"Time out"......

.....blir det imorron åtminstone, då jag först ska göra en arbetsdag och sedan direkt därefter förflytta mig till Stockholm. Detta tillsammans med sonen och bonusdottern, slipper nog att köra tror jag.
Hinner inte ljuga något av denna anledning, då jag inte har surf på mobilen. Ska tillbringa kvalitetstid med John Blund under resan är planen, sen får vi se om det går i lås.
En kortare uppdatering under första maj kanske hinns med...... och lite bilder på barnbarn som gör något lustigt, eller fina Stockholmsvyer kanske. Men skulle visst bli "skitväder" har jag hört ryktas. 
Hoppas det är fel information.......
 
Ia har nyckelrollen på söndag.....
 
....och Storebror ska ha kalas på lördag (några dagar i förväg....) Sen får vi se vad som mera händer däruppe i huvudstaden.
 
   

Berg-och dalbana......

....har det varit idag på jobbet. Ena stunden flöt det på rätt bra, hade koll på vad jag gjorde och tyckte jag hade lärt mig en hel del. För att i nästa sekund vända lika fort och känslan av att: Det här kommer jag aldrig att kunna hålla reda på, åter infann sig. 
Så har det hållit på mest hela dagen och telefonen har fortsatt prövat tålamodet, då den ringer mitt i inlärningsprocesserna och "gör time-out" på dataprogrammet. Nej det är inte svårt egentligen, (som jag skrivit förut) bara så evinnerligt mycket detaljer och informationsvägar att hålla ordning på.
Dagarna bara försvinner och man tycker att ingenting blev färdigt idag heller............
Hemma var det hög tid att arbetsleda tvättmaskinen, baka en omgång kakor till, samt packa väskan och ställa fram allt inför morgondagens Stockholmsresa (över helgen).
Men kaffe har jag hunnit med att dricka dessemellan ändå.......
Dumburken har inget vidare utbud ikväll, så kanske jag kommer isäng tidigt så jag är utvilad inför sista dagen med instruktör. Huva..... vågar inte ens tänka på vad som väntar på måndag.
Visst har jag en bra platschef, men min inre stress kan han ju inte arbeta undan, eller råda bot för.......
Mental träning startar..........
 
Himlen stod i brand igår kväll.....
 
...här är resten.
 
Såna här har vi gott om på gräsmattan, ibland slåss de också.
 
....och fortfarande kan jag glädja mig åt dessa påskliljor, utanför fönstret.
 
 
 
 

Idag då.....

.....kändes det något bättre på "fatta-fronten". Jodå, visst fattar jag, men sen ska man komma ihåg alla smådetaljer. Var ska jag klicka nästa gång och varför- varför inte. Det trillar ner en "tjugofemöring" itaget ungefär, då tar det ett tag innan det först blir en krona, för att sen i bästa fall "komma upp i en hel femma" (om man har tur).
Men precis som när man räknar pengar är det lätt att komma av sig och få börja om vid minsta störning. Telefonen är en sådan tingest som i nuläget ställer till mycket förtret, då man inte hinner slutföra och lära sig det man håller på med, utan får börja om från början, inte bara en gång.....
Lägg därtill att nästan varje samtal föranleder en ny lapp med nya saker som ska utföras/ändras, istället för att kunna slutföra pågående sak.  
Ja allting har en positiv och en negativ sida och just nu är det kraftig övervikt åt frustrationshållet. Trött och en aning missmodig satte jag mig i bilen och hämtade upp bonusdottern, för en tripp till second hand (mot löfte om middag som chaufförslön). Men väl där infann sig ingen större köplust, men en trädgårdskruka blev det.
Korv stroganoff fick jag sen i Hörnebo, innan hemfärden och i postlådan låg ett mysko paket.
Men jag har ju inte beställt nå't, eller?
Det var en lycka till present: Med anledning av en vecka på nya jobbet! från dottern med familj. Ja det var ju snällt och än sålänge tror andra på mig...........
 
Vitsippesäsong....
 
....och dessa finns i grannens trädgård alldeles bredvid vårt postlådeställ.
 
Uppmuntringspresent: Kanin, kanin, kanin'te........ greppa all ny teknik och info.
 
 

Inte blev det lättare.....

.....då jag idag fick en "bisittare", bara ännu mer att lära sig. Men visst förstod jag att det skulle bli så, då jag har saknat handledning i registerrutinerna och följdaktligen inte kunnat göra så mycket åt alla ändringar som kommit in. Nu har jag med (handledarens hjälp) skrivit ett "rutinschema för idioter" och sen är det väl bara att hoppas att just denna idiot, fattar instruktionerna framöver.
Hursomhelst, rörigt är det och visst hjälper huvudkontoret till och tar telefonsamtal, men det föranleder oftast ett mail istället som ska tas omhand, medan telefonen ringer ånyo. 
Tre dagar har jag kvar att "dränera" min kollega på kunskap, sen går hon vidare till sitt nya jobb. Man kan bara arbeta och göra sitt bästa, men ibland känns det som om det inte räcker på långa vägar. Så är det just nu.
Därför var det nästan bara avkopplande att ge sig på korintkakorna till dopet, vid hemkomsten.
Ett sextiotal är nu gjorda och vi får se om det blir några fler, annars får det räcka som bidrag från mormor tillsammans med dryga hundra bullar.
Bouppteckningen efter mor ligger också som ett dåligt samvete och gnager för att bli slutförd, så det har jag "pillat med" lite också. Samt arbetsgivardeklarationen till skattemyndigheten för god-man-arvodet.
Inga skärpte dock till sig en aning idag och serverade hyfsad middag. Nu ska jag gå på date med Ernst i Toscana och sen var det visst något mer vid nio, sen somnar jag nog. Detta oavsett om jag har hittat till sängen eller ej......
 
Ingas meny för måndagen.....
 
Ias beställda korintkakor......
 
....och gullvivorna är lika fina idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gick hyfsat idag också......

.....på loppisen. Även denna dag fanns kompisen med sina syskon bredvid som extra sällskap, kul. Förra söndagens "försäljningsrekord", överträffades redan i första köpet. Nu var ju inte det så svårt, eftersom jag då endast tjänade tre kronor. Ja så kan det ju vara i denna branschen, ibland kommer "rätt folk" och ibland inte.
Gjorde även igår en rensning av mina broderigarner och paketerade väl tilltagna påsar med olika färger, för en tia styck och rätt som det var kom en tjej och fyndade fem påsar på stört.
När dagens öppettid var till ända skulle så allt och jag säger ALLT, plockas ihop. Det tog en evinnerlig tid kan jag berätta och trött är väl bara förnamnet på min nuvarande belägenhet. Ändå behövde jag inte ta hem allting, utan får ha det i förråd därnere till nästa gång jag ska vara med.
Jag plockade ur och fyllde tre stora kassar med prylar som ska lämnas in på second hand, men ändå var det en ansenlig mängd kvar att magasinera. Fick dock mycket god hjälp av vaktmästaren med förflyttningen av allt detta.
Nu har jag fått lite mat av Inga, bättre än igår.......men nu får hon nog servera kaffe på altanen i solen också, för jag är änna slut, både fysiskt och mentalt.
........och imorron är det jobb igen.........tiiiiii..digt!
 
Alla presenter inslagna och klara, en hel Liverpoolkasse full, nu är det bara resten kvar....kakor och bullar och kläder.
 
Då är vi igång igen då.......
 
