Julpynt, Hjo och pizza

Idag var det dags att plocka fram gran, ställa iordning ett julförsäljningsbord och pynta färdigt, lite runtom i affären.
Sen skulle ett födelsedagsbarn (barn och barn förresten men...) firas med kaffe och kladdkaka innan vi praktikanter fick sluta för dagen. Handla med sig det nödvändiga i matväg, snabbt hem och slänga i sig lunch, om man kan kalla det lunch vid tvåtiden. Maken och jag stoppade dock lite i magen och åkte sedan till mor i Hjo på en visit, där vi blev bjudna av personalen, på tre-kaffe.
På hemvägen stannade vi på en av Tibros många pizzerior och åt middag, pizza såklart. Jag är mätt än, trots att jag fick med mig delar av pizzan i "doggybag".
Har nu suttit vid TV:n och stickat en bra stund, slumrat lite mellan varven och faktiskt mitt uppe i varven också.
Middag till imorron och övermorgon har Inga fixat, som nu står och svalnar på diskbänken.
Vad det blir? köttfärsbiffar ena da'n och köttfärssås nästa. Inte så värst fantasifullt kanske, men det blir iallafall mat i magen.
Vi får se om jag hinner bli klar med den igår påbörjade tröjan, till söndagens julmarknad, annars har jag väl strängt taget tillräckligt många ändå att släpa dit. Vilket maken också tycker, han säger att jag måste sälja en tröja innan jag börjar på en ny hädanefter. Känner sig väl lite inträngd i "sitt hörn" av det kombinerade data/sy-rummet.
......och något litet ligger det väl i det, för där finns två fulla stänger med hängande tröjor, när dom inte som nu är nerpackade för utflykt.....
 
Såhär blev resultatet: Granen står så grön och grann i stugan, tralala,tralalalala....
 
I väntan på pizzan och underhållning under måltiden: Tottenham-Liverpool, gick liite trögt för Gerrard o. grabbarna bara. Om man nu håller på dom vill säga, och det gör jag.

Onsdagsärenden

Ingen praktik idag, sovmorgon följdaktligen och vakna med huvudvärk som extra bonus. Inte lika illa som förra onsdagen (hoppas verkligen att det inte blir en trend) men tillräckligt för att tänka om, angående dagens planerade aktiviteter.
Gjorde färdigt alla julklappar att skicka utomlands och maken kom till slut ut på sin promenad som han flyttat fram i två dagar, på grund av nederbörden.
Middag vankades även idag och då blev det "lökadopp med fläsk". Sen var jag redo att åka till Tibro för att hämta ett paket som kommit till ICA och dessutom posta breven till USA. Europa-breven får vänta till nästa vecka.
Hade fått ett mail angående min annons som jag i förrgår lagt upp på annonsera.se (gratis två-månadersannonser), gällande intresse för vad jag hade att välja på i barntröjor.
Har ikväll påbörjat en ny barntröja inspirerad av önskemålet i mailet, men har även "fotat" alster från lagret och skickat "till påseende". Vi får se om det blir någon nätaffär.
Nu blir det TV igen, Benidorm, för Bönderna har jag redan avverkat......
 
Granen står så grön och grann i grannens trädgård. Tät och fin, man kanske skulle.....
 
"Julflygplan" på himlen, flera stycken idag på låg höjd.
 
"Lökadopp & fläsk"
 
Avgående brev.....
 
 
 

Heldagsregn och skogsfärd

Hur många dagar kan det regna i sträck? Ja än vet vi inte svaret på denna fråga, men två dygn har det nu hållit på att "pissa". Om man ska se något positivt på det hela, (åtminstone som jag tycker) det kunde ha varit snö!
Skönt att det inte är det, för då hade vi snart varit tillbaka till vintern för tre år sedan och den var inte rolig. Visst är snöskottning bra motion, men när det till slut inte finns någonstans att slänga nederbörden, då blir det dubbel börda.
Imorron är en annan dag och kanske har våtvarorna bestämt sig för att dra nån annanstans.
Tidig morron i affären och mera genomgång av hyllinnehåll, samt upplock av nyanlända varor, sen fanns inte mer att göra och vi blev arbetsbefriade, därifrån.
Hemma väntade sortering av alla marknadstillbehör och packning av tröjor, bakdukar, böcker och äggtemperamålade saker som ska med till Julstämningsmarknaden på torget i Tibro på söndag. 2 december 14-18 finns vi där till påseende.
Framåt kvällningen var det så dags att ta sig till Skövde och göra några snabba inköp, för att sen möta två kompisar för färd till en tredje, som bosatt sig mitt ute i obygden i Skara-trakten.
Lite känsla av TV-programmet "Där ingen kunde tro att någon skulle bo". Lite överdrift kanske, men denna årstid känns det som att åka ko-stig mitt ute i storskogen.
Vi blev väl mottagna och blev ordentligt hälsade på, även av den fyrfota familjemedlemmen, som sedan gjorde oss sällskap vid brasan.
Hem i hällande regn återigen och sent blev det, ordentligt sent t.o.m. för ljuga lite måste jag ju också göra innan jag kan somna......
 
Här är han, Mr. Rotweiler "our new best friend"
 
Evening meal is served!
 
Modeparkeringen vid Mörkekorset i "juleskrud".
 
 
 
 
 
 

Om att vinna ettusen kronor men bli fråntagen fyratusen samma dag!

Dagen började bra med en blänkare på Facebook från Postkodlotteriet att Fagersannaborna dragits som dagens lotteri-vinnare. Detta innebar när jag kollade mina lotter, ettusen mer i plånboken på morgonen.
Efter en snabb tur till Tibro, för en del ärenden, bland annat blev det inköp av en termokjol. Visste inte att det fanns sådana en gång, men nu är jag alltså stolt ägare av en.
Därefter dags att åka till praktikplatsen för lite arbete och idag var det just med betoning på lite arbete, så jag fick sluta någon timma tidigare.
På väg hem tömde jag postlådan på mestadels reklam, men också ett brev ifrån Försäkringskassan. Vilket meddelade mig att de tagit beslut om att jag inte skulle få ersättning för åtta av mina uttagna lovdagar, eftersom jag enligt dom tagit ut för många under en tolvmånaders-period. Detta innebär i rena pengar efter skatt, en julklapp på  minus 3920:-. Ska ärligen säga att jag fattade ingenting. Just hur man räknar perioden har varit uppe till förfrågan, inte en gång, utan två gånger förut och jag har ringt både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i ärendet i somras, för att vara säker på hur det fungerade och fick då samstämmiga svar från båda håll, version nummer två var enligt dom korrekt.
Men inte då, i dagens brev lancerades ytterligare en beräkningsvariant, alltså nummer tre i ordningen. Som följdaktligen innebar att jag överskridit max-antalet tjugodagar/år, med åtta dagar.
Ringa och prata med dom, var lönlöst, bara att skicka in ett överklagande, "så får vi se hur det blir bedömt".
Jag som enskild person, kan ju inte bevisa vad de har gett mig för informationer, snacka om beroendeställning och ekonomisk utsatthet.
"Vem i hela världen kan man lita på............"

