till lekplatsen.
Medan vi var där började det snöa, fina tunna flingor visserligen, men snö var det likafullt. 
Vi beslutade att gå hem, där städades det för fullt i gäststugan inför hemfärden och snart dök det upp två brödsugna fåglar igen, som lillasyster förbarmade sig över.
Därefter dags att starta skärandet av tillbehör till tacosen. Då de rester från igår i stort sett är slut, fyllde vi på i kylen med en del rester från denna måltid istället.
Liverpool har besegrat West Bromwich på bortaplan och nu har stockholmarna varit påväg ett tag, samtidigt som Manchester United leder mot Chelsea efter första halvlek (med Zlatan på bänken). 
Lite att dricka i pausen nu, sen hoppas vi att Chelsea får stryk......
Finns en del att plocka ordning på men......... är ju en annan dag imorrron också. (hahaaa!)
 
Påskmat.....
 
Solnedgång på påskafton....
 
Sista ägg-värpningen för denna påsken......
 
Jo jag är också här......pappas ben räcker bra som stå-stöd. 
 
Då drar vi till loppisen och lekplatsen.....
 
Rutschkanan är alltid kul.....
 
.......och gungan också såklart.
 
Påskfest?.....nää bara några rester, från allmänt bastubad igår.
 
 Mormor, dom vill ha mat idag också.......

Påskafton 15 april......Glad Påsk!

......startade med ett tunt lager snö på morronen, som smälte bort ganska snart och solen har faktiskt ärat oss med sin närvaro hela dagen. 
Föräldrar och stora grabbar var ute på en löptur i "skogen", medan morfar och lillasyster var ute och gick. De skulle motionera sulkyn. Löparna var tillbaka långt före de andra två och det visade sig att lillasyster inte ville åka sulky, utan faktiskt hade traskat hela promenaden, som också hade tagit en paus på loppisen för fika med bulle.
Mormor härjade i huset och var barnvakt åt en egenhändigt sövd lillebror.
Vid hemkomsten väntade vi bara på sonen som skulle komma och grilla korv tillsammans med oss. Han var också "rekvirerad" att försöka få igång nån gammal datorn, grabbarna ville nyttja till spel.Nu har vi både grillat korv, fikat och firat en födelsedag (till) i förväg, samt några av oss valde att bada bastu (inte undertecknad dock).
Lillebror sover igen och påskmaten är på g, Jansson smet just in i ugnen och maken blev lite trött efter bastun och tar en powernap i soffan här bredvid.
Strax dax att ta en vända vid matbordet igen...........
Då har vi offrat oss för påskmenyn och är tämligen "dästa" hela bunten. Jag blir nog sittande vid Midsomer Murders, medan de andra funderar på en "bra" film som passar alla......på viaplay.
 
Gårdagens gratis-glass, vilken ska jag välja.........
 
Alla påskägg uppradade på kistan, så "tuppen" kan värpa mer.....
 
Morbror på besök........jodå får jag bara vänja mig lite, så verkar han ok.
 
Änderna vill också ha mat, pappa!
 
Vart tog strumporna vägen, morfar?
 
Motionerar bara gammelmorfars finpall lite..........
 
 
 
 

Bio-fredag och pizza m.m.......

......stod på agendan idag, för mor, far, stora grabbar och lillasyster. Men lillebror fick stanna hemma hos mormor och morfar.
Innan vi kom så långt var det pussel-läggning på köksgolvet, spring-time för pappan och extra lång sovmorgon för storebröderna. Första frukost missade vi alltså flera stycken, men andra och tredje frukost fick ersätta istället.
När biobesökarna åkt, tog lillebror och mormor en tur till sängen. Det tog inte ens tio minuter förrän den yngre förmågan hade somnat gott och mormor kunde uppsöka duschen.
Satte mig en stund med datorn, men då ringde telefonen och syster ville komma på en kopp kaffe. Hon och assistenten hade varit i Tibro och ätit pizza. De stannade inte så länge, men lillebror hade hunnit att vakna och vi fick bullar till fikat.
Nu väntar vi på återkomsten av resten, så vi kan beställa många pizzor och annat gott från "Belle Pepper" till middag. 
Det blev en lång lista att ringa in och en halvtimma senare, åkte en "delegation" dit ner för att hämta och köpa hemlagad glass dessutom. Vi fick smaka en massa nya sorter och barnen (två som var med) fick varsin mini-milkshake. Det slutade med att vi fick en hel liter glass (12 kulor) gratis till efterrätt efter all mat.
Nu är vi mätta, men väntar på sonen så vi kan ta för oss av glassen också.
Sen blir det Let's dance idag igen..........
 