Idag bjöd utsikten på blå himmel och lugn sjö där bakom träden.
 
Trots att jag är trött, kan jag inte annat än att bli glad åt blommorna i trädgården.
 
Inga hade skärpt till sig lite idag, men fortfarande är det halvfabrikat.......
 
 

Bättre förtjänst........

......blev det den här lördagen på loppisen. Inte så mycket folk idag, men gott om fynd att göra bland alla bord fulla av grejer. Nu var det flera andra extra evenemang (fick vi höra) inne i Tibro. 
Auktion och "ovanpå det" utförsäljning av Inflights överskott (allt utom sprit). Detta föranledde en invasion av bilar som stod parkerade lite varstans, där det gick att hitta nå't utrymme.
Hos oss på loppisen här i Fagersanna, gick det iallafall för mig ganska bra och bredvid stod kompisen med sina syskon. De skulle försöka bli av med sin fars dödsbos alla prylar.
Tiden gick väldigt fort och gott fika fanns att köpa, idag fanns det ännu mer än förra gången att välja på som tilltugg. 
Inga värmde på "köpegrytan" från igår och kokade lite grönsaker till för att bättra på den kulinariska upplevelsen.
Lyckades hon då? Nja, gick väl att äta men hemlagat blir det visst bara på bordet när maken är hemma verkar det som. Fjäsk för vissa alltså, men hon har ju fått fria händer och sluppit order de senaste dagarna.
Får väl styra upp det hela till nästa vecka......
Undrar vad det blir för match de visar från England klockan fyra? Får man aldrig veta i förväg, men hoppas på Liverpool såklart. Tills dess ska jag och Inga ta oss an alla födelsedags- och dop-presenter som ligger här och väntar på inslagning till kul paket.
En kopp kaffe kanske vi också hinner med på altanen innan klockan slår fyra, men då får vi lägga på ett kol.
Går ju inte an att en bara sitter vid datorn och ljuger, när det finns en massa arbete att ta tag i.
 
Våravverkning hos "grannen på hörnet".........
 
......och blomsterprakt på andra sidan samma gata.
 
"Back in business"....här tillsammans med kompisen.
 
...och utanför fönstret skymtar den gamla järnvägsstationen här i Fagersanna.
 
Ingas fusk: ser godare ut än vad det var.....
 
Här är en av presenterna (till Ia) som ska bli paket: Kläderna gjorda av gammelmormor.

Räkmacka idag.......

.......ja faktiskt. Tolka nu inte detta som att jobbet gick som en dans, nej det är fortfarande väldigt sakta tempo på "tempona". Men lite fastnar åt gången och nästa vecka ska jag förhoppningsvis ha handledare påplats, hon som ska sluta och lämna över uppgifterna till mig, en som kan vara med och instruera.
Men en räkmacka blev det, en väldigt "fysisk" sådan som huvudkontorets medarbetare hade införskaffat till oss, som frukost innan mötet. Nu var inte jag med på mötet, då det var på chefsnivå, men macka fick jag.......
Vid återkomsten hem fanns vår lilla dator levererad av sonen (stod på köksbordet). Han hade skickat den på rekreation några veckor för tillfrisknande. Är nämligen genom honom som alla sådana elektroniska prylar inhandlas, så han har koll på garantier åt oss "päron". Testar den alldeles precis nu och den verkar frisk och kry (så långt iallafall).
Ska nu kolla läget i kylskåpet, om det kanske finns något fredagsmys att "toppa" räkmackan med. Lite vin finns, vet jag och det ryker nog ikväll. 
Sen får jag väl titta på Stenmark som försöker dansa. Jodå han är inte dålig, var inte så jag menade. Men ljusår bättre på just att dansa, är ju Särneholt. 
Sen får vi se om jag klarar mig så mycket längre, utan att somna.
Imorron är det visserligen sovmorgon, men fyra timmars loppis följer därefter, då brukar man kunna bli lite mör av allt plockande och att stå på hårt golv.
Kompisen och hennes två syskon ska ha bordet bredvid, så mycket tjööööt blir det säkert också.
 
Här är beviset.........min frukost, smakade "inte skit".    (hahahaha)

Inte fullt så positiv idag......

......då jag tycker att jag bara "står och stampar" utan att lära mig tillräckligt för att ta tag i och få undan lite arbetsuppgifter. Trots att jag har en bra chef som säger att "det kommer att ta tid och att det är bara första dagen du börjat "bekanta dig med datorn och sytemen". Den tilltänkta handledningen (som är sjuk) saknas ju också som stöd vid min sida men ändå känner jag frustrationen komma krypande, för jag vill ju fatta allt bara sådär, på en gång......
Tänker på en kompis som i söndags gratulerade till jobbet och sa, att i början känner man att det här kommer jag aldrig att lära mig. Och idag förstår jag precis vad hon menar. Nu tror jag väl att jag så småningom får grepp om både register och teknik, men just idag blev det nog lite överhettning av min stackars hjärna.
Men åtta timmar bara "försvann" och det vart åter dags att hämta bilen, som fick roa sig på verkstaden idag.
Och nog hade den roat sig alltid, för notan var inte nådig. Nästan tiotusen kostade alla reparationer och "eftersläpande" service. Det var dock en stor renovering och materialbyte av bromssystemet som var den tyngsta posten.
Men som "plåster på såret" fick jag ju gratis bärgning ett år om det skulle hända nå't. Ingick i reparationspolicyn. Vad ska man tänka om detta? Superbra och välvilligt eller ska man fundera på varför de har denna tjänst inbakad.
Nu ska jag bara vara en stund, innan sängen får sällskap och bland annat se Badhotellet.
 
Solnedgången i förrgår.......
 
.....och gårdagens.
 
Behövde en smoothie ........ (bara banan och kiwi)

Nyss hemkommen.....

.... efter en "utflykt" till arbetsgivarens huvudkontor i Borås. Nu har jag bekantat mig med bl. a. de "distans"-arbetskamrater, som tar hand om telefonsamtalen vi inte hinner svara på, då det blir kö i Tibro.
Trevliga allihop och nu vet jag ytterligare lite mer om jobbet. En "pusselbit" i taget, så ska det nog bli en färdig bild, så småningom.
Dock blir man ganska trött av dryga fyra timmar i bilen, ovanpå alla nya intryck att sortera.
Därför var jag tvungen att stanna till på hemvägen och kan Ni tänka att jag blev alldeles väldigt trött, precis vid skoshopen och klädesaffären i Kinnarp. Sen blev det ytterligare "en dip" då jag kom till Falköping och då gick det utmärkt att rasta hos Axel& Ebba.
Visst hade dom mycket kläder i dessa affärer, men bara en bråkdel fick åka till nytt hem i Fagersanna: Ett par skor, ett linne och ett halvdussin kalsonger av rätt sort till maken. Så nu får han "vårstäda" sin låda från alla trötta exemplar, när han kommer hem.
Dags att fixa matlådan för morgondagen och äta upp soppan som nyss "tutade" från micron.
Sen får vi se om det visas något sevärt på dumburken, medan tvättmaskinen jobbar klart........
 
Företagsflaggan vajade i vinden utanför entrén....
 
......och utsikt mot riksväg 40 bjöds det på.
 
Närmsta granne är Ellos.
 
Hämtmat från ett närbeläget matställe: grekiska biffar med tsatsiki stod på menyn till lunch.
 
Genväg via Hökerum, smal, krokig variant stora delar av sträckan.
 