Sensmoralen i denna historia är att: "Passa dig för att bli glad, det leder bara till skit direkt!"
Skrivet med ett inte alltför positivt sinnelag, efter att ha författat "Begäran om ändring av beslutet" till myndigheten.
....och nu är det bara att vänta.
 
Bilden får illustrera: "Solnedgång över ekonomin"
 
 
 

VILL INTE!

Blev idag väckta av sonen som kom in och ville låna verktyg klockan åtta på morronen. Han hade blivit akut inringd till sitt gamla jobb, tidnings-utkörning och ställde naturligtvis upp i kris. På väg hem efter rundan tittade han alltså in till oss och då fick jag även veta att han redan bestämt med far om att titta in senare på dagen egentligen.
Bättre sent än aldrig kan man säga. Det gör ju inget om det finns mat hemma att bjuda på och då behöver man ju en liten förvarning kanske, för att fixa inköp.
Nåväl, jag lyckades somna om ett par timmar, men tog sedan tag i kökets byrå, för att bringa ordning i lådornas innehåll. Det behövdes och nu är det bara att hoppas att man kommer ihåg vart vissa saker blivit omdirigerade.
Har de små bruna påsarna i gott minne från förra veckan. Jo dom är återfunna, men det är inte alltid man kommer ihåg alla "organisatoriska snilleblixtar", närminnet behöver bevisligen tränas en del.
Köttfärsen som plockades ut i arla morgonstund för att bli både middag och jul-köttbullar kom jag iallafall ihåg att ta hand om när den tinat, så nu ligger julaftonens tilltugg pånytt i frysen, i väntan på helgen.
Det blev köttfärssås och spagetti till söndagmiddag och på det handräckning med diverse TV-installationer.
Sen skulle sonen ta sig an mor och den nya smartphonen (second hand från dottern), men moderns tålamod sträckte sig inte till att kunna ta in allt nytt på en gång. Så jag fann för säkrast att återgå till "telefongamlingen" ett tag till, medan jag försöker bekanta mig med det nya teknikundret. (Som enligt sonen ändå var väldigt basic.)
Satt nu ikväll och lyckades på något sätt ta mig in på Facebook, på min egen sida. Fråga mig inte hur, för det lilla livet lät meddela att lösenordet inte var rätt, men trots det, huxflux, kunde jag läsa meddelande och de senaste händelserna på startsidan....
Som rubliken skvallrar om, så gör jag inte direkt vågen åt den nya "phonen", men måste ju.....Suck!
Vad var det jag skrev häromdagen: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till morgondagen", precis så får det bli!
 
Köttfärssåsen kryddad med en aning kanel på sonens förslag, helt ok.
 
Före resan till värmen.....
 
och efteråt, med en klädsam solbränna.
 
Till sist, mitt nya "hatobjekt".

Sponsor

Allra först ska jag bara tjata igen om hur skönt det känns, att ha besökt gymet och det ljuvliga ögonblicket då man  åker därifrån. Det är inte mycket som slår den känslan för tillfället.
Innan jag landade där hann jag dock med en rundtur på second hand och med mig idag hade jag en gigantisk kasse full med prylar, plus en låda julsaker, att lämna in. Får också skryta lite över att jag bara spenderade trettio kronor, fördelat på en duk, en ljuslykta och ett keramikhjärta.
Träffade en gammal arbetskamrat från post-tiden i affären och vi blev stående och pratade en lång stund. Fick  se bilder i hennes telefon från den senaste resan till Tanzania. Vilket hon med bestämdhet rekommenderade som resmål. Hon kan sin sak, då hon och familjen bodde därnere under två års tid, jobbande i ett av pingstkyrkans biståndsprojekt.
På hemväg kom jag på att det behövde kompletteras lite i matväg och slank in hos Tempo i Fagersanna, för att bunkra upp det som fattades. Fick även med mig bröd som passerat bäst-före-datum, till "mina" änder som nu verkar ha bestämt sig för dagliga besök.
Har därför riggat morrondagens måltid på altanen, med en hink över tills de anländer, så inte det mindre önskvärda "patrasket" snor läckerheterna.
.....och inte gav lotto storkovan idag heller, inte ens ett korvöre blev det!
Testade då att slänga in en jobbansökan igen, vilken i räkningen kan väl kvitta, för det brukar funka precis som lottot. Men risken finns ju om man lämnat in......
 
Dukat och klart, nu fattas bara matgästerna, ett särskilt tack, å deras vägnar, till sponsoren.
 
Makarna Bergs lördagsmiddag: Karré skivor med champinjoner, lök, klyftpotatis och bearnaisesås

Solen sken över torghandeln

Jodå kom allt iväg till fredagens torghandel och idag var det ovanligt många "knallar" tyckte jag. Det  fanns till och med två stycken som sålde garn och handarbetesmaterial, lyxigt värre. Nu handlade jag inte några mängder, men det är ändå trivsamt att gå runt och kolla in utbudet, allrahelst när vädret är på sitt bästa humör.
Träffade också ett par bekanta att byta några ord med, men tiden går så fort när man har roligt, så det blev nästan hals över huvud, att ge sig iväg mot dagens arbete. Fick köpt ett nystan neongrönt garn och tre hyacinter iallafall.
Eftermiddagen tillbringades sedan mestadels bakom kassa-apparaten, snackandes med diverse kända och okända ansikten. Hann även en bit på min stickning, för som jag skrev igår, är kunderna alltför  "few and far between".
Nu väntar strax årets premiär av "På spåret" och det vill inte jag missa, men gissa vad maken tittar på......
Får väl försöka hålla korpgluggarna öppna, trots att jag blir förpassad till sovrums-TV:n.
Imorron väntar sen gymet, fy skäms en hel vecka sen jag var där. Men är man ett troget fan av devisen: "Du ska inte göra idag vad du kan skjuta upp till morgondagen" , så får man också ta konsekvenserna.......
 