Behövde hjälp med lite Lego, men tre "karlar" klarade inte att få loss det som satt fast. Det fick mormor hjälpa till med........
 
Ias födelsedagspussel nylagt och hennes storebror med telefon i högsta hugg.
 
Lillebror vilar medan de andra åkte på bio.....
 
Middagskavalkad, startar med pizzor.......
 
....fortsätter med nuggets......
 
....megahamburgare, indisk kycklinggryta och.......
 
.....vegetarisk spenaträtt med naanbröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då kom hela gänget.......

......sent igår kväll (en bit efter 22.00) och alla fyra barnen var vakna. Minstingen var väl något tveksam till vem mormor var, för det är ju nästan fyra månader sen sist. Men ett litet leende kostade han på sig i alla fall och efter en stund kunde han också tänka sig att bli buren, lite iallafall.
Annars kryper han numera och varning för klåfingrighet av yppersta klass utfärdades direkt. Bara så jag visste....
Jo det finns en hel del att plocka med och få tag på i huset, men det får hanteras allteftersom.
Dock var ju mormor ganska snart tvungen att uppsöka sängen (eftersom det är vanlig arbetsdag idag), medan de andra ägnade sig åt att dricka te, samt festa på kex och hårt bröd som "nattamat".
Vanlig arbetsdag ja, föranleder en hel del telefonsamtal....om det vanliga mest.
På lunchen ska påskgodis inhandlas till de som arbetar även långfredag och annandag. Gissa vem som får handla? Den enda som finns att tillgå på kontoret JAG. Men det är inget problem, utan egentligen bara roligt att fixa lite till kollegorna, "som tröst" och tack.
Hemma ska det ätas pannkakor idag och själv får jag Findus-soppa från jobb-frysen.
Hann nätt och jämt tillbaka till kontoret förrän shoppingönskemål poppade upp i telefonen, så nu blir det en trip till till affären, för välling...... 
Sen hämtar jag födelsedagstårtan och åker hem till kalas för Ia. Många paket är det och flera paket dessutom i det ena. Ska bli kul att se vad hon tycker.......
....och imorron är det sovmorgon!
 
Gomorron, te och telefon till frukost??
 
Påskmenyn till arbetande kollegor uppdukad......
 
Ny deli-butik öppnat i Tibro......
 
Jaha, där var min tårta då ....äntligen!
 
....och några paket fanns det visst också, kolla brorsan!
 
Pussla....kan det va' nå't?
 

Grå nyanser.......

......läste jag i tidningen idag skulle vara på modet för heminredning. Inte hade jag en aning om att jag var så rätt ute, vad det gäller köket. Helt utan att påverkas av trender, har jag alltså "träffat rätt" utan att veta om det. (haha) 
Grå nyanser kan vi även tala om vad det gäller väderleken, inte lika mysigt. Regnar gör det och bara tre grader varmt(?).
Ovanpå detta fler skavanker bland personalen, som föranleder frånvaro. Känns som om vi "aldrig" kommer riktigt ikapp, förrän mer tillstöter. Påverkar ju inte mig alldeles direkt, men ringar på vattnet med fler som ringer blir det garanterat framöver, då annat får skjutas på framtid........
Men hej och hå, så verkar solen kika igenom en jämngrå himmel...... nånstans men det var bara väldigt tillfälligt.
För nu regnar det igen........och solen skiner åter. Med andra ord: Äkta aprilväder......
Får fin-komplettera matinköpen nu på lunchen, då det dyker upp sex personer sent ikväll för påsk-vistelse.
Maken har som jag skrev igår också fått en inköpsuppgift, samt städorder.....så han upplever att det är "lite körigt idag".
Blir att göra en sats småköttbullar till vid hemkomst, för såg så ynkligt lite ut det jag åstadkom igår. Köpte mera köttfärs......
Allt (för nu) är inhandlat och förpassat till förvaring, köttbullarna väntar på transport in i frysen när de har kallnat.
Maken hade "improviserat" lite utanför shoppinglistan och köpt både hårt bröd, blåbärssoppa och en gul begonia (till sin fru för han var så snäll sa han...)
Stockholmarna har startat resan men dröjer säkert minst tre timmar till innan de knackar på dörren, eller ringer på klockan femton gånger för det är så kul.
Ska väl hinna träffa dom en stund innan sängdags iallafall.
 