Slutligen en skymt av Blidsberg........och nu är jag hemma!
 
 
 
 
 

Första dagen.......

..... på jobbet, det nya och riktiga jobbet. Nu har jag ett anställningsavtal till sista oktober iallafall, med både ingångslön och antal semesterdagar angivet. 
Nackdelen är ju att det föranleder tidig uppgång varje dag, men första intrycket av jobbet efter introduktionsdagen var positivt iallafall. Trots den oundvikliga "korvstoppningen" med all ny information (och mer därtill att läsa), har jag i nuläget ganska gott hopp om att tanten ska fatta allt på sikt och kunna vara till nytta framöver.
Imorron blir det en studieresa till huvudkontoret i Borås och på torsdag fortsätter korvstoppningen på Tibro-kontoret.
Sen är det väl rätt typiskt ändå, det där med ketchupflaskan.....
Alldeles nyss ringde en turistbyrå (som jag de senaste fyra åren sökt sommarjobb hos) och erbjöd arbete denna sommaren. Börjar månne "gamla tanter" bli hett villebråd plötsligt, på en hitintills (för oss) iskall arbetsmarknad.
Ja det är väl bra att vara eftertraktad, kan ju ge lite bränsle åt självförtroendet såhär i elfte timmen (innan pensionen menar jag). Det behövs sannerligen och inte var det en dag för tidigt heller.
Men just idag funderar jag väl inte så mycket på pensionering. Det lutar mera åt sophämtning och allt som händer runtomkring denna samhällstjänst.......
 
Solen lyser så hemtrevligt däremellan träden, senare och senare frampå kvällskvisten.
 
Den här drycken försvann fort, innehåller bara pressad färsk frukt och inköpt igår på Grönsakshuset.
 
Ja igår blev ytterligare en tröja klar. Men stickar man på en höft kan det gärna bli lite för stort, eller som i detta fallet för snålt tilltaget. (åt mig alltså). Börja om från början, börja på nå't nytt........
 
Min arbetsgivare......
 
....jag arbetstagare.
 
 
 
 
 
 

Sista dagen......

......som arbetslös, förlåt arbetssökande heter det ju med ett "finare" ord. Imorron börjar allvaret för tanten och ska hon klara av den nya utmaningen? Tidiga morgnar och nya datasystem. Blir en del att bita i helt klart, men vi tar en dag i taget och kopplar på hjärnan för fullt (och sätter väckarklockan på tidigt!), så kanske det fixar sig.....så småningom.
Idag på morgonen (jodå jag var uppe i "träningssyfte") ringde min handläggare på Arbetsförmedlingen och kollade så att allt fungerat (då hon varit på utbildning), samt önskade mig lycka till med jobbet. Då passade jag på att ge henne med kollegor lite ros, för bra och snabbt utfört teamwork under tidspress. Jo för om man klagar på etablissemanget i andra hänseenden, måste man för skams skull också ge beröm då det fungerar bättre än väntat.
Har även fått lycka-till-hälsningar litevarstans ifrån och tackar samtliga för att Ni tror på tanten.
Nu blir det alltså bara upp till bevis....
Men först ska jag skjutsa maken till tåget, så han kan hålla ett öga på dotterns lägenhet när de är på semester. Nja det var väl snarare så att han kunde "utnyttja" denna tomma bostad, komma och gå som han vill och tillbringa hela dagarna med idrottshistorie-forskning på Kungliga Biblioteket. (Säger han iallafall......)
På hemvägen ska jag åka vägen om Rusta och inhandla förvaringsboxar, så jag kan börja få ordning i hyllorna i mitt "nygamla" datarum (som numera också är syrum).
Men först är det bullbak (och dom är nästan klara nu), sen blir det fika på altanen i solen med en......
Ikväll får vi se vad Ernst hittar på i Toscana......man kan ju alltid titta på miljöerna iallafall....... och landskapet.
 
Solen gick ner fint igårkväll och återkom idag.......
 
Stärkte mig med lite kyckling.......
 
..... innan bullbak (del 2) till dopet, gick av stapeln. Detta är kardemumma-vanilj-varianten. "Kompisarna" från del 1 ligger i frysen redan och är av kanel-sort.
 
 
 
 
 
 

Mera loppis.......

...blev det idag. Ytterligare en möjlighet att se om hugade spekulanter kom i samma mängd som premiärdagen och om dom var lika köpvilliga. Nä riktigt så var det inte, något färre hade hittat till Fagersanna idag och för min egen del blev det inte så mycket kommers, medan andra hade en bättre dag.....
Ja sånt är "loppisförsäljarlivet", vissa gånger tar det på lagret och andra gånger inte.
Ska göra ytterligare en frest nästa veckoslut, sen får vi se hur det blir framöver. Man kan ju inte binda upp sig varenda helg och om två veckor är det dop i huvudstaden, samt två födelsedagar att fira.
Fram tills dess ska jag ju också komma in i det nya jobbet och starta arbetsdagarna (för mig) i en väldigt arla morgonstund. Men å andra sidan slutar jag desto tidigare på dagen istället. Har inte egentligen haft något arbetspass som avslutats före 18-19, i mina tidigare fasta jobb.
Kommer säkert att vara skittrött, men får skola in mig efter bästa förmåga, både med tider och uppgifter.
Maken hade fått order att laga lunch och instruktioner om vad han borde befria frysen ifrån, men resultatet blev en besvikelse både för honom och mig. Chicken nuggets med morot/palsternacke-pommes frites var ingen höjdare.
Eftermiddagens fotboll (semifinal i FA-cupen) blev dessutom en besvikelse, Liverpool förlorade efter en ganska dålig insats till Aston Villa.
Får se nu om jag kan hitta på något till kväll som "kompensation".........
 
 
....men påskliljorna i korgen på bordet på altanen är fortfarande fina.
 
Passade på att ta ett kort ut genom fönstret på loppis-lokalen. Därnere på andra sidan husen finns en fin badplats. Framåt sommaren kan man alltså både gå på loppis och bada på en och samma utflykt.  
 
Mot den blå himlen idag: Vår "wokapanna" och grannens flagga.
 
Till eftermiddagskaffet: Fyra kex med ädelost och därtill en klick créme fraiche.
 
 
 

Stor loppis-premiär i lilla Fagersanna......

Idag vid tiosnåret slogs portarna upp för ett nytt utflyktsmål här i byn. Nu "hoppas vi på" trafikkaos varenda helg här framöver. Jo för så blev det beskrivet av byborna som kom in till oss "bordshyresgäster" i den stora luftiga loppislokalen. Det var närapå fullbokat med säljare och kommersen rullade på, under fyra timmar.
Imorron kör vi repris och hoppas på lika bra besöksfrekvens och kanske lite till ändå.
Gott och varierat fika erbjöds också: Klassisk kokt korv, mackor, kakor och bakelser till kaffe, te eller läskedryck fanns att välja på.
Till och med maken tog en promenad och kom på besök. Han fick vikariera, medan jag handlade lite fika. Och bara för han var så snäll och "jobbade" en stund, fick även han en korv till kaffet (det var jag generös nog att bjuda på).
Många bekanta, både nära och lite långväga fanns det att byta några ord med och tiden den bara flög iväg.
Maken informerade mig om att han "skulle dra iväg på fotboll", arbetsordern med att ha färdig middag då jag återvände hem, fick jag dra tillbaka eller rättare sagt:Var det ingen idé att ens lägga!
Hittade lite stuvad blomkål då jag kom tillbaka hem, som uppehåller livet medan Inga får lite tid på sig att hinna "strippa" frysen på några bitar lax för tillagning. Färdiga lagom tills maken återvänder.....till dukat bord.
Jaja, han ska få återgälda Ingas vänlighet redan imorron istället. Ska fråga vad hon är sugen på bara....
Ikväll blir det date med Mr. Selfridge igen och som sagt:
IMORRON ÄR DET LOPPIS IGEN................här i lilla Fagersanna.
 