Våra vänner var även idag på besök......
 
...så jag bjöd in dom på brödfrukost. Fru And lät sig väl smaka direkt, medan herr And var mera restriktiv.
Utav den anledningen fick han inte tag i så många bitar, då frugan var alltför snabb!

"Gamla bekanta" på besök

Idag vaknade jag till en mer normal dag, det vill säga utan huvudvärk och annat trams. Dock sov jag en ordentlig bit in på förmiddagen, men maken sov iallafall bra mycket längre ändå. Hur länge han snarkade ska jag inte tala om, men bra länge var det.
Hann en del hushålls-göromål innan det var dags att åka till arbetet och hade idag med mig det senaste tröjalstret dit, för att sy ihop det sista under lugna stunder, man kan ju inte dricka hur mycket kaffe som helst, för att få tiden att gå mellan kunderna. För det är tyvärr så att det är i glesaste laget, för att i längden hålla igång affären.
Bara att konstatera fakta, sen är det upp till oss som bor i Fagersanna att ta tag i det, om vi vill ha kvar vår butik.
Medan jag var frånvarande hemifrån, höll maken koll på gästerna vid plommonträdet. Idag hade vi fint besök av herr och fru And med kompis, vilket var första gången sen i augusti.
Bland de sista kunderna för idag hade vi en som skulle förlänga lotto och som man alltid gör, kolla om det var någon vinst. Nu var det inga gigantiska summor som maskinen plingade fram, men såpass mycket att kunden ifråga fick hålla sig i kassadisken, av den positiva chocken att få lite oväntade pengar med hem.
Ganska kul ändå och precis som det är sagt: "Plötsligt händer det"! om än på lotto den här gången.
 
Herr och fru And med kompis tar upp "striden" med kajorna.
 
....och här är den senaste tröjan, lagom till ca 7-8 år tror jag.
 
Till sist en bild på Bröderna Bus på utflykt med morfar för nån vecka sen.

Plötsligt händer det....

Tro nu inte att mina nya Lotto-rader, joker eller den igår inköpta Trisslotten gav någon vinst. Nej istället blev det en natt "full av överraskningar" i form av väldigt många toalettbesök och när morgonen randades hade den med sig en "trivsam migrän". Den har jag fått njuta av hela da'n, då inte tabletter bet. Fick ringa återbud till praktikarbetet och göra ett försök att sova bort eländet. Vilket inte heller lyckades, men vid halv ett blev det ändå lite frukost.
Sakta men ändå åt rätt håll (peppar, peppar) börjar det avta nu i kvällningen.
Som grädde på moset valde TV:n att helt lägga ner verksamheten under eftermiddagen. Den har varit en aning svårflirtad med att starta de senaste veckorna, men idag sa han tack och hej, för sig.
Pensionären i hemmet tog raskt tag i problemet och började leta ersättningsapparater att inhandla, på nätet och i gruppreklamen, då han vid telefonsamtal till reparatör fått klart att det var föga idé att försöka åtgärda felet och det skulle ta minst en vecka.
Efter samråd, bokade han en ny hos SIBA, satte sig i bilen omgående och har nu, hemkommen, packat upp och introducerar som bäst, vår nya medlem av hushållet. Premiärvisning, gissa! just det ishockey-allsvenskan.
(En liten reflektion: Vissa problem blir snabbt omhändertagna minsann)
På uppdrag inhandlade han även en städmopp av den platta varianten, man får ju lov att hänga med även på det området eller hur?
Ska man ha platt-TV får man väl också använda "platt-mopp" till golven.
Nu ska jag värma lite mer fiskbullar med potatismos, att avnjuta till "bönderna på TV4", vid lillaTV:n i sovrummet.....
 
Gamla kex fungerar också bra som fågelmat.
 
Nya TV:n kommer på plats......
 
och "platt-moppen" är också välkomnad, helt kort.
 
 

Varför blir det "kaos" i skafferiet?

Bestämde mig på morgonen för att ta itu med innehållet i skafferiet. Av nå'n konstig anledning samlar det sig en massa grejer, som man nästan eller aldrig använder. Det blir "hyllvärmare", som till slut efter passerat utgångsdatum, behöver hjälp att ta sig därifrån. Idag blev en sån dag, många var kartongerna och konservburkarna, som fick se sig förpassade till en mega-kasse. Vilken alldeles nyss fick åka med tunnan upp till vägkanten, så dom inte missar den vidare transporten till "slutförvaring".
Nu behöver inte jag bekymra mig mer i ämnet.
Medan man håller på, ser man dock nya saker som måste åtgärdas, men bara att ta det systematiskt.
Imorron blir det nog julsakerna som ska känna fruktan. Men dom kommer att få flytta till second hand-butiken för de kanske kan hitta andra hem att dekorera, då det inte existerar bäst före-datum på prydnadssaker.
Under eftermiddagen har jag dock gjort ett avbrott för lite snabbköpskassörske-göromål.
Men avslutade "uppdraget" vid hemkomsten nu ikväll.
Maken har bänkat sig framför TV:n och Västerås-match i hockey. Till en början var han väldigt nöjd över utvecklingen på rinken, men nu har det tydligen gått "grus i maskineriet" under andra perioden, vi får se om han behöver tröst när slutsignalen har gått. Men då har nog jag redan slocknat vid säng-TV:n....
 
....och snart är det dags att baka "mormors julkex"
 
 

Nu har jag bestämt mig...

 
...för vilka nummer jag framöver ska satsa på, till Lottot. Efter trettio år med stående lotto, är det dags att förnya sig en aning. Som tur är kan jag inte raderna utantill, har bara ett hum om vilka nummer som är med, men inte hur de är fördelade över mina tre rutor.
Har heller aldrig spelat Joker, men det ska det också bli framöver. Dock krävs ju en gyllene medelväg när det handlar om spel och dobbel, så det blir bara två rader fortsättningsvis, men tillägg av joker.
Kommer förmodligen inte att göra någon skillnad på vinstkontot, men försöka duger alltid.
Började dagen med en resa till Hjo, där jag först hade ärende in i en affär och där sprang jag på syster. Hon sa iallafall "hej" innan hon snabbt drog vidare mot dagens mål, inköp av klistermärken. Har hon bestämt sig för något vad det gäller att handla, får det inte komma några störande moment ivägen.
Råkade vara jag idag, men hade själv inte tid med nån lång pratstund så lika bra kanske. Satt en stund hos mor och lyssnade på hur tråkigt hon ansåg sig ha, varenda dag. Men man kanske får bjuda till lite själv för att roa sig. Nöjena kommer inte flygande i flock precis och man har faktiskt heller inte roligare än man gör sig....
Eftermiddagen ägnades sedan åt affärsarbete, närmare bestämt som snabbköpskassörska.
Nu blir det dumburken en stund. Kanske skulle "betta" på hur lång tid jag klarar utan att somna. Klarvaken hela kvällen, skulle definitivt ge hög utdelning, känner jag....
 