Mera köttbullar........
 
......och en gul "snäll"begonia då alltså.
 
 
 
 

All denna blåst......

....vad ska det vara bra för, när vädret annars är helt ok. Sol och fint, men halv storm ...fortfarande.
 Börjar så smått "komma ikapp" på jobbet (och hemma) efter frånvaron på semester.
Ska bara slänga fram lite påskpynt när jag kommer hem idag, lite tuppar, hönor, kycklingar, häxor och harar.
Men innan dess blir det besök på second hand. var ett tag sedan nu. De kanske har fått in en massa nya spännande saker, som man inte visste man behövde.....
Nu under lunchen, (innan jag får njuta av korv med pulvermos) ska jag dra till Bagaren och beställa födelsedagstårta till dotterdotterns treårs-dag som vi ska fira på torsdag. (Hon fyller inte förrän måndag, men då har de redan åkt hem igen...) Inte är det billigt med tårta......men gott hoppas vi!
Sen får jag väl ge mig på "matplaneringen" inför Påskhelgen. Vad ska ätas och när, samt ska vi grilla i skogen?: Då behöver vi.... en hel del logistik att ta hand om innan matlagningen ens startar.
Men tjuvstart med en mindre mängd köttbullar, att ha till Jansson och sillen är färdiga iallafall.
Och i samband med det testade vi åter vårt larm, vilket fungerade utmärkt och operatörens samtal lät inte vänta på sig heller.
Vi måste ha Sveriges sämsta köksfläkt.......
Nu skriva shoppinglista till maken som får bära hem en del imorron, då han ändå ska låta "sko om " den andra bilen inför sommarsäsongen.
Detaljerad är ledordet här, då det annars kan bli "trams"........ (hahaha) 
 
Solnedgång med färgvariation över himlen, igår kväll.
 
Då var det dags att beställa tårta.......
 
......och i ett skyltfönster bredvid.......hade någon slängt fram lite påskpynt.
 
 
 

Första dagen avklarad......

.....efter semestern på jobbet. Mycket var sig likt och telefonen hade inte ändrat sitt beteende nämnvärt.
En hel del att ta hand om administrativt, men det kunde varit värre.......
På lunchen besökte jag apoteket och fick (ja det var nästan gratis!) blodtrycksmedicin, som det blir premiär för imorron. Det var ett litet sött vitt piller, som får plats tillsammans med de andra "kompisarna" i dosetten.
Efter jobbet blev det ytterligare en raid till mataffären och nu börjar kylen komma upp i (nära nog) normal standard igen.
Maken drog till Hisings-Backa imorse, för ytterligare ett besök hos sin nyfunne idrottshistorievän där nere.
Vi får se vilken tid han "drullar in" ikväll. Men han har ju ständig sovmorgon så det spelar ju ingen roll, hur sent det blir egentligen.
Men han hade visst en date med tandhygienisten bokad på tisdags-förmiddagen.......
På andra sidan gatan hos grannen håller fibernedläggaren på och gräver, så det både mullrar och skakar i huset med jämna mellanrum. Men det ska väl bli klart nån gång det också. 
Dagen började med regntunga skyar, men nu skiner solen så vackert. 25 grader på altanen mot solväggen visar termometern, men det blåset "halv storm" så nå't kaffe därute lär det inte bli.
Alla blommor härinne behöver nog en slurk vatten och någon matlåda till imorgon får jag väl också åstadkomma om jag inte vill svälta........
 