Först tittar vi åt ena hållet.........
 
.......sen tittar vi åt det andra.
 
Och så blev det en glass till kaffet, som Inga hittade i frysen.....bara sådär!
 
 
 
 

Freeeeeedag.......

......och jag är ledig. Är en aning mör i kroppen efter timmarna med loppisförberedelserna, men det är bara att ta nya tag nu och fixa till det där sista....."stylingen" ni vet, så det blir riktigt sälj-vänligt exponerat.
Ja jag ska göra mitt bästa, men viktigare är väl att bestämma vad jag vill ha för sakerna och sätta prislapp på.
Själv föredrar jag att kunna se vad det kostar utan att behöva fråga, så ska arbeta efter principen: "På sig själv känner man andra" och försöka "lappa" det mesta. 
Hade alldeles nyss and-krig utanför fönstret. Tydligen har ett av and-paren bestämt att det är deras "restaurang" och bara deras, men ytterligare ett par försökte "att beställa bord på etablisemanget" men redan bänkade gäster ansåg att det var fullt, herr And tog saken i egna händer och agerade "utkastare". Han flygledsagade det andra paret några varv runt tomten och sen iväg härifrån, alltmedan fru And fick dinera ensam.
Nu har han återvänt och får "äta resterna" som tack för utfört arbete.
Sen har dom nu tillbringat hela dagen i vår trädgård. Ibland går dom ner och lägger sig i mitt köksland en stund, för att sen återigen komma och kolla om det har blivit något nytt på menyn. 
Efter lunchen flyttades så den sista hyllan in till mitt datarum och maken hittade i samma veva (när han tömde den på prylar) fler bidrag till loppisen. Dessa är numera också påplats och jag tror att det blev rätt hyfsat ändå, sen jag kollat över och förändrat lite i "displayen". Idag var det ännu fler bord fullastade och imorron kör vi........
Nu är det bara relax som gäller och lite glo på TV kvar på dagens agenda, skönt.
....och samtidigt i Stockholm...... fyller Ia 1 år!
 
Dagens frukost!
 
Dom äter därnere, vad tycker du "gumman", ska vi dra ner och ta för oss vi med?
 
.... i lugn och ro, (intet ont anande) lät det andra paret sig väl smaka, där nedanför.
 
Efter både måltid och "krig" kan man bli trött...... och se därborta börjar rabarberna titta upp!
 
Nu fylls det på ska jag säga.......
 
 
 
 
 
 

Sista dagen i skolan......och loppis-jobb.

.......blev idag och jag lämnade mina nycklar åter, samt sa hejdå till eleverna. Tog en avslutande fika ihop med magistern och därefter fortsatte jag till Skövde, för att fixa lite papper hos arbetsförmedlingen. Nu är det bara att hålla tummarna för att dom hinner med all pappersexercis till tisdag. Ja jag påverkas egentligen inte av om dom inte hinner, men arbetsgivaren skulle ha stor nytta av att beslut finns påplats tills dess.
Blev sen en "kompletteringsrunda" till butiken i Skövde, i vilken jag igår (i Göteborg) handlade en del kläder hos. De hade nämligen inte ett plagg (som jag ville ha) i rätt storlek, men kunde upplysa om att det fanns i Skövde.
Hade dessutom bonus att ta ut, så det var nästan gratis......hittade dock ytterligare ett mycket smart kombineringsplagg som fick "åka med på köpet" för en billig penning.
Mjölken tar sen alltid slut här hemma, så Netto fick en snabbvisit på hemvägen. Nu ska vi käka lunch (något sen sådan). Maken har därefter en date i Tibro, med en nittionio-åring för att prata om idrottshistoria och då i synnerhet gamla fotbollsföreningar.
Vid återkomst från denna träff, väntar transport av alla våra loppisprylar ner till fabriks-lokalen och iordningsställande av dessa, inför premiären på lördag. 
I över två timmar har jag nu arrangerat hantverk och loppisgrejer och några fler än jag har också börjat ställa upp sitt. Stora rymliga lokaler och ordentligt tilltagna bord bjuds för en hundring per loppisdag. Bra pris och jag slog till med två bord hela öppningshelgen. Inga större problem att fylla sin tilldelade plats, trots dubbleringen av min yta.
Vart kommer allt ifrån kan man undra. Nån som smyger hit grejer när vi sover, eller?
Ska ner imorron igen och förbättra "skyltningen" tror jag, sen får vi se hur premiären avlöper.......
....och en handläggare från arbetsförmedlingen ringde och sa att beslutet var taget och klart inför jobbstarten.
 
Gott om utrymme, men också väldigt mycket prylar som ska få plats......
 
En närbild på några alster.....
 
....och ytterligare en närbild.
 
Solen skiner inbjudande in i lokalen, såhär på kvällskvisten. Snart är den full med andra "kollegors" alster också.
 
 
 

Göteborg....here we come!

Startade dagen med lite "pappersexercis" via datorn. Delvis kunde jag slutföra ärendet. Men min del av blankettinlämningen får göras påplats i Skövde under morgondagen, då jag hade en buss att passa. Skulle möta syster med assistent i Skövde, för en "heldag" i Götet.
Och vad hade vi för oss då? Shoppade såklart, eftersom vädret inte tillät så särskilt mycket mer. Jo fika och äta fungerade förstås också utmärkt, samt att åka en rundtur med spårvagn i stan.
Lite (hmmm) nya kläder blev det för min del och även syster tittade på och handlade (under protest) några tröjor. Hon var helt klart mycket mer intresserad av vad Bokhandeln kunde erbjuda.
Grekisk mat till lunch, blev det och en aning våta var vi då vi "trillade ner" i restaurangkällaren. Mycket mat, gott var det och trevligt bemötande fick vi. Kanske delvis för att vi var i stort sett deras enda gäster just då.
Mera affärer ville väldigt gärna bekanta sig med oss och vi hade inte hjärta att neka dom. 
Så småningom drog sig klockan mot sju och dags för återresa med tåget. Först grundade vi dock med en "Burger King-hamburgare", så vi skulle stå oss hela vägen hem.
Hem kom jag iallafall och regnet i Göteborg, passade på att åka med.........
 
Då var vi framme......
 
Vi hade tänkt att fika på Bräutigams, men det var bara skylten kvar av kondiset.
 
Grekisk lasagne med tsatsiki, inte dumt till lunch.
 
Efter en rundtur med spårvagn, var vi tillbaka för.......
 
....en liten eftermiddagsfika.
 
Åter mot tåget......
 
...och där kopplade vi av en stund....
 
....medan de välkända byggnaderna "passerade förbi" utanför tågfönstret....
 
....så ock, en och annan sjö.

Skulle ha lagat revbensspjäll lite oftare......