Nej tack, orkar inget mer idag.......

Bara vara hemma.....

Blir kanske lite tjatigt, men sovmorron ääär ju så skönt, allra helst när man inte kommer isäng förrän långt efter midnatt. Blev sittande vid TV:n och såg reprisen av Skavlan och sen tar det alltid lite tid efteråt att hitta sängen.
Men idag körde vi ett knep för att komma ifatt, vi lade ihop frukosten med elvakaffet och det gick alldeles utmärkt.
Sen skulle jag försöka få lite ordning på julklappskaoset, för det börjar ju dra ihop sig så smått.
Jag tillhör som bekant inte den kategorin som sparar detta till sista veckan före julafton, utan försöker att undan för undan bringa ordning i allt som "lagrats" under året. 
Vet inte om jag var mer än vanligt seg idag, för det blev ingen större organisation genomförd. Sen har Inga, (när hon var i städtagen) gömt en del attiraljer som jag ansåg mig behöva. Detta gjorde att jag tappade fokus vid ett evigt letande, utan att finna de bruna påsarna.
Vad jag skulle ha dom till i sammanhanget kan väl kvitta, men vid letandet hittade jag mycket annat som också behövde en omorganisation och då tappade jag den spirande arbetslusten.
Får köra den berömda struts-strategin en dag eller två, så kanske organisationsförmågan sakta återvänder.
Men pepparrotskött var gott till middag........
Nu får det bli en kopp kaffe till tror jag, maken sitter klistrad vid allsvenskan i hockey och jag behöver nog kaffet för att orka höra Harald Lückner referera på västgötska (i andra ändan av huset, men ändå högt och tydligt, hmmm....)
Maken testar sin nya t-shirt (på hemmaplan)
 

"Försenat" födelsedagskalas och skilda åsikter

Varför drar alltid klockan iväg så fort på mornarna/förmiddagen? Vips så var klockan halv elva och inget vettigt hade hänt än i huset. Dags att sätta fart alltså, tyckte iallafall jag. Maken var mera tveksam om det behövdes, eftersom han gärna hade hoppat besöket på Candela second hand. För hans del hade tidsbrist i detta sammanhang varit ytterst välkommet.
Men se det ingick inte i fru Bergs planer alls. "Allt eller inget" var mera mottot för dagen. Vi kom därför iväg på dagens ärenden och uppdrag, en bit före halv tolv. Det blev en del inköp av andrahandsvaror idag också, under ständig kommentar från maken över hur onödiga alla prylarna var. Må så vara, men det finns mycket onyttigt här i världen, av många olika slag och lika många åsikter om vad, som ska betraktas som sådant.
den diskussionen är i sig ganska överflödig att ha, bara att gilla läget och ha tålamod, för nästa gång kanske det är "ombytta roller".
Efter shoppingen var det dags att åka till Hörnebo och få lite födelsedagsfika från gårdagen. Yngste sonen fyllde då nämligen nitton. Kaffe och lite "tjöt" vid köksbordet följdes sen av ett (not so) efterlängtat besök på gymet och maken fick under tiden det tog, en promenad.
Hemma blev det köttbullar gjorda till frysen och biffar till middagen, samt pepparrotskött tillagat för min räkning som söndagsmiddag, (variant till maken köttgryta med kantareller). Hur man nu inte kan gilla pepparotskött??
Men vem bryr sig..... jag kan äta det i två dagar, inga problem.
 
Dagens middag med alla tillbehör på plats.
 
Kvällsmål med vitt vin, kyckling och egenhändigt "ihoparörd" potatissallad. (gick ner det också)
 
 

After A W

Igår tyckte maken att vi skulle gå på after work hos Millners i Tibro, på fredagskvällen. För hans del är det ju "after work" ständigt numera och för min del blev det också after work, så som det  egentligen är tänkt. Det vill säga att man går direkt efter avslutad arbetsdag för att "varva ner" inför helgen, eller tagga upp. "Fritt valg" som dansken säger i rea-reklam.
Hann precis hem för att byta lite kläder innan det bar iväg för att äta grillbuffé och lyssna på nya förmågor i musikbranschen. Vi har inte varit där, åtminstone inte sen det blev ombyggt från bilförsäljningshall. Annars köpte vi en Opel där år 1990, vilken visade sig med åren vara en klen investering, då det mesta i felväg "angrep" vår vita Opel. Den blev dock aldrig "förlagd" så man behövde leta efter den, som i "Macken". Med facit i hand kanske det hade varit en välsignelse, att vi "fått" ett nytt exemplar menar jag. Vi lade många kronor på den i reparationer iallafall, innan den till slut 1998 blev utbytt mot en Mitsubishi som var snäll så länge vi hade den. Sonen som senare övertog, kan vara av en annan åsikt. Nåväl även denna bil är numera hädangången, men märket Mitsubishi har vi fortfarande förtroende för, hoppas det får så förbli.
Grillbuffén var god och billig, ölen och julmusten även dessa till belåtenhet och trevligt sällskap fick vi också, i form av f.d. kollega (också pensionär) med fru. Musiken var även den helt ok.
Blev dock ingen sen afton, utan vi var hemma redan vid tiotiden. Men det kan vi tänka oss att göra om.....
Irländsk pubafton nästa fredag, vem vet......
 
Millners grillbuffé för en hundring per person, billigt och gott.
 
Ja då hugger vi väl in......
 
Två f.d. lantbrevbärar-kollegor, numera pensionärs-"kollegor"......
 
....och här är "tanterna".
 
Underhållningen går mot sitt slut, båda banden spelar final-låtarna tillsammans. 

Kak-klipp!