Därborta håller han på och "härjar".......
 
....och sjön "häver sig".
 

Mycket att göra......

....... har det varit, trots att det är "vilodag".
Men nu är allting uppackat och omhändertaget från resan. Alla presenter organiserade och inslagna (pust!) det var några stycken.....
All tvätt "sover" i garderob och lådor, samt en del utrensat som ska få flytta till nya okända hem så småningom, via insamling. 
Sängen är "sanerad". Nej det var inte så farligt som det låter, men nytvättat och nybäddat blev det förutom vädrat.
Kanske skulle ägna mig en stund åt matlagning nu då kanske. Middag vore gott, Inga......
Men hon kanske är lika "trötter" som jag, så bäst att hjälpa till lite.
Med förenade krafter lyckades vi servera en helt ok söndagmiddag, nu "hänger jag framför teven" och tänker se lite nyheter...... även idag. 
Därefter en hel del bara vanlig underhållning, tills det är dags att nyttja sängen igen för några timmars sömn, innan morgondagens återgång till jobbet.
Vad väntar mig där.........?
 
Förenad kraft satte middag på bordet.......
 
 
 
 
 

På utflykt med maken.......

......var jag idag. Framåt lunchtid kändes det onda lite bättre (men inte bra) och alvedon gjorde lite nytta nu.
Så vi tog en utflykt till Hjo för att titta på en stenläggning gjord av entreprenören vi har tänkt anlita.
Den var helt ok, så är bara offerten bra så......
Sen var det dags att hjälpa kylskåpet igång med lite innhåll. Det var nästan så det ekade om man stack in huvudet och sa nå't.
Nu är det dock påfyllt där och gott om frukt i den tomma skålen på bänken, är också fixat.
Paket fanns att hämta på två ställen i Tibro och bakom korvkiosken där vi parkerade sa det "Hej mormor!" när jag återvände från den ena pakethämtningen. Det var ett av bonusbarnbarnen som stod i klunga med sina kompisar och kollade varandras bilar. De hade redan börjat lördagsfesten, för han hade en Loka i högsta hugg.
Sen var det porslinet på Pressbyrån kvar, (efter klädpaketen) och därefter middagen vi beställt via telefon på Kathy Thai.
Det smakade bra att bara sätta sig till bords då vi kom hem, innan öppna paket och prova tilltog.
Därefter match, Liverpool vann på bortaplan idag över Stoke (2-1) så det var ju kul iallafall.
Jag menar ett ltet avbrott i rapporteringen av allt elände, vi tittat på det senaste dygnet.
Har ännu inte packat upp allting, men tvättmaskinen har iallafall hunnit få sitt. Nu är det bara presenterna kvar att ta hand om och sortera......
Åter till nyheterna nu då.........
 
Såg helt ok ut tyckte vi och förmedlade åsikten.....
 
Fyra nya tallrikar och fyra till likadana är snart påväg igen, från samma säljare på Tradera.
 
ALLA kläder passade den här gången, så inga returer........ 
 
 

Ont.......

.....både här och där. Först under förmiddagen efter ett besök på Falköpings sjukhus med röntgen av onda knän, samt innan dess bakvägsingrepp som fortfarande känns ordentligt.
Sen blir man ju mycket fundersam, innan man får klart för sig var alla nära och kära befinner sig. Då dotter med familj bor på gångavstånd från stället för attentatet och ofta rör sig i området.
Nu var det lugnt för den här gången, men oron för framtiden finns ju där, då ingen plats nu kan kännas säker.
Annars har vi haft en plattläggare här och tittat på garageuppfarten. Han ska ge en offert och anser vi att den är ok kan vi ha arbetet utfört till försommaren antagligen.
Nu får vi se hur resten av kvällen blir, främst med tanke på hur smärtläget kan hanteras.....alvedon hjälper sådär.
Men även hur det artar sig angående dådet.....
Kom hem strax före halv ett igår kväll efter en nästan två timmars flygförsening, så är lite allmänt mör dessutom.
 