Inte bara för att det är väldigt gott, utan mera därför att det är tydligen då jag står vid spisen och preparerar just revbensspjäll, som telefonen ringer om jobb.
 I förra veckan höll jag på med denna rätt och då kom det ett tips via telefonen om ett eventuellt jobb att söka.
Dagen efter resulterade mitt CV-inskick i att jag blev kallad till intervju, fredag morgon.
Idag fick jag information från en av mina referenspersoner, att det gjorts förfrågningar om mig. Efter skolan och ett besök hos frissan, startade jag ånyo en kastrull med revbensspjäll på spisen. Då ringer arbetsgivaren och preliminärt erbjuder mig jobbet och preliminärt tackade jag ja. Några frågetecken fanns dock att räta ut ytterligare och han skulle återkomma med definitivt besked. Blir det nu så, startar skarpt läge redan på tisdag.
Ja tanken går onekligen till den berömda ketchupflaskan..........inget, inget, inget och så allt på en gång.
Medan jag koncentrerade mig på revbensspjällen, höll Inga mig sällskap och stekte köttfärsbiffar till dagens middag. Vi hade en hel del att diskutera där vid spisen.........
Imorron är det utflykt (som god man) med syster till Göteborg över dagen, som gäller. Vädret skulle visst inte bli så lysande, men då får vi väl hålla oss inomhus i något köpcentrum och shoppa, med avbrott för lunch och fika. Sen kan vi ju med regionen runt-biljetten åka lite nostalgirundor med spårvagn också, till ställen vi kommer ihåg sen vi bodde därnere på sjuttiotalet.
....och skarpt läge är nu överenskommet, till tisdag.........
 
Jobbskapande middagsrätt.......
 
....och Ingas bidrag, där vid spisen.
 
 
 
 
 

Då var de då måndag morron igen.....

.....väckarklocka på och upp i ottan för att bli klar för skolan. Visst är det väl ganska intressant att vara med och lära ut sitt modersmål till "nyanlända", men  på något sätt känns det ändå som om jag skulle vilja göra nå't annat.
Är så innerligt trött på att vara styrd, till ingen egentlig nytta och utan påverkansmöjlighet.
Efter obligatorisk närvaro i undervisningen, vart det hem med bilen till maken för han skulle till Hjo ett ärende. Passade då på att följa med och shoppa en stund på Hem & Hobby, tills han var klar.
Då dök han plötsligt upp inne i affären och hade "shoppat loss" på en såg, som jag fick ta hand om, ut genom kassan. Själv tog han en gratis kopp kaffe i entrén, istället för att tjata på mig: "Om jag inte snart var färdig".
Vilket jag faktiskt närapå redan var.....
Fylla på med några matvaror till kylskåpet och fixa lite piller till medicinskåpet, var resterande uppgifter för dagen. Och när vi kom hem värmde Inga fläskpannkaka till maken, medan hon sparat kålpudding till mig. Alla nöjda, mätta och belåtna.
Får man sen en kopp nybryggt kaffe i altansol, känns det ganska ok och ikväll är det match för Liverpool igen. Bara att ladda och hålla tummarna nu alltså.......
 
Kommunal dekoration vid infarten till Tibro, från Hjo-hållet......
 
....och lite längre bort: Naturens egen prakt i "diket" och bortöver dungen.
 
 
 

Full storm.....

....är det på sjön idag. Från att ha varit kav lugnt igår, så har det blåst upp under natten och nu går det vita gäss på sjön och tallen därnere i slänten, vajar betänkligt i de kraftiga vindbyarna. Dock skiner solen, men det känns inte direkt inbjudande att gå ut.
Var utanför på altanen och bjöd fru And på frukost, samt tog några bilder med kameran, det råder kraftig risk för att "blåsa bort". Nej det är väl ingen överhängande risk för min del kanske, då jag står stadigt på jorden med båda fötterna, men frisyren är det ingen idé att ordna före utgång. Den blir det till att ta hand om då man kommer in igen.
Lika bra att gå en sväng med dammsugaren och sedan rasta städmoppen, istället för att vistas ute i den hårda vinden. Då har man iallafall effektivt använt tiden, eftersom promenadvädret lyser med sin frånvaro.
Nåväl en liten sådan blir det ändå, ska nämligen gå ner till fabriken där loppisen startar nästa helg för att hälsa på och kolla läget. Det visade sig att det är delvis bekant folk, som står bakom satsningen och dom skulle vara där idag för att förbereda inför premiären på lördag (18 april).
"Hoppar" nog in i duschen först, medan maken tar itu med middagen, hans "paradgren" ugnspannkaka med fläsk blir det. 
Har tagit en tur i blåsten, men just nu i eftermiddag var det ingen därnere vid loppislokalen. Vi får se om jag kollar en gång till lite senare, annars blir det mot slutet av veckan istället.
 
Alldeles mörkblå är Örlen denna söndag, med de vita gässen som extra dekoration....
 
....och vågorna slår höga vid infarten till Strandstadens hamn och "stör" alla häckande måsar.
 
Vi har fått lite extra bröd och vatten, i stormen.
 
....och på uthuset har skatorna lagt sig i lä för vinden.
 

Plocka i prylar......

.....kommer nog aldrig att ta slut känns det som, då jag åter har tagit tag i allt utsorterat. Denna gång för att ordna till det, inför loppisen nästa helg. Sen får man väl också be en stilla bön att det kommer köpare som är intresserade av mitt "överskott".
Åkte en tur in till second hand på förmiddagen och investerade i en nygammal trädgårdskruka, samt lite litteratur till bröderna Bus. Äldste brodern har börjat "sluka böcker" och lillebror är pågång med läsandet också.
Köpte "gamla klassiker" från min egen ungdomstid, bl.a. av Enid Blyton.
Hade tänkt att göra en längre utflykt egentligen, men maken hade rekvirerat bilen för fotbollseftermiddag i Väring. 
Rätt som det var dök sonen upp, för att "befria oss" från lite mdf-skiva. Han blev akut nödd till att köpa ny kyl/frys och det nya skåpet behöver komma upp sig lite i världen. Därför tänkte han fixa en platå för det att stå på.
Medan vi väntade på far i huset (som skulle laga middag) passade vi på att teoretiskt lösa en massa "gemensamma" möbleringsproblem...... (hahaha).
Klockan gick och tillslut tog Inga resolut fram ett paket köttfärs och blandade till en kålpudding, som nu gräddas i ugnen. Så småningom har även maken hittat hem och han får väl ta tag i och bjuda på middag imorron istället nu då......
En kopp kaffe på altanen i sol och stilla väder, tillsammans med herr och fru And följde därpå. Dom ligger fortfarande kvar på gräsmattan och ser ut över sina ägor.
.....och ikväll ska jag se vad Mr. Selfridge hittar på........
 
Det blev visst lite vin till också.....igår kväll.
 
....och min altanfika får hjälpa till att illustrera denna dag.
 
 

Jobbintervju.......