Tempo Fagersanna har idag fått leverans av ovanstående, plus toapapper, katt- och hundmat samt en hel del annat.
I bladet denna veckan fanns "en hel drös" med kuponger och många kunder har nappat på det bak-tema som rabatterna utgjorde. För snabbköps-kassörskan innebär det följande, att inte köra streck-koderna på varorna utan "bläddra i kortleken" och mata in ett fyrsiffrigt nummer istället.
Inte helt lätt att hålla grejerna från streckkodsläsaren så ibland piper det till, men som tur är, är det inget svårt att korrigera, men snabbköp kan väl diskuteras under dessa förutsättningar.
Ett tips till kak-sugna Fagersannabor: "nyanlänt" tillfälligt parti Gille chocolate-chip cockies storpack. En låda 17:- och två lådor bara 30:-. Passa på för dom var goda, vi har smakat (till elvakaffet).
Imorse var jag bagare också, både wienerbröd och ciabatta fick jag förtroendet att baka, inga klagomål så långt.
Nu har vi ätit en sen middag och maken blev precis hämtad till ett möte i Ulvåker, så nu ska jag.......
Ja vad skulle jag? Med facit i hand kan meddelas att det blev en sovstund framför TV:n, surprise, surprice!
 
Lite exempel ur arkivet på vad man kan baka.....bullar,
 
sockerkaka och.....
 
....brödkakor.
 

Sovmorgon och "gängbråk"

Ja idag fick jag sova så länge jag ville, skönt. Men då man inte har en omedelbar tidig tid att passa blir det ingen större fart på aktiviteterna, så det var att gå och skrota här hemma, tills klockan "skenat iväg" och var framme vid "dags att åka-tid". Hur fort gick inte det?
Kunde bland annat studera de olika fågelarterna vid plommonträdets utskänkning. En del kunde samsas, medan andra (typ kajor, skator och kråkor) var tvungna att mucka med varandra så snart de landat.
En kråka stod på marken och skrek åt en kaja som försökte sno jordnötsnätet igen. Nu lyckades inte stölden denna gång, eftersom den hade "säkerhetslina", i form av ett kraftigt snöre, förankrat i spiralen.
Det går åt en hel del fågelmat faktiskt, för det går ju inte att portförbjuda de stora fåglarna, som är både mindre roliga, dubbelt så hungriga och bråkiga.
Ibland är det rena gäng-fighter på gräsmattan, men då behöver man bara öppna altandörren snabbt, drar dom allihop. Ju större ju fegare, verkar det som.
Efter att ha arbetat eftermiddag är det nu dags att bänka sig framför TV:n och fotbollsmatch mellan Sverige och England.
Ja gott folk, roligare än så här är det inte just nu i Fagersanna hos Gerd (och Ingemar), inte ens Lotto-dragningen med joker gav någon höjning, vare sig på bankkontot eller nöjesfronten. Men nästa gång så......
 
"Lugnet före stormen...."
 
....men här råder samförstånd, medans....
 
......det i grannens björk, planeras för nästa kaj-anfall.
 
 

Hemvändare hämtad

Idag kom det mycket varor, två och en halv pall. Det fanns fullt upp att göra ända fram till middag, då jag slutade för dagen. Hann därför ringa min handledare på AF och diskutera framtiden. Praktikplatsen slutar ju den sista november och kan inte förlängas över julperioden, då det finns ett avtal med fackföreningen att inga praktikanter får jobba, utan då måste man anställa istället. Detta för att ingen ska bli utnyttjad som gratis arbetskraft under julen.
Tanken är i och för sig helt rätt och bara att rätta in sig i ledet.
För min del betyder det att "jag inte har nå't att göra" i december. Sen får vi se om det blir en fortsättning någon månad till, efter alla helger.
Med rotmos och grynkorv i magen var det tid för bilfärd, via besök på second hand, till Skövde. Där hade jag ärende till Ö&B, samt en snabbis på Rusta. Tänkte sedan kolla lite kläder på Elins Esplanad, men hittade inget intressant, utan det blev fika på stationen istället, i väntan på tåget från Stockholm med make ombord.
Det var nästan i tid, bara tio minuter sent så strax efter sju var vi hemma i Fagersanna.
Maken packade upp och jag körde igång chili con carne till morrondagen. Grytan står nu och puttrar hemtrevligt på spisen och imorron har jag sovmorgon. Vilket då innebär att jag slutar kväll, men vad gör det......
Omväxling förnöjer.
 
Trogen stamgäst, vi åt lunchen samtidigt idag.
 
F.d. "posthuset" med tillbyggnad inflyttat och klart verkade det som.....
 
"i väntans tider...."
 
Så rullade det då in på perrongen till slut.
 
Makens samlade fars dags-presenter, bara flytande varianter i år......

"Oväntat besök"

Mobil-alarmet varslade vid sju, om en ny arbetsvecka, så bara att gilla läget. När man väl tagit sig ur sängen och kommit en bit i morronrutinerna, går det dock faktiskt bra. Det är bara de där första stegen ur sängen, som är en aning motiga.
Idag har vi haft "halv städdag", med dammsugning av vissa hyllsektioner och även startat total genomgång av alla andra hyllplan också. Vi har kommit en liten bit på väg och så ska det fortsätta de närmaste dagarna/veckorna, tills hela affären fått en "duvning".
Denna vecka är det rotsaks-vecka och jag passade på att köpa kålrot, samt en god grynkorv. Det kommer att bli min middag imorron, men jag har allt smakat lite nu ikväll. Ser därför fram emot den måltiden under morrondagen.
Lika bra att passa på, för maken delar inte denna åsikt, det vet jag. Så imorron kväll är den rätten slut, lagom tills han kommer hem. Ska förresten agera taxi och hämta vid tåget i Skövde.
Har ikväll tittat på fotbollsgalan, medan morfar och storebror var på "Hovet" i Stockholm och hejade på bortalaget.
Får hoppas att dom "överlevde", då VIK hockey avgick med seger efter förlängning. Jag spelade in matchen förresten, så kan dom titta på den ihop, en gång till när stockholmarna kommer till "landet", men det lär väl inte bli förrän framåt jul antar jag.
På väg hem från jobbet "pep" det i fickan och ett sms meddelade att om jag var hemma och ville ha besök, kunde jag få det vid halv fem. Självklart ville jag ha det, även om det endast fanns hårt bröd att bjuda på.
.....och Gevalia förstås. Det blev några timmar bortpratade, tiden går fort när man har trevligt.
Nu börjar det dra ihop sig till "Natti, natti......."
 
Morgondagens "ensam"-kalas.......

 
 

Övning ger färdighet....