En sista fika innan avfärd. Vår "stora" bil står i rutan, den lilla hade svårare med sin parkering......
 
Då flyget var försenat blev det lite extra tid för oplanerad shopping. Inte mycket, men lite.....
 
Lite flygplansmat......
 
......och en solnedgång (något suddig, fick hjälp av den som satt på fönsterplats).
 
På hemmaplan är det förberett för installeringen av fiber.
 
 
 

Det blev inte mycket......

....gjort sista heldagen. Jag har haft huvudvärk sen i morse, inga piller biter på den. Marknaden i La Mata fick klara sig utan vårt besök, men å andra sidan skulle, eller kunde vi inte handla mera (iallafall inte jag).
Men en bok hann att bli färdigläst istället.
Provpackade sen och vägde allt, det funkar med nå't ynka kilo tillgodo. Kompisen har det inte lika tight, så hon kunde kosta på sig att köpa Sangria med hem.
Nu hade inte jag tänkt göra det ändå, men kanske en flaska vin. Det gick inte den här gången heller. Ja handlar man för mycket annat så blir det till att välja bort, så är det bara.
När vi åkte iväg för att köpa sangrian, passade vi på att fira med en hamburgare på Burger King på La Zenias shoppingcenter. Medan vi var ute den korta stunden har det börjat blåsa ganska rejält igen, dock är det både lä och sol på balkongen.
Kaffe och kaka intogs där alldeles nyss, men det blev för varmt att sitta kvar nån längre stund.
Ikväll blir det lite pyttipanna (på det vi har kvar) och bilen är parkerad utanför marknadsområdet, tills imorron. Den ska då återbördas till Torrevieja och vi får skjuts till flyget av en anställd hos norrmannen (som själv är på Sverigebesök), pratade nyss med denne och spikade tiden, för återlämnande/avfärd mot hemfärden.
Kan ju alltid hoppas att huve't är bättre till hemresedagen......
 
Gårdagskvällens middag på restaurang "Mama Mia" här i Cabo Roig.
 
Skymningen sänker sig över bukten......
 
.....och vildkatterna har möte på strandpromenaden.
 
Dagens något sena lunch.....
 
En sista vandring förbi affärerna, den här gången.
 
Här handlade vi klart i fredags.......
 
....mot bilen och hem till kaffe på balkongen istället.
 
Vackra blommor i den branta sluttningen......
 
....och långt därnere ännu en strandpromenad och vita gäss.
 

Utsikt från sängen.......

......startar jag dagen med. Ett spegelblankt hav återigen och lite surf på datorn innan uppgång.
Nåja, har varit uppe och ätit frukost, men kände för att återgå till liggande läge en stund till för klockan är bara halv tio. 
Men nu dags att ta tag i och kolla hur mycket det redan inköpta väger och om det rent fysiskt får plats i väskorna, inför hemfärden. Vad göra annars? Kompisen kan ha lite plats över om jag har tur, annars får väl den medhavda kudden stanna i Spanien forever.......
Samtidigt i någon annan lägenhet i huset, bankas och sågas det flitigt, undrar vad de skapar....
Väskan är packad, redan till hälften nu, men det kan gå....
Sen fixade jag kaffe, med oliver som tilltugg och gick upp på terrassen. Blev sittande hos kompisen som redan varit där en bra stund, fick fram stickningen och så gick en timma drygt i solen. Men det fläktade skönt, så det var precis lagom varmt.
Därefter åkte vi till Domti och köpte solcreme, samt åt tapas på en restaurang i närheten. Bodarna nere i stan med sitt "krims-krams" var nästa anhalt och en kaffe på strandpromenaden. Annars inga nya inköp.
Nu hemma igen och har suttit under markisen en stund med en bok.
Kompisen tog en siesta med musik i lurar, medan jag ljuger. Nånstans drar vi nog ut och äter framåt kvällningen, som börjar leta sig på. Ännu en dag att lägga till handlingarna.
Nu bara en och en halv dag kvar........imorron tar vi återbesök på La Mata marknaden, innan seriös packning startas. På torsdag ska vi bara va' på förmiddagen, innan vi lämnar för flyget.
 