....är ju ingenting man blir kallad till varje dag direkt, om man nått den aktningsvärda åldern av sextio. Men se idag var det då dags för detta "rara" fenomen igen.
Visst har det väl sporadiskt dumpit ner en handfull såna tillfällen de senaste sju åren, men inte är dom många inte.
Vad det sen blir av det hela, visar sig.......
Ja det var det det. Då har jag "grillats" i en dryg timma och nu får vi se om dom bestämmer sig för att jag är rätt person för jobbet. De hade några intervjuer till under dagen och i nästa vecka blir det besked. Känns väl lite som att jag inte riktigt vet vilket ben jag ska stå på i frågan. Får väl smälta intrycken och invänta deras beslut först.....
Fredag och torghandel var nästa anhalt, vilket idag föranledde en date med nykterhetspolisen på parkeringen. Tre försök i blåsapparaten fick jag göra, innan den var nöjd och gav ett negativt besked. Vilket i detta ärende ju är positivt. Någon ledig parkeringsplats hittade jag dock inte, utan fick ta ett nytt varv på byn för ändamålet.
Ett utbetalningskort från Telia till mors dödsbo på den gigantiska summan av 44 kronor, tvingade mig att uppsöka banken för insättning. Nu var det ingen kö som tur var.....
Nästa ICA för lite matinköp, följt av Pressbyrån där jag inhandlade "Regionen runt-biljett" inför onsdagens tågutflykt med syster (till Göteborg över dagen). På återvägen över torget, slank det med några fler påskliljor till hemmet.
Dillkött till middag och lite kvalitetstid med "Doc Martin" (TV8) till kaffet på maten.
Den serien är inspelad i Cornwall, närmare bestämt i staden Port Isac, där man kan parkera på havsbotten, i hamnen för ett pund. Dock på egen risk, medan tidvattnet är ute. Ganska häftig upplevelse ändå och sånt man kommer ihåg från semestern i England (1999) med maken, plus mor och far.
Får väl fortsätta plockandet bland prylar en stund, sen blir det "pil-pil" till kvällen och "Let's dance"......
 
Sånt här blir det till baguetten, lite senare.......
 
....och man får väl aldrig nog med påskliljor?
 
 

Är det juste......

.... att som pensionär ha betalat in lika mycket i skatt som jag (och bara "tjänat" ca 25 000 mer under året), för att sedan bli krävd på ytterligare 11.500 i restskatt, medans jag får 9.500 tillbaka.
Om man jämför "inkomstkällorna" så har jag till en tredjedel haft "vanlig lön" och resterande är aktivitetsersättning, medan maken bara haft pension. Visst visste vi att systemet är åt h--e fel och att pensionärer, arbetslösa och sjuka får betala oproportionerligt mycket till den gemensamma välfärden, men det blir så väldigt påtagligt "when it hits home" så att säga.
Hela mitt "surt förvärvade" jobbskatteavdrag går med andra ord till att betala för pensionären i hushållet. Det heter ju "for better and for worse" när man avlägger äktenskapslöftena och pengarna i sig är väl inte det stora problemet, men principen att lite ska ha mindre och mycket ska ha mer, riktigt vänder sig i magen.
Har med andra ord granskat och skickat iväg deklarationerna idag och mår för övrigt förkylningsvis någor bättre.
Fick ett telefonsamtal imorse, med en jobbintervju inbokad tills imorron som resultat.
Vi får väl se vart det leder, men ett heltidsjobb inom kundtjänst är det iallafall, som jag ska "tittas närmare på" inför.
Solen skiner även idag, men det blåser massor, så särskilt varmt är det inte.
Nu blir det till att kolla om brevbäraren har lagt nå't i lådan (igår var den tom) och sen testar jag nog en kopp på altanen.....i lä i solhörnet, för där värmer det nog iallafall.
Nja, det var inte direkt kallt, men ingen överdriven värme heller och man hörde vågorna från sjön, när dom slog mot land. 
 
Kvällsmaten igår....för det var vi värda!
 
Första fotade solnedgången, för säsongen 2015.
 
En bild till Dottern med en fråga: Godkänt nu då?
 
 

Det är väl typiskt......

......när man känner sig en aning på "G" och får lite gjort för en gångs skull, då slår förkylningen till. Har släpat runt på grejer hela eftermiddagen, "arrangerat om" tavlor och andra väggdekorationer. Nu har alla stora möbler gjort rockaden, med hjälp av mig och till viss del maken.
Men nu sitter vi vid varsin dator och snorar, jag dessutom med ont i hela kroppen. Maken har testat "badterapi" mest hela kvällen, vet inte om det har hjälpt men jag avstår det iallafall.
Det är säkert Ias baciller, som missade returtransporten till huvudstaden. Vi får väl se hur länge de har tänkt att "våldgästa" Fagersanna, närmare bestämt Berg-hushållet.
Misstänker att jag får sjukskriva mig imorron dessutom, då nysande, snörvlande "assistent" inte är så trevlig att umgås med. Lika bra jag/vi försöker ta kål på bacilluskerna, istället för att generöst dela med oss. 
Aningen svårt att sova "med vadd i huve't", men det gick till slut. Kommer inte att bli många knop idag, för känner mig lite "däven" och har följdaktligen (precis som jag förmodade) varit tvungen att "kasta in handduken" vad det gäller skolmedverkan.
Utrustad med en hel förpackning näsdukar, kommer jag att umgås med datorn till och från under dagen iallafall, då den ju dessbättre är immun mot snuva.
Fick nyss tips om ett eventuellt jobb, så har skickat iväg en intresseanmälan ("för vidare befordran") så får vi se om jag får veta mera i ärendet, eller......
Sortera gamla papper går också bra, när man ändå är hemma sjuk och har tråkigt.
Ja vart kommer allt ifrån, undrar man flera gånger i timman, inte har väl jag sparat allt det här? Men i ärlighetens namn är det väl bara att erkänna.......och ta hand om skiten!
 
Det börjar komma påplats, detta åstadkom vi igår eftermiddag....innan snuvan slog till.....
 
.....och det "nya överbefolkade hörnet" är ockuperat, också gårdagens arbete.
 
Maken "spelar Allan", när han ser att jag har kameran framme.....
 
.....men skulle bara ta ett foto på dessa påskliljor som jag "pulade ner" i slänten då de vissnat i fjol.
 
 
 
 
 
 
 

Slut på ledighet.......

....för en del iallafall. Maken kunde fortsätta snarka ett bra tag efter att jag farit iväg till skolan igen. Men förresten sonen ringde mig mitt i en lektion och hade en trasig kyl/frys, så jag hänvisade till hans lediga far för att få låna härbärge till sina frysvaror. Maken fick alltså sluta snarka och agera välkomstkommitté istället.
Som tur var hade vi ätit ur en del i helgen, så det fanns precis plats åt sonens "hemlösa" varor.
Efter skolan var jag och lämpade av en säck tjejkläder (som stått här hemmavid en bra tag) till behövande. 
Varför just idag då kan undras? Jo se igår eftermiddag satt jag och misströstade, över alla prylar som behövde gås igenom och tas beslut om. Vara eller inte vara kvar i vårt hem? En svår beslutsångest seglade upp och lamslog "beslutandecentrum". Men så plötsligt vid 23-tiden släppte denna och jag fick energi till att börja flytta runt på möblerna, istället för att gå och lägga mig! 
Knappa två timmar senare ramlade jag dock isäng, efter ett svettigt pass (både fysiskt och psykiskt). Men nu har "det börjat röra på sig" och då är det bara att slutföra projektet. Tar nog ett tag, men att ha kommit igång är stort nog just nu.
Hemkommen efter några ytterligare ärenden, ringde telefonen och min faster i "Sumpan" meddelade att kossorna anlänt ordentligt till henne med posten. Satt en hel halvtimma i solen på altanen, drickande en kopp kaffe och pratade med henne.
Inte lika kul post hade vi i vår låda, restskatt för maken (en väl tilltagen sån också). Nåväl jag hade ju fått ordentligt mycket tillbaka att glädja mig åt över helgen, men skam den glädje som varar alltså. Inte ens min summa räckte att täcka hans "förlust", så det blir ett extra hål i finanserna denna månad.
Håhåjaja...... nu ska jag se om inspirationen återkommer och i så fall fortsätta att flytta Berg(s)....... prylar.
 