Eftersom jag tränade så idogt igår på att ha sovmorron, blev det betydligt enklare idag, att "sova bort några timmar av förmiddagen" . Att jag sen inte kom isäng förrän vid tvåsnåret hade nog också viss betydelse.
Det fanns lite torr tvätt att roa sig med efter grötfrukosten och så hade minst halva dan gått.
Då, helt plötsligt, vaknade samvetet till liv och meddelade att något vettigt får du allt ta dig för idag....
Snabbt in i duschen och på med micron för att värma resterna av fläskfilégrytan med ris från gårdagen och sen högsta fart mot Hjo. Vilket innebär 80 kilometer i timman för att inte hamna på kort.
Började med en stärkande runda på Hem & Hobby, där jag hittade ett tyg som ska bli vinterns draperi i hallen.
Bara Inga får igång symaskinen så ska väl det snart vara fixat.
Sen fick det bli en visit hos mor en liten stund och på hemvägen var jag sååå redig att jag stannade vid gymet.
När jag återvänt hem ringde telefonen, det var barnbarnet (storebror) som hade skrivit i morfars chat på Facebook och när det gått en hel timme, blev han otålig.
.....och undrade "Vad jag egentligen höll på med, eftersom det inte kom nå't svar",  lovade direkt att ta tag i detta efter snabbdusch.
Dumburken är påslagen och fotboll Chelsea-Liverpool, som slutade 1-1 är avverkad, får se vad det blir mer under kvällen.....
 
Har inte sett gula barrträd förut, men det finns tydligen. Här i Hjo stadspark.
 
Halv fem på hemväg från Hjo, en söndag mitt i november.
 

Tjuvar

Med lite ansträngning blev det ändå sovmorron idag. Jag vaknade flera gånger runt sex-sjusnåret, men gav inte upp utan kunde efter en stund somna om igen. Ganska lagom att kravla sig ur sängen strax efter nio, läsa tidningen på nätet och kolla om det hänt nå't (både där och på Facebook).
Där kunde man läsa från maken att han och barnbarnen planerade att åka på buss-och tågutflykt i stor-Stockholm, en sight-seeing med packad matsäck.
Han hade även skrivit att det återigen går att titta på premier league-matchen klockan 16.00 via satelliten, det hade han fått sms om till sin värstingtelefon. Svarade då att det kanske jag skulle titta på, om jag inte var ute på äventyr.
Har dock precis kommit hem efter en runda i kommunen och känner nog för lite middag nu.
Apropå mat, i förrgår hängde jag ut en hel påse jordnötter i nät, till dom "små pippina". Men vid dagens inspektion fann jag dom stulna, hela nätet är puts väck och spiralen är isärdragen. Tjuvaktiga skator eller "svarta kaj-gänget" det är frågan?
Om jag hänger ut den maträtten fler gånger, kommer nätet att "förankras" med snören i spiralen. Det är ett som är säkert, för giriga ska ha allt-individer, vare sig det är fåglar eller fä göre sig inte besvär hädanefter på trädrestaurangen. Här gäller: mat till var och en efter behov och inga hamstringsfasoner kommer att tolereras......
 
Bild från brottsplatsen
 
Höst i rabatten
 
Mitt nyinköpta tårtfat i glas....
 
men usch och fy, vilken gottegris. Inte före middag bara väl.....
 
 

Jag har väl också varit på lunchdate....

Sista morgonen för den här veckan, att göra sig iordning och vara på plats startklar för jobb klockan åtta. Så jag kan ge mig attan på att imorron vaknar jag iallafall tidigt, behöver inte gå upp, men kan inte somna om.
Nu ikväll (precis som vanligt vid sextiden) var det dock ingen som helst konst att slumra till trots att jag tittade på ett intressant program om och med, skådespelaren Colin Firth alias mr. Darcy ni vet.
Vaknade dock till efter ca tio minuter och här är jag nu berättande om min ganska händelselösa dag.
Efter att ha iordningställt ett "farsdag-bord", textat en skylt om specialerbjudande och varit behjälplig  med att  plocka upp varorna från fredagsleveransen, fick jag ledigt efter lunch.
Som man idag kan läsa på makens Facebook-sida, skulle han ut på "lunch-date"  i huvudstaden, så varför inte jag också då.
Passade på att ringa kompisen och föreslå gemensam lunch på något av Tibros matställen. Hon hade fått oväntat "norrlandsbesök", dottern stod plötsligt utanför dörren. Men mat skulle ju ändå ätas, så Anette, exmaken, dottern och jag gjorde gemensam sak. Vi gick till hotell Snickaren, som serverar dagens lunch, där rikt salladsbord ingår.
Vi pratade sen en bra stund hemma hos henne, innan "Ulla-bella" åkte till biblioteket för att hämta reserverade böcker till maken.
Tittade på hemvägen återigen in till närbutiken och en kasse mat fick följa med hem. Den gravade laxen är smakad på till kvällsmat och nu är jag mätt igen......
Tvätten har precis ledsnat på att åka karusell och ropar på hjälp, så det blir väl bäst att masa sig dit.
 
Visst är det ett fint mönster, men inte på vindrutan i bilen när man ska till jobbet.
 
En portion gravad lax med tillbehör beställd....och uppäten.
 
 
 

Ostfrallallallallaaa

Varför känns det så motigt att komma ur sängen på mornarna och varför är det så enkelt att vara uppe till över midnatt. Spelar ingen roll att man dyrt och heligt lovar sig själv varje morron klockan sju, att ikväll ska jag lägga mig myyycket tidigare.
Vanliga rutiner i affären och sen ytterligare en recensionslunch, dvs. gratis mat idag också. Hela tiden kommer det också in pensionärer och talar om hur bra de har det. Visst är väl detta trevligt, för dom och missförstå mig nu inte, utan det är dom väl unt, men liiiite avundsjuk blir man allt ändå.
Nåväl denna arbetsdag tog också slut och efter att ha handlat lite förnödenheter, styrde jag kosan hemöver.
Nu har jag kokat mig körsbärskräm på frysta bigarråer och avsmakat ostfrallorna, som jag fick till extra extrapris.
Kan villigt ekänna att det blir nog en till sån, innan kvällen är till ända.
Vi får se vad jag hittar på mer för dumheter, kanske smakar på den nya Pollysorten, "Polly charter".
Kanske? förresten, så blir det......
 
Körsbärskräm och Polly charter (ps. dom var goda!)
 
Då börjar vi på nästa då........
 