Hemlagad middag på balkongen igår kväll.......
 
......sen kunde kompisen inte se den trasiga gardinfållen längre, utan skred till verket med mitt rese-sy-kit.
 
Utsikt från min säng......
 
.......och idag fanns en ensam kanot-paddlare att se på havet.
 
Dagens lunch: Patatas bravas, tortilla & albondigas, till "vatten och bröd".

Utflykt till Cartagena........

......startade runt halv tio, i vackert väder och med ett spegelblankt hav.
Jodå, vi hittade till den gamla hamnstaden Cartagena och tog en liten biltur runt i kvarteren. Såg  bl.a.den långa gula väggen, innan vi parkerade i ett underjordiskt garage nere vid hamnen. (Där har jag och maken också varit.)
Sen blev det kaffe på ett litet "hak" med hamn- och bergs-utsikt, Cayote Ugly hette det. Vi beställde "tostada con queso caliente y tostada con tomato" till det obligatoriska kaffet, som vi intar med jämna (och ojämna) mellanrum dagarna igenom. 
Det smakade som vanligt bra med rostad baguette-halva (den ena med varm ost och den andra med tomatblandning på). Utsikten var inte heller fel för ögat, både båtar och natur......
Åter till underjorden för att förenas med vår bil. Inga problem att betala avgiften, men var i skråen var utfarten?
Fullt varv runt den nio avdelningar stora mörka parkeringen, innan vi hittade hålet upp och ut i ljuset igen.
På hemvägen passerade vi ytterligare en liten stad, La Union, som verkade vara "befriad" från de stora horderna med turister. (Förutom oss då förstås.)
Sen var vi snart i Lo Pagan med sin sandstrand och café, som vi flera gånger, vid tidigare resor besökt. Där lapade vi lite sol och naturligtvis .....kaffe, denna gång med "sötsaker".
Väl hemma igen är det fortfarande vindstilla och fåglarna kvittrar så vackert utanför.
Markisen får återigen göra tjänst mot för mycket sol, men även takterrassen nyttjas av den något mer sol-intresserade kompisen. Själv sitter jag bra i soffan med datorn och ljuger, hela dörren öppen, skugga och full havsutsikt.
Dags att säga till Inga, så hon startar middagen............ 
 
Högt uppe på berget...finns ingen polis, men i sta'n såg vi faktiskt en tredje variant: Policia National.
 
Därborta skymtar hamninloppet......
 
Mycket palmer, fanns det vid hamnpromenaden.
 
Stor catamaran på väg ut ur hamnen.......sett från vårt fikabord.
 
Stranden i Lo Pagan, där det faktiskt badade några.
 
Moln, berg, hav och sand........
 
Churros, croissant och cappucino-time.
 
 

Citruslunden nästa.....

......var det i morse. Klockan nio var vi på plats, gott om parkeringsplatser och ingen p-vakt med visselpipa i munnen syntes ännu till. Många utav marknadsstånden höll på att plocka upp, så vi var nog rätt tidiga och inget folk att trängas med. Lagom varmt var det också.
Idag var det mestadels kompisen som handlade: kjolar och shorts. Själv kom jag till skott mot slutet och köpte nån påse med innehåll jag också.
Efter tre timmar och en fika kändes det som att vi var rätt klara. Många bilar mötte vi påväg dit, då vi åkte därifrån.
Stannade till på Carrefour och köpte lite förnödenheter, framförallt vin och mjölk saknade vi.
Hem till balkong och terrass för lunch och relax. Rätt vindstilla idag, nästan för varmt i solen. Men vi har skugga inne....... 
Sen satte det igång att blåsa igen. Vi hittade markisen som kunde ge lite skugga även ute, om än inte skydda för blåst. Dock är det allt annat än kallt, så det går ingen nöd på oss.
En rejäl siesta la jag mig till med och sov säkert i ca två timmar, med öppet fönster och havsutsikt. Men nu är vi redo för mer mat. Tror det blir kinesiskt idag.......
Jodå det blev det. Chino Mandarin inne i Torrevieja, mycket och gott samt väldigt billigt. Vårrullar som förrätt, stekt ris och två sorters kyckling med sangria och en flaska vatten för 120 kronor till två personer. Då kan man inte klaga att det är dyrt.
Nu kaffe här hemma, innan sänggående. Men jag är ju inte trött.......konstigt.
Imorron har vi ambitionen att åka ner till den gamla staden Cartagena, knappa fem mil är det dit.
 