Efter att ha släpat ut gästsängen (själv) flyttade vi in dessa möbler och prylar i stället. NU ska det bara organiseras om på väggar och i lådor, samt senare även i en "nyanländande" hylla till förvaring.
 
...resultat av ett annat av dagens ärenden: Rosa pantern på extrapris, då köpte jag två. Att ha i reserv till Ia, både en härnere och en att ta med till huvudstaden.
 
Faster var lite sugen på en ny tröja, så jag skickar foto via kusin till henne......på "lagret".
 
....hittade två i tänkbar storlek, så får vi se om någon faller i smaken.

Ingen manuell väckarklocka.......

.....fanns att tillgå idag, men det blev inte så sen uppgång ändå. Inte om man jämför med vår "normala" dygnsrytm iallafall, men tämligen sent i relation till småbarnstider.
Vindstilla och sol, men en aning kyligt. Dock inte så farligt kallt utan att det gick alldeles utmärkt att äta frukosten på trappen, med sällskap av mina påskliljor. Maken mera trodde att det var lite kallt än bemödade sig om att känna efter, så han sällskapade med sin dator istället.
I rabatten har det börjat spira, men fjolårsriset behöver tas bort, det såg jag under frukostsittningen. Får prata väl med Inga, hon kanske känner för lite trädgårdsarbete innan det utlovade bullbaket påbörjas.
Jo för hon lovade ju Ia att baka en del till hennes dop, när hon bad så snällt (genom ombud visserligen men ändå....). Ligger ett jästpaket i kylen och påminner om utgångsdatum imorron, så för skams skull är det väl lika bra att ta tag i göromålet redan idag kanske.
Nu är det gjort! första rundan rivande i trädgården. Det mesta av fjolårsriset, löven och det torra gräset i rabatterna har förpassats till släntens "kompostvrå". Änna trötter blir man av sån't, speciellt ryggen. Men en skön dusch därefter satt inte fel, så nu är Inga snart på banan igen.
En ansiktslyftning i jul- och påskgarderoben har hon också utfört under gårdagen, såpass att även Halloween-sakerna fick en egen hylla däri. Nästa steg är att sakta ta tag i den överfulla vrån vid symaskinen, för att så småningom flytta allt som blir kvar där, till mitt datarum (det med sjöutsikt), varpå gästsängen får flytta dit istället. En gigantisk uppgift känns det som och det är inte bära möblerna som är det jobbiga.......
Men först fisk till middag och sen bullbak....
 
Ja då var påsken över för den här gången, de sista dekorationerna ryker idag......
 
Här intog jag min frukost (dock smörgås den här gången), innan jag gav mig på rabatterna......
 
....som bland annat bjuder på dessa redan.
 
Fisk i folie till middag.......
 
....och hälften(ca 50 st) av antalet utlovade bullar till Ia, är klara och provsmakade.....
 
 

Fortfarande fint väder.......

.....om än kallt nu på morgonen med bara +1 grad i skuggan vid köksfönstret. Frukosten aväten med sedvanlig föreställning av Ia, på hörnet. Hon sitter i sin barnstol på kortändan av bordet och pillar i sig smörgåsbitar med leverpastej. Men först plockar hon av leverpastejen innan kavringen stoppas i munnen. För bröd, särskilt kavring har vi förstått är favoriten.
Vi andra fick "bara" stekta ägg och baconskivor, samt juice och färsk frukt till våra mackor. Sen fanns även hemmablandad müsli och fil/youghurt att välja på. Men som jag skrev igår, vi svälter inte direkt.
Idag är det avresedag för stockholmarna. Efter lunch ska de åka hemöver, med ett stopp i Västerås hos goda vänner först, innan de återvänder till huvudstaden.
.......och nu är vi alldeles ensamma igen, med alla matrester som enda sällskap. Dessa lär nog också försvinna vad det lider, men positivt för Inga, som blir påskledig....bara sådär helt plötsligt.
Nåja, inte helt ledig kanske för tvättmaskinen är väldigt sällskapssjuk och ropar hela tiden på mer uppmärksamhet och då blir diskmaskinen sotis.
Ikväll har jag date med Oldsberg, vi får väl se vad det kan leda till........
Nu blir det lite kaffe till i solen, på läsidan.
 
"Banan-koncentration".....
 
Hej! nu är jag vaken igen......
 
....och funderar lite på vad jag ska göra härnäst.
 
Sitter en stund här i solen med mormor.......
 
....och tittar på när pappa bråkar med den högljudda maskinen, som jag inte riktigt gillar.
 
Så äter vi lite till, innan det är dags att fara vidare i vår rentvättade bil......
 
 

Påskafton.......

.......startade med frukost, som alla andra dagar. Soligt och vackert väder även denna dag och mågen hade passat på att ge sig ut på en cykelrunda i arla morgonstund. Dotter, dotterdotter och jag åkte till Tibro för att kolla om second hand var öppet (vilket vi inte riktigt trodde på) och det var den inte. Tankade bilen istället och slank in på Netto för några matkompletteringar, innan vi istället drog ut till Sörgården för en titt och en fika.
Idag hittade vi inte nå't, men kaffe och kakor var goda.
Pratade lite med innehavaren och hon hade sålt några av mina prylar, sedan hon åter öppnat för säsongen. Diskuterade den nya stora loppisen som öppnar om två veckor i Fagersanna och talade om att jag skulle stå med på premiärhelgen. Erbjöd även assistans åt hennes försäljning, om hon väljer att delta.
Medan vi var på utflykt tog morfar och grabbarna en promenad i Fagersanna och spelade lite med glas-potekulorna som fanns i ägget imorse.
Kalkonstek i ugnen nästa uppdrag och sen var det middag, till vilken även cyklisten hunnit hem efter att ha avverkat tio mil i träningssyfte. Kom så plötsligt på att det var Liverpool-match på teve och hade nu missat mer än halva. Dock var det en tragisk historia med 4-1 förlust mot Arsenal på bortaplan, så lika bra att jag inte såg första halvlek (med 3-0 i paus). 
Resten av klanen begav sig sen upp i spåret för att bröderna skulle träna lite inför duatlon i Upplands-Väsby, som dom ska delta i vid första maj-helgen. Storebror var med redan förra året, men nu ska även lillebror göra debut.
(1 km löpning, 4 km cykel och sen 1 km löpning igen, för barn).
Vi får väl vara påhejande publik, då vi ska upp för födelsedagar och dop den helgen.
Kaffe, jordgubbar och glass följde efter hemkomsten från "inervall-träningen" och bäst som vi var färdigfikade med detta, startade kvällsmatsförberedelserna.
Nu har det ätits tacos och godis serveras till efterrrätt, med gladiatorerna som underhållning.
Ja inte svälter man precis såhär i påskatider, snarare sväller!
 
Jansson tog slut, då även Storebror fick smak på denna delikata rätt, efter att äntligen ha vågat testa.
 
Dock finns det rotsaksgratäng, tacoköttfärs och kalkon kvar att äta till lunch imorron. Ja kylskåpet är överfullt av alla dessa "slattar" som blivit kvar allteftersom vi ätit.
 
Titta vad mamma busar med mig..........
 
Så både en glad och god påsk har det varit.
 
Med många påskliljor att njuta av vid sidan av all mat.
 