 

Smakfullt

Började som vanligt klockan åtta imorse, men fick lite ledigt för att köra make med resväska upp till bussen vid stora vägen. Har på Facebook nu ikväll sett att han har anlänt till huvudstaden och installerat sig hos dottern på Söder.
Han hade dessutom hunnit med en shoppingtur och fått tag i dyra joggingskor, billigt. Nu får vi se om han även hittar såna långbyxor han vill ha, det blir en utmaning under morrondagen kanske, innan han ska ta pendeln till "landsbygden" för en krogsväng med gamla (i dubbel bemärkelse, haha) klasskamrater från småskolan.
Som pensionär kan han åka nästan gratis, i hela stor-Stockholm, så bäst att passa på och få valuta för pengarna.
Bra att han shoppingtränar också, så kan han få följa med till det ultimata provet inom det området framöver: En totaldag på Gekås i Ullared. När han läser detta "hot" går det nog kalla kårar utmed ryggen vid tanken på att behöva göra en så'n resa och dämpar förmodligen "ivern" att träna betydligt. Bäst att inte visa framfötterna på det området för mycket, blir säkert den nya taktiken. En tur till Medborgarplatsens bibliotek istället, är en inte alltför kvalificerad gissning på alternativ sysselsättning.
Vi får hoppas att det han handlar dock, är smakfullt till utseendet....nu när inte frugan är med.
Apropå smakråd så blev jag idag bjuden på lunch, med förbehållet att jag skulle recensera den valda färdigrätten imorron. För eventuell framtida utvidgning av Tempo Fagersannas sortiment.
Slutade idag vid middagstid och då kom en kompis förbi på fika, innan jag till slut, tog mig i kragen och kom iväg till gymet och precis som vanligt är det sååååå skönt när det är gjort.
Till sist var det för väl att Obama vann presidentvalet i USA, inte bara för invånarna (varav våra avlägsna släktingar nu drar en suck av lättnad) utan för hela världsekonomin på sikt.
Nu blir det bönderna på TV, ishockeyn skiter jag allt i........
 
Avslutar med min kvällsfika: Digestivekex med camembert-ost och apelsinmarmelad.

Kors i taket....

Idag var det full rulle med göromål i affären, datumkontroller, iordningplockande och påfyllning av en massa nya varor som kom under senare delen av förmiddagen. En och annan kund var också inne för att handla. mer eller mindre mycket.
Strax före min lunchrast kom det en transport med en stor villavagn som skulle lastas om utanför affären, vilket var avtalat sen tidigare. "Huset" hade färdats hela vägen från västkusten och skulle nu placeras på Badvägen i Fagersanna. Den vägen vi åker när vi ska till "vår badplats". Det var en hel del folk som följde med för att fixa alltihop, följebil med varningsskylt och allt.
Hörde sen vid min återkomst, (mätt och belåten) att allt hade gått bra, ägaren verkade lättad nu när det var över.
De hade beställt kaffe och smörgåsar på Tempo, som intogs i det färdigställda fikarummet längst in i affären.
Hit kan förresten vem som helst komma och fika, kaffe med nybakat wienerbröd (t.ex.) kostar bara en tjuga.
Kompisen, just hemkommen från Spanien, tittade in en snabbis och pratade lite.
Väl hemma igen, med posten vittjad från lådan, blev det en spontanfärd till Tibro för att hämta paket mitt i makens packande inför Stockholmsresan. Jag passade på att hänga med och ta en titt-in på second hand, men hittade ingenting idag, vilket hör till ovanligheterna, måste sägas.
Maken fick dock vänta en liten stund innan jag var klar med genomgången av lokalen. Parkerade honom vid en stor låda CD:n och visst hittade han något att köpa. Slutligen fann då också jag två exemplar, lämpliga som presenter framöver.
 
Huset som tog en paus utanför affären.....
 
Det fanns mycket i paketet, men vad har hudvårdsprodukter med mobiltelefoner att göra, kan man undra!
 
...och här är CD-fynden för dagen, maken låter meddela att "skiten i förgrunden" vill han inte kännas vid.

Det händer inte så mycket.....

...här i Fagersanna, men det kan väl också vara ganska skönt ibland. Ingen fixar väl full action jämt, men lite mer skulle nog få plats på dagordningen iallafall. Efter ytterligare en dag med affärsrutiner, har jag nu rapporterat mina "jobbsökaraktiviteter" till handläggaren på Arbetsförmedlingen. Det ska ju göras varannan månad, men det känns väl ändå lite grann som "Vem bryr sig egentligen?" Bara nå't som ska göras för att kontrollera oss lata, oföretagsamma, som inte klarar av att skaffa sig ett nytt jobb.
Min förra handläggare skickade alltid ett svarsmail och tackade för rapporten, men det har aldrig den nuvarande bemödigat sig att göra. Som sagt det finns många sätt att hantera sina medmänniskor på och en av de så kallade härskarteknikerna, är att tiga ihjäl varandra. Det läste jag om i ledarskapsutbildningen på högskolans distanskurs och kunde då konstatera, att det hade jag kommit i kontakt med förut....
Annars har det varit en gråmulen, typiskt tråkig novemberdag vädermässigt. Men fåglarna är flitiga gäster i plommonträdet och stuvad blomkål med chorizo-korv var helt ok till lunch. Maken valde dock att steka potatis till sin korv. Förstår inte.....stuvad blomkål som är så gott!
Får väl fortsätta att engagera mig i "Vi som vill ha Albert & Herbert i repris" och "Du vet att du är från Tibro...." på Facebook, för stimulans.
.....och NATURLIGTVIS söka flera jobb!
 
Hackspetten på ett av dagens besök, ville ha talgboll till lunch idag också.
 
Stuvad blomkål som äääär så gott......
 