Så börjar en ny dag.....
 
........även på andra sidan bukten, hos "husen i havet".
 
Anländer till marknaden, kycklingarna på g .........
 
....och närmaste grannen, en kronärtskocksodling.
 
Nej den passade inte så bra.......inget köp.
 
Havs-lekar........
 
....och en ensam brädpaddlare......
 
.......som "lunchunderhållning" idag.
 
Grannhuset har ett citronträd.
 
Kinarestaurangen hade en fin blomma med fågel på fatet.......
 
....och god, billig mat såklart.
 
 
 

Jodå, vi stack ut näsan......

.....en gång till denna dag. Först rekognoserade vi, var det går att ställa bilen nästa onsdag kväll, sen fortsatte vi till Habaneras köpcentra för att handla min parfym som behövde fyllas på därhemma. Den var förhållandevis väldigt billig och då fanns ju ökat utrymme, till en titt i de andra affärena fördelade på tre våningar.
Blev ytterligare en kasse, men nu finns presenter till de flesta födelsedagarna framöver....och lite till.
Slank in på Mercadona på hemväg och köpte varsin färdigrätt med spagetti och köttfärssås till kvällsmat och efter kaffe är det nu dags för sängen ett antal timmar framöver.
Imorgon bär det iväg på visit och då ska vi bara komplettera med en liten blomma, innan vi letar oss fram till en ny obekant adress. På det kan det bli middag hos "Lille Svenskens" restaurant, för han serverar kalvstek med gräddsås, står det på lördagsmenyn.
Inte lika blåsigt idag, havet ligger stilla och mörkblått utanför fönstret. Frukosten avklarad, så också dusch och klädval. Nu drar vi snart på visit......
Bestämde oss för en rosenbuske, men det var så bra pris att det blev två. Sen skulle vi ta vägen om Saltsjön och "sno" lite salt att ta med hem, men det var högt vattenstånd så det blev ingen stöld.
Då vi hittat adressen efter ett "ärevarv" i kvarteret, fick vi både glass och hembakta bullar i solen. Där satt vi sen dryga två timmar och pratade.
Till slut kom vi iväg och då blev det kalvstek till middag, enligt plan. Maten var mycket god, men "underhållningen" av ett gäng svenskar i högre ålder än oss, var väl inte så intressant: När ska du åka hem, jag åker imorron jag.....
Hund under bordet, som gick på diet och kanske just därför tog sig friheten att kolla om vi hade nå't att bjuda på.
Alltmedan matte "drack ett glas vin med Bosse" och kedjerökte till det.
Efter efterrätten drog vi ner till havet vid La Mata och tog en kopp kaffe, istället för att höra mer om hemresor och bantande hundar.
Nu är vi "hemma" igen och får sitta i vardagsrummet och titta på blåsten som åter har tilltagit i styrka.....
Blir det nå't mer än chill nu, ja det visar sig....
.....och Liverpool vann derbyt mot Everton, bara en sån sak.
 
Saltsjöns rosa vatten.....men inget salt fanns det den här gången.
 
Mycket apelsiner finns det överallt i odlingarna......
 
.....och fler lär det bli när blommorna har doftat klart.
 
Lördagsmiddag.......
 
....med efterrätt: Specialäppelkaka med glass.
 
Sen förflyttade vi oss till La Mata-stranden för kaffe på maten.
 
 
 

RSS 2.0