 
 
 

Del två av den låååånga fredagen.....

Maken och jag lastade in alla grillatiraljer i bilen och åkte upp till spåret. Från parkeringen är det bara några hundra meter kvar till grillplatsen, om man genar genom skogen (vilket vi gjorde).
När vi närmade oss upptäckte vi att det redan var folk i full gång med grillning. Det visade sig sen att det var bland annat de barn som "påskade" hos oss igår, med föräldrar, kompisar och fler föräldrar, samt två hundar.
Men inga problem vi kunde samsas bra. Dock använde de sig av engångsgrillar, så någon redan klar brasa att ta över fanns inte.
Maken lyckades slutligen få såpass fyr att det var hyfsat klart för korvgrillning, när resterande del av "klanen" dök upp. De hade tagit en promenad i solskenet och nu smakade korv utmärkt som lunch.
Sen skulle naturligtvis bröderna Bus klättra i träd och lillasyster var lite sugen på att hälsa på hundarna. Efter allt detta, med mätta magar och skräpet paketerat gick vi mot bilen igen. Medan mågen valde att springa några varv i spåret. Han hade ju bara cyklat nästan sex mil på förmiddagen, så lite motion tyckte han sig behöva.......
Hemma ringde telefonen och flera matgäster till påskbuffén anmälde sin ankomst. Bara att sätta fart på Inga, så det kunde serveras något ätbart vid sex-tiden som utlovat.
Kaffe vankades sedan i salongen till det allmänna fredagsnöjet, "Let's dance". Bonusdotter med sambo har återvänt till Hörnebo och stockholmarna har dragit sig tillbaka till gäststugan.
Bara maken och jag sitter fortfarande och "ugglar" vid varsin dator.........
Ska bara ta reda på vem som åkte ur "Let's dance" ikväll, då jag valde bort detta för en dokumentärfilm om Björn Afzelius, som var väl värd att se.
 
Utsikt från vår grillplats....
 
....dit storebror kom springande genvägen genom skogen........
 
.....medan lillebror tog ordinarie stig bärande på lite ved, upphittad utmed vägen dit.
 
Slutligen anlände resten, väl påpälsade vilket behövdes, trots sol var det en bitande vind.
 
Fullt ös på "matlagningen".......
 
....och här är en serveringsvariant klar att intagas.
 
På hemvägen fick vi se tre rådjur och två tranor samtidigt, ute på fältet vid Fagersannainfarten.
 
Buffén uppdukad, klar för avätning.
 
 
 
 

Lång fredag........

....... blir det om man "går upp för tidigt". Ett barnbarn kom in i huset från "gäststugan" redan vid halv sju och då hade vi inte sovit många timmar, för det var lite svårt att somna igår.
Men morfar var uppe och startade igång Minecraft på datorn och då finns inget annat runtomkring, för det är tydligen väldigt spännande. Vi andra fick sova nå'n timma till och sen var det dags för påskfrukost. Hade dukat bordet kvällen innan, så bara att koka ägg och plocka fram ur kylskåpet.
Därefter gav sig dotterns nyblivne make ut på en cykelrunda i det soliga vädret, för att träna. Bröderna fixade "västar" på kvällens bufféägg och nu spelas det ett resespel i Europa vid köksbordet.
Lunch är det tänkt att vi ska intaga vid motionsspåret här i Fagersanna, där vi planerar att grilla korv om någon timma.
Bröderna har ytterligare ett uppdrag att utföra, förse trapp-riset med fler fjädrar. Medan Lillasyster tar en tupplur och vi inväntar cyklistens återkomst från träningsrundan, passar jag på att uppdatera lite. Har dessutom förberett kvällens måltid. Vi tar "den klassiska buffén" idag istället och går på kalkonsteken till morrondagens middag.
 
Maken körde påskbrsa i diket igår.......
 
Vi är här nu......brorsorna sover, men jag måste ju kolla läget först.
 
Varsågod nu allihopa, frukosten är serverad!
 
Då fixar vi äggen till kvällen......
 
....såhär blev dom.
 
Europaspelet i full gång, med åskådare.
 
Men hej mormor, tar du kort nu igen. Blir det bra såhär då?
 
Påskriset på trappan har fått sin "ansiktslyftning" av bröderna Bus.
 
Mamma hittade nå't annat kul att göra.....
 
....i det vackra vädret.

Är Ni klara........

.........då drar vi!
Skärtorsdag är lika med resdag för oss tjejer, eller? Alltid trevligt med en liten trip. Vart den går är av underordnad betydelse, så varför inte traditionsenligt till Blåkulla. Där borde det iallafall vara varmt, med tanke på värden för evenemanget, menar jag.
Men innan avfärd behöver jag komplettera lite till hushållet. Bra om det finns mat vid återkomsten, då partajande kan ta ordentligt på krafterna.
Maken har ärende in till centralorten nu på förmiddagen, så vi samåker. Medan han roar sig hos tandhygienisten, gör jag torget och ICA. Det är smidigt med arbetsfördelning, eller hur?
I eftermiddag får han dock vackert bli hemma, hans fordon är ju avställt för vintern och än har han inte rustat det för vårsäsongen. Dessutom är väl inte den delen av befolkningen särskilt väl sedda, på denna speciella ritual. Värden föredrar ensamrätt (har jag hört iallafall).
Nu följer "upprop" inför starten:
 
Om jag tar täten, följer ni då efter i en lång rad......?
 
Ok mormor......
 
Ja jag står redo i startgroparna.....
 
....ska bara applicera lite självförtroende innan jag äntrar kvasten....
 
Startklar!
 
Redo när du är......
 
...samma här!
 
....ska bara.......
 
Hallå! kan någon hjälpa en gammal dam upp på kvasten bara så......
 
....och jag avstår iår, håller ställningarna här hemma med godisutdelning och sånt.
 
Då lyfter vi ......och väderprognosen är god flickor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I valet och kvalet......

......över om jag ska ta mig i kragen och slänga ut alla mattor, samt moppa golven. Har blivit sittande här vid datorn och fixat lite av varje, bland annat den månatliga aktivitetsrapporten till "övervakaren" (arbetsförmedlingen är väl det mer officiella namnet kanske). Nu är det gjort för ytterligare en månad iallafall och bara att invänta "domen".
Vädret ser fint ut och solen skiner en aning, men molnen är också rikliga, dock med vit färg än så länge. 
Idag ska jag befria frysen från lite grönsaksblandning och pommes frites, till inköpta fläskkotletter. 
Till kvällen blir det åter Hjo, för en trivselkväll på systers Daglig verksamhet, med utlovad räkmacka till kaffet.
Nää nu blir det paus en stund i ljugandet, för jag har tagit ett beslut: Det blir en städrunda, innan det serveras middag!
Nu är städrundan avslutad och så är även intagandet av middagen. Klockan går alldeles för fort känns det som idag och inom en mycket snar framtid är det dags att ge sig iväg mot Hjo.
Ska bara stanna till i Tibro och inhandla en kasse påskliljor till hos Blommans och lämna in ett påskbrev på Posten.
 
Påskharen vaktar och vårdar? min citronkärna från Spanien.....
 
Apropå att välja: Kan man ha sån här vägg i köket?
 
Såhär god mat vankades efter städrundans slut. (Kanske ska städa lite oftare?! njaääääeee)
 
Men det här blev kvar....till efterrätt? nej får bli "kvällsfika".....
 
 
 

RSS 2.0