Denna bild har jag lagt upp på Facebooks "Du vet att du är från Tibro..." (morfar svarvar 1975)
 
 

Populär restaurang

Idag kunde vi konstatera att vår nyöppnade restaurang i plommonträdet, börjar locka till sig det finare folket i fågelvärlden. Iallafall hade vi en gäst som vi inte sett där förut, en stor hackspett. Om han tillhör aristokratin inom fågelvärlden kan väl kanske diskuteras, men betydligt mer ovanlig att se, än gråsparvar och talgoxar är han iallafall och tre gånger så stor....
Har ju förut inte haft nå'n åtgång på talgbollar, men det verkade vara favoritfödan för denna gäst. Han satt där fastnaglad och smorde kråset en lång stund, så vi kunde fotografera honom ordentligt.
Framvid lunchtid kom jag så iväg på min färd mot Hjo och besök hos mor, samt naturligtvis den obligatoriska påhälsningen hos Hem&Hobby.
.....och inte gick jag tomhänt därifrån inte. Bland annat blev det en ny vaxduk till köksbordet med klar och vacker svart färg. Man skulle ju kunna tycka att det behövdes en gladare färg att lysa upp novembermörkret med, men det går ju att ställa nå't vackert ovanpå istället.
Till exempel matrester att intaga till middag, vid hemkomsten. Har sedan skickat in ett recept till en tävling på ICA Buffé, på uppmaning av sonen. Bara att vänta och se hur det går, matcheckar är vinsten.
Hockeyallsvenskan ockuperar TV:n så det blir ingen engelsk fotboll idag, men vi ska göra om vårt abonnemang så vi kan se båda samtidigt i var sin apparat så småningom. Vilket innebär att jag inte alltid behöver somna till mina favoritprogram i sovrummet, då det råkar vara hockey. (vilket jag nog tycker att det är onödigt ofta)
Då kan maken få känna på den varianten istället.....
 
Här är han, vår prominente gäst.
 
....och här en av de vanliga, ätande "överskottsfett" från helgskinkan (som snart är slut för övrigt)
 
Repris, men idag på svart underlag.
 
....och det här är min utsikt just nu.
 
 

Spontanmiddag

Vad skulle man då hitta på idag, lördag? Helgdag och ingen second hand-affär öppen heller. Satte mig framför datorn och skrev in min CV på ytterligare en site och sökte sedan därifrån ett jobb till. Det har blivit några stycken nu denna veckan, vilket väl är ganska bra egentligen, då jag nästa vecka ska rapportera "om jag har gjort något åt" min arbetslöshetssituation.
Fick därefter fylla på fågelrestaurangen och upptäckte då, att två talgoxar flaxade inne i glashuset. Som tur är, är det ju bara att dra undan väggarna så dom kan ta sig ut igen, men ibland kan de vara lite nödbedda ändå, innan de flyger ut i friheten igen.
Sen fick jag en ingivelse och gav maken order om att ringa till sonen och fråga om han ville komma på middag, idag eller imorron, fritt val. Det passade honom bäst idag visade det sig och då fick jag bråttom att åka till närbutiken och handla lite mer ingredienser, till det jag fått för mig att laga.
Det blev ugnsbakad fläskytterfilé med potatisgratäng av bakpotatis. Mycket behändigare att skala sex stora knölar än flera dussin små. Det smakade helt ok och sonen var också nöjd.
Till "efterrätt" diskuterade vi mobiltelefoner och abonnemang, vilket slutade i assistans med att teckna ett nytt Telenor-abonnemang till maken, med en värsting-telefon på köpet. Vi litar på hans expertis, sen återsår bara att se om maken klarar av att hantera "värstingar"......
TV-kväll ovanpå detta och mobilisera styrka inför morgondagen, då det nog får bli en tur till Hjo igen och gymet ovanpå det. Behöver dock inte laga nå'n middag imorron, för Inga har lite rester att bjuda på, behändigt!
 
Årets skörd av palsternackor, vilka delvis fick ingå i dagens gratäng.
 
Skatan som gömmer bröd lite varstans i gräsmattan, såg jag från min plats vid datorn.
En stilla undran bara, hur i all världen ska hon komma ihåg vart hon gömt det senare.
 
Dagens middag är serverad!
 
....och för inte så länge sedan, åt vi "pil-pil" till kvällsmat.

Räkmacka

Dagen började med frukt- & gröntleveransen, men eftersom vi just nu är rätt många gick det fort att få upp de nya godsakerna i hyllan. Sen bakades det frallor och wienerbröd så det doftade härligt i hela butiken. Jag har ännu så länge bara varit med och tittat lite när det gäller bakningen, men får kanske prova alldeles själv så småningom.
Blev bjudna på alldeles varma frallor till frukostkaffet och wienerbröd till trefikat, så det går verkligen ingen nöd på oss praktikanter. En del rutinarbete med att kolla hyllornas innehåll vart det också idag, medan vi väntade på de övriga varuleveranserna och kunderna.
Vet inte om det var allmän sovmorron i Fagersanna idag, eller om dom tog en sväng till torgmarknaden i Tibro innan de kom till oss. Trots att vi öppnar nio, kom inga kunder förrän framåt tiosnåret idag och någon massinvasion talar vi inte om då heller.
Vid lunch kom så den efterlängtade stora leveransen, med en mängd "Allhelgonagodis", såsom färska laxfiléer, helgskinkor, camemberost och mycket mer.....
Helgen till ära beslutades om förmånliga priser på lyxräkor, öl, godis och glass dessutom.
"Till slut" kom även en leverans med påfyllnad av snus, vilket är väldigt populärt att inhandla, dock inte av mig.
"Den varan är värd sitt pris" (haha) sa en av mina bekanta, som var och storhandlade just detta, men han kommer  aldrig någonsin få medhåll av mig, angående den saken.....
 
Lyktorna är tända......
 
.....räkmackan är slut och jag är nog ganska "trötter", om jag känner efter.
 
 
 

...och dagarna går

En dag till som praktikant till ända. Idag fanns inte så mycket att göra, lite dagligt rutinarbete men tyvärr alldeles för få kunder. Så framåt eftermiddagen "fick jag ledigt" för att åka hem och söka jobb.
Tidigare i veckan har affärsinnehavarna vid bankmöte, fått helt klart att de inte kan ha någon anställd alls, bara jobba själva (och knappt det). Ingen rolig situation, när man har satsat på en ny försörjning och samtidigt hjälper bygden att behålla sin närservice. Sen att dom ärligt och på fullt allvar, försökte erbjuda mig ett jobb, är ju ytterligare ett bakslag, för både dom och mig.
För vem orkar jobba sju dagar i veckan i längden och riktiga arbeten, till "gamla tanter" växer ju som bekant inte på trä'n.
Inte finns det så väldigt många arbeten med min bakgrundsprofil att söka heller, men hittade tre stycken "objekt", värda ett försök (varav två på deltid, dessutom).
Risken att bli kallad till vidare intervju är väl ungefär lika stor som chansen till framtida försörjning i Lotto-dragningen varje vecka. Men den finns där iallafall, när man postat "insatsen".....
Imorron blir det hursomhelst lite mer att göra, för då kommer det varor och sen är det helg.
.....för mig som är praktikant iallafall.
 
Får väl moffa i mig godiset själv kanske.........
 

RSS 2.0